Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    По гарячих слідах хочу вияснити одну ситуацію: Сихівський міграційний відділ що по зеленій, відповідно до графіка на їх дверях, працює в суботу 9-13 година. Ми прийшли подаватись на закордонний паспорт в суботу, а нас "ощасливили", що вони приймають документи лиш в середу і п'ятницю. Номер наказу чи постанови чи будь-яке офіційне підтвердження показати відмовились. Інформації, яка підтверджує їх слова, нема ніде: ні всередині на дошці з інформацією, ні при вході. Ми так розуміємо, що це самодіяльність, навряд чи законна. Порадьте, куди подати офіційний запит/зателефонувати для перевірки законності таких дій: відмову нас обслуговувати в офіційний робочий час. Хотілось би отримати письмове ну чи електронне підтвердження/відповідь на наш запит. Дякую!
     
  2. Робочий час, швидше за все, регулюється їхнім внутрішнім наказом/ колективним договором. Можете для початку написати скаргу (в формі Заяви) начальнику Головного управління ДМС у Львівській області. Зверніть увагу, щоб були дотримані вимоги до заяви, наведені в ст. 5 Закону "Про звернення громадян". Якщо знаєте прізвище працівника, який вам відмовив, зазначте його. Далі можна буде спробувати витребувати цей наказ на підставі закону "Про доступ до публічної інформації". Звертайтеся, з радістю допоможу написати такий запит, бо теж стикалася із свавіллям міграційної.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Колись було ( але вже більш як два роки), що в якісь години приймають, в якісь видають. То в суботу якраз видавали.
     
  4. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Дівчата, потребу юридичної консультації.
    15 жовтня 2015р працівники поліції обміняли моє посвідчення водія на тимчасове. Зачепила припаркований збоку автомобіль, по моїй страховці краще було обміняти своє посвідчення на тимчасове чим писати єропротокол. Працівники поліції сказали мені, що з цим тимчасовим посвідченням я можу їздити 3 місяці, а до цього часу мені прийде на пошту виклик в суд, де я повинна буду оплатити адміністративний штраф за не дотримання дистанції. Вже 3-и місяці пройшло з того часу і жодних мені сповіщень не приходило. Я переживаю, щоб мої права десь не згубили. Чи можу я якось пришвидшити цей процес? До кого мені звертатися? Яку заяву писати, на чиє ім`я?
    Прошу відповісти компетентних людей або ж тих хто стикався з такою ж проблемою.
     
    Останнє редагування: 11 Січень 2016
  5. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Три місяці минає 15 січня . Решта написала в Пп .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Так. Я просто так грубо написала, що вже три місяці.
     
  7. meri5

    meri5 Well-Known Member

    Потребую консультації знаючих людей.
    Мала необхідність відкрити ФОП і от я його закрила. Здала всі ліквідаційні звіти.
    Вчора отримала листа з пенсійного фонду про позапланову перевірку зв'язку з закриттям з власної ініціативи ФОП. Документи в мене всі в порядку, питання в тому як ця перевірка відбувається. В листі вказано, що 27 січня розпочато перевірку. Питання я 27 маю сидіти дома чекати ревізора, бо я вже працюю на роботі і в нас з відпрошенням строго. Ще в кінці вони мають надати акт про перевірку. Буду вдячна за консультацію.
     
  8. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Будь ласка, напишіть які документи потрібно здати в відділ соцстраху про надання допомоги на дитину. Туди не можу дозвонитись ніяк. Повісили трубку, весь час короткі гудки. В інтернеті на одних джерелах пишуть що потрібно довідку про склад сім"ї, і довідку з РАГСу на отримання допомоги, на інших сайтах про ці довідки навіть не згадується.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Дівчатонька, підкажіть, будь ласка. Вичитала в інтернеті, що щорічну відпустку можна доплюсувати до декретної, роботодавець не має права відмовити. В мене ситуація наступна: на роботу прийнята з 1 травня 2014, тобто відпускні 28 днів нараховуються 01.05. В декрет мені йти 4 квітня, маю ще 18 днів невикористаної відпустки. Але, я так розумію, що можу взяти всі 28 днів перед 4 квітня, незалежно від того, скільки невикористаних днів у мене залишилось? Тобто реально, з 7 березня по 3 квітня щорічна відпустка, а потім з 4 квітня в декрет? То в нас таке діє?
     
    • мімімі мімімі x 1
  10. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Краще взяти більше документів, ніж три рази носити.
    Я носила: паспорт і копії, трудова і копії, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження дитини і копії, а Вам певне треба взяти свідоцтва і копії обох дітей (раніше за цими свідоцтвами рахували, яка по черзі у Вас дитина, бо ж різні суми були, а тепер і не знаю...), довідку про склад сім"ї я не носила, бо дитина перша, а на наступну казали, що треба вже.
    Довідка про народження, при реєстрації дитини обмінюється в Рагсі на Свідоцтво про Народження.
     
  11. silvia

    silvia Well-Known Member

    трохи не так -
    ваш поточний робочий рік 01.05.15 - 30.04.16. В декрет 4 квітня 2016 р. отож ви можете взяти всю, що вам належить відпустку за робочий рік 01.05.15-30.04.16.

    Якщо б ви йшли у декрет припустимо 30 травня, то змогли б взяти вже відпустк у а наступний робочий рік - 01.05.16- 30.04.17. Але зауважте, що в цьому випадку, якщо буде звільнення одразу після закінчення декрету ( залежить від статт ізвільнення)- повернете кошти за наперед надану відпустку.
     
    Останнє редагування: 7 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 2
  12. Lvivna

    Lvivna Member

    Привіт! Юристи, підкажіть, будь-ласка, якщо після розлучення батько виплачуватиме мінімум аліментів, бо офнепрацьовитий, а я є ФОП з припиненою діяльністю, дитині 5 років, держава щось мені винна? :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Скажіть, будь ласка, квартира приватизована- на 4 особи. Жінка померла і тепер її частку власності потрібно на когось іншого переоформити/передати у спадок, чи це не обов'язкова процедура. Бо одні юристи кажуть, що коли ніхто не зголошується, то держава може забрати цю частку собі, чи щось такого плану. Інша людина, що житло приватизоване і такого бути не може. Буду вдячна, як хтось відповість, що обов'язково робити у даному випадку.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А якась допомога для одинокої матері чи в даному випадку вона не можлива?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  15. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    1/4 квартири - це приватна власність тої жінки. Після її смерті її майно успадковується. Якщо є заповіт, то згідно нього. Якщо немає, то за законом, в порядку черговості. Треба звернутись до нотаріуса за свідоцтвом про право на спадщину. Потім переоформити всі необхідні документи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. olenjatko

    olenjatko Well-Known Member

    Можливо не в тему, то перенаправте. Потребую поради. Працюю сумісником в школі, так склалися обставини, що мене довантажили годинами іншого вчителя і в сумі моє тижневе навантаження складає 1,5 ставки, що для сумісника неможливе. Питання як мені бухгалтерія закриє ці години і я так розумію, що понаднормові години мені оплачувати в подвійному розмірі не будуть?
     
  17. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Заповіту немає. Померла раптово. Дякую. Тобто непереоформленою та частка не може залишатись?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  18. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ні, не може. Це нерухомість, вона має бути переоформлена.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата чи можна у Львові без Львівськоі прописки вклеіти фото в украінський паспорт, після 25 таке робиться. Якщо так, то де, буду дуже вдячна за відповідь. І чи існують штрафи за протермінування?

    Надіслано від мого touch 10.1 3G, використовуючи Tapatalk
     
  20. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Штраф, хоч і невеликий, до 30 грн, точно є.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1