Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчата, хочу запитати про бандаж чи перев'язування. Мені є сенс про то думати? Пологи були всього 1.2 міс тому, через місяць 2і... переживаю за м'язи. Порадьте, як діяти.
     
  3. ViraVira

    ViraVira Member

    Дівчата привіт!можливо хтось має список що треба в пологовий??, планую домовлятися з п.Надіжком!
     
  4. MissCherry

    MissCherry Member

    Перепрошую , а він на Мечнікова приймає чи де ?
     
  5. ViraVira

    ViraVira Member

    наскільки я знаю то на Мечнікова
     
  6. MissCherry

    MissCherry Member

    Доречі , може хто зараз знаходиться на Джамбула як там ситуація з палатами ? Знову переповнені ?
     
  7. knatka

    knatka Member

    і мене цікавить список потрібного на Джамбула
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  8. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    він вам дасть список при знайомстві
     
  9. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    Хто народжував на мечнікова недавно, скільки пар рукавиць купували? І чи купували родовий набір наперед чи вде безпосередньо перед поступленням?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  10. MissCherry

    MissCherry Member

    Внизу в пологовому де всі приходять на прийом висить список , я на нього і орієнтувалась .З медикаментів нічого не потрібно там все одно скажуть купити набір для мами і дитини . Доречі пологовий зараз пристойно так наповнений.
    --- дописи об"єднано, 12 Серпень 2016 ---
    Внизу в пологовому де всі приходять на прийом висить список , я на нього і орієнтувалась .З медикаментів нічого не потрібно там все одно скажуть купити набір для мами і дитини . Доречі пологовий зараз пристойно так наповнений.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    @KrystynaM, для родзалу мала 10 пар стерильних і 12 пар нестерильних для огляду дитини вже в палаті, то ще залишилось кілька.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Дівчата, мене цікавить питання одягу для малечі. Перечитала вже пів цієї теми і так і не зробила однозначного висновку, скільки того одягу треба :) Два чоловічки, дві льолі, три штуки повзунків (все 56 р.), три шапочки, дві штуки "царапок", дві пари шкарпеток - достатньо менш-більш? Ще маю два бодіка на довгий рукав, одні повзуни і костюмчик (штанці плюс кофтина) - все 60-62 розміру. Одяг середньо-теплий, нічого махрового-утепленого не брала. Хотіла б ще докупити зо два чоловічки 56 р. чи краще окремо брати повзунки-льолі чи краще вже 62 р. докуповувати? Ляля ніби не виглядає, щоб велика була :)

    Читаю про ці речі в ПБ тут в темі, то щось докладаю, то забираю, єдине, чого не буду брати однозначно - то пляшечки-дурники і ковдрочка (ковдрочка була в списку, але я маю байкові пеленки плюс м"якесенький теплий рушник без ворсинок великих і плюс середньої щільності пледик вчора купила, який спокійно можна потім буде юзати і в візочок, і замість покривальця. Не уявляю, нащо ковдра влітку).

    Я не маю таких старих зіпраних простиньок, то чи можна для виготовлення саморобних прокладок заюзати вату, обмотану в кілька шарів марлі? Чи краще купити бавовняні пеленки і з них собі поробити прокладки? З післяпологових взяла пачку від БебіОно, купила ще Лібрес нічні без запаху і розрекламовану Натуреллу нічну - але то жах! Смердять мені аж через закриту упаковку :sad: Чи все ж з собою взяти їх на всякий випадок?

    Сумбурний пост вийшов, знаю, але голова відмовляється адекватно думати пропорційно до збільшення живота :)
     
  13. Turtle

    Turtle Member

    Мені народжувати в кінці вересня, купила всі речі 62 р. - для першоі дитини купували 56 р, то тіснувате дещо було. Раджу докуповувати 62 р. Теж ковдрочки в списку нема. Прокладки буду робити з старих простинок, минулого разу дуже добрі такі були для мене. З марлі теж мало би бути норм, але потрібно багато марлі. Післяпологові теж варто взяти, хоча перші дні мені з ними було некомфортно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. TanyaT

    TanyaT Member

    Доброго дня :) Я тільки звідти) Візьміть собі побільше речей 62 розміру - і дитині вільніше/зручніше буде і на довше хватить. Особисто мені краще більше чоловічків (чим швидше вдягати, чи менше кнопочок - тим всім спокійніше). Їх брати мінімум 4 з собою (день пологів плюс три доби). Плюс мати запас вдома попраного/попрасованого, щоб чоловік ще доніс, якщо треба. Якщо в вас хлопчик, то них вроджений талант пісяти мимо памперса :). Це також треба врахувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. TanyaT

    TanyaT Member

    Щодо прокладок - я теж не мала старих простиньок, купляла на базарі простенькі простирадла прала, прасувала і різала. Можливо дешевше знайти просто тканину бавовняну по метрах. Пеленки було б дуже дорого( Про марлю і вату - нам на курсах казали, що вата погано кров впитує. Я особисто не знаю, не пробувала. А взагалі ці саморобні прокладки крута штука. З ними було комфортно. А звичайну (дуже м'ягеньку) одягнула в день виписки - то ледве до дому доїхала. Пекло, парило, чесалось. Через тиждень після пологів (так лікар радив) тільки перший раз одягнула звичайну прокладку і вже було комфортно. І то в мене був невеличкий надріз. Дівчата з розривами мучились значно більше.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    в мене щось в ПБ пішло аж 2 комплекти одягу малюку - не запісював, не закакував, не зригував.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    В мене теж не запісювала, не закакувала, не зригувала, але весь одяг був в зеленці і в вазеліновій олійці. А шапочки то ще й крові після пологів (голову то їй ніхто не помив). Тому пішло значно більше, ніж два комплекти.

    Надіслано з мого IQ4502 Quad
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Мені вистачило одного набору і шапочки в 1й день, а потім переоділа в боді-розпашонку на довгий рукав і шкарпетки, бо було жарко. На виписку мала велюровий чоловічок.
    Прокладки робила зі старих трикотажних футболок
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. marianast

    marianast Well-Known Member

    @mrochkizm з мого досвіду - три чоловічки,і 3-4 бодіки на запах,шапка. Моїм обом 56 розмір підходив перші тижні. Прокладки зробіть 5 штук,але покажіть/ розкажіть комусь як то робити. Бо велика ймовірність,що обійдеться без них,але про всяк випадок щоб могли зробити і принести. Вата не підходить, то має бути тканина пропрасована, щоб нічого не совалось, не тиснуло, не заважало.
    Зрештою є родичі,в пологовому є магазини, по ходу розберетесь, коли буде на кого приміряти орієнтуватись буде легше)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Kofeinka

    Kofeinka Well-Known Member

    @mrochkizm я брала 2 набори (розпашонка+повзунята) 56 р., то були трохи великуваті, 1 чоловічок, 2 боді на короткий рукав (так і не використали), 2 шапочки і одіяльце на виписку.
    На рахунок прокладок, підтримаю дівчат, що добре мати при собі хоч пару штук , а домашнім показати як їх робити (на той випадок , якщо знадобляться). А звичайні прокладки я змогла почати використовувати аж через 2 тижні після пологів.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  21. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Дякую, дівчата, всім за інформативні відгуки :girl_in_love:
    віднайшла я таки в своїх запасах старший трохи підодіяльник м"ягенький зіпраний, я вже й забула про нього, то нароблю прокладок собі.
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.