Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Я беру Аспірин кардіо, 100 мг... останні упаковки польські мала. Там зручний "щоденник" прийому... не забудеш точно ))
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. crissola

    crissola Well-Known Member

    Я попередню вагітність приймала. Дякую, що підказали, замовлю в Польщі.
     
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    в принципі інсулінові теж мають запасні голки, але якщо голка запаяна, тоді не зміниш ніяк, на жаль. хіба спускати в інший шприц, до якого можна поміняти голку або що
     
  4. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Думаю, якби можна було спускати в інший шприц, то виробник би не парився з тими скляними дозами з впаяними голками. Море препаратів продаються в ампулах, а цей чомусь ні.
    @Сонце , @crissola Дякую, дівчатка, що ділитеся своїми новинами. В мене вони трошки більш втішні, але я лише на закінченні 2 місяця. Якщо дивитися, по ваших результатах, то біда підкрадається часто трохи пізніше. Думаю, саме тому, незважаючи на відсутність вовчакового останнього разу, мені не відмінили Клексан. Правда Аспірин кардіо замінили на Кардіомагніл, але я приймаю його кожного вечора, а не так як @crissola через день.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. crissola

    crissola Well-Known Member

    вже і я приймаю кожного дня і доза збільшилась.
    --- дописи об"єднано, 6 Жовтень 2015 ---
    а чому замінили, він кращиий, слабший...чи навпаки сильніший?
     
  6. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Він в дозуванні 75. А замінили бо покращилися показники в аналізах Красівської і була незрозуміла кровотеча чи то з горла, чи то з шлунка (рвота з кров'ю). Наступного разу запишуся на 2-3 листопада, то буде видно як дозування впливає.

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. crissola

    crissola Well-Known Member

    Вчора прийшли результати аналізів , заключення: Вовчаковий антикоагулянт виявлено. Але ситуація стабілізувалась, показники не збільшились і навіть етаноловий тест покращився.... показував ++ , через що було збільшено дозу Клексану, то на сьогоднішній день - слабо виражений +. Лікар поки що дози не зменшує так і залишається 0,4 в день. Через три тижні моніторимо і дивимось що далі робити.
    Це радує! А то після збільшення дози я так перенервувала, хіба манюнічці тим шкодила....Та що там казати ті стреси йдуть виключно з нашої голови!
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Здала цей аналіз в Красівської (зараз не вагітна, планую). Ставить вовчаковий в низькому титрі. Зрузуміло, що у випадку вагітності потрібно буде здавати і контролювати. Але попердньої вагітності приймала дексаметазон (вовчаковий контролювала за показниками сінево. і ніби тримався в допустимих межах.). Та вагітність була невдалою. Маю питання: вам призначали всю оту підтримку вже по факту встановлення вагітності чи починали щось приймати на етапі планування? (я попереднього разу починала дексаметазон заздалегідь).
     
  9. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Під час першої вагітності (теж невдалої, на жаль) не приймала нічого. Потім після всього того здала на вовчаковий, який в Сінево був виявлений в низькому титрі. На етапі планування приймала Аспірин кардіо 100 мг., але Філіпюк сказав, як тільки затримка - одразу здавати вовчаковий. Його знову виявили (показник був більший, ніж попереднього разу) і тоді мені призначили Метипред + Аспірин Кардіо + Клексан. Останнього разу вовчаковий не виявлено, але лікування залишили, за винятком хіба Аспірину - його замінили на Кардіомагніл (доза менша). дійсно, під час вагітності постійний контроль. Я здаю щомісяця.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. crissola

    crissola Well-Known Member

    Я не встигла на етапі планування , хоча мала пити аспірин за місяць-два до вагітності. Так получилось, що я здала аналіз, а через тиждень взнала, що вагітна .....нічого просто так як кажуть не буває, все в руках Божих. До цього я не раз здавала і в Сінево і в Красівської...також був в низьких титрах. Попередні вагітності призначали вже по факту тільки преднізолон(метипред) і аспірин...на жаль було замало, щоб втримати вагітність.
     
    Останнє редагування: 26 Жовтень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я так розумію, що дексаметазон зараз не призначають, а аспірин кардіо в дозуванні 100?
     
  12. Hrustavka

    Hrustavka Active Member

    зараз я на етапі планування- то ж приймаю дексаметазон- і троє лікарів радили не полишати його.. а також аспірин кардіо. Напевно тут все дуже індивідуально-комусь достатньо одного медикаменту, а комусь ні. Дівчатка, а хтось з вас починав уколи в живіт ше в період планування? Бо мені одна лікар рекомендує, а друга-категорично проти
     
  13. Svystulka

    Svystulka New Member

    Не знаю чи правильна тема, але спробую. Побачив мені п. Слобода низьку плацентацію - на 19 тижні майже 17 мм. А мало б бути хоча б 25... Живіт не болить, виділень немає, скарг теж, тфу-тфу...
    Дівчата, може хтось мав схожу ситуацію? Що робити? Дуже хвилююсь за це все...
     
  14. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Зазвичай плацента з ростом матки піднімається. Вам не хвилюватися, не піднімати тяжкого, обережно з інтимом і насолоджуватися вагітністю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Низьку плацентацію мені поставили на 13му тижні, сказали не хвилюватися, її нічим і ніяк не підняти хоч на голові стій, вона сама собі підніметься. Треба берегти себе. Заборонили інтим до кінця вагітності )) Не можна займатися аквааеробікою, йогою, бігати, перевантажувати себе. Більше гуляти на свіжому повітрі і якщо відчуваєте що хочеться лягти полежати, то тре так і зробити.
    Ну і якщо що, наприклад, кров"янисті виділення, дзвонити гінекологу.
     
  16. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Я почала приймати на етапі планування. Контролювала показники коагулграми та вовчакового.
    І після того як завагітніла, також приймала аспірин.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Lyscka

    Lyscka Member

    народжував хтось після конізації шийки матки? Кесарили чи природньо?? В кого з лікарів?
     
  18. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    В мене цей тиждень - одні аналізи і УЗД.
    В Красівської здала в понеділок, то знову вовчакового не виявлено, але коагулограма трошки гірша, ніж минулого місяця. На УЗД вчора все було добре, а сьогодні почалася якась незрозуміла мазня. Прямо 50 відтінків коричневого. Я перелякалася і погнала до лікаря. Казав поспостерігати за тим всім і не переживати, якщо вчора на УЗД все було ОК. А як тут не переживати, якщо чхнути зайвий раз боїшся. Не думаю, що то від ліків, бо приймаю кардіомагніл 75, а Клексану колю від вчора по 0,1. Так Прокопчук призначила. Може бути мазня після УЗД (звичайного)? Може там була якась стара кров з ерозії чи судинка якась трісла, а лікар так щиро з натиском поводила датчиком, що то все виходить? Чи закінчити тиждень аналізом на прогестерон? А ще результатів скринінгу нема поки. Посивію точно до весни...

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
  19. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Передзвони до Прокопчук на всяк випадок, спитайся. Я б самодіяльність не дуже розводила - в тебе і так незвичайна вагітність з тими всіма штуками, які ти вже колеш-приймаєш.

     
    • Подобається Подобається x 3
  20. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Я не зовсім самодіяльність розводжу, ходила вчора до Філіпюка, казав не переживати. Сьогодні ситуація краща, але все ж здам прогестерон і задзвоню Прокопчук, мабуть.
    А щодо Красівської - правда, вона про всіх пам'ятає. Казала мені "Дівчата не даються чути, напевно вже понароджували")))

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2