Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. марчелло

    марчелло New Member

    Дівчата підкажіть будь-ласка а на якому терміні встановлюється лактація,тобто приливи не відчуваються а молоко є в грудях?
     
  2. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Дівчатка, порадьте мені щось, будь ласка. Мала великий стрес сьогодні весь день. Після обіду помітила, що молочко не приходить в груди. Малятко стало не таке активне як завжде, груди ссе не так активно як завжди... Та й нема там що. Допоможіть мені порадами, що робити. Бо я вже геть згасаю...
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Найголовніше заспокоітись. Перед і під час годування попити чогось тепленького, а ще краще з чимось смачненьким.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    І відкинути всі справи постаратися. Є лише ви і малюк, і все у вас буде добре. Решта якось вирішиться.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Крім написаного вище ще по можливості контакт 'шкіра до шкіри'. Тобто роздягнутималятко і самій зняти футбулку, звлягти в ліжко і тулитись один до одного ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Запам"ятайте, молоко від стресу не пропадає, якщо робити правильні дії. Вам в першу чергу треба настроїтись на те що все буде добре. Справа в тому що від стресу подавлюється окситоциновий рефлекс, звідти груди гірше спорожнюються, зникають приливи. Якщо груди гірше спорожнюються то відповідно менше молочка прибуває.
    Вам зараз потрібно побільше прикладати дитину, випити тепле перед годуванням, поїсти, поспати з дитиною, поки вона спить і почаствше прикладати щоб добре спорожнювались груди. Можна перед годуванням прикласти теплий мокрий рушник до грудей, сходити в теплий душ. Обовязково годуйте вночі під ранок з 3тьої до 8мої має бути хочби 3 прикладання.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Постарайтесь повністю абстрагуватися від усього негативного та по- можливості від побуту.
    Хороша музика, з'їжте банан (якщо вже їли), думайте лише про хороше - як ви любите свого малятка, гладьте, насолоджуйтесь, цілуйте свої маленькі паличики - і знайте - молочко прибуде від ваших думок "молока буде достатньо, моє молочко найкраще що може бути для мого малятка"
    і прикладайте, прикладайте .... (старайтесь хоча б що 1.5 - 2 год.)
    Молочко вже є)))
     
  8. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А в мене видно лактаційна криза... дитина не від кольок плакала, а від голоду ((( без сліз не можу й думати про то. З 4 тижня до 7 нічого не набирав. В майже 7т пішли до нашої лікарки. Ті ж 3450, що в 4т в 6т. Виписала Нутрілон 1. Спершу 1годув замінити, потім 2 і так далі. Прийти через 10днів. Підозріло? Змахує на відлучення. Дитина розвинена добре, крім ваги. Шлемкевич одразу запропонувала схему по збільшенню лактації. Нутрілон давати 2 р в день по 30мл після годування. З ложечки у нас то діло туго йде і довго, малий нервується. Через день дала з авентівської пляшечки, бо не могла дивитись на голодні крики дитини... після того малий так само гарно бере груди. Вчора давала 3р по 30мл і 1р 60мл. Вчора прийшов молоковідсос Медела. Націдила трошечки, не знаю чи 5мл і то без годування. Цідила і руками... Так і по дитині весь день помічаю, ковтає раз на 6 і більше смоктань. Буває 1хв, що ковтає частіше. На груди починає нервуватись, як завжди... не спить... +вчора не могла стриматись від сліз... Почала пити ширафзу. На ніч теплий душ і масаж. Інтервал 2.5год не дотримую, бо малий хоче їсти частіше, так як не наїдається. Казала давати одну грудь до кінця і другу на одне годування. Першу ще доцідити. Тепле перед годуванням і загалом до 2л теплого в день. Напевне знову дзвонитиму до неї, бо дитина реально не може чекати поки я розціджусь. Він і так довго чекав. Перед сном з'їв 60мл, може і дурницю я впорола... вночі вроді не їв, аж 5.30 дала груди. Поссав трошки і почав плакати. Я в ступорі. Я настільки була впевнена у гв, що зараз то для мене шок і неприйняття, що дитина їсть суміш з пальмовою олією... Годую з пляшечки і в мене сльози градом. А дитина після того сита і спокійна засинає... Як мені то розрулити? В кого було схоже?
     
    Останнє редагування: 9 Липень 2015
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Який інтервал? В годуванні грудьми? Нащо???
    Дитина має смоктати, а не молоковідсмоктувач. Тільки дитина найкраще розцідить маму
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Маю на увазі, що не більше 2.5год. А груди сосав по 30хв кожну і більше.

    А якщо нема що сосати і дитина нервується?
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну спокійно засин після суміші то не ознака того, що молока у вас нема. Суміш то інша їжа, важка для шлунку дитини, бо шлунок маляти знає лиш грудне молоко . тому сон після суміші ні про що не говорить. Чому не хочете залягти з дитиною на весь день і цицятись нон стоп? Ми фактично тау і жили перші 2 місяці точно, а то й довше. Я все сміялась, що в мене четвертий триместр вагітності
    --- дописи об"єднано, 9 Липень 2015 ---
    Дитина в тому віці може не від того нервуватись. Як ви знаєте, що нема що? Молоко насмоктується порціями, воно не тече постійно так само. Я малу чачом настоячи годувала, ще пританцьовуючи, щоб вона смоктала, бо плакала відверталась. То вік такий
    --- дописи об"єднано, 9 Липень 2015 ---
    А нащо взагалі засікати по скільки смоктав, як часто?? Та хоч годину, заховайте подалі годинник і цицяйтесь. Ніколи не засікала скільки їсть, бо нащо? Кинула грудь, знов шукає, знов даю. За якийсь час іншу. Не знаю, може то не у всіх так, але в нас бувало отаке непреривне годування по кілька годин.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А поправлялась?
     
  13. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А вагу набирала?
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    поправлялась, але ми важились рідко. Перший раз після пологово в місяць, а потім я старалась раз в місяць , але часом виходило через півтора
    --- дописи об"єднано, 9 Липень 2015 ---
    ви не думайте, що то так одразу видно, чи впливає пляшечка на бажання дитини брати цицю. Отак кілька разів з пляшечки дасте і непомітно дитина буде ще менше смоктати, а потім і відмовиться від циці. Бо і принцип смоктання зовсім інший, і молоко з пляшечки тече одразу, з циці ні. І фірмова пляшечка не поможе
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Я вже думала з трубочки, як у книжці пише... може спробувати?
     
  16. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Попробуйте з шприца, малу так в ПБ медсестра догодовувала.
    В темі про зціджування дівчата писали, що не всім жінкам підходить молоковідсмоктувач, я теж за 30хв тільки 5мл змогла націдити,всі в один голос казали, що нема молока, а годуємся і досі. Якби не дівчата тут, на ДП, ми б вже давно штучниками стали.
    Вірте у ваше ГВ і все вийде!
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Попіси рахуйте, а не вагу наразі... Дитину без памперса ложите і рахуєте скільки попісяв, міняєте пеленочки... Скільки там має бути, дівчата, не менше 6 на добу, вже не памятаю)))
    Ну і з дитиною цицятися в режммі нон-стоп, наразі проблеми не бачу з недобором ваги, проблема хіба з тим що давались дурник і суміш так легко)) а з сумішей треба зіскакувати, але то хай досвідчені підкажуть процедуру

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  18. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Щодо поправки то тут колись читала, що дитина не те що не поправлялася, а худла на Гв, але мама хотіла годувати ну дуже, ніяких сумішей... Коли вже все перепробували, то навіть прийняла важке рішення звернутись до донорського Гв і після того щось,психологічно помінялось і все налагодилося... Я не агітую до донорства, але раджу попрацювати над психологічних фактором відносин з дитиною також, відпочити релакснути... Як маєте кому довірити дитину, то вийдіть з чоловіком прогулятись, побудьте вдвох, як нема то чоловік хай пригляне і зробіть щось таке, що вам приносить задоволення ( манікюр напр.) хоча б на 15 хв

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Вам по перше треба розслабитись. @Багіра добре радить. Відкиньте оті всі рахування, години, тривалості. Просто ГВ нон стоп . Діти плачуть, та бо в такому віці плачуть , бо животик, бо неясно що, ну та дуже різне, маленькі ж ще дуже.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Якраз з автором книги Вчимося годувати грудьми і консультуюсь. Каже 2р по 30мл давати. Дівчата, дитина худесенька... кісточки і шкіра. Ну то ж не нормально за 3 тижні не набрати ні грама. В мене груди не нагрубають як колись. До і після мякі. Чую що дитина не ковтає. Я боюсь зробити гірше голодом!
     
    • Подобається Подобається x 1