Балачки рукодільниць

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

  1. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    дякую!!!
     
  2. Натуся

    Натуся Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    На здоров'я!Хай носить і тішиться,що то саме тій лялі такий подаруночок зробили!:)
    Галюнь,а мені можна замовити пару шапочок на мою кнопу?;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Галинка

    Галинка Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Аякже!!!:):):)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Натуся

    Натуся Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    То як будеш мати час-напиши,і я скину її параметри :) :) :),бо я не встигаю навіть диплом писати,не те,що любимим ділом займатися...:sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    А хочете, я вам підберу простенькі і гарні схемки? Щоб одну картинку можна було за два-три дні вишити?
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: Для вмілих ручок


    І ще мені, будь-ласка:shy: Бо на велику мене не вистарчить.
    В мене є пару картин вишитих і серветок, але вони маленькі і однотонні :) Покажу при нагоді. Я їх ще в школі вишивала. До ваших майстерних робіт ого-го як далеко ще мені.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Leila

    Leila Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    І я ніяких вузликів не вяжу а так само на лицевій стороні, заишаю і початок і кінець
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Tutuka, дуже дякую! :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Tutuka і Leila, дуже гарні даєте поради для початківців, дякую! :) Після демонстрації таких гарних робіт і собі хочеться вишити якусь картинку. Давно не займалась вишиванням, яке колись дуже любила (вишила сорочку, серветки).
    В мене до вас та інших досвідчених вишивальниць пару запитань. :o А ця тканина Aida і спеціальні голки з тупими кінчиками також продаються в магазині на Грушевського? Які ще є спеціалізовані магазини? І які нитки ви використовуєте, чи підходять з базару?
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Оскільки Leilи поки що нема, відповім першою, а вона нехай доповнить, можливо, ще поділиться якимись своїми вишивальними хитрощами :).
    Ще є магазин з тканинами на Франка (той, що на розі з вул. Князя Романа, і сусідній), на Зеленій біля водоканалу, біля Палацу мистецтв, біля лялькового театру. Нитки з голками є у кожному з них, а чи є тканина - не пригадую. На Зеленій є точно... Може, Leila, знає ще якісь "точки".
    Базарні нитки як для початківця подходять, хоча з ними будуть проблеми - мала кількість кольорів, неоднакова товщина, та й обводити контури не вийде (я вишивала нитками DMC, ANCHOR, ARIADNA та петербурзькими - вони продаються в мотках по 8 м, нитка складається з шести тоненьких. Переважно вишивають у дві такі ниточки, а контури обводять однією).
    Більшість вишивальних схем розрахована на нитки DMC (від 3 до 3,5 грн за моток), деякі - Anchor, ще частина - на Dimensions (у нас не продаються, але підбирається заміна).
    Звичайно, з часом у вас накопичиться достатньо ниток, і для нової роботи не доведеться відразу купувати по 20-30 мотків, але перше придбання ниток може відчутно вдарити по кишені... :sad: Тому краще починати з простіших схем, де менше кольорів, тим більше, що і вишиваються вони легше. Якщо надумаєте підбирати щось із базарних ниток, можете звіритись із таблицею кольорів DMC.
    [​IMG]
    Ще можна перевести DMC у дешевші нитки, наприклад в Аріадну (на вигляд не відрізниш від DMC) чи російські (останнім часом також непоганої якості), але, на жаль, також не завжди є відповідник (обережно з червоним кольором - у мене якась із них трошки полиняла!).
    Тут можна знайти таблиці переведення ниток.
    Якщо будуть ще питання, із задоволенням постараюсь відповісти.
     
    • Подобається Подобається x 8
  11. Leila

    Leila Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Я почала вишивати в 12 років, тканина була з базару, нитки теж, але з часом захотілося чогось кращого та ще й як завжди дорожчого, тому зараз я вишиваю на Аїді, переважно 14, це середній розмір хрестика (бо є ще дрібніший і крупніший) і нитками ДМЦ, роботи виходять з гарно підібраними кольорами і не линяють їх можна прати при температурі 90 градусів, не вигорають, є ще 2 нові магазини на Південному, але на Водогінній 2 що біля Водоканалу, є все що необхідно і тканина різнокольорова, і нитки, я пробувала підбрирати з дешевших ниток не той ефект на жаль, але ве маю дуж багато ниток, томудля нової роботи не треба багато, хоча як якої, в тому ж магазині є дуже багато схем. В тих схемах написано які нитки брати у 2 ниточки, які в 1, а буває ще по іншому одна нитка з одного мотка а інша з другого. Я зараз вишиваю лотоси і у воді, є відображення тіні, то там треба в одну сторону одним кольором вишивати а в другу другим кольором, але цікава схема закінчу покажу. А ще я готову роботу даю в "Рамар" що на Листопадового чину, хоча менші роботи сама вставляла в рамку (купувала на вернісажі) але краще дати нехай зроблять так на мою думку краще
     
    • Подобається Подобається x 9
  12. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    А які у них розцінки?
    Я колись давала один з годинників у багетну майстерню біля церкви Юра, то невелика рамка з паспарту вийшла 150 грн, хоча ми з чоловіком все-одно збирали все разом самі.
     
  13. Leila

    Leila Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Tutuka та дорого в них там, мені віддали готову роботу, але роблять акуратно гарно, менші картики можна самому вставляти в рамку головне підібрати (я підбирала на Вернісажі, там розмір на замовлення) а те моє "вікно№ я б нормально не зробила. Ще найшла сайт де багато є робіт можна щось собі закачати безплатно http://www.devichnik.ru/konkurs/rukodelie/ там де конкурс в низу є роботи кожного туру вони відкриваються і є фото і схеми і як вишиваються. мені багато чого подобається
     
    • Подобається Подобається x 6
  14. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Я сама ще півхрестиком не вишивала (якщо не враховувати тих картинок, де частково є півхрестик, щоб розмити колір), але чула, що такі вишивки виходять трошки перекошеними (потім перуть і розтягують сушитись на рамці), та й вишивати доводиться грубшими нитками, щоб не просвічувалось. Ну і, звичайно, через мою звичку вишивати вниз-вгору довелося би трохи намучитись (півхрестик йде тільки в одну сторону), хоча дехто вишиває звергу вниз через один і потім у зворотньому напрямку - решту. А так нічого, людям подобається. :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. Catherine85

    Catherine85 Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Решила начать знакомство с форумом с хорошо известно темы :blush: Полукрестом вышиваю часто, выходит красиво. По-моему лучше выглядит, если направление полукрестов (например /) совпадает с направлением нижнего стежка в крестике - это для случаев, когда полукрестом надо выделить тени, а если с помощью полукрестов придается объем картине, то стоит вышивать их в направлении верхнего стежка в крестике (у меня \). В схемах известных фирм (DIM, Lanarte и т.д.) обычно указывается направление полукреста и количество нитей.

    Но если вышивать полукрестом целую каритину, то, чтобы избежать перекосов (от полукрестов они часто бывают, особенно, если ткань мягкая), лучше вышивать гобеленовым швом. На лице полукрест и гобеленовый выглядят одинаково, отличается только изнанка: в полукресте она выглядит | | | | | (то есть каждый полукрестик вышивается из левого нижнего в правый верхний угол, а в следующем ряду наоборот), то в гобеленовом изнанка выглдит в виде диагональных стежков через две клеточки, т.е. при вышивании слева направо последовательность: из правого верхнего в левый нижний, из правого верхнего в левый нижний. Единственный недостаток гобеленого шва - расход ниток увеличивается за счет протяжек через 2 клетки на изнанке, а не через 1, как в полукресте, но перекос при таком шве, если и будет, то минимальный. Еще рекомендуют при отшиве парных рядов переворачивать работу кверх ногами, чтобы вышивать их тоже слева направо, тогда получается более равномерное натяжение нити.
    Надеюсь, объяснила не слишком коряво :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  16. Галинка

    Галинка Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Красота!!!:) А як то вишити? Бо мені чомусь та схема не включається - вискакує якась реклама.
    І ще: на базарі продаються рушники вишиті ніби- то гладдю, такими блискучими нитками. Як такі узори вишивати? Підкажіть, бо я би хотіла вишити блузку такими нитками, але не знаю як:)
     
  17. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Реклама буде висіти деякий час, а потім почне завантажуватись картинка. У мене - через секунд 20-30.

    Мені і самій цікаво. :)
    Знаю тільки, що вишивають білим по білому, ірисом. Моя сетра зараз збирається таке вишивати, обіцяла потім навчити. Думаю, нічого складного - там же тільки прямі стіжки.
    Минулого року я вишивала таку трояндочку:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    У цій схемі обрамівка різними швами, а на кутах "павучки" чи "зірочки", а між ними бісер. Виходить схоже на мереживо.
     
    • Подобається Подобається x 16
  18. Галинка

    Галинка Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    Дуже гарно!!! Я була сьогодні на "Вернісажі", там жінка сиділа і вишивала, робила мереживо. Я так задивилася на неї...Мені дуже подобається вишивка, особливо такі "багаті" роботи, де дуже багато квітів. А ще приємно, коли хтось вигадує якісь свої узори - так приємно дивитися на витвір людської фантазії...
     
    • Подобається Подобається x 11
  19. mamatu

    mamatu Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    я на ББ виклала ті свої роботи, що є в цифровому вигляді.
    постараюсь доповнювати свою колекцію, а наразі те, що є.
    посилання я зробила собі у підписі. це моя фотогалерея. роботи в альбомах, що починаються з "Очумелые ручки" (сайт росіський, тож я там по-російські і підписуюсь.
    заходьте, дивіться. :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Галинка

    Галинка Well-Known Member

    Відповідь: Для вмілих ручок

    mamatu, роботи просто СУПЕР! Особливо шапки:) Вони гачковані? Як Ви робите узори різнокольоровими нитками? Я так не вмію:sad: У Вас цілий магазин? Так багато шапок! Ви молодчинка!!!
     
    • Подобається Подобається x 1