Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    Хто знає, в Чорнобильській є Гексаксим? чи контакти куди звернутися?
     
  2. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Я писала в Веселку і Медікавер, питала за гексаксим, то в них є. Бо теж цим питанням цікавлюся. А взагалі то тільки по приватних поліклініках може бути дана вакцина, чи ще десь?
     
  3. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    Я своїй малій всі щеплення робила в Чорнобильській. Всі вакцини якісні. Відносно Гексаксиму — робила 2 рази. Все успішно. Телефон 270—21—91 дзвоніть цікавтесь наявністю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Теж почала вакцинами цікавитися, бо як розумію в 2 місяці тре робити. Маємо поки БЦЖ з пологового. Ви плануєте гексаксим робити? Чи потрібно його наперед замовляти, в плані чи він зараз не в дефіциті?
     
  5. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    в нас навіть БЦЖ нема, бо було відтермінування через те, що доні кололи антибіотики. І то зараз ніяк не можуть вколоти, бо пологовий на мийці, а на місці в поліклініці не хочуть колоти ,бо не відкриють дозу через одну дитину! то сказали хібашо 21 вересня буде в сусідньому районі можливо.
    А гексу плануємо робити напевно вже після БЦЖ, то так наперед взнаю де є і які ціни (хоч нам вже є 2 місяці). На Веселці відписали, що вартість 1385 з оглядом лікаря. перед тим, треба дзвонити і домовлятися про день прийому, а в Медікавері 1400 (теж з оглядом).
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Siania

    Siania Love Life

    Дівчата, в Параскеві можна викупити собі одразу три дози Гексаксиму чи Інфанрикс Гекса, а це дуже важливо, бо часто бувають проблеми з наявністю цих вакцин.
    Не знаю, чи є така послуга зараз у Веселці, колись не було. Через це, протермінували останню вакцинацію на 2 місяія((
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Сьогодні прочитала от таке:
    12 ВЕРЕСНЯ, СЕРЕДА


    МОЗ заборонило невакцинованим дітям відвідувати дитсадки і школи
    Відповідного листа МОЗ і МОН скерували головам обласних адміністрацій
    СуспільствоОлександра Баландюх, сьогодні, 21:0715261
    [​IMG]
    МОЗ твердить, що невакциновані діти не повинні ходити у школи і дитсадки


    У середу, 12 вересня, Міністерство охорони здоров’я України і Міністерство освіти і науки скерували головам всіх обласних державних адміністрацій офіційного листа, в якому просять вжити заходів щодо проведення вакцинації дітей, відповідно до вимог ВООЗ, або недопускати невакцинованих дітей у заклади освіти.

    МОЗ нагадує, що згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”).

    Якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

    Лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, наприклад , у разі ускладнення епідемічної ситуації. У таких випадках питання щодо форм здобуття освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти.

    МОЗ нагадує, що зараз в Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, а захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру. З початком навчального року ризик захворіти на ці інфекції збільшується, тому дуже важливо щоб діти були вчасно щеплені згідно з календарем щеплень. .

    Якщо дитина пропустила вакцинацію за календарем, МОЗ радить звернутися до педіатра або сімейного лікаря, щоби надолужити пропущені щеплення.
     
  8. marianast

    marianast Well-Known Member

    Інтереснейший факт:girl_crazy: Однаково нещеплені діти, просто в одної дитини протипоказання, в іншої рішення батьків. Значить перша нещеплена дитина ходить в садок, друга ні. Хм....
    Дітей захищають чи наказують батьків- відмовників?
     
    Останнє редагування: 13 Вересень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ідея в тому, що якщо щеплені всі, кому можна, менше шансів для переносу інфекцій і ризику захворіти для тих, кому не можна...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. marianast

    marianast Well-Known Member

    Так, я розумію. Ідея в тому, щоб змусити батьків до вакцинації не враховуючи жодних факторів, крім стану здоров’я дитини. Стан здоров’я дитини 90% визначається лікарем « на око»
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  11. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А в третьої все гарно "намальовано": дитина "щеплена", мама "відповідальна". Прекрасна новина зранку, що тут скажеш.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А гарантування конституцією права на освіту нє? Капець, певно, буде весело нам наступного року з Владовою школою і потім з дитсадком малої... От такі закони-постанови мене "сомнєвающуюся" щодо вакцинації віднаджують від щеплень ще більше бо, то вигядає як якесь примусове заганяння непокірних корів в стойло, бє :beee:
     
    Останнє редагування: 13 Вересень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  13. maty

    maty Well-Known Member

    Вчора наніч прочитала цю новину, пів ночі не спала.... В нас в місті відмовами мало хто заморочувався, чемно все "малювали"....до мене дільнична верещала - "в мене 300 мам на дільниці і всі нормальні, тільки троє таких як ви.. ." Тепер я маю думати, як доводити право своїх дітей на навчання .. . Вони почнуть пресувати директорів штрафами.....немає цивілізованих слів, тільки матюки
     
    Останнє редагування: 13 Вересень 2018
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Щось мені здається що то так, пошуміти і хвиль наробити. То ж завжди так було, що МОЗ на одні закони спирається, але ж з іншого боку є "гарантоване право на освіту". Подано в такій категоричній формі, щоб трохи похвилювались "неугодні". Хоча, може це потроху і справді йде до більш жорстких законодавчих обмежень особистого вибору в цьому питанні. Бачу, вони там серйозно налаштовані, та ж "соціальна" реклама по місту, де людей, що відмовляються від щеплень висміюють як "дурненьких", - всі засоби хороші, і така реклама, яка просто б'є по вразливих місцях, а могла б, наприклад, апелювати до розумних і свідомих людей, оце і є рівень спілкування з суспільством.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. marianast

    marianast Well-Known Member

    Однозначно. Просто як завжди не з того кінця почали. Халатність, бардак, безвідповідальність з лікарської сторони, а муштрують відмовників.
    Я знаю, що мені напишуть, що батьки при бажанні можуть дитина обстежити повністю перед щепленням. Наперед відповім - не можуть, не всі.
    Я зараз в районі живу, більшість батьків просто дитину штрикають, коли надходить призначений час. І навіть не скажуть вам як розшифрувати ККП, вони вам скажуть, що це вакцина так називається - какапе. А бельгійська/індійська/термін/ умови зберігання, то навіть в голову не прийде запитати. Про стан здоров’я то не я придумала, то з розмови з фельдшеркою, яка обслуговує 4 села. « Та по дитині завжди видно можна колоти чи нє. Я вже 45 років працюю, стільки їх передивилася».
    Але починати з важливого в нас не прийнято. В нас прийнято запустити кінцо з Іриною Федишин про вакцинацію і надійність індійських вакцин і видати указ проти не щеплених діток. Гуд.
    Та пішли вони. Я можу дітей в школу і не давати. Вони якраз від того тільки виграють
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я себе зараз відчуваю дурненькою. Бо не пішла в 2 роки, як то зробило купа знайомих, і не написала в картку за 200 грн. Якщо почнеться реальний пресинг, то або щепити (а всім щепити я не хочу), або до 12 класу перебиватися приватними школами чи екстернатом. Друге не варіант. Зате на папері все буде ок, а кашлюки і кір в "щеплених" дітей завжди можна списати на бронхіт та алергію.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    я думаю, що цей закон їх теж стосується.
     
  18. maty

    maty Well-Known Member

    Ну, то не закон, лист міністерства....
     
  19. marianast

    marianast Well-Known Member

    Наскільки він є зобов’язуючим? На місцях вирішуватимуть? Чи всіх поголовно стосується?
     
  20. maty

    maty Well-Known Member

    Наскільки я розумію, лист має на меті рекомендувати ,аж ніяк не має силу закону . .. Але...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2