Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    дуже хотілось би в це вірити, але поки весь час гикавка відчувається внизу живота і на узд цього тижня сказали, що голівка в правому підребер"ї:girl_in_dreams:
     
  2. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Якщо у вас ще не доношений термін , то можете не переживати, а взагалі варто звернути увагу на вправи. Мені одна вправа дуже допомогла
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Дівчата, чи було в когось таке: після пологів неможливо полежати на спині? Ось в мене вже більше 8 місяців минуло, а я не можу не то шо спати, а навіть і просто лягти на спину - відразу дикий біль в грудях. Буває вдається лягти на спину, то потім повернувшись на бік любий настає той самий біль, що аж дихнути тяжко. Що це таке і як подолати?
     
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @Marigold , може, якесь защемлення? Невралгія? В ідеалі - остеопат мав би допомогти. А так - хоча б хороший масажист.

    люди, а чи в когось була операція на венах (варикоз) до вагітності? як носили, як народжували?
    я наразі не лягаю під скальпель, але, чесно кажучи, в час загострень реально важко. Попередній хірург казав, що після операції народжувати вже не бажано, бо навантаження на дублюючу вену буде надмірним, а її-то в разі чого вже не видалиш...
    Звісно, все ще сподіваюсь, що спорт і здоровий спосіб життя - наше все, і що хірургія може не знадобитись.
    але десь через десяті руки чула, що хтось і після операції мав діточок і все ОК. Може, тут є такі? розкажіть.
     
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Скажу не про себе...Маю подругу. Років 7 тому мала таку операцію. Через два роки після неї народила дитинку. Рік тому - ще одну))) пологи були природні. Подруга до того ж має зайвої ваги трохи. Але наче все ОК.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Raven

    Raven Мама малятка

    Власне проблеми з дублюючою веною будуть з віком. Сусідка ходить тепер на п'явки, масажі, і т. п., бо нога спухає. Ванітність протипоказана, тому зупинились на двох.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    А в мене почало судомити ноги. Тільки зараз, вже третій день підряд... Діагноз той самий, що і при вагітності?
     
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Воно саме, кальцій-калій і т.д.
     
  9. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    В моєї знайомої варикоз. Дуже загострився після першої вагітності. Їй робили операцію (не косметику, а таки вену забирали) після чого вона ще раз вагітніла\народжувала, але всю вагітність ходила в панчохах і родила в них, і три дні після пологів не знімала. Ніби все гаразд.
    Я сьогодні теж показалась судинному. В мене в родині варикоз по маминій лінії от і в мене на одній нозі під час вагітності вени полізли. Казав нічого не пити, не мастити, але обов"язково панчоху носити і народжувати теж в них....Трохи мене то засмутило, літо як не як і панчохи ті недешеві, але таки куплю собі і спробую носити. Здоровя важливіше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Аналогічно + зуби, ой мої бідні зуби, за пів року посипалось все...
     
  11. Мамин зайчик

    Мамин зайчик Well-Known Member

    Вже дні 4 як страшенно отікають ноги. В мене робота сидяча, але намагаюсь регулярно вставати ходити, на обід йду прогулятись на двір. Кави-чаю п"ю мінімально, більше просту воду вживаю. Але все-одно на вечір ноги як у ведмежатка. А сьогодні зранку поки переїхалась на роботу, то праву ногу рознесло так, що капець ледве взула, щоб поїхати назад додому. І це при тому, що сьогодні вже не спекотно.
    Порадьте що робити в такій ситуації. Я на облік ще не стала, відповідно аналізи сечі ще не здавала. Планую за два тижні здаватись на облік. Слобода сказав поки що поменше навантажень, менше пити, зменшити вживання солі і ноги ставити на підвищення. Але ж зараз тільки середина літа, ця спека, і до декрету далеко. Як рятуватись на роботі?
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Про сіль згідна, а про менше пити - ні. Ви правильно робите, що просту воду п'єте.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    а я і про сіль не дуже згідна :)
    набряки і на безсольовій дієті огого які бувають.
    Міряти тиск. Здати сечу. Скоріше за все, все ОК, просто у Вас схильність до того. Мені колись Солощенко сказав, що біляві жіночки, схильні до повноти, часто набрякають від самого початку до самого кінця вагітності.
    А ще я колись чула інтерв'ю з косметологом, який радив пити воду часто, але дуже потрошку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Незнаю чи в Вас такий випадок, але я звернула увагу що в мене ноги набрякають тоді, коли я одягнута в вагітні джинси. Коли я на роботі в джинсах-може бути і +18, а ноги як колоди, а от в спідниці ноги лише трішки набрякають, майже непомітно, хоч може бути і +30
     
  15. і в мене почали набрякати,білок і тиск в нормі))то лікарка казала пити на більше одного літра рідини
     
  16. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    нажаль, від цього набрякати Ви можете більше, а аналізи можуть погіршитись
    "пієлонефрит вагітних" у величезному відсотку випадків зумовлений саме загустою кров'ю і, як результат, "засоленою" сечею від недостатнього пиття.
    інша річ, що пити треба не "рідину", а воду. Просту, джерельну, фільтровану. Скільки організм потребує. Стільки проблем вирішується - і з кишківником, і з обміном речовин, і з роботою нирок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
  17. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Мені важко лежати на лівому боці. Теж щось тисне, але після пологів минуло лише 24 дні, то думаю, може ще перейде.
     
  18. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Про набряки, я далеко не худенька і наразі набряками не страждаю. Лікарка думала, що в мене набряки, помацала ноги і переконалась, що то таки кістка в мене така, а не набряки. Про пиття і сіль згідна - треба і те і інше в помірній кількості.
     
  19. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Приймаю Тівортін вже тиждень, залишилось ще раз так. Але інколи, чи то так мені співпадається чи що, після прийому того ложечки, малий дуже активний робиться... Хтось його приймав? Яка реакція була вашого малюка? Дякую.
     
  20. Мамин зайчик

    Мамин зайчик Well-Known Member

    Дівчата, дякую всім, хто відгукнувся :)
    В мене набрякали ноги незалежно від чого, в що я одягнена. Спека зійшла, і в суботу-неділю ніяких набряків. Я це ще скидаю на рахунок того, що вдома все-таки більше рухаюсь, ніж на роботі. Подивимось як буде далі.
    Зате продовжується інша проблема - корчі. Вже вдруге хапають вночі корчі, та ще й так, що аж плакати хочеться. Зранку важко на ногу стати. Читала раніше, що дівчата писали тягнути пальці ніг на себе, як хочеться потягнутись. Так і роблю. І сиру багато їм. На разі, причина цього явища для мене невідома.