Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Замішую звичайне тісто. Даю зійти в мисці 2 рази. То певно ще треба щоб в формочці зійшло?
     
  2. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    1. Замісили. Залишили в мисці, щоб підросло в 2 рази.
    2. Обім"яли, випустили "бульки".
    3. Сформували хлібчик, що займе половину орієнтовно вашої форми по висоті. Ну і широким він не буде аж до країв форми. Накрили і залишили рости. Коли побачили, що те, чим накрили, вже випинається вгору як футболка під вагітним животиком , то вже пора хлібчику йти пектися.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Потребую консультації - вчора пробували спекти панетоне за рецептом Дани. Вийшло щось отаке :sad:
    IMG_4262.JPG IMG_4265.JPG

    друге - то вид зверху. Замінили хіба в рецепті масло на олію. Чому воно отаке зробило?
    Перший раз підходило 2 години, після підминання - ще з годину.
     

    Вкладення:

    • IMG_4265.JPG
      IMG_4265.JPG
      Розмір файлу:
      130,3 КБ
      Переглядів:
      36
  4. Надька

    Надька Well-Known Member

    Дівчата...бачу вас тут багато у кожного є хлвбопічка а відгуків немає майже. я хочу купити собі хлібопічку але незнаю яку. Хочу пекти хліб.... варення там робити небуду...йогурти також. Може колись тісто на вареники якщо гарно виходить(може вже хтось замішува?). Дуже дуже прошу відгуки .
     
  5. Caramel ka

    Caramel ka Well-Known Member

    так так моя доня трохи лінива то все місить тісто будь яке в хлібопічці. маємо зелмер привезена з Польщі,вже три роки але не завжди виходить нормальний хліб, хоча може це борошно таке(бо купуємо різне) поки що працює без перебоїв
     
  6. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Тут напрошується запитання : а ви маєте вдома сучасну електричну духовку ?
     
  7. sonyafortuna

    sonyafortuna Sonya Fortuna

    В мене італ Alice типу наших самих дешевих [​IMG] вже років 6. Вже навіть ремінь міняли (так не хотілось її міняти на іншу модель) Тісто на пельмені ,вареники і піццу-булки (особливо дріжджове )мішаю тільки хп , на смак дуже хвалять і легко ліпиться. Хліб і кекси теж смакота.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    В мене філіпс вже 2 роки [​IMG]
    Задоволена дуже, різного виду тісто замішую лише в ній. Хлібчик в мене завжди виходить гарненький, але постійно користуюсь кухонною вагою, щоб дотриматись всіх пропорцій.
     
  9. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    до речі так, то дуже важливо! плюс мінус пару десятків грам і вже не то!
     
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    я так спочатку собі мірним стаканом міряла все і не могла зрозуміти чому один раз хлібчик високий, а інший зовсім низенький виходить. Коли почала ретельно важити воду і муку, то хлібчик завжди виходить за розміром однаковий, красивенький і румяненький, ну і, звичайно, смачненький)). Моя доця ніякого хліба нігде в гостях їсти не хоче, каже, що любить тільки мамин хлібчик:)
     
  11. Надька

    Надька Well-Known Member

    так духовка є. електрична.... запікаєм там мясо. я печу пляцки.
     
  12. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    @Надька, то я до того веду, що, можливо, вам і не треба хлібопічки. Але в обидвох способах випікати хліб є свої + і -. Чого так пишу, бо довго не вдавалося купити ХП, а потім навчилася пекти в духовці і тепер розумію, що мені так зручніше через можливість випікати відразу 2 довгих хлібчики ( в мене 2 форми якраз займають цілу духовку. Фактично випікаю 2 рази в тиждень. А процес замісу і випікання вже мене не лякає так, як колись, а навіть мені в задоволення. Але я не маю такої роботи, що цілий тиждень " від 9 і до 18.00 "--- тому це щодо випікання в духовці йде до +.
     
    Останнє редагування: 4 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    [QUOTE=". А процес замісу і випікання вже мене не лякає так, як колись, а навіть мені в задоволення. .[/QUOTE]Хлібопічку маю, користаю її активно(2 рази в тиждень печу хліб і ще 2 замішую тісто чи на піцу чи на пончики). і скажу дещо що буде великим плюсом на її користь. Тісто завжди краще вимішане, ніж в ручну. Цього року був експеремент з пасками. пекли всі- і мами і баба , як завжди. рецепти схожі. я замішувала в хлібопічці, вони вручну. паска моя була пухкіша і всі це помітили.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Надька

    Надька Well-Known Member

    дякую дічата.. за відгуки..... ви супер ще може трохи про моделі написати????
     
  15. Lelijka

    Lelijka Well-Known Member

    Я вже як 2 міс користуюся ХП Панасонік 2512 - це чудопомічничка на кухні, неможу нею натішитися. Печу хлібчики різні, в комплект іде книга з різними рецептами хлібів, булочок, варення на рос, укр... мовах, яка відповідає даній ХП. Замішую тісто на вареники, пельмені, піцу, булочки.
     
  16. Надька

    Надька Well-Known Member

    дівчата дякую за відгуки - - ви класні.....а хтось Зельмер має,????
    бо в магазинах цієї фірми дуже багато
     
  17. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Позичила в батьків хлібопічку і кілька разів спробувала пекти хліб. Перші два вийшли такі собі на вигляд, впали. Трошки "підшаманила" з рецептами і зараз виходить гарненький. Навіть спробувала поставити на відтермінування. Дуже хочу попробувати бородінський хліб та і інші рецепти, бо наразі печу тільки білий стандартний.
     
  18. Надька

    Надька Well-Known Member

    приймайте в ряди власниць хлібопічки. Перший хліб вже майже доїли. Поставила другий... АЛЕ....
    Дівчата після першого хлібчика ніж в мене невитягувався з форми.Я пробувала відмочувати водою але він так і невитягся. Так і заклала на наступний хліб..... але другий раз погано замісило бо лишилося тісто на стінках і погано піднялося тісто.(хоч все давала і міряла точно) Підкажіть що робити в тактх випадках?
     
  19. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    в мене ще не великий стаж користування хлібопічкою, але також стикнулась з тим , що хліб не виріс. (( в мене так сталось , бо купила погану муку. Ніж в мене зажди витягувався. А щоб тісто не залишалось на стінках, я на 4-5 хвилині замішування відкриваю і зі стінок "збиваю" тісто в загальний клубочок.
     
  20. Lelijka

    Lelijka Well-Known Member

    хай постоїть в воді трохи часу, потім ту лопатку посмикайте, та як не як але мусить вилізти. а хлібчик часом незабитий получився?