Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

  1. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, а які пасти можна 1,5 річним. До сих пір користали щіткою з силіконовим ворсом. Чистили просто з водичкою.
     
  2. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А що це за щіточка?Де можна таку придбати?Думаю, як вилізуть до кінця верхні почати чистити потрохи.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    В ашані брала набір 3 в 1 канпол. Там щітка- прорізувач, зручно залишки їжі знімати з ясен і робити масаж, коли зуби ріжуться, і є ще щітка з натурального ворсу для чищення з пастою, плюс ота з силіконовим ворсом, коли вже є троха зубів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. kykysiamia

    kykysiamia New Member

    а питалася де у Львові купити,бо бачила тільки ів інтернет магазинах
    --- дописи об"єднано, 23 Червень 2015 ---
    а де це є...???????? чи що це????)))))))
     
  5. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Клініка авторської стоматолонії. Ми там Ромчика зуби лікуємо регулярно. На Франка за колишньою Чародійкою.
     
  6. kykysiamia

    kykysiamia New Member

    дякую...обовязково піду і куплю
     
  7. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Подивіться ще в кіоску в стоматполіклініці на пр. Шевченка, колись там купувала.
     
  8. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ще спитаю, це ось такі? http://kidsstore.com.ua/uk/osobista-gigiyena/361-nabir-shhitochok-dlya-zubiv-3sht-2-421.html

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  9. Raven

    Raven Мама малятка

    Такі самі
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    У мене питання щодо анестезії. Малому 7 років, підліковуємо зуби час від часу. Мали полікувати 2 молочні зуба, але він не дав. Його дуже боліло, він аж трусився від болю. Стоматолог сказав робити проби на анестетики щоб його не мучити. Завтра маємо їхати на Ужгородську в лабораторію де їх роблять. Малий має харчову алергію, на ліки ніби не помічали.
    Наскільки інформативний такий аналіз ( я так розумію, що будуть брати кров з вени)? І чи можна таки обійтись без анестезії? Він лікує не вперше, терпів помірний біль, але цього разу бачу, що таки його болить дуже.
    Щось так не хочеться колоти анестетик. Але й мучити дитину не хочу.
    Чи є когось досвід лікування зубів з анестезією?
     
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    там вроді роблять проби на анестетики на шкірі, з 3 років
    тому кров з вени можна не здавати
    не знаю чи в 7 років це теж актуально, але знайома в дорослому віці теж нещодавно так здавала, надіюся це не змінилося
    реакція на анестетики можлива незважаючи чи є людина алергіком чи ні
    кожен з нас може зреагувати на те чи інше обезболююче
    алергенами взагалі вважаються не самі ліки, а додаткові речовини в них - сульфіти і парабени
    проби покажуть що і як організм сприймає
     
    Останнє редагування: 25 Червень 2015
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Проходили ми нині медогляд і стоматолог сказала, що у малого зверху є карієс на одному зубчику. Засмутилася я, думала у нас з зубами все в порядку. Прийшла додому, заглядала малому в рота і щось нічого путнього не розгледіла. Може, то початки карієсу і тільки стоматолог його побачила? Треба до когось ще звернутися. Якщо справді там дирочка, то треба, мабуть, лікувати, щоб карієс не поширювався на інші ?
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Я телефонувала на Ужгородську. Казали нічого не їсти зранку, кров беруть з вени. Вартість проби на один анестетик 30 грн.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Я так поняла що в них там таки помінялося все верх дном, бо раніше не було вимоги з 3 років робити проби

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я там собі робила проби. І жіночка (це 6 поверх) казала, що на шкірі інформативніше. Дивувалась, що там же, але років 8 тому брали з вени. Хм..

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Дівчата, коли у дітей переважно випадають молочні зуби? Малій буде 6, а мама вже допитується що "чого зуби не випадають, от в садку в багатьох вже випали":girl_mad:. То коли ж:connie_pull-pigtail?
     
  17. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    На все свій час. Випадуть, куди дінуться)))
    Знаю наших ровесників в кого ще не хитається жоден. А от в мого Романа вже 4 передні - постійні. Ну і шістки має вже давно. Всього 8 постійних зубів. Зараз двійки хитаються.
     
  18. Anagramka

    Anagramka Member

    Розкажу і я наші пошуки клініки. Передні верхні 4 зубки почали лізти одразу чорні. До 3 років більшість - 17-зубчиків були з карієсом. У 3,4 р. я вирішила, що такими темпами не дотягнемо до постійних зубів. В Рікоті Тарас спообуав один зуб полікувати, але десь на середині лікування малий розвередувався і більше не дав. Тому, рекомендували наркоз і ті передні 4 зуба вирвати. В Заблоцького сказали те саме. Не сподобалось, що по телефону озвучили ціну одну на наркоз, а на консультаціі- ціна зросла. Я категорично не хотіла виривати жодного зуба, тому лікуапди таки в Києві, і таки дорого. Але, результат того вартий-нам зберегли всі зубки і дали на них гарантію від 1,5 до 3 років. Так, без наркозу то великий стрес для дитини, але невідомо ще, чи наркоз не більший стрес. Корені в малого всі виявилися білими і здоровими, тому нерви з них не видаляли. Ось що що було і що вийшло:
     

    Вкладення:

    Останнє редагування: 4 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    І я хочу завершити нашу "зубну" історію. Останній мій допис був про те, що ми зверталися в КАС, де нам радили таки лікувати і робити наркоз. За рекомендацією однієї формулянки, я таки наважилася поїхати в Київ, тим паче мені знайомий стоматолог сказав: якщо є варіант лікувати без наркозу, то навіть не думай. Перший наш візит, скажу одразу, був дуже стресовий. Я все-таки сподівалася, що малого хоч трохи забавлятимуть, а його одразу положили на крісло і заставили його тримати. Звичайно, він плакав, і навіть дуже. У мене навіть промайнула думка: що я роблю? Але це десь перші 5 хв, коли робили місцеву анестезію, потім він більше протестував. За 15 хв. нам полікували всі 4 передні зуби. Практично, їх вже не було, залишились одні корінці. Я не уявляла, як він дасть наростити собі зубки наступного разу... Але якихось наслідків пережитого у нього не помітила: ми нормально говорили з ним про те, що ми полікували зуби, він всім розповідав, що їздив до Києва лікувати зуби, давав нормально чистити.

    Через місяць ми мали їхати знову до Києва. За цей час я вирішила ще походити по львівських лікарях, може хтось візьметься за нарощення тут. Бо все-таки їхати в Київ не надто зручно, та й нагляд потім бажано було б мати тут. А ще всі мені казали: невже у Львові немає дитячих лікарів і т.д. Стоматолог з Касу мені по телефону таке наговорила: як я так дозволила лікувати дитину без наркозу, силою, вона такого б ніколи не допустила і тримати мою дитину не збирається. У Пароденті нам теж м'яко відповіли, що ніхто дитину не триматиме і тд. Всі схиляли до того, щоб я пломби ставила під загальним наркозом й надалі.
    Поїхали ми таки в Київ. Другий раз пройшов набагато спокійніше. У дитини вже не було істерики, просто протест. Йому було важко лежати весь цей час, але, коли все закінчилося, він одразу заспокоївся. Тепер ходить й усім показує нові зубки)Я лише сподіваюся, що вони нам протримаються до заміни!
    Мій висновок: Звичайно, можна старатися берегти дитину від усього, простіше було б його вколоти, і щоб він заснув. Але я пригадую, як нам весною ставили капельниці в Охматдиті, то дитина просто була сама не своя, так кричала. Тому коли мені розповідають, що він потім буде боятися лікарів, то він їх і так боїться, навіть нашу педіатр, яка його просто слухає))
    Якби напевно довелося лікувати більше зубів, то таки може й вартує робити наркоз, навіть не знаю. Бо, чесно, якогось особливого улюлюкання до вашої дитини й в Києві немає і ніхто нам навіть не робив алергопроб перед місцевою анестезією ( про що тут пишуть, а я навіть і не здогадувалася, що таке потрібно) Але й про наслідки загального наркозу ми теж не знаємо...
    Щодо фінансів, то лікування 4 зубків з нарощенням вийшло близько 7 тис. грн, плюс дорога. У Львові нам рахували десь 5 тис.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    дівчата, а розкажіть де саме в Києві лікували, цікаво...