З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я все ж таки запекла сьогодні рибку по рецепту "Збірна з Дп", прочитала хто як готував і пішла робити своє "на око". Вийшла СМАКОТА, а все (так мені здається) через соус. Отже
    Рибу (товстолобік, амур чи ін. "живу"), почистити, порізати на куски проблизно 1,5-2см, посолити, поперчити. Натерти моркву, нарізати пів кругами цибулю.
    Помідори (без шкірки) і перець болгарський теж порізати.
    Соус сік з 0,5 лимона , базилік, сметана (прибл.100гр) і 1ч.л. соєвого соусу.
    В гусятницю поскладати шарами: риба-цибуля-морква-риба-цибуля-морква- помідори+перець - зверху я виклала листки петрушки. І все це залити соусом. В духовку.
     
  3. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Болгарський яблучний пиріг:
    "тісто": 1 скл муки, 1 скл манки, 1 скл цукру, сода - 1 ч.л., лимонна кислота - на кінчику ножа. змішати разом.
    окремо почистити і потерти на терці 6-8 великих яблук, якщо кислуваті додати трішки цукру. якщо і так смачні, то лише кориці - до смаку.
    бляшку змащуємо маслом-маргариною) насипаємо третину суміші "тіста", я міряю має бути 1 склянка "тіста". розрівнюєю і викладаємо шар підготованих яблук. має бути 3 шари, верхній - яблучний. розігріваємо духовку до 180 градусів, пляцок заливаємо 1 скл Кипячого! молока і в пічку) на 1 год. потім витягнути, одразу порізати на шматочки і посипати цукровою пудрою.

    для худаючих - то шо тре! якщо яблука солодкі, то і цукру менше. а жиру тут майже нема. виходить дуже ніжний яблучний десертик!

    Салатик:
    маринуємо фіолетову цибульку у цукрі-солі-оцті, нарізаємо соломкою (не тонкою) капустку-кель, хоча і звичайна б підійшла) - 3 жмені нарізаної. на дрібній терці (користуюсь корейською) тремо 1 сирий буряк середнього розміру, 2 таких ж моркви, 1 вели солодку і тверду грушу.
    заправляємо олійкою, додаємо спецій, можна додати по чайній ложечці гірчиці та меду...

    Картопелька по-французьки:
    смажимо картопельтку звичайно, порізану на четвертинки-дольки. за 5 хв до завершення вкидуємо у пательню 3 (приблизно) ст. ложки манки сухої! , видушуємо кілька зубців часнику і солимо. все, перемішали і ням-ням гтов)
    а м'яско я просто з розмарином маринувала.потім виклала в казанок м'яско-цубульку-морквочку шарами, зверху накрила шматочками айви і дуже довго тушкувала....
     
  4. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Печериці фаршировані фетою з шпинатом.
    [​IMG]
    200гр печериць(5 великих грибів)
    100г фети
    100гр домашнього сиру
    100 гр свіжомороженого шпинату
    3-4 зубчики часнику
    2 ст.л олії
    Сіль і перець
    Печериці почистити, відрізати ніжки, печериці покласти в підкислену воду( на літр води 1 ст.л оцту) для того щоб печериці не почорніли.
    Шпинат розморозити, змішати з фетою, домашнім сиром, посолити(обережно, в залежності від солоності фети), вичавити часник.
    На змащену британку викласти нафаршировані печериці, запікати в добре розігрітій духовці 15-20хв.
    В цей раз я зверху ще посипала твердим сиром.
     
  5. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    На конкурс мої фаршировані яблука не підуть, бо занадто просто, але дуже їх люблю:
    На ніч намочити в холодній воді родзинки, можна замість води використати біле вино. В яблуках зверху зрізати "шапочки", удалити серцевину, але старатися, щоб не було отворів наскрізь цілого яблука, тобто дно яблука має бути ціленьким. Голкою яблуко рясно поколоти, щоб при запіканні не розтріскалося. Середину яблука змастити маслом, начинити родзинками, одягнути зверху відрізанону шапочку і запікати до готовності. Дуже смачно і корисно
     
  6. Iskra

    Iskra Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    дівочки, хочу поділитися з Вами рецептом салатика, який вперше готувала на минулий Новий рік і який готуватиму 31 грудня цього року :girl_smile: чомусь він у мене асоціюється саме з цим святом :girl_smile: отож, салатик називається "Пеньок" (за іншою версією - "Грибочки на прогулянці":girl_crazy:)
    для салатику нам знадобиться:

    картопля - 2-3шт.
    морква - 2шт.
    твердий сир ("Російський", "Голландський" і т.д.) - 150-200г
    шинка (в економному варіанті - варена ковбаса) - 200г
    зелена цибуля - 1 великий пучок
    кріп
    консервовані шампіньйони
    майонез

    Спершу відварюємо картоплю і моркву, потім тремо їх на грубій терці. Те ж саме робимо з сиром (без відварювання:girl_crazy: - жарт, звичайно:girl_crazy:). Нарізаємо ковбаску (шинку) поздовжніми скибочками і зелену цибулю (не надто дрібно).
    Берем каструлю (або салатницю) і на її дно щільно викладаємо печериці шапочками донизу (ніжками вгору :girl_smile:), так, щоб не було вільного простору між грибочками. на печериці викладаємо порізану зелену цибулю, додаєм спеції і трішки мастимо майонезом. Потім іде шар сиру+знову ж майонез (так,як у "Шубі"). далі - морква-спеції-майонез-ковбаска(шинка)-майонез-картопля. Після картоплі майонезу не потрібно!!!!!
    Ставимо каструлю (салатницю) на холод на годину-дві, можна і більше. Перед подачею на стіл беремо велику пласку тарілку, діаметром більшим, аніж посудина, в якій готувався салатик. Акуратно перевертаємо салат на тарілку. Тепер на нас дивляться шапочки грибочків :girl_smile:
    Нарізаємо кріп і обсипаємо ним "Пеньок" зі всіх сторін - імітуємо мох :girl_haha:. усьо - вуаля:girl_wink: думаю, що пояснила більш-менш доступно :girl_smile:
    подаю фотку салатика з минулорічного святкування:girl_smile:, аби Ви орієнтувалися, яку посудину потрібно підбирати для приготування :girl_smile: правда, там в кадрі ще стакани маячать:girl_haha:
    [​IMG]
     
  7. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А я знаю дуже схожий салат (називається "Смертельний номер" :) - бо те перевертання то дійсно щось:)) Тільки там замість шинки варена курка, замість тв. сиру - плавлений і ше + яйця і огірки свіжі. Мені оті огірки разом з шампіньйонами в тому салаті - саме головне.
     
  8. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Найстрашніше в рецепті, це набавитися з тими яйцями. Зробити невеличкий отвір з тупого боку, вишпортати "нутрощі", вимити і висушити. "Начинити" всім чим душа забажає. В моєму випадку - це варене куряче філе, червоний перець, кукрудза і зелень. Залити яйця м"ясним бульоном (як на холодець). Для страховки і естетичного вигляду даю желатин. Застигне, знімаєте шкаралупу і маєте готову страву. Смачного.
     
  9. Consuelo

    Consuelo Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    а чи знає хтось якийсь файний, але не дуже складний рецепт пляцка лимонного? чи чогось іншого лимонного? просто після карантину залишилось стільки цитрин, що ми не подужаєм всі зїсти...
     
  10. pavuchok

    pavuchok Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Якраз вчора спробувала новий рецептик
    ЛИмонний пиріг
    Для тіста: 3ст-муки; 1,5ст-цукру;300гр.- масла;2шт яйця;200гр-сметани; 1"щепотка" соди
    Для начинки: лимони2-3шт;2ст- ізюму без кісточок; 1ст цукру;1/2 ст-горіхів (я горіхів недавала:))
    Масло розтерти з цукром,додати яйця, сматану, муку соду і замісити тісто. Тісто розкатати покласти на деко замащене масло.Та випікати при температурі 200 градусів до золотистого кольору. Лимони пошпарити. Ізюм і лимони пропустити через мясорубку.Додати цукор, горіхи перемішати і викласти начинку на корж. Випікати ще 10-15 хв.
    Смачного!
     
  11. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    брауні
    розігріваєте духовку до 175- 180 град
    змащуєте форму маслом і вистеляєте дно пергаментом
    пачку масла (200 гр) на водяній бані розмоплюєте з 85 гр чорного шоколаду до однорідної маси
    знімаєте з вогню
    додаєте 50 грн какао, 200 гр цукру - вимішуєте
    потім вводите по одному 3 яйця. шоразу добре вимішуючи
    даєте ванільної есенції крапаль)
    далі треба додати 85 гр крімчізу (чи філадельфії, на крайняк маскарпоне:girl_haha:) але на краківський їх нині не завезли, то я додала творог 10%
    потім додати муки 75 гр
    і в кінці 80 гр горіхів різаних
    все вимішати - і вилити в форму
    пекти десь 30-40 хв. готвність первірити сірником - 2 см від краю тісто має не прилипати. коли спеклось - витягаємо і даємо вистигнути 10- 15 хвилин

    за той час готуємо ГАНАШЕ
    75 гр вершків доводимо до кипіння і додаємо 50 гр шоколаду. все розмішуємо до однорідної маси

    на поверхін брауні робимо сірником багато отворів (проколюємо) і по трохи наливаємо ГАНАШЕ - шоб воно просякло основу
    ставимо на холод. шоб вистигло

    смачного
     
  12. pusicat

    pusicat New Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Бекон
    1кг сала з прошарком м'яса натерти приправою до м'яса, нехай постоїть 1-1,5 години
    потім почерзі завязати в 3 поліетиленові пакети, покласти в кипячу воду, і варити 2-2,5 години. Вийнявши з води відразу зняти пакети. Коли сало охолоне можна їсти.
    Покуштуйте сало прямо тане в роті.:girl_smile:
     
  13. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів.

     
    Останнє редагування модератором: 1 Грудень 2009
  14. LILY

    LILY Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    "Сирний супчик"
    Потрібно:
    2 помідора
    1 цибулину
    2 шт курячого філе
    5-6 картоплин
    1 морква
    4 шт плавлених сирків 50%
    кубик галіни курячої,сіль,перчик,лаврушка
    Приготування (каструлька прибл.3л):
    Варимо картопельку і філе порізане кубиками,додаємо кубик галіни курячої,сіль,перчик,лаврушка, паралельно жаримо цибульку дрібно порізану,морковку потерту на малій терці і помідор потертий без шкірки або порізаний (хто як любить) висипаємо в супчик і додаємо натерті сирки варимо до повного розчинення сиру.

    Супчик простенький, готується дуже швидко і дужже смачненький, перед подачею на стіл можна додати петрушечки і зробити сухарики з білого хліба і в супєц!
    СМАЧНОГО!!!
     
  15. Laskava

    Laskava New Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Кума пригощала фаршированою щукою колись. Тепер користуюсь її рецептом частенько, коли готую святковий стіл. Смачнішої щуки ніде не куштувала. А робиться це так :
    Щуку (2 кг) почищену й вимиту беремо і надрізаємо по всій її довжині по спинці. Голову не відрізаємо. Потихеньку, щоб не пошкодити шкірку, за допомогою ножичка відділяємо м"якоть від шкірки. Це зовсім не складно як спочатку здається. Хребет кухонними ножицями перерізаємо біля хвоста і голови. Нутрощі вибираємо й гарненько вимиваємо від них черевину щуки.
    Тепер м"якоть перекручуємо на м"ясорубці разом з 2-3 цибулинами через найменшу сітку, сюди ж додаємо перекручену ( попередньо підсмажену ) морквину, 2 сирих яйця, 3 ст. ложки майонезу та приправу для риби ( вона вже містить сіль). Хліба, чи то булки додавати не треба.
    А тепер цим фаршем начиняємо щуку, потім викладаємо по всій довжині риби кубики вершкового масла ( 1,5х1,5 см десь), неначе втоплюємо масло в фарш. Туго фаршем не набиваємо, бо тоді під час запікання шкірка тріскається. Зашиваємо спинку. Викладаємо щуку на протвень, застелений фольгою ( на брюшко). Змащуємо щуку майонезом та посипаємо панірувальними сухарями. Підіймаємо краї фольги, наче бортиком, щоб на протвень не витікало масло і запікаємо в попередньо розігрітій духовці на середньому вогні приблизно 30 хв.
    Запах неймовірний стоїть... Від нього настрій відразу стає святковим.:girl_in_love:
    Спробуйте, НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ !!! :girl_bye2:
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Кекс з ягодами
    знайшла в дебрях нету як кекс з маскарпоне. трошки підкорегувала для себе.

    200гр масла
    200-250гр цукру ( в залежності чи ягоди кислі, чи ні)
    1 ч.л. ванілії (можна пачку ванільного цукру)
    50 гр коньяку
    5 яєць
    200-250 гр сметани, йогурту або сиру маскарпоне
    1 пакетик або 2 ч.л. порошку до печива
    2.5 скл або 300 грам муки
    ягоди (в мене було 300 грам мороженої чорної смородини)

    Масло з цукром добре втерти міксером, по-одному додати яйце, продовжуючи збивати додати сметану, ваніль і коньяк. В кінці вмішати муку і порошок. Щераз гарно все збити міксером одну хвилину. В кінці вмішати ягоди. Якщо морожені то можна не розморожувати, хоча я розморозила і вони мені трохи зафарбували тісто в приємний синьоватий колір. На поїданні це не відбилось.:girl_haha::girl_haha:

    Викладаємо кекс у велику форму з діркою по-середині і печемо 45 хвилин при температурі 180 градусів цельсія. Форму бажано гарно змазати маслом і трошки присипати мукою, щоб ягоди не прилипли, але в мене і масла вистарчило.
    Даємо вистигнути і їмо, але я йому навіть вистигнути не дала дуже добре схрумала з задоволенням ще теплим.:girl_cool::girl_cool:
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. pusicat

    pusicat New Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Капустяні котлети
    Склад:
    • Качан капусти
    • 3 скибки черствої булки
    • 100 гр молока
    • 2 яйця
    • манки до утворення маси подібної до густої сметани
    • 1 цибуля, сіль перець до смаку
    Приготування:
    Невеликий качан капусти пропустити через м'ясорубку, додати до неї замочену у молоці булку, 2 яйця, сіль та перець до смаку. У фарш що утворився додати манку і почекати поки вона набухне. Потім додати підсмажену цибулю. Сформувати котлетки, обкчати у борошні і підсмажити на сковорідці.

    Виходять дуже ніжні і смачні котлетки :girl_wink:
     
  18. Pinacolada

    Pinacolada Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Дівчата можливо хтось має рецепт смачної лазан"ї, буду вдячна
     
  19. pusicat

    pusicat New Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ось тримай http://www.kyxarka.ru/news/1034.html
     
  20. Laskava

    Laskava New Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Дівчата, пропоную вам незвичайне смачне солодке до чаю. Виглядає дуже красиво і всім подобається, як дітям так і дорослим. :girl_in_love:
    Буде потрібно
    500 гр. слойоного тіста ( без дріжжів )
    1 банка консервованих ананасів кільцями (820 гр)
    цукрова пудра
    кориця
    яйце для змащування
    вишня для прикрашення

    Тісто розкатати товщиною 0,3 см. Нарізати на смужки шириною 1 см.
    Ананаси обсушити на серветці, обмокнути з обох боків в цукровій пудрі та залишити на 10 хвилин.
    Потім ананаси посипати з обох боків корицею та обмотати тістом (через отвір по всій поверхні).
    В центрі з тіста покласти кульку з тіста, зробити в центрі вм"ятинку й покласти туди вишеньку. На вигляд це буде симпатична квіточка. :girl_claping::girl_claping:
    Змастити її збитим яйцем та випікати при 200 градусах в попередньо розігрітій духовці протягом 25-30 минут.
    Коли такі тістечка вистигнуть, посипати цукровою пудрою.
    Зверху - хрумке ніжне тісто, а всередині - соковитий плотненький ананас.
    Смакота!!! Думаю, і вам сподобається !!! :girl_curtsey::girl_curtsey::girl_curtsey:

    --------------------------------------------------------------------------------
     
  21. Pinacolada

    Pinacolada Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Дякую :), але в інтеренеті я й сама можу знайти, думала може в когось є свій опробованний супер рецепт.
    Але й цим скористаюсь наразі