Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

  1. Ні, здоров'я дорожче...

    199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

    79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

    68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. evasmile

    evasmile New Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Для своего ребёнка я приняла решение до года 100% ничего не делать - считаю нельзя вмешиваться в имунную систему, когда она формируется. Но такое решение требует взятия на себя ответственности - по-этому каждый для себя должен принять его сам. Единственное, что я считаю, что с прививками нельзя метаться со стороны в стороны. Либо делать все ( за исключение явно комерческих для зарабатывания денег типа гриппа), либо не делать ничего.
     
  2. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Щеплення немовлят

    перепрошую, але це бздура. Набагато розумніше вибрати ті хвороби, від яких вважаєте за потрібне вакцинувати, і від них щепити. Якщо щепити від дифтерії, але не щепити від кору, це зовсім не метання зі сторони в сторону, а також цілком виважена усвідомлена позиція.
     
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Щеплення немовлят

    А формируется она, по разным данным, до 5-8-ми лет.....
     
  4. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    о, тішусь, що надибали доволі цікавий сайт))) вельми рекомендую
     
  5. Zyzya

    Zyzya New Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    я и мои подруги, а также кумовья все делали прививки детям. и старшим и младшим. правда ,все покупали прививки в аптеке сами.
     
  6. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    А где такие аптеки есть?
     
  7. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Щеплення немовлят

    а Ви вгадайте з трьох разів. Де в нас процвітає бізнес щщеплень? В чорнобильській. От і аптека там поруч, в якій можна придбати вакцини.
     
  8. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Я цього не знала.
    Щеплень-бо ж не роблю і в чорнобильській була 10 років тому в сурдолога)
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Щеплення немовлят

    І не тільки. Моя братова малому робить всі щеплення у Залізничній лікарні. То їм видають чемоданчик- холодильник і пропонують купити у б-я аптеці, де є відповідна вакцина ( звичайно, що можуть і "порекомендувати")
     
  10. Kitten_Kicia

    Kitten_Kicia New Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Нам в поліклініці на Чупринки пропонували зробити щеплення.Вони видають сумку-холодильник і відправляють в аптеку через дорогу.А коли ми зважились робити щеплення прийшли до дільничної,там нас оглянули і дали поміряти температуру-виявилось ,що в малого 37,1 і нас відправили на тиждень додому спостерігати за температурою(хоча я лікарку повідомила про те, що в малого майже кожен вечір Т-37,1,це ми дізнались коли він місяць перед тим простудився).Температуру я вперто міряла протягом тижня,а потім мені то все надоїло і ми звернулись до мудрого доктора в Чорнобильську - зав.педіатрією Возниці і він сказав ,що це не є протипоказом для щеплення (в діток до року таке вважають звичайним явищем).Там відразу ми зробили щеплення (вакцина є в них на місці- 297 грн) ,все було ОК.

    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 10 Листопад 2010
  11. Dolma

    Dolma Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    цієї осені нарешті оформила малу в садок.
    мала без жодного щеплення. завідуюча садка сказала принести завірену відмову з поліклініки, і вона вмиває руки. в поліклініці попсували кров, поморочили голову, трохи грошенят пішло, але все ж я отримала бажані папери.

    захоплююсь людьми, котрі принципово підходять до питання і обходяться без підмазувань і куплянь довідок, але... то треба мати здорову нервову систему, впевнений вигляд і добре підвішений язик, чим я, нажаль, похвалитись не можу. :sad:
    противно то все згадувати, хоча не менш противно було б сперечатись з тими тьотками в бєлих халатах...
     
  12. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Я в цій темці рідко пишу але тут дозволю собі висказатись... Моя дитина також частково щеплена ( в 3,4,5 місяців інфанріксом, напевно вашу дитину також ним щепили) більше нічим не щепила і не збираюсь. Так от в інструкції до інфанрікса написано щось тіпа того що і незначна температура і незначний нежить не є протипоказом до щеплень, але ж ми всі знаємо що щепелння це навантаження на організм і його якщо вже робиити то не має бути ані аллергічних проявів, ані температури, ані нездужання і т.д. І те що вам Возниця сказав що нема проблем, робити можна, це він лише процитував Вам інструкцію до вакцини. Але Ви, як мама, повели себе безвідповідально, ІМХО. Бо щеплення якщо вже Ви їх вирішили робити не обовьязково робити прям зараз, їх можна відтермінувати, розтермінувати.... а отак при температурі щепити дитину..... це дуже ризиковано.
    Бо якби не тай Боже потім були якісь поствакцинальні реакції - були б винні саме Ви, а якби пішли з тим питанням до Возниці - він би сказав що % ризику є давжди, і ви попали в цей %.... отак.
     
  13. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Навіть самі "свої" лікарі можуть бути неуважними,наша дільнича нас запрошувала на щеплення,бо нарешті завезли вакцину і не яку-будь,а "інфанрикс",і не за гроші,а безкоштовно,к-сть обмежена і то все при тому,шо ми були за день до того з сильним дерматитом,плюс тільки но дитина одужала після запалення сечових шляхів і нефролог нас попереджала,шо в нашій ситуації жодних щеплень мін. півроку часу... Якшо самим все не контролювати і про все не нагадувати,і не перестраховуватися,то до біди недалеко навіть з най(ніби-то)безпечнішою вакциною...бо формально перелік протипоказань звужено далі нікуди,а насправді ті протипоказанні якими були такими є.Дитина на момент щеплення має бути 100% здорова і батьки мають бути в тому на 100% впевнені. А з теперішнім дефіцитом безкоштовної вакцини в поліклініках користають момент наявності і не зважають дуже на стан дитини,бо таки безкоштовно...
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Щеплення немовлят

    якось мала розмову з лікарем одного приватного медичного закладу. Так вона мені прямо сказала, що відповідальності за наслідки щеплення діток вона на себе не бере. Тому з подібними зверненнями про щеплення дітей направляє до Возниці, і хай він з тим всім потім розбирається.
     
  15. Kitten_Kicia

    Kitten_Kicia New Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Справа в тому,що в діток до року є ще не до кінця встановлена терморегуляція (це мені не один лікар казав) і в моєї дитини температура 37,1 набігала тільки під вечір, а от весь решту час доби вона була в нього 36,6-36,8.До Возниці ми звернулись ,щоб підтвердити в першу чергу добрий стан здоровя дитини оскільки, десь в глибині душі, були сумніви (чому ж в нього все таки температура?).Нас лікар дуже ретельно оглянув і дав добро на щеплення.Там я справді підписала документ про те,що попереджена про можливі реакції після щеплення.
    Щодо безвідповідальної мами ,такою я себе не вважаю(думаю мої близькі теж, до цієї дитинки ми дуже довго і важко йшли я не можу собі цього дозволити та й не хочу).Перед кожним щепленням ми робимо загальний аналіз крові і сечі (хоча його в нас в Чорнобильській ніхто не вимагав),обовязковий повний огляд дитини педіатром,до і після вакцинації 3 дні в нас режим підвищеної уваги до дитини і умов ,в яких вона перебуває .
    А те що наш дільничний педіатр,футболила нас додому і відтягувала щеплення з місяця в місяць,знаючи про хороші аналізи і мінливу температуру,так це тому, як так думаю,щоб не нести відповідальності за наслідки щеплення.А то якщо в дитини раптом появляються ускладнення після щеплення і про це стає відомо поліклініці (швидка або виклик педіатра додому) , то потім педіатр має написати купу писульок у відповідні органи з поясненням чому так сталося.
    А як Вам той факт,що в поліклінці рекомендують відразу після щеплення і через 8 годин після давати дитині жаропонижуючі (навіть якщо Т-31,1) ,а в Чорнобильській нам сказали тільки у випадку якщо буде 37,5.
    Взагалі тема щеплень є двоякою,я і досі не впевнена в необхідності цього.Сама немаю жодної прививки ,але на то були причини ( в мене в дитинстві була алергія).Та коли послухаєш про смертельні ускладнення після хворіб (особливо у хлопчиків),то починаєш задумуватись.Після довгих роздумів і багатьох консультацій ми вирішили щепити дитину.Сподіваюсь на розум і Божу ласку!
    [​IMG] [​IMG]
     
  16. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    я не казала що ви безвідповідальна, я лише сказала що в той момент на мою думку ви повели себе безвідповідально.
    ще невідомо чи Возниця дав би добро на щеплення якби оглядав власну дитину, він же в курсі про ризик...думаю він и почекав. Бо власна дитина і чужа то таки є різниця.

    серьйзно? то вам лікар таке сказала? а що вона може в поясненні написати якщо ускладнення входять в % ризику і ніхто наперед не вгадає і педіатр тут ні до чого і ні в чому не винна.
    мені ніяк, я би не давала жарознижуюче, бо тоді дещо змазана картина виходить по поставакцинальним реакціям, якщо вони будуть але непомітні під дією зарожнижуючого.
    тим більше, для чого щепили? Якщо не впевнені то почекайте поки буде в вас чітка позиція у якій ви будете впевнені, я маю на увазі особисто Вас а не ваше оточення.
     
  17. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Про які саме?
     
  18. Kitten_Kicia

    Kitten_Kicia New Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Наприклад, паротитом (свинка) ,хлопчики хворіють 2 р . частіше , ніж дівчатка.А ускладненням може бути -безпліддя.
    А зважаючи на компетентність наших лікарів , у більшості випадків, тільки одиниці можуть правильно і головне вчасно провести діагностику і поставити ПРАВИЛЬНИЙ діагноз,то мабуть все таки не можна виключати щеплення ,як метод запобіганню можливим ускладненням.Зрештою, о тут точно все в руках Божих.
    [​IMG] [​IMG]
     
  19. Dolma

    Dolma Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    згадалось як хтось сказав, що лікувати у нас можна лише здорову людину, бо хвора того не витримає. то, звичайно, жарт, але у кожному жарті...
    мені дуже "подобаються" "аргументи" наших медиків на користь щеплень:
    - "а чого ви не хочете - то є добра вакцина!"
    - "та чого ви боїтеся? - манту - то навіть не прививка!"
    - "краще б ви зробили всі ті щеплення і нас не мордували" - забилам би! :girl_cray:
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Щеплення немовлят

    насправді все робиться елементарно- просто змінюється постфактум дата вакцинації більш раннім терміном- і вуаля- ніякого зв язку.
     
Статус теми:
Закрита.