Будуй хату з лободи... А де і як збудувати?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Hruska, 13 Листопад 2009.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А що то таке - автономна каналізація? Ми щось маємо))), цікаво стало як то називається. Теж раз в місяць сипемо бактерії. Скільки коштувало точно не скажу, бо то було років 5, а може й більше тому.
     
  2. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами


    А по правді, то за 3 роки- жодного разу не засипали бактерій і не відкачували той мул. Лише таймер поміняли, бо від скачка напруги конденсатор в старому накрився . Тобто працює собі та й працює.
     
  3. marycherry

    marycherry Member

    От за якість з вами посперечаюся. Ми з своїми знайомими їздили, які добре розбираються в будівництві, оглядали, штукатурка рівнесенька, утеплення відповідає всім вимогам, в ціну включено всі комунікації.
    --- дописи об"єднано, 11 Лютий 2016 ---
    Дуже цікава стаття Как сэкономить на строительстве коттеджа? 7 советов от архитектора Александра Бородина
    Підтримую ідею автора, що не треба великих будинків будувати,бо діти все одно схочуть жити окремо
     
  4. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Дівчата, прошу поради. Знайомі хочуть взяти зараз в новобудові 2-і квартири для об`єднання в одну велику...ще поки в роздумах, вивчають питання, майбутнього проживання там. Чи потрібно буде по документах її оформляти, як одну...чи так і жити, як 2 (просто собі повибивати, як треба все і комунікації провести, як треба) чи можливо, так жити як в 2-ох...з двома лічильниками, з 2-ма - всім?

    Я так розумію, що ціна там приваблива, через це й спокушає. Але сама не знаю, що порадити....може хтось щось підскаже?
     
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    можна поговорити з забудовником і зробити як одну
     
  6. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Підкажіть, будь ласка - як і де можна можна подивитися Генеральний план міста Львова?
     
  7. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Так і жити. Навіщо в одну об"єднувати? Я теж так планую. Мені більше імпонує 2+2 ну чи навіть 2+1 кімнатна, ніж одна 4-5 кімнатна. Бо то не до порівняння: більше кладовок, більше санвузлів, балконів, коридорів, гардеробних. А що б я зробила маючи дві кухні -- ммм)))

    Ну і як надумають одну продати: двері замурували і продали, а так нашо ті заморочки
     
  8. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, маю питання. Чому таке привабливе життя в старих австрійських будинках?. Там же і сантехніка стара, маю на увазі стояки до квартири, і електрика, ті дроти до квартири. І стіни тріскають, бо тим будинкам до сотні років. І не думаю, що легко зорганізувати всіх сусідів для заміни комунікацій. І все одно ціни на ті квартири вищі за новобудови, навіть вже здані. Думаю, що однією з переваг, що житло близько центру, але коли протікає стеля чи постійно вибиває світло , то це не перевага. Чи я перебільшую?. Хто живе в таких будинках? В чому секрет?
     
  9. zkate

    zkate Well-Known Member

    Секрет в тому що в тих будтнках усе зроблено на совість, і вони хоч і мають понад 100років, але збереглися краще ніж хрущовки. Там стелі високі, метражі великі, ну але саме головне то це близкість до центру. У мене знайомі продали однушку в самому центрі і купили трьошку:)
     
    • Безграмотно Безграмотно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Kayla

    Kayla Well-Known Member

    аргумент залізобетонний:girl_haha:. і шо? що таке центр?
     
  11. zkate

    zkate Well-Known Member

    Багато хто вважає це престижно!
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  12. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    По-перше- це центр, престижне житло, стелі трьохметрові, хороша звукоізоляція, товсті стіни, не як у новобудовах, та й взагалі ці будинки мають свою історію, свій неперевершений стиль та дух. У мене родичка живе на Кониського, там навіть віконні ручки чудові, старовинні, не то бронза, не то що. Під'їзд викладений такою красивою плиткою, ковані перила, чисто та гарно. Звичайно, потрібна реставрація всього і? коли люди купують таке житло, вони не меншу суму вкладають в ремонт- міняють проводку і тд.Але що кому, хтось марить лише новобудовами, хтось старим житлом)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  13. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Це правда. В будинку моїх знайомих, один іноземець купив квартиру, то він не тільки поміняв повністю сантехніку і проводку у своїй квартирі, але і всім хто живе над його квартирою.
     
  14. zkate

    zkate Well-Known Member

    @Kayla день не задався? Сильно нервові? Не треба висказувати своє вельке фе, мені ваші оцінки байдужі, хоч тисячу раз поставте тупо, неграмотно, не погоджуюсь!!! А от те що не маєте поваги до чужої думки - це сумно!
    --- дописи об"єднано, 24 Березень 2016 ---
    Ох повезло:) люди певно раді такому сусіду:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    коли ти працюєш у центрі, то повірте, краще жити десь поблизу, добиратись з Сихова в час пік...дякую, я б не хотіла, особливо коли немає власного авто.

    звісно, тим більше що він там живе лише пару місяців на рік ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Kayla

    Kayla Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 24 Березень 2016 ---
    Через свою роботу протягом останніх років 10, я час від часу провожу "тендери" серед офісних приміщень. Ну є в нашого київського офісу така фішка, а-ля "а нє появілось лі что-то новоє і давай сравнім цену і условія". Так от, крім бізнес-центру Ріус на Гнатюка, нема жодного іншого, який би відповідав інфраструктурним вимогам іноземних компаній (оупен спейс, парковка, заклади харчування і т.д.). Плюс мої колеги з офісу, всі львів"яни, коли чули, що я їду на переговори з орендарем з центру, казали "Будь ласка, тільки не центр, це суцільний жах. Машини залишити нема де, заклади харчування маленькі, не справляються з таким потоком приїжджих, котрі обідають в центрі. Там постійно сигналять машини, затори".
    Ну і Ви не можете знати, що все життя працюватимете в центрі.:girl_smile: то що, з кожним новим місцем праці продавати квартиру?
     
    Останнє редагування: 24 Березень 2016
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    от мої знайомі так само говорили...Не заперечую що є багато мінусів, але після того як вони продали свою простору 2-ох кімнатну квартиру (вона знаходилась на вул. Беринди і вікна "виходили на світлофор") і почали життя у спальному районі з добиранням до роботи більше як 40 хв, кажуть що то була найбільша помилка в їхньому житті.
    не всі харчуються у кафе ;)
    а чому б і ні? Це називається мобільність (правда в житті таке реалізувати не реально) ;) З моїм способом життя, взагалі найкраще мати десь в центрі кімнатку, щоб можна було друзів-туристів приютити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. zkate

    zkate Well-Known Member

    У нас це все є! І ближній центр!
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Kayla

    Kayla Well-Known Member

    нє, погоджуюсь, що якби я мала зайву сотню доларів і не знала, куди їх подіти, то вклала б у квартиру, отаку туристичну, як ви кажете. хоча, знаючи себе, я б цього таки не робила у Львові. я б краще купила будинок в якомусь селі біля Анталії:girl_smile:. так само як і не купила б квартири в новобудові. а люди купують. але то вже інше.
     
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Це як питати - чому Вам подобаєтьсялисий/старий/пузатий))). Кожному своє. Мені подобаються деякі австрійські будинки за іх шарм та неповторність, за іх історію, за красу і добротність, за місце розташування. Це вже історія, ці будинки є унікальні. Мені подобаються квартири не правильного планування, такі з родзинкою))). Але це тільки ІМХО. Бо я люблю старий дубовий стіл, за яким сидів ще малим мій дід, хоч він вже є не ідеальним. І люстро стареньке покоцане люблю))). А хтось хоче нове, з магазину. Так і з квартирами. І якщо дім дійсно добротний, то сантехніка, проводка то справа, що міняється. Невже Ви думаєте, що у новобудовах усі буде вічне? Я взагалі дуже скептично ставлюся до сучасних забудовників, коли стоїть завдання менше вкласти-більше заробити.
    Та кожному обирати своє. І ще. Дуже тішусь і радію, що живу у такому старовинному місті, де можна гуляти ілюбуватись будинками))).
     
    • Подобається Подобається x 5