Синдром хронічної втоми.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем OxankaF, 22 Вересень 2009.

  1. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Вирішила створити таку темку. Останнім часом нападає така втома, що здається ніби мені вже пора на пенсію. Навіть коли проснусь зранку, таке відчуття, що неспала взагалі. Чи то мо осіння депресія?
    Хто що думає?
    Чи тільки в мене таке?
     
    • Подобається Подобається x 7
  2. Wanderlust

    Wanderlust Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    киньте пити каву. вітаміни і здорове харчування. мені помагає
     
    • Подобається Подобається x 6
  3. Tela

    Tela Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    В мене такі самі є симптоми, а вітаміни зовсім не помагають, я вже 4 місяці вживаю вітаміни, а енергії це не додає, зранку я ледве з ліжка встаю, а в 11 вечора мені вже сняться сни.... Що це таке, сама не знаю, кожного ранку задаю собі одне і теж питання
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    о, то моя болячка :girl_cool: зранку встаю і думаю, невже це вже ранок :girl_cray: раніше таке теж бувало, але на вихідних повалялась в ліжку, зі сніданком-обідом, там же подивилась якийсь улюблений фільм-два ... і мені проходило. тепер, як-то кажуть, "покой мне только снится" :girl_cool:
     
    • Подобається Подобається x 7
  5. Consuelo

    Consuelo Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    мої думки (в мене теж таке було):
    1. втома на емоційно-психологічному рівні веде автоматично втому фізичну за собою
    2. авітаміноз

    спробуйте зайнятись чимось новим, або прогулюйтесь частіше сама на свіжому повітрі... погода зараз чудова!
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. Morada

    Morada Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    ООООООО!.....це жах!....я теж незнаю що робити!...зранку встаю ніби поломана!...охоти нема ні на що!.....хочеться лежати бо сил не хватає!....може це лінь ?!...незнаю......дуже скоро втомлююсь!
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    купа вихлопних газів, тони хімії довкола, море звуків і радіохвиль від мобілок, супутникових антен і т.д.* на інформаційну атаку і перенасичення новинами і подіями про які ми дізнаємося з інтернету = тягар хронічної втоми який неможливо скинути з плечей. В мене таке було, але навчилася розряджатися, вихідні - обов"язково за місто на природу (або парк, тільки не в магазини). Ще люблю поїхати в центр у неділю зранку, коли майже нема людей і машин, і уявити себе туристкою. Під час роботи - ніякого інтернету і новин, вдома ніяких кін і серіалів, а особливо новин. Тепла ванна, спокійна музика, улюблена книжка, спати при відкритому вікні. Я думаю, що вся ця хронічна втома береться, в першу чергу, від перенасичення інформацією, всі ці новини, події про кризу, про дтп, про якісь політичні розборки так виснажують, що здається ніби ти сам особисто був учасником цих подій. Я тепер в інтернет заходжу на пів години ввечері подивитися погоду і Посиденьки, телевізор включаю перед сном на канал Travel.
    Вітаміни не допоможуть то факт, краще вже себе побалувати фрешами, добрими чаями, вином або просто свіженькими фруктами, купити морську сіль з ароматами лаванди та рози і попаритися у ванній, помріяти про щось приємне...
     
    • Подобається Подобається x 9
  8. Fleur

    Fleur Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    В липні цього року мені поставили діагноз синдром хронічної втоми. Більшість наших лікарів не знають такої хвороби, лікарі які цікавляться новими дослідженнями почали визнавати цю хворобу і пробують допомогти хворим. Як пояснив мені мій лікар достеменно невідомо причини виникнення синдрому хронічної втоми ( більшість вчених схиляються до думки що це інфекційна хвороба, ця інфекція уражає нервову систему) , відомі симптоми і ускладнення до яких він призводить. Синдром хронічної втоми це захворювання нервової системи яке призводить до порушення імунітету, яке в свою чергу може призвести до повного розбалансування організму.
    Основними симптомами (які були у мене ) є: вранці після сну втомлена більше ніж у ввечері; важко прокинутись, відсутність енергії; депресивний стан; часті плачі; невдоволеність собою та іншими; злість на себе ; вважаєте що ви ліниві коли не вистачає сил зробити те що запланували на день; часто виникає алергічний нежить ( пацієнти думають що це застуда тому лікують його довго і не ефективно) - я промучилась цілий тиждень , пила різні гарячі чаї, їла по кілька лимонів на день нічого не допомагало а коли вже було важко дихати і біль став надокучливим пішла до отоларинголога і вона відразу розпізнала алергічний риніт призначила просте, дешеве і ефективне лікування уже за 4 дні я була здорова; імунітет ослаблений ви дуже легко можете заражатись різними інфекціями.
    Дуже важливо при лікуванні поступово! покращувати наш імунітет. Лікар порадив мені шукати приємні враження щодня. Моїми ліками стали: спілкування з маленькою племінницею , подорожі, музика, читання цікавих книжок, багато прогулянок на свіжому повітрі, заняття спортом до виснаження ( це дійсно діє я після спортзалу стаю весела і сповнена енергії) , приймаю трав'яний чай підібраний спеціально для мене, і ще дівочі посиденьки :girl_spruce_up: .
    За цих 2,5 місяця прогрес разючий я так добре :girl_crazy: не почувала себе років 5-ть.
     
    • Подобається Подобається x 12
  9. Daisy

    Daisy Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    Ще треба провірити щитовидку але справді знайти доброго спеціаліста, бо наші лікарі пощупали -подивились і ставлять діагноз, треба здати аналізи. Я теж мала хронічну втому, зранку почувала себе так, ніби всю ніч вагони розгружала.
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Wanderlust

    Wanderlust Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    о, я ще згадала.
    перед відпусткою просто вмирала, позіхала весь час і без кави не могла працювати. потім похала на море - там спала і вночі, і вдень в обід.+ була без комп"ютера і кави+об"їдалася фруктами-овочами. помогло-таки!
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Niferttiti

    Niferttiti Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    А я себе без позіхання не уявляю. Весь день позіхаю, висипаюся більше менш нормально. Один дідусь в поліклініці раз мені сказав, що це від хворого серця часте позіхання. Щось звязку не бачу, але може дійсно?
     
  12. atma

    atma New Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    Від сердця може бути навіть кашель. Провірити сердце потрібно на всяк випадок.
     
  13. Pilipka

    Pilipka Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    Мені добре допомагають розчинні вітаміни. На третій день енергія з"являється.
     
  14. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    в мене зараз те саме... п"ю по три кави підряд... півгодини-година працюю, а потім серце калатає як скажене, а працювати не можу... просто засинаю... таке враження що ноги підкошуються... часом просто завтикую... не знаю навіть чи говорили до мене... жах якийсь.. не треба було після сесії зразу на роботу йти((((
     
  15. Tinela

    Tinela Active Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    Цікаво що це у всіх таке в 3 годині в мене сон-спати ужас)))
    Вирішила на вихідних лежати дивитись фільми і нічого не робити...то в понеділок від тих віддихів ше гірше... ледве встала як побита страх
     
  16. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    капеци) може від такої втоми треба якоїсь зміни діяльності? дівчатка вище радили спорти і вітамінки?
     
  17. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    краще пийте одненьку, а потім зелений чайок

    а оце точно-точно :) треба було спочатку хоч якось відпочити. спробуйте після роботи вдома не сидіти цілий вечір за компом, відволікатись чимось іншим, щоб розслабитись. ну і на вихідних потрібно отримувати якісь позитивні емоції. для зміни картинки, так сказать :)
    ну і погодка, звичайно робить своє :) я вже третій день після обіду перетворююсь в сонного лінивця :) мені пора у відпуууусткууууууууу!!!!
     
  18. Tinela

    Tinela Active Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    ви з тернополя? і я звідти... походжу)

    Так так я теж з Тернополя)))))))))
    Віпочивати, змінювати обстаноку потрібно..ле мені вже так надоїло бути лідером в сімї все вічно організовувати радити....і ніколи не відчувати ласки...поки сама не потянешся!!! тго напевно все і нервує і робота і хата і все!
     
  19. Alexx

    Alexx New Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    Мені допомагає холодний душ з ранку. Реально допомагає :girl_dance: Бо встаю з ліжка як побита собака, а треба починати новий день з новими справами і дитина також вимагає активних забав і уваги.... Кава не допомагала, вирішила спробувати холодний душ.... спочатку то був якийсь капець (я дуже теплолюбива і ніжна особа ))) ), а тепер втягнулась і вже навіть кайфую.
     
  20. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Відповідь: Синдром хронічної втоми.

    а наскільки холодний має бути душ? бо я щось трішки боюсь такого... може воно мене розбурхає але щоб запалення не вхопити)