Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Плюсуюся до @crissola про кардіомагніл (в мому випадку, аспірин кардіо). Як виявили після ЗВ вовчаковий, то гінеколог призначив аспірин зі словами "Будеш на аспірині вагітніти". Завагітніла я на аспірині, пила десь 2-3 місяці. Потім знову аналізи в Красівської і тоді додали уколи Клексану і Метипред. Мені багато людей про аспірин казали " Ти шоооо? Вагітним не можна!". Але в нашому випадку треба. За 7 місяців прийому нічого зі мною не сталося. З дитинкою, Богу дякувати, теж.

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Я теж завагітніла на аспірині та дексаметазоні, а з першого дня коли дізналась про вагітність - почала колоти Клексан.
    Але все залежить від показників ВА, наскільки вони високі... і зазвичай при вагітності вони стають ще вищі.
    Проконсультуйтесь ще з Прокопчук, вона адекватно порадить як діяти в конкретній ситуації. Все буде гаразд ))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. lollipop

    lollipop Member

    Привіт! Потребую і я підтримки вагітних, що вже мають досвід в цьому питанні... Отже у мене також виявлено вовчаковий антикоагулянт в низьких титрах (зараз 22-23 тижні вагітності). Наразі консультувалася у Прокопчук, то вона призначила лише аспірин Кардіо по 100 мг в день, але, на жаль, практично нічого не пояснила, консультація була не більше 5 хв. Я маю перездати аналіз через три тижні прийому аспірину, але хотілося б дізнатися більше:
    1. Якщо показник і зараз в низьких титрах, то цей вовчаковий має зникнути після прийому аспірину, чи просто зміняться якось показники в тому розширеному аналізі?
    2. Якщо його вже виявлено, то це в принципі означає прийом аспірину (або інших препаратів) аж до родів?
    3. Що ще взагалі потрібно знати мені, на що особливо звертати увагу в перебігу вагітності зараз? (Хоча вже багато про вовчаковий дізналася з ваших попередніх дописів...)
    Дякую!
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. crissola

    crissola Well-Known Member

    @lollipop постараюсь чимось допомогти
    1. Після прийому показники можуть змінитись (внормуватись, зменшитись, або залишитись на місці)...то все індивідуально, не даремно призначають постійний контроль кожних 2-3-4 тижні, в залежності від складності перебігу В.
    2. Думаю приймати аспірин необхідно практично до родів, тим паче чим більший термін, тим більша ймовірність погіршення показників, якщо не вживати відповідних заходів.
    3. Головне контролювати ситуацію -вчасно здавати аналізи, консультуватись з лікарем.

    Одне єдине чим Ви можете собі допомогти так це розріджувати кров природніми методами...пити багато води, вживати оливкову олію, їсти часник, чорнослив, помідори (зараз правда не сезон, я пю домашній томатний сік), грейпфрут. Добрі антикоагулянти інжир,бурячок, капуста, імбир ( даю до чаю ..він добрий ще й тим, що протизастудний). Ну і звичайно журавлина , без неї ніяк...комора вітамінів, та ще й добре розріджує кров.

    Все буде добре! Міцного Вам здоров'я,щасливо виносити і народити здорову дитинку!
     
    Останнє редагування: 9 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  5. Hrustavka

    Hrustavka Active Member

    Якщо сумніваєтеся, то сходіть до ще одного лікаря, можливо він розвіє ваші сумніви)))Мені призначили аспірин і дексаметазон на етапі планування, а того місяця призначають уколи в живіт аж від овуляції. Але в мене високі титри ВА.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. lollipop

    lollipop Member

    Дякую Вам!!! Сподіваюся, що так все і буде! І дуже рада, що є можливість тут отримати поради та відповіді! :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Lana lovely

    Lana lovely New Member

    Дівчата, скажіть будь ласка, чи хтось народжував з полікістозом? В мене довгий час полікістоз яєчників, завагітніла недавно (при нерегулярному циклі), дуже переживаю, зараз 14 тиждень.
     
    Останнє редагування: 11 Грудень 2015
  8. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Мама моя народжувала шість разів з полікістозом :) все буде добре, головне щоб лікар Вас пильнував :)

    Sent from my XT1060 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Lana lovely

    Lana lovely New Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Важко але все можливо.. Мені лікар казав що на мій полікістоз і ендометріоз вагітність найкращі ліки.. Так що теж не врадаємо у відчай))

    Sent from my XT1060 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Отримала сьогодні результати від Красівської. Ще таких поганих не мала, наскільки я розумію, що таке погані. Етаноловий тест позитивний (++). Прокопчук, коли в мене всі попередні рази був негативний, наголошувала, що головне, щоб не був позитивний, бо це ризик завмирання плоду. Вовчаковий знову виявлено, але в трохи нижчому титрі. Заспокоюю себе лише тим, що чую копнячки, значить все з дитинкою має бути в нормі. Завтра дзвонитиму Прокопчук, але рада буду почути ваші думки стосовно того. @crissola, ти колись писала, що в тебе етаноловий тест слабопозитивний. Що з тим робити? Будуть збільшувати Клексан чи щось змінювати?
     
  12. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Дзвонила я Прокопчук щойно, бо переживаю щось. Казала, до середи нічого не змінювати і приходити на УЗД. Ех...
     
  13. crissola

    crissola Well-Known Member

    @OxyFoxy він у мене на даний момент слабопозитивний, а ще два місяці тому був позитивний +++ ....підвищували дозу Клексану до 0.4 в день, колола двічі зранку і ввечері по 0.2 Знову переконуюсь яка то підступна штука. Я також в середу йду здавати, призначили контроль через 2 тиж. через те, що показники полізли....подивимось.
    --- дописи об"єднано, 14 Грудень 2015 ---
    @OxyFoxy не переживай, я також підвищила дозу не одразу а через 4 дні....це при тому, що було три плюса. Все буде добре!
     
  14. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Дякую, Оксанко, що відгукнулася. Лякає та вся інформація в інтернеті, а особливо "акушерські патології". Але раз Прокопчук не б'є на сполох і каже чекати до середи, то може не так все страшно. А скільки там тих плюсів може бути максимально, не знаєш?
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. crissola

    crissola Well-Known Member

    Не знаю. Одне скажу нет краще менше читати.....посивіти можна. Тому краще подивитись щось позитивне, відволіктись і чекати зустрічі з малятком!
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. lollipop

    lollipop Member

    У першому аналізі в Красівської, який я здавала у мене теж Етаноловий тест (++) - це слабопозитивний?... Я приймаю поки лише аспірин, як призначила Прокопчук. А в нормі цей тест має бути (-), так?

    Скажіть, а ви приймаєте паралельно ще інше: МагнеВ6, прогестерон чи щось інше - в якій дозі? (Вибачте, якщо це не зовсім в цю тему, можливо...)
     
  17. crissola

    crissola Well-Known Member

    @lollipop слабопозитивний...це коли немає плюсів, а так словесно в заключенні і написано, в ідеалі має бути мінус.
    Окрім терапії по АФС - Клексан, преднізолон і аспірин, приймаю Лютеїну вагінально 100 або 200 на ніч (200 коли більше ниє живіт) і Магне В6 тричі вдень по таб. На попередніх сторінках більш детально розписала в яких дозах приймаю усі медикаменти.
     
    Останнє редагування: 15 Грудень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Я почала приймати Магне В6 по одній таблетці два рази на день, коли тягнув живіт. Зараз допиваю упаковку і більше не питиму, бо нічого не турбує, ттт. А щодо прогестерону, то від сьогодні переходжу на Утрожестан 100 вранці і ввечері. До сьогодні ставила зранку 100 і на вечір 200, але рівень прогестерону піднявся з 27 до 34 і лікар сказав, що це не критично і до 20-го тижня приймати так, а там буде видно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Була сьогодні в Прокопчук. Їй все сподобалося, крім етанолового тесту. Але лікування не змінила, бо каже, що я під захистом Клексану. Тим більше, на УЗД все добре. Ляля росте і вже важить 230 г. :girl_in_love:
    @crissola Оксанка, а як в тебе справи?
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. crissola

    crissola Well-Known Member

    @OxyFoxy І ми були наУЗД . У нас все гаразд, показники всі в нормі, важимо 1400 ...так гарно малючок зівав і бавився ручками...я приїхала додому аж розплакалась і дякувала Богові, за те, що відбувається в моєму житті.....нарешті я стану мамою:d25:! Ще 10 тиж.попереду і я вірю,що все буде добре!
    Аналізи по АФС тримаються на тому ж рівні , заключення "Вовчаковий антикоагулянт виявлено" .....добре, що етаноловий слабопозитивний, одне єдине впали трохи тромбоцити...в мене таке вперше, але мене розрадила @Сонце , що аспірин якраз і призначають, щоб не було кровотечі...бо получається, коли той показник падає нижче 100 то не знаю на скільки але це погано, в мене наразі 140 то я заспокоїлась. Чекаю, що відпише мені Прокопчук.:girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 2