відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

  1. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    упс, я щось думала в нас немає такої теми))дякую
     
  2. woolf

    woolf Well-Known Member

    Мазераті, ще втикнуся, як на мене справжній "маст хев" - старе, здається ще за Констянтина збудоване водосховище. Турки його називають "Цістерн Базиліка" (якось так). Купа вражень! Знаходиться близько до Св. Софії. Як побачите велику чергу - Вам туди. І ще прямо навпроти входу в Софію - хамам, збудований коштом Хасекі Хуррем. (Там зараз кафе, можна просто випити кави, справді цікава будівля).
    --- дописи об"єднано, 19 Липень 2015 ---
    Палац Топкапи на мене враження не справив, цікаво, але... До речі, за вхід до гарему треба платити окремо, і, як на мене, дивитися там нічого. - Сірі голі стіни. ніяких вікон - тюрма, тюрмою... (Романтизованих серіалами пишних покоїв, посуду та дорогих тканин Ви там не побачите). На шопінг час не тратьте взагалі - то не Європа. І приготуйтесь до юрбищ туристів. По Tripadvisor Стамбул - № 1 у цьому році.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. woolf

    woolf Well-Known Member

    Ще згадала: постійні черги до всіх цікавий об"єктів (сподіваюся, що Вам пощастить, але навсяк хочу попередити). Черги до кас за білетами, черги на вхід. Але, як пригадую, у Топкапи була окрема і суттєва черга для тих, хто купував білети за кеш (тому відразу питайте, щоб дарма не стояти). У Туреччині дуже люблять дітей, якщо будете з малям - просіться без черги - пускають. Так само і вагітних.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Shatenka

    Shatenka Well-Known Member

    Скажіть, будь ласка, які документи потрібно для дітей 4 р. і 1 рік, щоб поїхати в Туреччину? Треба робити закордонні паспорти?
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в іншій темі вже відписала. Якщо діти не були вписані у ваш паспорт і не мають дитячого проїздного- потрібно зараз на них зробити дитячий паспорт. На момент в їзду до Турції ваші паспорти мають мати строк "придатності" не менше 120 днів ( тобто з моменту в їзду до Турції ще 120 днів повинні бути дійсні). Для виїзду за кордон для наших прикордонників потрібно: паспорти, свідоцтво про народження дітей ( якщо ви з чоловіком на різних прізвищах - свідоцтво обов язкове). Якщо дитина подорожує з одним із батьків- нотаріальний дозвіл іншого на виїзд. Для турецьких митників потрібно:паспорти з наявністю вільних сторінок для проставленя візи, ваучери готелю
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А що можете порадити в Мармарисі? Які там ціни? Можливо вартує розглядати і його? Які там є отелі, ціна-якість?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    готелі є різні. Але з малою дитиною я би Мармарис не розглядала.
    1. Це молодіжний курорт. Тут вічний двіж, диско-клуби і досить шумно.Більшість тут готелів- міського типу ( тобто знаходяться у епіцентрі двіжу).Ряд готелів тут навіть мають обмеження- лише для осіб старше 16 років. Клубні готелі знаходяться вже за Мармарісом в р-ні того ж Ічмелеру чи Турунджу ( тут є непоганий готель "Турундж").
    2. Це узбережжя Егейського моря. Його особливостями в р-ні Мармаріса_Фетхіє-Саригерме є те, що тут поблизу берега проходять холодні течії. У зв язку з цим і вода прогрівається гірше, ніж на Середземноморському узбережжі Турції і Т води є нестабільною ( навіть незважаючи на те, що Мармаріс у бухті знаходиться). Також наявність холодних течій зумовлює часто вітряну погоду. Враховуючи те, що ви плануєте поїздку у вересні, коли на цьому узбережжі і так частіші вітри, то враховуйте, що у цій порі року тут зовсім вже інша погода, ніж в Анталії. Т води рідко перевищує +24, а ночі стають прохлодними ( вдень може бути і +30, а вночі холодає до +18).Плюс вітри.
    3. Пляжі самого Мармарісу- в основному міські. Готелі розташовані на 2-3 лінії. Готельні міські пляжі, які є 1 лінії, мають не завжди зручний для малої дитини підхід до моря.
    4. Вильоти зі Львова ідуть в Даламан. А до того ж Мармарісу , Ічмелеру , Турунджу це ще 100 км автобусом. В деякі заміські готелі за Мармарісом ще додатково роблять пересадку в мікроавтобуси, бо кілька км дорога йде серед гір. Плюс вильоти зі Львова на Даламан в цьому році- вечірні. І ви повністю один день з оплаченого туру загубите

    З малою дитиною на вересень все-таки розглядайте Анталію.Можна, звичайно дивитися готелі не в Мармарісі, а в тому ж р-ні Даламану-Саригерме - тут дуже близько від аеропорту, є гарні клубні готелі( там, наприклад, є непоганий готель Тропікал, який розташований прям біля заповідника черепах. Там широчезні пляжі. На частині пляжу в окремі періоди стоять обмеження на пересування- коли черепахи йдуть відкладати яйця ). Але погодні умови і море- відрізняються від Анталійського узбережжя. Особливо у вересні.
     
    Останнє редагування: 28 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. Ringo

    Ringo Well-Known Member

    Пройшлася я туристичними агенствами і мене там відмовляють їхати в кінці вересня в Кемер:girl_cray: Причин називають дві: 1. Турки в кінці сезону втрачають марку 2. В кінці вересня в Кемері вже зазимно. Що скажете?
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    1. кінець вересня- початок жовтня практично в усіх готелях ( не лише Кемеру) уже готуються до закриття сезону. Аніматорами в основному працюють студенти, тому частина з них у вересні відбуває на навчання, програми змінюються. Так само буває і з харчуванням і обслуговуванням- багато працюючої молоді, яка поступово роз їжджається. Турція на самому початку відкриття сезону і на закритті( кін. квітня- поч. травня і поч.жовтня) - не найкращий варіант. Це стосовно готелів.
    2. тепер стосовно погоди і моря. Кемер в кінці вересня-поч. жовтня- вдень тут ще дуже тепло ( +26-27 градусів, що море, що повітря і немає різкого перепаду денної і нічної температури. ТОбто вночі нижче +20 не опускається). Але через близькість гір можливі вже дощі. Вологість теж підвищена.Плюс темніє тут скоріше, ніж в р-ні Аланії ( знову -таки- через близькість гір- захід сонця швидкий). Якщо в Аланії темніє приблизно біля 19.30-20.00 , то в Кемері біля 18 год). Добре тут у морі: море тепле і через галькові пляжі- чисте навіть коли штормить ( а наприкінці вересня шторми частішають майже повсюди на Анталійському узбережжі). Наприкінці вересня- поч. жовтня в р-ні Белеку_Сіде-Аланії буде комфортніше повітря вдень ( вночі теж стає прохолодніше- якщо вдень може бути +28, то вночі і з самого раненька, годинка 7, +18) , рідша можливість дощів через інший клімат, ніж в Кемері, але менш комфортне море у сенсі прозорості води ( не Т- воно дуже теплесеньке ще)- через піщані пляжі і хвилі воно стає мутним. А коли штормить чуть більше ( а там вже навіть при невеликих хвилях встановлюють червоні прапорці )- рятівна служба нормальних готелів забороняє купатися і всіх виганяє на берег. Тому тут не вгадаєш як буде, і є ймовірність багато часу провести у басейнах, а не у морі ( зокрема два роки назад в Аланії ( р-н Інджекуму) в період відпочинку з 12 по 26 вересня штормило частенько). По сервісу- все як і вище написано.ТОму, обираючи відпочинок наприкінці вересня-поч. жовтня- однозначно вибирайте хороший готель. Більше шансів :). На рівні тримають марку готелі, де принаймні половина відпочиваючих- іноземці. Найгірший варіант- готелі, де практично 100% контингент- "наші" люди ( росіяни, українці, казахи).

    В принципі, наприкінці вересня відпочивати ще комфортно і в Кемері, і в Аланії_Сіде. Просто є нюанси для кожної місцевосці, які враховується при виборі. Єдине місце, де холодним стає вже море наприкінці вересня- це р-н МАрмарісу_Даламану. Тут холодні течії у морі йдуть близько до берегів, море охолоджується швидко, починається період холодних вітрів. Повітря може бути +28 ( тут клімат досить комфортний), але море вже стає +20.

    Ну а з сервісом справді стає гірше усюди. Турки теж перейшли в режим жорсткої економії, особливо з цього року. А наступного року з квітня по жовтень в Анталії проходитеме Міжнародна туристична виставка "Експо",де прийматиме участь більше ста країн світу, тому вони вже готуються і великі кошти вкладають у підготовку ( як у нас готувалися до футбольного Євро 2012 колись :)
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А якщо летимо 2 вересня, то сервіс ще застанемо? :) Вибрали Арабеллу Ворлд, читала багато, відгукі хороші, єдине що до пляжу через підземний перехід йти, ну і дорога біля готелю, тому декому типу в номерах шумно. А так всі задоволені. Ну і тверда 4. Бо краще так, ніж за вищу ціну недоп'ятірка.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  11. kristina

    kristina Well-Known Member

    Ми були в Кемері з 16 по 26 вересня пару років тому. То дійсно як і пишуть вище море теплюще і чистеньке. Два дні були дощі але проходили за пів дня і знову сонце. Температура дуже комфортна до 30 не вище, немає нашої вологості то переносилось добре. В 18 00 ми уже йшли з пляжу бо сонечко ховалось за казкові гори. Повітря там суперове. Сервіс був хороший і анімація була присутня на рівні. Що вдень що ввечері в амфітеатрі. Ми як виїзжали то жара була ще більша ніж за 10 днів нашого відпочинку. Але то як повезе. Відпочивали в carelta resort and spa хороший готель на 1 лінії.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    початок вересня- це оксамитовий і дуже гарний сезон. Все решта- залежить від конкретного готелю і того, що він пропонує цьогоріч.
    --- дописи об"єднано, 5 Серпень 2015 ---
    стосовно Кемерської вологості - в цьому р-ні Турції вологість дійсно зростає з початку липня. Але вона не вища, ніж у нас у Львові. Тобто ми до такого рівня вологості звикли. Кемер львів янам не страшний :) ( п.с. у нас ось в ці 2 дні дихати куде важче, ніж в Кемері при +38)
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Нещодавно відпочивали у Туреччині. Обирали готель де буде цікаво дитині. Готель "Сlub Tropical Beach 4*", біля Аланії (, цілком відповідає 4-ці, навіть краще ніж я думала, дитині сподобалось, щодня на міні-диско ходила, іноді в бебі-клуб, ресторан розміщений прямо на березі моря - романтично:girl_in_love:, сидиш за столиком, а біля тебе хвилі, чудові краєвиди, захід сонця:girl_yes2: І ми не скучали (їздили на хаммам з різними приколами на парасейлінгу політали вперше, я звідти черепаху в морі бачила велику:girl_yes:, і на екскурсію "Демре-Міра-Кекова" з'їздили, цікава поїздка (там церква Св. Миколая, старовинний амфітеатр, і в кінці катання на яхті з купанням в віддаленому морі в лагунах і підводне старовинне місто (видно хіба трохи через дно , основне гід розказував плюс те що на берегах збереглось), але майте на увазі, що дорога трохи далекувата від цього готелю, і виїзд був о 3-й ночі:girl_crazy:), головне ще щоб номер хороший попався, бо коли ми відпочивали був справжній "аншлаг", люди деякі хотіли поміняти номери на кращі, навіть пропонували "доплати-подяки", але їм сказали, що нічого не треба, реально місць нема - пік сезону, і через несприятливу ситуацію і підвищення цін в інші курортні країни до них пішов наплив туристів.
    А сьогодні натрапила на новини що у Туреччині знов неспокійно (до того там вже був теракт в столиці) http://www.bbc.com/ukrainian/politi...vj_attacks_it?ocid=socialflow_gplusСподіваюсь там все устаканиться, бо Туреччина направду хороший морський варіант відпочинку, особливо з дітьми:girl_yes2:.[/OFF]
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у Турції періодично неспокійно вже 20 років. Що не заважає їм розвивати турбізнес. До Львова он теж панічно навіть з Білорусі бояться їхати. І ніякі переконання у тому, що Львів знаходиться за 1000 км від епіцентру подій не діють : " у вас теж вибухи, міліцію убивають, ми читали і т.п". Так і Турції- за 1000 км від курортної Анталії вже 20 років військові сутички йдуть. І то з урахуванням того, що там не церемоняться- одразу ракетні удари по конфліктній території застосовують. Та і поліція одна із найсильніших у світі.
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  15. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Порадьте хороші готелі сімейні на Мармарисі. Може хтось був цього літа
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    сам Мармарис-більше молодіжний курорт. З малими дітками тут не особливо буде комфортно -досить шумно і дискотечно.Практично усі готелі міста не мають своєї окресленої території або вона мінімальна.З пляжами теж для дітей проблематично- тут і спуски є , і бетонні пляжі, і готельні пляжі мають в основному відокремлену частину на загальному.. Ну і з дитячою анімацією тут не особливо. Щоб більш -менш це отримати у Мармарісі треба бронювати хорошу тверду 5 *. І то 5* в Мармарісі за інфраструктурою не відповідає 5* в Анталії. Мармаріс супер для молоді і пар без дітей, які самі собі знайдуть розваги і їм не треба анімацій-майданчиків. З малими дітками хіба підбирати готелі за межами Мармарису. І то треба враховувати, що заміські готелі одразу за Мармарісом ( +- 8-15 км) вони часто не відповідають своїй зірковості.ТОму нижче 5* заявлених варіанти навіть не розглядати ( з малими дітьми маю на увазі, без діток- запросто). Плюс враховуйте, що від аеропорту Даламану вам до Мармарісу ще більше 100 км долати на автобусі.

    Чесно кажучи, з річною і 4-річною дитиною я би Мармаріс не розглядала

    Якщо вже розглядати відпочинок на тому узбережжі, то з дітьми краще шукати варіанти в р-ні Фетхіє, ближче до Даламану.Дуже гарна природа і клімат в Олюденізі. Але тут порівняно небагато готелів і вони досить дорогі.Як варіант- сімейні непогані готелі є в Саригерме , хоча за межі самих готелів вийти нікуди ( це мале селище ).Але в Саригерме знаходиться черепаший заповідник , ширина пляжної лінії- велика. Тихий і спокійний відпочинок для сімей.
     
    Останнє редагування: 12 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  17. Shatenka

    Shatenka Well-Known Member

    Сніжна, а мені порадьте, будь ласка, хороші готелі в районі Аланії для відпочинку з дітьми.
     
  18. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Ми вже були поблизу Сіде. Цього разу хочу, щоб були море і гори близько)) Я вже розгубилася, що і де хочу( А що найкраще розглядати з дітьми?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в Аланії- кілька сотень готелів.І навіть турагенти всіх не можуть знати. У кожного свої вимоги: до харчування, анімації, пляжу,контингенту відпочиваючих, інфраструктури, номерів, краєвидів, близькості чи віддаленості від людних місць,віддаленості від аеропорту, наявністю великої кількості малих дітей чи навпаки, потреби чи відсутності у майбутніх екскурсіях , шопінгу, протсо прогулянок( тобто виключно готельний пляжний відпочинок чи хочеться вилазити за межі готелю) і і т.п. Плюс залежить від того, де ви вже відпочивали ( бо враження у тих, хто їде вперше і хто може порівняти- будуть різні. ТОму від чого відштовхуватися).Плюс у кожного свій ліміт по грошах.Наприклад, непоганий варіант Дельфін Ботанік 5* ( тут і з малими дітьми зручно і з великими. Наші знайомі цьогоріч вже вдруге сюди летіли ціленаправлено ( дітям 5 років і 10 міс). Але знову-таки- питання вартості.Тому краще визначіться самі з +_ переліком, який би підійшов під ваші вимоги, скидайте сюди назви обраних і тут вже гуртом розберемося- хто де був, хто що знає :).Бо у мене є свої вимоги , які можуть не співпадати з вашими :)

    Суть в одному ще: турки цьогоріч економлять на всьому. Тому, щоб отримати більш-менш пристойний сервіс- обирати краще 5* або клубний варіант HV-1 ( це відповідає тих же 4-5* ) з рейтингом не менше 4.5. В крайньому випадку- тверду 4* з рейтингом не менше 4.5. Тоді є шанс отримати за свої гроші нормальний відпочинок.


    то дуже індивідуально. Море і гори близько будуть в Кемері ( але тут галькові пляжі, для малих дітей не дуже зручно. Хоча якщо розглядати р-н Бельдібі, то там не така крупна галька ( хоча теж залежить від готелю- в одних навпаки крупні каменюки, в інших- розчищені пляжі з дрібною галькою). Наприклад, тут дуже гарний готельчик Акка Антедон. Але, знову таки- питання ціни чи підходить), в р-ні Даламану ( вище вже писала- це або дорогий і дуже затишний р-н Олюденіз, або шукати бюжетні клубні варіанти у селищах поблизу Фетхіє. Знову-таки: коли планується відпочинок. Бо якщо у вересні, то море ( не повітря) в р-ні Фетхіє уже може бути некомфортне для дітей ( вище вже згадувала- наявність холоних течій поблизу берега, які зумовлюють різке коливання Т води + вітри з моря).Плюс ті пропозиції готелів, які є з вильотом зі Львова у цьому напрямку- дуже обмежений перелік готелів.
     
    Останнє редагування: 13 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  20. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    На готель Акка якраз заглядались, але щось туди ніхто не має путівок, ще радили такі в Сіде STARLIGHT CONVENTION CENTER THALASSO& SSPA., HESTIA RESORT SSIDE,
    SUENO HOTELS BEACH SSIDE. А ще ми шукаємо готель у якому є 2 спальні в номері, бо беремо маму.