Жіночі проблеми

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Радість, 3 Листопад 2007.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    А мені страшно..вчора намацала в себе на груді якусь гульку всередині.Вона мені не заважає, не болить, але страшно..:sad: до кого звертатись? і що це може бути? може просто лімфовузол? і чи треба йти до лікаря? може то нічого страшного, а вони мені зараз припишуть якусь страшну хворобу?..боюсь сучасну медицину..:sad:
     
  2. Milongera

    Milongera Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Роки три тому я теж в себе знайшла якусь гульку.. пішла спочатку в центр здоровя жінки і там сказав лікар-мамолог, що це доброякісна пухлина - фіброаденома, яку треба видаляти. В мене шок... сльози, плач.. Хоч і доброякісна, але страшно на операцію йти. А потім знайома медсестра порадила лікарку Сендецьку, вона приймає вона в онкополіклініці на Єфремова. Дуже класна лікарка!!! Сказала що так, є ця пухлинка (зробила пункцію на огляді), але видаляти її необовязково, тому що вона не збільшується - просто треба спостерігати за нею. Прописала вітаміни і взагалі дала такі класні життєві поради. Зокрема, відправляла заміж))). Я в неї спостерігалася роки два, потім вийшла заміж і як це не смішно за кілька місяців на огляді вона її не виявила (хоча я читала, що фіброаденоми самі не розсмоктуються). Так що зараз я щаслива, але регулярно ще до неї ходжу.
    Маю два телефони в цю поліклініку 2341381, 2371381. Є така специфіка, що поліклініка державна, відповідно, приходите вранці (бажано якнайраніше, ще перед восьмою) і записуєтеся в реєстратурі, вам заводять картку і дають талончик. До неї завжди дужееееееееее великі черги.. можна витратити кілька годин, але це того варте. До інших лікарів - вільно, а до неї черги кілометрові. Але варто зачекати ))
    Я їй зазвичай вкінці даю 20 гривень - хоч я і проти такого, але їй повірте варто дати. Кажуть що вона буває не в настрої, трохи злиться, але я ще на таке попадала ))
    Хочу ще додати, що наскільки я читала, то всі проблеми з грудьми від нервів, стресів. Всі ті ущільнення свідчать про гормональний збій, бо організм має регулярно виконувати свою функцію – репродуктивну, статеву. На груди дуже погано впливають стреси, переживання, які ми носимо глибоко в собі. Мені вона прописувала тільки вітаміни Аевіт, ну і я намагалася змінити спосіб життя, поменше всім перейматися. Вибачте, що сумбурно, трохи спішила )) Успіху вам, не переживайте.
     
  3. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Дякую!!! ви мені дуже помогли і заспокоїли..А стреси дійсно мали місце в моєму житті...Тре виходити заміж :)))
     
  4. Барабашка

    Барабашка Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Звернутись до лікаря треба обов"язково. Можна в ту ж поліклініку на Єфремова. а можна і в онкоцентр на Гашека, там також є поліклінічне відділення (кабінет мамолога, старий корпус)
     
  5. Bonita

    Bonita Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    А мені страшно..вчора намацала в себе на груді якусь гульку всередині.Вона мені не заважає, не болить, але страшно..
    Ви знаєте, я в 14 років нащупала в себе під-пахою теж гульку маленького розміру, показала мамі вона дуже злякалася. Зразу передзвонила знайомим домовилися, щоб мене оглянув лікар і на наступний день ми вже були в нього. Нічого страшного не було, простий маленький жировичок, чим його виводила не пам'ятаю, але все швидко пройшло. Веду я це до того, що зі здоров'ям ну жартують, особливо з такою делікатною зоною. Підіть перевіртеся і переконайтеся, що це якась маленька проблема, і самі заспокоїтеся.
     
  6. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Дівчата розкажу я вам історію про гульки з досвіду моєї мами. Їй було 11 років, баба її купала і намацала гульку. Завезла з перестраху на Броньову до онколога, той пес сказав різати...Баба моя людина яка не йме зразу віри , пішла до іншого доктора, той сказав, що певне щось недобре, баба звичайно була прибита але завезла маму в медінститут до професора, той подивився на маму глянув так на бабу і сказав-Жіночко в дитини починають рости груди, заспокійтеся, просто одна розвивається швидше ніж друга. Що було б якби баба не ходила по дохтурах я думати не хочу...Неймовірна історія але правдива.
    В мене до речі теж була і досі є гулька яка стає відчутною в часі ПМС, ходила до мамолога, сказав після народження бейбіка все налагодиться. Поживемо побачимо
     
  7. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    У мене до заміжжя теж було затвердння, боліло перед місячними. Мене скеровували на УЗд грудей, виявилось, що це просто гіперплазія молочних дольок, тобто утворилася ще одна молочна долька, ніби то мій організм вже тоді вимагав вагітності (так лікар пояснив), під час вагітності затвердіння дійсно розійшлося, але та грудь потім таки була більш "молочна". Так що гулька це не обов`язково щось погане, але обстежитись, думаю, варто.
     
  8. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    В мене вчора почався сильний біль після сечовипускання на паро секунд, а так нічого неболить, але дуже часто ходжу в туалет. Що це може бути? Порадьте щось!!!!!
     
  9. Kucjynchuk

    Kucjynchuk Active Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    НАПЕВНО - цистіт, або просто простуда!!!
    В мене таке було минулого тиждня, то я думало по стінах полізу, аж сльози виступали в ті хвилини....
    Я просто наливала в пляшку дуже гарячої води і тримала між ногами, обмотавшись ковдрою. Пляшку замотувала в рушник.
    За пару днів пройшло.
     
  10. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Я би такий спосіб не рекомендувала,бо від високої температури запалення може поширюватись значно глибше.ефект лікування може бути плачевним. Краще вже попарьте ніжки,попийте таблетки від цистіту,а ще краще зверніться до уролога-хай призначить лікування.
     
  11. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Це точно цистит!
    Не жартуйти з цим, дуже Вас прошу!
    Сама таке мала, звернулася до лікаря, коли вже справді на стіну лізла. Плакала просто, в туалет ходила що 2 хв і пекло весь час, не лише після сечовипускання.
    Лікар приписала лікування, досі нічого не турбує.
    Знаю тільки, що требе себе пильнувати. Ні на що навіть трошки холодне не сідати (колись всі казали, але хто ж то слухав, поки не відмучилась добре), не змерзнути в ноги чи зад часом. Воно того варта(берегти себе).
     
  12. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    До уролога чи гінеколога? можете когось порадити?
     
  13. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Я зверталася до гінеколога (просто давно вже треба було піти, а тут і нагода випала). Особливо над тим і не думала, до якого лікаря треба піти. Пекло, погано було, коли ж було думати.
    Лікарка не казала, що це не до неї. Зразу ж сказала, що то певно цистит. Дивилась на сечовий до лікування і після.
     
  14. Sonjax

    Sonjax New Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Обов'язково зверніться до уролога. У мене хронічний цистит :girl_sad: Минулого тижня знову було загострення, це було пекло просто, таке не можна запускати...

    Пройшла курс лікування (спеціально ходила до 3 лікарів, щоб вибрати найкраще лікування), все пройшло, але вирішила не запускати, бо ця біда може повернутися, коли перемерзаєш.

    Лікар сказав після свят пройти повне обстеження, щоб далі лікуватися.

    Дійсно, лікар казав, що коли проходить гостре запалення, тобто коли дуууже пече і в туалет часто хочеться, то не можна користуватися грілкою з гарячою водою, бо тепло навпаки допомагає розмножуватися інфекції, а після лікування то можна вже для профілактики використовувати.

    І обов'язково парити ноги, бо тепло піднімається вгору і гріє всі органи.

    Як захочете дізнатися курс лікування, який я проходила, пишіть в приват, але все-таки краще звернутися до лікаря, бо я на перших днях займалася самолікуванням, цим додала біди :girl_sad:

    Дівчата, будьте здорові!
     
  15. Milongera

    Milongera Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    на одному форумі дівчинка в якої часто буває цистит радила під час загострення дуже багато пити мінеральної води. Випити буквально кілька пляшок в день, якомога більше - тоді часто бігаєте в туалет і інфекція, за її словами, просто вимивається.
     
  16. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    До лікаря однозначно треба. Взагалі там може бути і не інфекція. В мене такі ж симптоми були від "пску" в сечовому міхурі. Тому треба піти на УЗД. Для швидкого полегшення - пити дуууже багато за раз, бо 3 літрів, ще можна зробити морс з клюкви - дуже швидко обезболює. Є ще такі настоянки - цистон і уролесан, вони на травах, незалежно від причини помагають, тому пити їх можна і без призначення лікаря, мені навіть радили для профілактики іноді пити.
     
  17. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    А ви самі у це вірите? Бо я щось не дуже. Цистит вимагає комплексної антибактеріальної терапії і самої води, навіть у великій кількості буде не досить. Тільки нирки перевантажаться.Можна тут почитати
     
  18. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Залежить від причини, якщо причина не в бактерії, води цілком достатньо - вона промиває там все. Якщо пити морс з клюкви - теж ефект є, бо в клюкві є речовини які обезболюють, тому просто набряк знімається і не так болить то все діло.
     
  19. Улянка

    Улянка Well-Known Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    Цистит буває від різних причин. В мене найчастіше від переохолодження. І як тільки після того як вдень сильно промерзла а ввечері відчуваю його початок стараюсь вигрітись. Гаряча ванна, теплий одяг. Найкраще, звичайно щось шерстяне і під ковдру. Часто бувало що на ранок вже проходило. Тільки головне не запустити і не займатись медикаментозним самолікуванням. Один раз мені в аптеці порадили фурасемід. Він ще більше все подразнив , перепрошую аж кров йшла
    А в мене якийсь гормональний збій чи що.....Поправилась хоч їм як завжди. З правого боку внизу щось болить ще з січня. Думала апендицит-його виключили. Черговий гінеколог сказала що нічого не бачить. А я явно відчуваю біль ніби в яйнику. А вчора так сильно почали груди що жах. Пів ночі не спала. Не годую ще з кінця листопада. Пройшло відлучення нормально. Не перев"язувалась, не пила нічого. Просто саме молоко перегоріло і все. А зараз відчуття в грудях як при вагітності на перших тижнях було. Аж пахви болять. До місячних ще три дні. І перед ними раніше такого ніколи не було.....Вагітність виключена. І навіть не знаю до кого йти спочатку. Чи до гінеколога чи до мамолога:sad:
     
  20. lerucha

    lerucha Member

    Відповідь: Жіночі проблеми

    у мене була така ситуація: роки чотири тому мала цистит, з підозрою на пієлонефрит, звернулася до уролога, пройшла довгий курс лікування, начебто вилікували. Пройшов рік, і хвороба повторилася. Але в цей час я ще обслідувалася у гінеколога, і вона на всякий випадок послала мене на аналізи в Синево. В результаті у мене знайшли цитомегаловірус:girl_cray:, і в результаті виявилося, що це якраз він і дав такий поштовх. Багато часу ми заліковували сам цистит, а треба було знайти його причину. Зараз, усунувши першорпричину, про цистит я і не згадую:girl_smile: Так що обов'язково треба звернутись ще і до кваліфкованого гінеколога