Жучки в крупах

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Lebidka, 20 Липень 2009.

  1. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    у мене сусідка усі крупи прогріває добряче у духовці і тоді перекладає у скляні банки....
     
  2. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    відкрила запаковану пачку рису. Налила водою, щоб промити і тут мені повспливали хробачки і багатенько їх.... викинула в сміття. Тут вже й просушка не допоможе, бо вже гади повилізали.
     
  3. ORiche

    ORiche New Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    Маю жучків в крупах при абсолютно чистій фасолі. Герметично закриту банку з сушеними грибами викинула- там були вже не жучки, а хробаки!!!:girl_sad: Сушені буряк і морку теж довелося викинути- жучки зточили їх на муку, і це- в герметично закритій банці(питання- може не така вона вже й герметична?). Зараз займаюся сушінням фруктів, але не маю поняття, як їх зберігати, щоб знов не завелася та напасть. Хоч бери і морозилку купляй.
    До речі, останнім часом в фасованих крупах попадаються ті злощасні коричневі жучки, так що варто уважно дивитися, що купляєте.
     
  4. katysik

    katysik Well-Known Member

    Відповідь: Відкрита велика жилєтка (4)

    То капець... у мене, людини здвинутої на чистоті і порядку, в кухні літає якась міль, чоловік каже, що харчова. Вчора викинула всі крупи, чаї, приправи в смітник, зробила генеральне прибирання по всіх кутиках і щілинках, а сьогодні ввечері знов літають 3 'красуні', ну і звідки вони беруться, і як з ним боротись... :girl_cray:
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Відкрита велика жилєтка (4)

    а з хати то все винесли? Можуть бути ще просто залишки, вбити їх обовязково і тоді вже дивитися. Або ще подивитися по кутках в шафках всіх
     
  6. katysik

    katysik Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    з вечора прибрали, а зранку чоловік все виніс на смітник, тому уявлення не маю звідки вони беруться... буду напевно ще раз все перемивати, читала шо треба з оцтом і лимоном, і шо лаванда помагає, будемо пробувати :sad:
     
  7. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Жучки в крупах

    гляньте ще плінтуси і багети
     
  8. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    Моя свекруха колись вичислила ціле кобло тої харчової молі: вони отаборились у старому дідусі. Дідух тут же спалили.
    То таке доволі екзотичне місце, але всяке може бути))
     
  9. katysik

    katysik Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    Дівчатка, не повірите, але знайшла я причину їх виникнення!!! В мене в тумбі лежала сушка з яблук, я найпершим ділом, як появилась та міль, полізла туди, подивилась, ніби нічого не було, але винесла сушку на балкон про всяк випадок. Вчора набрала трохи в миску на компот, поставила на кухні і шось собі робила в хаті, а чоловік мав закинути ту сушку в воду, прийшов і каже, шо то я таке принесла - сушку всю в якихось дрібних яйцях.... брррррр.... а я її руками в миску відсипала :girl_impossible:, на балконі світла не маємо, а вже було доволі темно, от я того страхоття і не побачила.... :sad: Полетіла та вся моя сушка в смітник!!!
     
  10. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах


    Моя теж в смітнику по тій же причині. А ми її аж з України везли. Образливо було :sad: ми ще потім два тижні били міль, поки всю не перебили :sad:
     
  11. medeya

    medeya New Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    Бачила одну з телепередач, де радили у банку з крупами класти м"ятну подушечку жуйки, мовляв ніколи туди не полізе ніяка живність. Сама не перевіряла... поки
     
  12. Serceedka

    Serceedka Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    Нажаль і я своїй улюбленій приправі "10 овочів" знайшла хробачків, і одного "топтали" сушені шматочки овочів, і в чаї з барбарисом, і липовому цвіті, і навіть в макароні і в шафі в шерстяній хустині бабці(((
    Ще з студентських років знаю, коли моль темна з крилами зявилась потрібно перебирати не тільки крупи, чаї, сушки, але й шафу, тому що вона "хаває" і хутро і шерсть, особливо якщо добре не просушити речі і покласти на зберігання.
     
  13. NutkaNezabudka

    NutkaNezabudka Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    нещодавно побачила кілька жучків маленьких, такі як мікротаранчики, коричневого кольру в приправках...((( Що воно таке і як з ним боротись?
     
  14. Maryanka

    Maryanka New Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    В мене теж жучки в приправах часто заводяться. Недвано відкрила сушені гриби, які зберігалися в баночці - то прийшлося викинути, майже все поїли жучки. Вже довго намагаюся з тими жучками дати раду - але ніяк не виходить.
     
  15. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: Жучки в крупах

    сьогодні відкрила пачку пшеничної крупи, а звідти на мене 2 мольки.....ледь зловила...
     
  16. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Не знаю чи сюди. Нічого пов'язаного з проблемою не могла знайти.
    Потребую поради. Недавно на кухні побачила, що завелися на кухні маленькі коричневі жучки, наче насінинка. Досить швидко ця зараза повзає. Вже вся їжа яка постояла на кухонному столі в них. Не знаю звідки вони могли появитися. Грішу на те, що почалися вони з круп. Як їх позбутися???
     
  17. La esposa

    La esposa Moderator

    Я просто передусила всіх на протязі кількох днів. Першим ділом заглядаю в пакет зі спеціями. Ті зволочі мені паприку мелену поїли, і часник!! ще бувають в квасолі.
     
  18. pokytyanka

    pokytyanka Active Member

    В мене теж така біда. Але тусуються вони виключно біля двох коробок зі спеціями. А як взнати що вони люблять, тобто в чому плодяться? Бо кожний пакетик теж витрясати не хочеться ((
     
  19. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Генеральне прибирання кухні і знайти місце де вони живуть. В мене колись в фасолі були схожі "квартиранти" тіки чорні. То я знайшла звідки вони вилізають.викинула ту фасолю. Повимивала всі закути.Перевірила всі крупи. Попересипала в скляні банки,герметично позакручувала. Більше ті жуки не появлялись
     
  20. pokytyanka

    pokytyanka Active Member

    У фасолі такі чорні і побільше. А це коричневі і менші. Я вже прям спец по жуках))) І ці коричневі пасуться тільки біля коробок з приправами. Крупи і фасоль стоять в інших місцях, подальше від приправ. Я їх періодично тлумлю, але вони з часом знов появляються. От питання як їх позбутись?