Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    якщо дитина мало пісяє- то однозначно щось із нирками . Давай більше пити , якщо не допоможе- аналізи і до лікаря.
    Нирки не встигають фільтрувати все те, що за день надходить в організм. Лікар може якісь чайочки сечогінні призначить..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Для нас це катастрофа, бо пісяє після сну дуууже рідко
    Завтра йдем в поліклініку.
     
  3. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Привіт нам 1 рік і декілька днів здали кров а там гемоглобін 89,7 виписали відразу феррум лек, але щось не хочеться їй нічого давати ліпше чимось натуральним збільшувати, ми на пед прикормі і вона зараз щось навіть пробувати нічого не хоче, в основному лише груди
     
  4. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Я би перездала в іншому місці. В нас в рік був 90, але я не повірила, бо дитина була досить активною. Перездала, і виявилося все в нормі.
     
  5. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member


    Я здається пам`ятаю, що НЕзначна анемія у цьому віці під час введення прикорму є нормальною. Потім можна "червоним" м`ясом підкоригувати. Але, якщо препарат можна сумістити з лактацією, може варто Вам прийняти ці ліки самій (ну мені колись реально поміг тільки гіно-тардіферрон) і з Вашим молочком дитинка щось доотримує.
    Ну бо "кисневе голодування" (бо ці червоні кров`яні кільця якраз переносять в організмі кисень) то теж нічого доброго, особливо для дитини.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть. Малий став під час дихання якось дивно посапувати носом. От таке враження, що щось там заважає, і хоче просопіти то. От дихає-дихає нормально, і раптом так пфф носом, і так декілька раз, до нового такого. Були в лора на Орлика, аденоїдів не побачила. Лор би то ж побачила, пра? Сказала, що має трози викривлену носову. То може бути чеоез то? Але якось мали нежить, були в поліклініці, нам такого не казали. Через що то може бути?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  7. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Прийшла я сюди щоб запитати мамусь як розвивались ваші дітки, бо мені вже дах починає зносити. Були в невропатолога і хірурга в 6 місяців, казали , що зауважень нема. зараз нам сім і ми НЕ сидимо, не стоїмо, зубів нема! віртуозно стоїмо на голові, тобто робимо мостик і так пересуваємося по дивані, робимо спроби повзати, але то швидше кидаємо попу догори і відштовхуємось ногами, повертаємось на живіт і назад.
    мене вже всі доїдають чому дитина не сидить, чому я її не саджу!чому вона не робить Го па па на ножках.
     
  8. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    планую пройти з малою курс масажів, хоч сама їй роблю погладжувальний масаж, на фітболі трохи гойдаємось,але щось останнім часом не дуже охоче.
    Дівчата, Коли сіли, пішли ваші малюки,? З якого часу ви їх ставили на ножки?
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Не дивіться на інших. Я своіх не садила і не ставила. Самі сіли і встали, але рано.
    Скажу вам для заспокоєня таке, що німецькі лікарі в 6 місяців на огляді питають чи дитина перевертається і опирається на лікті. Все. Сидіти-повзати-стояти вона ще не повинна.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  10. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Моій дівчинці 3,5 міс. Пасе коні, швидко перевертається сама на живіт, притому ручки кладе правильно, щоб коні відразу пасти. Колінами відштовхується і так повзає, може ліжко наше переповзти, хоча голова при тому лежить, тобто вона голову суне, любить лежати на своіх колінах дупцьою догори. За моі пальці активно тягнеться сідати, я не дозволяю, але вже задумуюсь як то дотягнути до 6 міс.
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    І наступний огляд в рік. Питають чи сидить, повзає і стоіть біля опори.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    ой йой, а це також по-нормах?)))
    Заспокойтесь і ні вякому разі не допомагайте дитині. На все свій час, в кожної дитини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  13. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Мій малюк повзати почав досить рано. Сів близько 8 місяців. На ножки почав ставати теж десь близько 8. Зараз йому 1,4 то от буквально в неділю тільки почав відпускатись і робити декілька кроків без підтримки. На ножки не ставила. Це для хребта не добре. Так само, як і садити.

    Сестри малому зараз 8 місяців. Сів недавно. Так як мій не повзає. Підтягує попу і скаче як жабка.
    В знайомої в дівчинки перший зуб виліз в 1,3
    Ще в однієї знайомої доцька почала ставати сама досить рано і ходити почала в 9 місяців. Зараз їй майже два. Роблять масажі, бо косолапить і ножки колесом. Кажуть, що зарано почала ходити, тому так.
    Не порівнюйте свою дитину ні з ким і не намагайтесь втиснути в якісь рамки чи норми. В кожної дитинки все індивідуально. На все свій час :)

    Всіх в сад! :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Мій старший став вставати і повзати в 9 міс., а сидіти ще пізніше. Зараз 10 років, дуже добре вчиться і займається карате. Тренер хвалить, на медогляді сказали, що в нього дуже швидко відновлюється ритм серця після фізичних навантажень. Так, що всьому - свій час.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. invisible

    invisible Well-Known Member

    Сіла в 10 міс., почала вставати в 11 міс., поповзла в рочок, пішла без підтримки в 1 р. і 5 міс.
     
    • Корисно Корисно x 1
  16. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Легко казати, поки я як цербер стою біля дитини, то всі дають руки щоб вона просто підтягувалась скільки сама зможе, а як тільки я з кімнати, то вона вже і гопапа робить і сидить з бабусею, я зроблю зауваження, так ображаються.
    тай самій якось неспокійно, бо я швидко сіла і пішла.
     
    Останнє редагування: 28 Серпень 2015
  17. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    а ви робили доні масажі чи просто чекали коли сама почне?
     
  18. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Та чого Ви? Все добре у Вашої дитини, добре вона у Вас розвивається! Тим більше, що хірург і невропатолог не мають зауважень. Дайте собі спокій, а Вашій дитині час і все буде. Наша дитина робить і не робить все те, що і Ваша. Пробує сідати, хапається за будь що і піднімається у положення сидячи, але сам сидіти ще не може. Також пробує повзти шляхом підкидання дупки і відштовхуванням ніжок. Ну, ще пробує вставати, тримаючись за опору піднімається і стоїть. Зубчика теж наразі нема. І знаєте, я вважаю свою дитину цілком здоровою, яка нормально, вчасно розвивається. Але то не лише я так вважаю, то так і є. Якийсь час я також задумувалась, коли ж він сяде, поповзе. Десь перед шістьма місяцями я вишикувала в неті вправи і способи допомогти дитині то все зробити, бо скоро півроку, а він не сидить. Але лікарі навіть не питали чи сидить, лише чи перевертається. Тоді я зрозуміла, що все нормально, не треба допомагати, коли малюк буде готовий він сам сяде і поповзе.
    Те, що Ви посадите дитину, то не означає, що вона сама зможе сидіти. Вона сяде тоді, коли її спинка, м"язи будуть до того готові. Того не навчите.
    Навіщо Вам масаж? Я Вас не відраджую, просто як нема показів, то навіщо? Аби сіла, як усі? Почитайте Клінічний протокол медичного догляду за здоровою дитиною до 3 років №149. Там сказано, що у 8 місяців дитина самостійно сідає, у 9-ть - сидить вільно, до того - починає сідати; у 8 місяців - повзає, як тюлень, на животі, 10-ть місяців - повзає по повнрхні; стоїть з підтримкою за руки у 9-ть місяців. То є такі сереньостатистичні норми, але дітки різні, хтось то робить швидше, а хтось пізніше і то все є нормою.
    Я не переживаю, бо бачу динаміку розвитку, ще трохи і все буде.
    У Вас оточення таке... Мене рідко таке питають. Частіше цікавляться чи пробує сідати і завжди кажуть не поспішати, на все свій час.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. invisible

    invisible Well-Known Member

    Робили в 9 міс., коли нас трохи лікарі налякали гіпотонією, хоча направду якихось суттєвих проблем у неї не було, трохи слабенькі м'язи, тому впевнена, що рано чи пізно вона б сіла і пішла сама.
     
    • Корисно Корисно x 1
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    йооой, ви що? ми сіли за тиждень до 8и місяців, я до того ще так чекала капець того сидіння, а тепер збилась, досить довго сідала вже сама гарно, а ще не рачкувала, а потім як погнала , то тіки встигай забирати від котячої миски. Тепер рачкує, а от ще не встає, я і не наполягаю і не напрягаюсь. І мене тут лікарі взагалі не напрягають теж. Масажі? Тут взагалі про таке ніхто не говорить, то має бути поважна причина на масажі. Ми були в реабілітога , який власне може виписувати масаж. Були більш випадково, бо я трохи налякалась ще в березні, що тіки в одну сторону голову поверт. То наша сімейна дала направлення до реабілітолога. Колм наша черга дойшла то вже був квітень і голова вертілась в різні боки, але ми таки пішли. І ще потім в півроку були, то вона лиш сказала, що все добре і дитина собі сама все навчиться. Лиш нам звернула увагу, щоб провокували її на ручки вставати, ну типу на четвереньки не на лікті , а на долоньки спиратись, бо вона лінтюхувалась взагалі на животі лежати. То я ї колінка так помагала підгинати, відповідго вона сама вже мусіла долоньками опиратись, і так гойдалась, часом я їй помагала гойдатись і за два тижні десь вона сіла сама дуже гарно. Підкачала ручки :), спинка вже була готова, бо одразу так рівнесенько сиділа. На ножки не ставлю, а нашо? Сама собі встане як прийде час. Вона вже встає, але ще то така планка з руками, коло чогось то пробує, але наразі не виходить.
    Тому @Sonechcko , розслабтесь, діти різні, не дивіться на когось , у вашої дитини свій темп.
     
    Останнє редагування: 29 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1