Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Дівчата, що здають аналізи на вовчаковий, вам його призначили, бо були якісь проблеми, чи то загальна практика?

    Sent from my MI PAD using Tapatalk
     
  2. crissola

    crissola Well-Known Member

    @OxyFoxy приймаю тричі вдень по 1 таб. , інколи два рази. Прокопчук казала можна, коли більші болі в животі, двічі (ранок-вечір) по 2 таб. Доза не більше 4 таб в добу. В інструкції пише, що дозволено при В за необхідності.
    @Chortenia нам призначають ці аналізи бо до вагітності було виявлено АФС . В мене особисто в анамнезі невдалі вагітності, причину невиношування тривалий час не вдавалось встановити
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  3. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Багато в розмірі пузика залежить від прикріплення плаценти. Якщо по задній стінці, то пузик досить довго маленький, а потім в момент прокльовується :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    В мене вовчаковий виявили по верхній межі за місяць перед вагітністю і відразу з перших тижнів показнив почав повзти догори ((
    Анамнез теж в минулому не простий (загибель дитини на пізньому терміні та завмирання на раньому), хоча перша вагітність була без проблем... а потім запустились ці процеси.
    Це підвищення схильність крові до згущення... і під час вагітності її просто розріджують... комусь більше, комусь менше.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Я просто чого питаюсь, чи можна це все здати і дізнатись до того, як, не дай Бог, щось, станеться. Чи ці аналізи призначають лише з огляду на анамнез.

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  6. crissola

    crissola Well-Known Member

    Звичайно, що можна і навіть треба здати до вагітності, щоб бути озброєнним. Їх призначають чомусь в основному тоді , коли вже відбулись неприємні обставини, сама дивуюсь чому стільки часу не надавали цьому особливого значення. Пошукати навіть по нету, на форумах в нас мало інформації, в основному за кордоном більша практика. Мало кваліфікованих спеціалістів по цьому питанні.Знаю одну дівчинку, у якої було багато ЗВ і уколи не допомогли виносити....в неї дуже високі титри вовчакового, в нас зазвичай практикують дозу до 0,4 ...читаю російські, польські форуми то там і 1,4 призначають в день якщо треба....спостерігаючи звичайно за динамікою...і беручи до уваги показник Д димер, в нас його взагалі не перевіряють. Фактично така вагітність під постійним ризиком, між нестачею кисню для дитинки і утворенням тромбу.
    --- дописи об"єднано, 26 Листопад 2015 ---
    Прикріплення в мене по задній стінці. Вже починається 27 тиждень, а животик тільки внизу горбочком. Читаю в кінці 2триместру під ребра вже досягає матка , а малюк тільки на рівну пупка дається чути:girl_sad:...та то все нічого якби не слухати сторонніх..хіба страхи наганяють. Дівчатка скажіть, що це нормально.
     
  7. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    @crissola, нормально! Ви ж самi написали, що прикрiплення по заднiй стiнцi! Малюк собi розмiстився в глибинi черевноi порожнини, а те, що на рiвнi пупка, ви ж писали, що трохи низьке прикрiплення, то тому i нижче вiдчуваэте. В мене на такому термiнi теж на рiвнi пупка були вiдчутнi рухи. Ви ж ходили на узд- розмiри малюка, кiлькiсть вод нормальна, то чого слухати дурницi оточуючих ;) Розслабтесь, побачите, що пузiк потiм в моментi виросте :)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    В мене був маленький живіт, можливо, це генетично, така особливість організму. Свекруха говорила, що їй теж не вірили, що вона має от от родити, такий малий живіт був.
    В мене на 38 тижні живіт був як в більшості може на 28) По УЗД синочок ріс по нормах. Коли народився - оголосили 2 500 г, 48 см, щось трохи мало, але все в нормі, здоровенький був. Так їв цицю гарно, що за місяць на 1 кг 200 поправився) такі пампулі наїв)
    Є багато людей, які згадують теж, що вони чи їх брати сестри народились 2.5 і все було добре, виросли здорові і високі.
    А можливо ваш малюк теж з маленьких?
     
    • Подобається Подобається x 7
  9. crissola

    crissola Well-Known Member

    @Skaliaria @галичанка (дві Іринки) :girl_smile:дякую дорогі дівчаточка, заспокоїли....і що би я без подружок-посиденьок робила:connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  10. foreveryoung

    foreveryoung Member

    і як ваші успіхи зараз , яке лікування проходите? в мене після ЗВ на 29 тижні теж діагностували вовчаковий.
     
  11. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Я продовжую бути на схемі призначеній Прокопчук Наталією - аспірин, уколи клексану та метипред. Що два тижні здаю показник ВА та коагулограми і відповідно до результатів коригуємо дози... показники дитини добрі, узд в нормі, вагу набирає згідно терміну.
    Цей вовчаковий треба постійно контролювати... ріст його чи падіння є непрогнозованим. Я хворіла - і в той час все дуже поповзло догори (( антибіотик тоді приймала. Виздоровіла.. все почало знижуватись. Постійний моніторинг.
    Як ви виявили вовчаковий? ви від початку контролювали його? що приймаєте зараз для пониження ВА?
     
    Останнє редагування: 30 Листопад 2015
  12. foreveryoung

    foreveryoung Member

    я
    я теж зараз консультуюсь в Прокопчук та Красівської, зараз приймаю аспірин кардіо(100мг) і дексаметазол(50г) щодня , зараз я не вагітна але вже б дуже хотіла починати планувати, в грудні якраз 6 місяців після моєї ЗВ .Під час попередньої вагітності я не знала про ВА чи АФС, вагітність протікала чудово, весь час всі аналізи були в нормі, не було жодного дискомфорту.
     
  13. crissola

    crissola Well-Known Member

    @foreveryoung з перших днів вагітності Клексан, аспірин, преднізолон. На попередніх сторінках темки я дописувалась від самого початку В що і як приймаю більш детально.
    А Вам з новими силами і підтримкою лікарів на цей раз обов'язково все вдасться!
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата з вовчаковим, Вам призначали здавати пакет 136 "Тромбофлібії" (в сінево)? Там входить 4 показники: гомоцистеїн, вовчаковий, кардіоліпін, антитіла LgG, бета-2-глікопротеїд І, антитіла LgG. Лікар сказав здати (при тому що вовчаковий вже здавала) зі словами, що скоріш за все ці аналізи будуть в нормі. І я от сумніваюся чи здавати бо на подальшу підтримку під час вагітності воно суттєво не вплине, а коштує біля 400 грн.
     
  15. crissola

    crissola Well-Known Member

    @Happy Fiancee я здавала, мене Гельнер направляла. Показники були всі в нормі.
     
  16. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Я не здавала цього пакету. Може поки що...

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
  17. crissola

    crissola Well-Known Member

    @OxyFoxy вже не будете здавати. Мені їх призначали ще минулого року, не під час В.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Я не здавала цього пакету.
    Єдине - D-димер під час цієї вагітності, він був в нормі. Зараз біля 30 тижня, лікар вже із пологового радив знову його здати.
     
  19. Nadija Sunshine

    Nadija Sunshine New Member

    Дівчата, не знаю що робити. Хоч на цю тему тут багато вже написано, але все ж...У мене була ЗВ. Після цього поздавала купу аналізів, виявили ВА (здавала у Красівської). Моя лікар сказала зараз з тим нічого не робити, а прийти до неї зразу як завагітнію і тоді вона призначить курс лікування. От сумніваюсь, чи не пізно буде починати лікування коли завагітнію? Бити тривогу і починати лікування вже, чи нічого страшного в тому немає, і дійсно, чекати до вагітності?
     
  20. crissola

    crissola Well-Known Member

    @Nadija Sunshine я починала лікування одразу як взнала, що вагітна, хоча лікар радив ще до попити аспірин..я не встигла.Уколи гепарину, які фактично витягують вагітність, призначають вже при наявності В. Зрештою різні показники аналізів мають значення, якщо у високих титрах виявлено ВА то можна було б і перестрахуватись і пропити місяць-два для розрідження кардіомагніл.....і знову ж таки лікар має призначити дозу, виходячи з результатів аналізу.
     
    • Подобається Подобається x 2