Популяризація ГВ серед населення

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 9 Серпень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

  2. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

    Алісса Мілано показала дочку коло циці :girl_tender:

    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  3. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

    Дівчатка, дзвонили мені з ТБ програма "Голос країни" (якщо я правильно запам*ятала), запрошували на передачу з приводу тривалого ГВ/тандемного годування. Зголосіться, хто хотів би взяти участь (орієнтовно 9-11 листопада у Києві, дорогу/проживання оплачують)
     
  4. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    FB_IMG_1432352933641.jpg
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  5. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  6. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Поділюся своїм баченням. Вчора у дитячій лікарні звернула увагу на маленьку кімнатку біля гардеробу - кімната для матері щоб погодувати дитину грудьми і переодягти підгузник. Нічого особливого, ніяких "євроремонтів", необхідний мінімум - стілець, пеленальний столик, кран, мило, смітник і шторка. Чисто, просто, зручно. Ми гарно погодувалися і пішли додому спокійні. До слова, такі кімнати є і у звичайних лікарнях, наприклад у гінекологічному відділенні, сусідні двері поруч з моїм лікарем - те ж саме маленька кімнатка, без вікна, просто два зручних стільці для годування і пеленальний столик.

    Чи є такі кімнати у львівських лікарнях? Чи не була б їх організація хорошою популяризацією ГВ серед населення? Не голою популяризацією, а практичним кроком. Насправді, так мало потрібно і так просто зробити щось "для людей". Це не вимагає хто-зна яких коштів і затрат, але значно підвищує комфорт і якість життя молодої мами. Я не знаю з якого боку починати рух за такі кімнати матері і дитини у лікарнях, до кого звертатися. Але якби я жила зараз у Львові, то зайнялась би тим.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ну не знаю, мені нічого не заважає погодувати в кімнаті для очікування. Це нам в тему про годування в різних місцях.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Oresia

    Oresia Well-Known Member

    Там де я ходжу не має. У поліклініці просто у вільний кабінет можуть запропонувати...в гінекології такого точно не було. Ну для мене це теж проблеми не робило,бо ми на циці постійно висимо..я привикла годувати завжди і всюди.
    Але якби було таке було б звичайно зручніше,особливо переодягнути малятко.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Це з одного боку добре, а з іншого не дуже - бо якщо є ніби така відгороджена спеціально кімната, це означає, що ти маєш годувати саме там, а не будь-де в іншому місці, тобто я веду до того, що то буде сприйматися, як "чого вона тут на лавці годує, хай зайде собі в поліклініку, там же кімната є". Таке трохи двояке питання - з однієї сторони покращення, але з іншої, може стати обмеженням. Але це проблема, в першу чергу, через існуючий рівень сприйняття публічного годування в населення. От якби в нас то сприймалось переважно позитивно, то наявність таких кімнат в громадських місцях, як опції для мам, було б добрим.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    От бачите, як по різному люди сприймають одне і те є. А для мене це повага до мене і мого малюка, бо чого я маю, фігурально кажучи, сидячи на бордюрі годувати дитину, як жебрачка яка. Тут і на поверхах є на кожному кроці повивальні столики і є також кріселка зі шторками сісти погодувати - до кольору, до вибору. Мені було зручніше в кімнатці з тими всіма дитячими речами. Але добре, що висловили свою думку, буду знати що така ініціатива не дуже то й потрібна і може викликати протидію. А про "існуючий рівень сприйняття публічного гв в населення" - порожня тема. Ну є таке, ну і ... ?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ???
    Я написала, чому власне через це, окремо виділені кімнати для мам можуть стати єдиним "пристойним" місцем, щоб погодуватись.
    От якщо в кафе є окрема кімната - то за столиком вже якби не пасує, чи як?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Я тут не бачу логіки. Нічого особливого це не означає, просто ще одне місце для годування.

    Не дискримінуймо тих мам, які соромляться чи з якихось інших причин не хочуть годувати публічно. Вони мають право на таку кімнату. Мета ж гв, чи публічне гв? Шашечки чи їхати? Загальна ідея - має бути багато і різних місць для гв.

    А стосовно порожня тема ... а що змінюють акції публічного годування? У когось є статистика? Не краще хіба робити практичні кроки - створювати можливості?
     
    Останнє редагування: 29 Жовтень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Це особливості суспільної думки, ментальності, рівня толерантності, рівня поваги...не знаю, як ще краще пояснити...
    Хіба ми говорили про акції публічного годування?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Шо значить як жебрачка? І чого на бордюрі? є лавки взагалі то та й взагалі, я і просто на траві сидячи годувала і зовсім не почуваю себе жебрачкою ;)
    В Польщі зараз ціла акція триває щодо популяризації ГВ в публічних місцях. Наголошують, що це прекрасно, природньо і жінка не має цього соромитись і тим більше їі не мають права присоромлювати. Хоча тау, звичайно, кімнати для годування це також потрібна річ для мам, котрі кремпуються просто так годувати.
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    нагадало, що колись була така акція Фото Львівська група підтримки ГВ - Львівська група підтримки ГВ | Facebook
    я за дитячі кімнати де можна передіти дитині підгузник. і за кімнати де мама в якої дитина на суміші могла стерильно приготувати харчування дитині (а не носити готову суміш годинами і сумці. бо це велика небезпека для здоров'я дитини) а кімнати для грудного годування виглядає "груди тільки для дорослих" хоча не відкидаю що для малої кількості мам це би було добре оскільки є діти та вік дитини яку важко нагодувати бо дуже відволікається.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Тобто, якщо мені зручно, підкреслюю зруч-но! у такій кімнаті годувати дитину (є куди поставити сумку, де переодягти, розслабитися зрештою і поагукати до малого), то краще змушувати себе годувати дитину деінде спеціально щоб відвоювати право це робити будь де? Для того щоб змінити суспільну думку? Смішно. Я не "кремпуюся", годувала і в ботанічному парку і в коридорі, як дитина вимагала, як була така потреба. Але в дитячій лікарні сідати просто на коридорі?? На стільцях для відвідувачів? А відвідувачів куди? Не йшлося про кімнату для гв, а про спеціальну кімнату для матері з немовлям у лікарнях. А то тут вже і кафе приплели, і громадські місця.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    А я все так годую, і навіть не думала, що комусь то може бути не зручно.
    То просто груди, і просто їжа, і просто дитина яка споживає їжу з просто грудей. До чого тут якісь резерваціі. Слінг, дами, то весчь, прикритись від усього світу можна.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Не всі можуть носити слінг. По-перше матеріально не кожен собі дозволить його + слінгокуртка на таку погоду ( все одно більшість возить дитину у візочках і слінг або ерго це додаткові кошти, дуже мало мам має лише слінг і візочок тоді не купує, бо все таки важко завжди носити дитинку), по-друге, це все таки навантаження на хребет, як не крути, довго не поносиш, а якщо є проблеми з хребтом, то й протипоказаний.
    Наявність таких кімнат вже би популяризувало ГВ, як таке, бо ж мета популяризаціі ГВ - щоб більше мам годували грудьми, а не годували публічно. Наявність кімнат стимульне мам, що годувати грудьми комфортно, бо в будь- якому місці це можна зробити ( маюзнайомих, які соромляться це робити публічно, беруть пляшечку з іжею, а дома груди).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Спасибі! Хоч одна людина зрозуміла, про що я! А то я вже втратила віру, чи я здатна донести свою думку до людей взагалі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Це в перли. Мати при собі ідеальну їжу для свого малюка, і тягатись з пляшечками бо хтось чужий може собі шось надумати- бред.
    Не варто на форумі вводити молодих мамусь в оману, бо з цих слів зрозуміло, що про слінги Вам відомо лиш поверхнево.
    Бюджетний слінг який годний саме для таких цілей- возити у візочку, й вдягати коли маля хоче їсти, можна й за 100/500 грн купити. Можна навіть використати довгий не слінговий шалик. Слінгокуртка то додаткова опція зручності, з високою б/в ліквідністю. Завжди носити на собі дитинку то не тільки без потреби, а й не рекомендовано, 40 хвилин разом, двадцять окремо.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Баян Баян x 1