Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ука, 13 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Чиста правда. Все одно при ускладненнях везуть до Львова.
    Пи.си. маю знайому медсестру з районного ПБ, таких жахів, які вона іноді розказує тарантіно і не снились. Далеко від начальства от і 'користають'
     
  2. marianast

    marianast Well-Known Member

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    моя двох народила і не жаліється.
    Мене у Львові так зашили, шомамадарагя і наслідки до тепер рогрібаю.
     
  4. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Дівки, та то всюди є і добрі, і погані лікарі, як у Львові, так і в районі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Я все ж трішки позахищаюсь не за Львів, а просто за велике місто. Якщо у районному пологовому один лікар, то в міському -- їх більше і при потребі можна порадитись-консиліум зібрати. У міському пологовому краще обладнання. Ну якщо доля вас занесла у велике місто (чи то ви у ньому народились), то користайте із благ цивілізації.

    Я була в районому пологовому. Коли була на 11 тижні вагітності поїхали із чоловіком на село на деньок, і почалась кровотеча вночі. Поїхали в районну лікарню. Був молодий гінеколог. Наполягав на чистці, казав, що "з того нічо не буде". Прийшов завідувач гінекології (його не мало бути, але він якраз пологи приймав). Наколов мене і поклав спати. А той молодий півночі сидів біля мене і бубнив, що всьо плоха-плоха-плоха і всерівно то все чисткою закінчиться. Ну але все ок закінчилось -- лялі вже 5 років.

    Але... Але якби на моєму місті була якась довірлива селянка... Пан лікар сказав "чиститись" -- знач треба... А порадитись більше немає із ким, бо в лікарні лише один лікар (то мені повезло, що завідувач був)...

    І тоді я тиждень у тій гінекології в районі пролежала. Бачила і пацієнток і породіль. Не хочу нікого образити, але там народжували і лікувались такі жіночки... ну тихі селянки із низьким айкю, недолугими чоловіками і без грошей. Бо хто трошки мудріший -- їде до міста
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Linar

    Linar невиправна оптимістка

    На рахунок Жовкви. Як ви всі знаєте в Жовкві живк багато митників. Так от, доньку одного з них не встигли довести до Львова, відтоді в роддомі терміново зробили ремонт. І всі доньки- невістки тепер народжують там, але , за домовленістю, лікар приїжджає зі Львова. Лікар свій, умови підходять, ціни не львівські. Медсестра за 10 грн вам домашньої картопельки принесе)))))
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    Дивно, але під час обидвох вагітностей такого мазка не брали, вперше почула зараз про це:girl_nea:
     
  8. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    І що - ніколи ватною паличкою з носа не брали?
    Може, й не брали, теж показово, як воно все у нас.
    А в обмінці ж мабуть записали, що все добре.
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я писала вже приклад своєї перукарки: коли у Львові пологові Мечнікова та Меду в її випадку наполягали лише на КР і не бралися за природні, вона вирішила ризикнути і народити в Пустомитах. Народила сама ( не на черговій бригаді, домовлялися з якоюсь лікаркою), без єдиного шовчика. І післяпологовий період в неї проходив от як тут написали -"медсестри ще і картопельки домашньої принесуть " :). Особисто мені не вистачило б в її випадку мужності махнути на все рукою, ризикнути і прийняти таке рішення, яке вона прийняла. А вона прийняла і не шкодує. Бо у Львові її чекав би лише плановий КР
    --- дописи об"єднано, 20 Квітень 2015 ---
    в ЖК ще навіть " в мої часи" моя така вже дуже поважного віку гінекологша теж віднеслася до аналізу скептично- "мол, висівають більшості, то тобі того треба? Промий носа перед аналізом." А коли мали узяти той мазок- просто забули про нього. Але в обмінці потім всі записи були .
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Районна? А мені те саме сказала зав. ЖК у Львові, яка мене спочатку вела. В 14 тижнів. "У вас і так майже викидень". І відслала мене додому чекати. А коли я з кровотечею дзвонила до неї- теж скептично- "та у вас і так же за 5 хвилин викидень". І в той самий час, на такому ж практично строці ( 12 тижнів) в іншій львівській ЖК, інша зав. ЖК відправила на чистку на Топольну мою хорошу знайому.Бо теж "уже немає чого рятувати". Благо, що вона там потрапила у руки Огородника, якй нічого не гарантував, але обіцяв зробити усе можливе. ( п.с. наші з нею діти народилися з різницею в 5 днів :)
    Знав би де впадеш.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    думаю, медсестри з львіських пологових жахів не менше порозказують. Принаймні коли я в гінекології на Мечнікова лежала, там була одна просто суперська молода медсестричка Оля. Вона на своїх чергуваннях скучала, приходила до нас в палату ( компанія там класна тоді підібралася :) і теж любила байки з життя-буття розказувати. А оскільки в той же час на збереженні в палаті лежала ще і медсестра з нашого військового госпіталю на Чехова, то вони нас розважали :)
    якщо можливі потенційні ускладнення на пологах, то вагітній одразу дають скерування на пологи або в Мед або на Батальну ( в часи її роботи)- такі вагітні мають народжувати в перинатальних центрах чи пологових обласного значення. Якщо ж це ургентні ускладнення під час пологів- то по ситуації.Не всіх можна довезти.

    п.с. до речі, в Стрию КР під епідуралкою робили вже тоді, коли у Львові за ЕА при КР узагалі боялися братися
     
  12. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Зараз за протоколом надання акушерсько-гінекологічноі допомоги мазок на стафілокок необов'язковий. Вивчала це питання, щоб мені не нав'язували непотрібних аналізів. Принаймні, так було півтора року тому.
     
  13. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    О, певно і зараз так, бо я не робила і в обмінці нічого дописаного теж не було
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так. оскільки вважається, що носіями є практична більшість і після народження дитина потрапляє все-рівно не в стерильне середовище, а в той же контакт із стафілококом від батьків чи рідних вдома
     
  15. Melja

    Melja Member

    Дівчатат привіт! Хто має досвід розкажіть будь ласка як це їхати народжувати до чергової бригади. Чи потріюно заздалегідь з'являтись і підписувати обмінку в пологовому, в якому хочеш народжувати? Чи потрібно викликати швидку і їхати на швидкій, щоб прийняли? Чи можна їхати самій і вони не відмовлять, приймуть. Прописка у мене львівська, планую на Мечнікова їхати. Розглядаю варіант чергової бригади. В мене перші пологи були достатньо швидкі, ледь добігли до родзалу, то другі будуть ще швидші, тому переживаю, щоб прийняли і не відмовили, сказавши, що немає місць.
     
  16. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    я так і робила. їхали своєю машиною. нічого заздалегідь не підписувала, бо ще точно не знала куди поїду)
     
  17. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Ні. Приїдете, оформитесь і підете народжувати.
    То не важливо чим Ви приїдете.
    Як ж можуть відмовити жінці, яка вже народжує?:girl_smile:
     
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    І ЩО, ВИЖЕНУТЬ РОДИТИ НА ВЛИЦЮ? Звичайно, що приймуть. І заздалегідь нікуди ходити не треба (якщо ви вирішили у чергвої бригади родити, хоча якийсь такий той вираз дурний -- "чергова бригада"... Такого поняття взагалі немає. Єлікарі, які працюють у пологовому за визначеним графіком. Ви ж не називаєте продавця, який на зміні в магазині -- черговою бригадую. Але то таке, щось я від теми відійшла). Єдине, що пологовий може бути неургентний (хоча не знаю, чи таке буває). Але ж ви у пологвий збираєтесь їхати, коли схватки почнуться? То не партесь -- викликайте "швидку". Тим паче, пишете, що пологи швидкі, то ще й будете мати підстраховку, і "швидка" вже точно знає куди везти, а там вже проблем не буде. До "життя по-новому" нормально народжували без знайомств, а тепер тим паче купа народу народжує у "чергової бригади" за "дякую"
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо пологи почалися у повних 37 тижнів і є львівська прописка- приймають в будь-якому ( можна обдзвонити пологові, дізнатися хто чергує і зробити собі вибір). Якщо пологи раніше повних 37 тижнів ургентно прийме лише Мед . Ну і в Мед відправлять, якщо в обмінці є застереження щодо певних нюансів вагітності та пологів
    --- дописи об"єднано, 21 Квітень 2015 ---
    за правилами, якщо не просити лікарів відвезти в конкретний пологовий, швидка має відвозити у першу чергу в той міський пологовий, якому підвідомче місце проживання ( наприклад, з Личаківського р-ну- на Мечнікова, з Шевченківського- на Джамбула і т.д.)
     
  20. Bubochka

    Bubochka Well-Known Member

    Ви задоволені? В кого народжували? Бачу зараз частішають такі випадки, коли дівчата вирішують народжувати у "чергової бригади", бо мені щось страшнувато....мені здається, що ставлення буде не таке, як у лікаря, який знає, що йому точно заплатять, але це моя, може і неправильна, думка)
     
Статус теми:
Закрита.