Німеччина

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Rodionochka, 29 Листопад 2014.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Звичайно є Ікеа. Чи треба щось інше? На сайті ікеа.де можна навіть подивитися чи в конкретному філіалі є річ, яка вас цікавить.
    Ще є Мьомакс, але мені ікея більше подобається.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Insolence

    Insolence Living The Dream

    @Almariel підкажіть як з мобільним інетом, яку сімку краще купити? Потреба на +- 1 місяць
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Беріть Алді. Це мережа супермаркетів і в них є власна мобільна мережа. Сімка коштує 13-15є (точно не пам'ятаю) і з них 10 на рахунку. За 8є купуєте 300 мб мобільного інтернету і 300 хв на всі мобільні і стаціонарні номери Німеччини - це на місяць часу. За 15є, здається, безліміт можна взяти на місяць. Але дзвінки в Украіну дорогі - по 1є за хв.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Дівчата з Німеччини, хелп! Чоловік зараз в місті Карлсруе, треба купити квиток до Праги, є там якісь дешеві перевізники, бо поїздом більше 100 євро буде коштувати
     
  5. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

  6. svoybox

    svoybox Well-Known Member

  7. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Знаю, Німеччина не надто популярна серед туристів, частково тому ми вирішили і чкурнути туди) Все, що незвідане цікаве))
    Маю питань трохи.
    1. Які є дешеві варіанти хостелів (але таких, щоб можна було б тільки двом в кімнаті бути). Чи краще вже зупинити вибір на сайті аірбнб? Букінг щось дорогий...
    2. Плануємо виділити по одному-два дні на місто (Дортмунд, Дюссельдорф, Кельн). Хотіла квитки на Flixbus купити з Дортмунду до Дюссельдорфу, але їх банально нема(( в будь-які інші міста є, а туди куди треба немає. Електричкою дорого( Є їхні проїзні, але вони ж дійсні тільки для міського транспорту (в межах міста), так?
    3. Може хтось знає щось цікаве, нестандартне куди б можна було б піти на відвідини в тих містах? :) P.S. гугл і всі тур.сайти прочитані, маю список свій з відміченими зірочками на гуглмапс, але якщо хтось знає з власного досвіду що вартує побачити на заході Німеечини, будь ласка, поділіться :)
    4. Відпочинок такий трохи в економ-варіанті (бо планується ще один тріп у вересні в інші країни), тому буду рада порадам як зеконити на транспорті/помешканні/розвагах/харчуванні в країні.
    :girl_tender:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Дешевше на окраїні міста, і на двоповерхове ліжко в кімнаті, то такий вже капець економ) вибирайте хостел з зупинкою громадського транспорту поблизу. Є туристичні квитки на транспорт-музеї, вони того варті, лиш не знаю чи в тих містах вони є.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Спробуйте глянути чи є в тих містах хостели Jugendherberge, бо на букінгу вони не завжди показуються.

    Про автобус вважайте, що за дітей (якщо вони у вас є) платите повністю, а в поїзді діти до 14 років з батьками безкоштовно.
     
  10. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Я от задумуюсь над тим що вигідніше: житло ближче центру (але дорожче) і всі об'єкти +/- в межах пішої доступності чи житло на окраїні (дешевше), але доїзд автобусом/метро чи що там є.
    Бачила такий тур.квиток Нікітюк купувала в програмі Орел и Решка в Дюссельдорфі. Їй виідно бо вона на два дні :) А ми лиш на день напевне.
    Син є, але залишається в Україні :) Ми самі з чоловіком подорожуватимемо.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    зайдіть на сайт транспортоної компанії, яка в конкретному місті, подивіться, які в них є можливості: проїзний на день на одну чи кілька осіб і т.д. і порахуйте, що дешевше: житло на окраїні чи в центрі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    Я в такому жила, але вони переважно не в центрі.
     
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    я жила в Мюнстері і в Тюбінгені - в обидвох в центрі.
    в Гайдельберзі - не в центрі.
     
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    @Almariel, так бувають, з тим що я стикалась потрібен був доїзд
     
  15. karioka

    karioka Well-Known Member

    А ми плануємо з Мюнхена на польську Гдиню іхати. А по дорозі зупинитися ще Берлін подивитися. Підкажіть хто був,чи вартує. Бо ми з трьома дітьми і ще й житло там щось тааке дороге для нас 5-х:sad:
     
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну не знаю чи дуже допоможу, але поділюсь тим, що знаю). Мені страшенно подобаються маленькі міста-села в районі винної дороги. Там бували декілька разів. Просто і дуже колоритно. Потрапляли на якісь місцеві свята. Найбільше сподобалось свято молодого вина. Але воно, здається, було на початку червня.
    Не думали над прокатом авто? Тоді можна було б багато побачити. Ми завжди були на авто, навіть до Страсбурга та Люксембурга заізжали.
    --- дописи об"єднано, 14 Липень 2018 ---
    Особисто мене він не вразив. Але то мене).
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я теж не фанатію від Берліна
     
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Маєте на увазі Weinstraße (чи то Bergstraße) від Гайдельберга до Дармштадта?
    Я думала, форумлянка питається суто за район Дюсельдорфа.
    Якщо вже готові кудись далі їхати, то я би проїхалась на поїзді чи кораблику від Кобленца до Бінгена по Райну. Це найкращі краєвиди в Німеччині. Там є Bacharach - прямо таки мімімішний : ідеш і всі будиночки як з середньовіччя. Чи Oberwesel - там трохи є сучаснішого, але теж гарненький. Дуже подобається Rüdesheim. Такі милі вузенькі вулички, перпендикулярно до річки. Але в замки не рекомендую заходити - витратите купу часу, бо туди без машини важко добиратися.

    Якщо готові їхати ще далі, то в районі Франкфурта є Oppenheim, Zwingenberg, Michelstadt. Це маленькі містечка, то не на день, а на півдня гуляти. Але хто що любить.

    З більших: Heidelberg, Wiesbaden
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Так, я більше за ці конкретні три міста питала (Дортмунд, Кельн, Дюссельдорф), але рада усім порадам :)
    Прокат на даний час ми не розглядали, планували пішоходами побути ну + гром.транспортом поїздити.
     
    • Подобається Подобається x 1