міжхребцева грижа

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Neytasa, 1 Лютий 2012.

  1. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    В моєї мами міжхребцева грижа, вона майже постійно сидить на обезболюючому. Мама має дуже велику вагу, похудіти пробувала, але не може, впала в депресію, я кажу щоб треба щось з тим робити, бо ж не можна постійно сидіти на таблетках, вона тільки махає рукою. На операцію вона не піде, та й невідомо чи операція допоможе чи може зробити ще гірше. Хочу їй якось допомогти, може якісь масажі або якийсь пояс, чи воно ефективне? Або якісь інші поради? Лікар їй сказав що треба навчитись з цим жити, але я просто не можу дивитись як вона постійно п"є обезболюючі. А ще в неї через грижу йде защемлення нервів, бо час від часу крутиться голова.
     
  2. Diana

    Diana мрійниця

    Відповідь: міжхребцева грижа

    в мені їх аж дві, правда коли похудала було значно легше, тепер вага знову вернулася то інколи турбує. Як на мене, то основне зручне ліжко для спання, бо коли спала на жорсткуватому дивані, то болі виявлялися сильніше, дуже мягке також мені не підходить, з подушками то саме((( массажі в тому випадку не поможуть, хіба зміцнення мязів спини
     
  3. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Відповідь: міжхребцева грижа

    Відпишуся - може кому в пригоді стане. Хочу розповісти, що мені вдалося обійтися без операції і без дорого лікування. Як я раніше розповідала - міжхребцева грижа в шийному відділі хребта завдавала мені нестерпного болю, права рука затерпала. З ліжка самостійно встати я не могла. Нейрохірурги казали оперувати, але, інші лікарі розповідали, що такі операції досить небезпечні (власне на шиї) і потім дуже часто закінчуються ускладненнями і наступними грижами. Ходила я по тих лікарях і в кінці кінців зупинилася на неврологу з поліклініки? який казав носити фіксуючий комірець на шиї і чекати. Казав, що препаратів нема, які б впливали на грижу і тому все медикаментозне лікування - це лише банальне викачування грошей з пацієнта і видимість лікування.
    2 місяці я не знімала того комірця, і спала в ньому теж. Біль потроху відходила, не була вже такою сильною.. а згодом зовсім зникла - лишилося лише затерпання руки. Я повернулася на роботу.. В кінці липня пройшла курс масажу - так як болі нема - то вже можна було робити масаж. А з початку серпня вчуся плавати (але тільки на спині) - вже відчуваю полегшення і в інших ділянках хребта. Моя грижа ніде не ділася, але вона мене перестала турбувати. Як казав мені ще один нейрохірург (противник операції): "грижа має здатність всихатися , але від чого це залежить ми лікарі не знаємо - це особливості кожного організму. В одних всхиється, в інших ні - тому вам треба чекати." Чекаю (не чекаю, а плаваю і роблю прості вправи) і сподіваюся, що вона таки всохне.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: міжхребцева грижа

    Пересувала комод...Через тиждень забрала швидка. Тиждень я не могла навіть в туалет встати. Перші два дні я майже не спала. Лежала на спині і зовсім трошки на бік переверталася. Мрт крижово-поперекового відділу показало остеохондроз, викривлення хребта і 2 грижі. Пройшов місяць... різкої болі немає, але затерпають пальці на ногах, руках і в області грудної клітки (мене вже давно болить в області грудної клітки і ліве пличе з рукою ниє) я завжди думала, що це серце, навіть до лікаря ходила, бо біль була таки досить сильна, але то таки проблеми з хребтом, бо в одному місці мене там пече. А ще мені дуже крутиться голова , дзвенить у вухах і є тимчасова частково втрата слуху і зору. Раніше я на то не звертала уваги, але після того як попала в лікарню - боюся. Але тепер потрібно робити МРТ грудного і шийного відділу хребта, але там така ціна.... хоча що воно мені дасть? Але все таки знати потрібно... хто де і поскільки робив МРТ?
     
  5. Estreja

    Estreja New Member

    Дівчата і в мене виявили грижу поперекового відділу хребта наносилась свого малого у липні мене дуже схопило і теж повністю віднімало праву ногу мучилась 2 доби не спала ставили крапельниці і різні ліки пила та нарешті за 1 місяць медикаментів стало трохи легше та от вчора похолодало і знову чую болі у спині та терпіти їх можу вже 5 день ходжу до Юрія Сун-Чен-Лі він мені ставить банки, голки та як такого результату поки, що не бачу палець, як не чула так і не чую та пів ноги у низу теж не чую вона як затерпіла а мізинець якщо зроблю різкі рухи зразу тягне та дуже твердіє. Велике прохання порадьте доброго Реабілітолога який би міг скласти індивідуальну гімнастику для укріплення м'язів спини. Лікувалась я у Гурської О.В. дуже добра та позитивна людина вона мені порадила укріплювати м'язи спини відповідно ті м'язи будуть тримати хребет якщо будуть закачані і все буде добре. Дуже потрібний мені толковий Реабілітолог дійсно :mda:
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  6. Лесик

    Лесик Member

    Спробуйте в будинку "піонерів" на Личаківській біля церкви Петра і Павла. Реабілітолог Мазур Ольга. Там проводять корегуючу гімнастику.
     
  7. Estreja

    Estreja New Member

    Дякую піду обов'язково з понеділка.
     
  8. unfaithul

    unfaithul FAITH

    Я знаю що добре робити підводну витяжку хребта при грижі. Це роблять в санаторії "Молдова" в Трускавці. Там не була, але мій молодший брат там лікувався. А я сиджу на обезболюючому "Фаніган". Сама також планую туди поїхати
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Estreja

    Estreja New Member

    Не сидіть на тих таблетках я оце біль знімала місяць а тепер імунітет ослаблений віруси тільки так хапаю раджу бо і сама вживаю придбати Настойку Личинок воскової молі по 10 крапель у будь-які напої ( чай, сік, компот, вода ) для збагачення імунітету а також старатись сидіти рівно ходити пробувати з широко піднятими плечами я після тої болі тепер ой як рівно ходжу ще б ногу з пальцями чула було б для мене за щастя.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. unfaithul

    unfaithul FAITH

    Та я знаю, що таке коли ноги або руки німіють. Одного разу їхала за кермом сама в машині, а мені праву ногу відняло. От тут то я і висадилася!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Lankovska

    Lankovska New Member

    Брат мав грижу. довго не наважувався піти до лікаря (то робота, потім весілля, то ще щось) затягнув коротше… друзі порадили лікаря в медікавері, добре, що звернувся до хорошого спеціаліста. тому операція пройшла добре. Слава Богу здоровий))
     
  12. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    вже не перший день маю біль сильний в попереку, стає просто нестерпним.
    по описах - схоже на тут описані ситуації.
    планую до лікаря - питання лише, до якого (хірург? тоді до якого хорошого звертатися,
    щоби з діагнозом розібратися),
    і чи потрібно попередньо робити рентгени, .... ?
    (не дуже спішу, бо ще на ГВ)
    Буду вдячна за поради та інформацію
     
  13. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Грижі мають таку "прострілюючу" біль і дуже часто віддають в ногу. Я коли ше не знала, шо то грижі то була в хірургаю Але то не то, найкраще знайти хорошого вертебролога.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. zlatovlaska

    zlatovlaska Well-Known Member

    невропатолог, нейрохірург
    На Топольній 2нейрохірургія- Дяків
    8:30-10 потім операції не зловите для консультації.
    Мене оперували, я також тоді годувала, малій було 8міс. Зранку прооперували на наступний день в обід відпустили додому. ГВ зберегли)))
    Робити відразу не потрібно, подивиться, пощупає, понагинає, скаже принаймі який відділ потребує МРТ.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  15. superdetka

    superdetka Well-Known Member

    Моя мама в нього операцію на грижу робила, дуже ним задоволена каже що лікар від Бога. В моєї мами 5 гриж, всі дуже великі, бориться вже з цим близько 15 років, за цей час сотні лікарів, масажистів, шаманів- шарлатанів мало не зі всієї України, тисячі лікарств, пігулок. Що тільки радили все перепробували і коли всі методи були випробувані і всі розвели руками, мама наважилась на операцію, одну грижу видалили, зараз друга конкретно дає про себе знати, лікар кае що друга операція набагато складніша та й мами трохи проблеми з серцем, коротше дальше відтягує як може(((((((((
     
  16. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Дівчата, хто має телефон Ігоря Романовича, що приймає в Бірках? Дайте, будь ласка, бо дуже потрібно
     
  17. Djkjlz

    Djkjlz New Member

    Всім привіт мене звати Володя. Маючи 5 зміщених хребців ( спондилолістез ) остеохондроз защемлення нервів, 3 міжхр. грижі. та ще багато нрізних ускладнень з судинами нервами та вцілому. За 4 роки страждань я знайшов і випробувавши особисто методи які підняли мене на ноги!! Можу їх описати тут але розумію що все рівно після цього буде багато запитань!! Тому якщо комусь потрібні поради будьласка краще подзвоніть мені; 0687639077 Володя Я щиро розумію кожну людину яка хоть раз стилакалась з такими захворюваннями. Повірте не потрібно робити операції на грижі!!! Це все лікується народними методами!!!
     
  18. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Прочитала Вашу історію проблем з хребтом. Дуже мені імпонує Ваш підхід. І маю подібну ситуацію. А як Ваша спина зараз? Бачу з лінійки, що Ви народили другу дитину. Як поводився Ваш хребет під час вагітності і після родів? І найактуальніше для мене зараз - як Вам вдалося мінімум піднімати дитину? Мій ще не ходить, не піднімати не вдається. А в слінгу Ви практикували носити дитину? Як воно на спину відбивається? А загалом, здоров'я Вам! Дуже я люблю, коли людина розуміє, що її здоров'я в її руках і дає собі сама пораду.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. konfety

    konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!


    Дякую! Почуваюся дуже добре. Мене реально врятувала йога та басейн. Зараз дуже сачкую, за відсутності часу, але як десь чую дискомфорт - одразу йду плавати чи розтягуюсь. Був страх у другій вагітності і у пологах. В результаті відчувала потягування десь на початку 9 місяця, потім живіт опустився, стало легше. ПОлоги пройшли добре, ніяких защемлень не сталося. Як відійшла, за 2 місяці поновила заняття, тренувала спинку. Дитину ношу не задумуючись, хоча от зараз скоро матиме 11 кг, то вже чую, що важко і що увечері спину може потягувати, то стараюся вже відівчивати від рук. А так загалом майже не згадую, як мені було колись боляче жити і ходити. Йога стабілізувала мою спину, мою вагу. Раз в півроку ходжу на сеанс масажу до одного дуже гарного масажиста ( працює у підвалі в залізничній лікарні) він дуже добре розминає і працює саме пальцями рук, і розмасажовує і розтягує поперекову зону. Після нього почуваюся так, наче маю крила. А загалом скажу, що в 31р почуваюся краще ніж у свої 20-25р! Бажаючі успіхів у виздоровленні
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. via

    via Active Member

    Доброго дня! У мами на МРТ показало протрузію диску с5-с6 (шийний відділ), мала страшні болі, нічим не знімалися. Зараз у лікарні, капають, трохи знімає. Але треба шось робити. Порадьте куди йти.