З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    на рахунок баранини, - я знаю, то трохи імпровізація)...

    але для мене вона зажирна і тому, не дуже люблю.
    єдине, що мені подобається,- запечене молочне ягня...
    але то треба в Молдову їхати.
     
  3. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Вообще-то чанахи, как грузинское блюдо готовится из баранины, синеньких, без фасоли, но с помидорами или томатной пастой.

    А ваши рецепты, это скорее печеня, которая мне нравится больше, тому шо квасолю люблю, а синенькие с мясом не очень
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А ми завжди на Паску готуємо баранячу ногу. МНЯМ!!!
     
  5. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Самое главное забыл. В печеню хорошо грибочки добавить, только обязательно лесные

    Мамуся, поделитесь рецептом бараньей ноги
     
  6. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    а як хто готує брюсельську капусту? вона зараз на часі...
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Zirnycja

    Zirnycja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я роблю дуже просто: помити, перебрати, (не обовязково, але я не пропускаю-підрізати трохи "хвостики", зняти негарні листочки), відварити у воді (відвар згодиться для зупки) або на пару і обваляти-прогріти в смажених на маслі сухарях. Все! Подаю із сметанкою або кетчупом. можна з іншим соусом. Швидко і смачненько!
    Ще смачно : після відварки залити капусточку сметанкою з тертим сирком і часничком і- в духовку (так, як печеться карфіол)
    Всім смачного!:)
     
    • Подобається Подобається x 7
  8. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Самое простое, отварить и со сливочным маслом ввиде гарнира, но мне нравится запеченная. Рецепт почитайте http://www.good-cook.ru/vtoroe/vtoroe_139.shtml
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А я її трошки відварюю у солоній воді, за той час обжарюю цибулю з чим-небудь копченим (для запаху), потім вимішую все з капустою і ще трошки залишаю на вогні. Дуже добре йде з сметанно-часниковим соусом і зеленню кропу.
     
    • Подобається Подобається x 7
  10. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Брюсельську капустку я люблю тушкувати з курячим філе і сметаною.
    Стандартно - трохи капустку відварити і додати до курки що тушкується з цибулькою та морквою. За 5 хвилин до закінчення - додаю столову ложку сметани.
    Забула сказати, що тушкую я обов"язково в духовці.
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. smeet

    smeet Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Жив якось собі один бограч...

    Так повинні були б починатися розповіді про угорську,
    а відповідно, й частково закарпатську кухню.
    Це була б історія про простий казан, що супроводжував угорців з початку їхнього історичного шляху.
    Карой Гундель

    Ця історія, наскільки її можна простежити, охоплює щонайменше три тисячоліття. Бограч пройшов разом із праугорським плем'ям шлях від Уралу й уральських степів через царство хазарів, Кавказ, уздовж північних берегів Чорного моря й далі через пів Європи до Дунаю. Точно невідомо, що готували кочові племена у своєму похідному казані. Але ясно, що це була їжа, яку варили із припасів, – відвареної, порізаної, висушеної на сонці і потовченої на порошок яловичини чи конини, а також зібраних трав, коренів і грибів.

    Серед трав і коренів – кульбаба, молоді листя кропиви, м'ята, вербена і яловець. Цибулю – а можливо, й часник – мадяри знали ще на своїй історичній батьківщині. Паприка – один з найголовніших інгредієнтів сьогоднішнього бограчу – потрапила в казан ще в 16 столітті. Історія розповідає, як славнозвісний одноокий турецький яничар Юхемджак наказав двом угорським полоненим – священику й кучерові – приготувати вечерю для турецьких солдатів. Поки священик поміщав величезний казан з водою на вогонь, кучер натренованою рукою здер шкуру з ягняти й розрубав тушу на шматки. Священик вкинув м’ясо у воду, додав корені та цибулю, а також досипав у казан величезну кількість якоїсь червоної турецької приправи, яку турки постійно возили з собою.
    Яничар покуштував страву і загорлав, мов навіжений:
    – Хай сьоме пекло проковтне вас!!!! Скільки паприки додали ви до м’яса?!! – а потім ще довго бігав по табору з висолопленим язиком.
    Бограч віддали полоненим, на їхню превелику радість, позаяк турецьке військо навідріз відмовилося його їсти. З тих пір мадяри завжди додавали до бограча дуже багато паприки, аби турки не могли його з’їсти.
    Традиція готувати бограч дуже гострим залишилася й до нині.
    Примітка. Бограч – вдома на плиті не готують, це обумовлюється самою назвою, яка з угорської "bogrács" так і перекладається – КАЗАНОК. Пишеться і читається це слово через "Ч", а не через "Ш", тому обзивати його словами "бограш, богрош" і т.і. є помилкою.

    Рецепт від Катеринки

    Спочатку збираєш друзів (вегетаріанців залиш в спокої)... Береш казанок, велику дерев"яну ложку, продукти (про них -- далі) і вилазиш на ПрІрОдУ (річка, ліс, дача, сільський сад....). Примушуєш чоловіків принести дрова і розпалити вогнище (якщо дрова вологі і не горять, -- насип у майбутнє вогнище солі), сама в цей час розкладаєш на столі салатики-бутербродики, бо поки ти будеш готувати, всі інші збожеволіють (та й по півдеца перехилити краще під сальце). тепер – сам процес...

    нагрій добре казанок і висип у нього порізане немаленькими шматками м"ясо (телячі реберця та свинну м"якоть). Стій над казанком і переготай м"ясо, щоб не прилипло. Воно "пустить сік", а тобі треба, щоб він випарувався. Не солити, не перчити, попередньо не маринувати. Ребра мають бути ті, де більше хрящів.

    *В процесі випиваєш два по півдеца, щоб жаба не давила, що ти тут працюєш, поки всі інші веселяться...

    --коли "соки" випарувалися, наливаєш олію (кладеш смалець), додаєш кільцями порізану цибулю, смажиш. Як цибуля вже майже підрум"янилася, додаєш порізану кільцями (півкільцями) моркву і корінь петрушки. Коли пом"якнуть, сиплеш солодкий червоний перець і розчиняєш його в олії. Якщо компанія не має нічого проти кмину, то додаєш його на цьому етапі, щоб трохи присмажився. Чорний перець (мелений, горошок -- можна обидва). Ні в якому разі не пересмаж червоний перець, бо тоді все можна викинути. Доливаєш води, щоб накрила м"ясо. Додаєш дві парадички(помідори:radist: ) і стручок-два гіркого перцю. Солиш.

    *Тут випиваєш ще півдеца.

    --коли то все добре покипить і м"ясо вже майже готове, додаєш картоплю, доливаєш воду. Хвилин через десять додаєш кльоцки (можна купити на базарі мадярську "торгоню")Або невеличкі галушки з тіста. Перевіряєш на солоність, перченісь, досолюєш, доперчуєш. Додаєш дрібно посічену петрушку і кріп. Доварюєш. Коли картопля вже зварилася (і ні в якому разі не раніше!) наливаєш червоного сухого вина (не знаю скільки -- як відчується) і десь з децу горілки. Даєш покипіти ще кілька хвилин і просиш хлопців зняти казанок з вогню (сама не знімай -- не жіноча то справа, та й манікюр зіпсуєш...)

    *Випиваєш заслужену героїчною працею децу. --бограч знятий з вогню нехай постоїть на землі хвилин десять і все. Подаєш на стіл (на пеньок, ковдру....) у непласмасових мисках, наливаєш всім по півдеца (про себе не забудь), виголошує тост "ЗА ХОЗЯЙКУ ЄТОГО ДОМА!!!", дивишся як його їдять, їси сама, слухаєш задоволене плямкання і цілком заслужені тобою компліменти...

    Деякі поради. М"яса в бограчі має бути більше, ніж всього іншого. Бограч МУСИТЬ(!!!) бути гострим і густим. На плиті, вдома його не готують. Всіх, хто назве БОГРАЧ супчиком, карати позбавленням бограча на три роки.

    Деца-100грам горілки:radist:
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    файний рецепт, але дял кобіт, шо мають купу часу...
    або ж запалу
     
  13. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Бограч, как и плов узбецкий конечно требует время, но когда собирается хорошая кампания, такие блюда вызывают восторг
     
  14. smeet

    smeet Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Це рецепт взагалі не мій.Я після нього дописав свій рецепт бограша,мені він більше подобається,але не знаю він кудись зник.Печатав багато.Буде натхнення десь перепишу.Взагалі в нас дома закон все що на природі готується мужчинами.Жінка на природі королева і займається тільки відпочинком.
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    З ногами дело такое, что от них обезательно надо отобрать/обрезать лишний жыр и натереть кучей пряностей/травок и чесноком и оставить мариноваться на ночь.

    Будет немножко больше времени напишу процесс.
     
  16. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Може для когось це звична страва, а я тільки вчора відкрила для себе запечену скумбрію. Дуже смачно виявляється. Просто вичистила нутрощі, натерла трошки сметанкою з сіллю і перцем, в середину кріп і на 30-40 хв. в духовку. І запаху специфічного не було, і не всохлась під час запікання, а на смак...мммм дуже смачно :).
     
    • Подобається Подобається x 6
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ви знаєте, в мене дуже стара духовка і бульба в мене там така не смачна виходидь. якась варено сушена! а мені хочеться такої золотої!!! і хрумкої!
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Дуже смачна літня закуска. Рецепт з інтернету мова і фото автора
    Ой я вам хочу запропонувати один рецепт, легкий і зараз якраз на нього сезон
    Бутерброды с кабачками Ayn
    [​IMG]
    Эти бутерброды довольно диетичны и хорошо подходят на закуску или лёгкий ужин. Вкус кабачков в салате очень хорошо замаскирован, поэтому если не знать, что там кабачок - можно не догадаться!
    2 кабачка (zucchini)
    1-2 варёных яйца
    1 солёный огурец
    1 ст л майонеза или йогурта
    соль, чёрный перец
    зелень
    багет
    1-2 дольки чеснока
    Натереть кабачки на крупной тёрке (я использую тёрку Borner).
    Положить натёртые кабачки в кастрюлю, залить ходной водой и немного посолить. Довести до кипения, снять с огня и переложить кабачки в сито; оставить на 30 минут.
    Прогреть духовку до 220°C/425°F.
    Порезать хлеб на кусочки 1 см толщиной; по желанию слегка смазать с двух сторон оливковым маслом . Положить на противень и запечь 5-8 минут; хлебцы должны быть немного хрустящими. Хлеб можно так-же запечь на гриле или поджарить на сухой сковороде.
    Достать хлеб из духовки и натереть чесноком.
    Отжать лишнюю воду из кабачков и переложить их в миску. Добавить натёртые огурец и яйцо. Заправить салат майонезом, посолить и поперчить по вкусу, можно добавить укроп или любую зелень (салат можно охладить или подавать сразу).
    Выложить кабачковый салат на хлебцы, украсить по желанию зеленью и каперсами.
    по рецепту от Лены-енотик
     
    • Подобається Подобається x 11
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Доречі робила і не одноразово але кабачки не варила а сирі натерла на терку, тоді файно посолила, дала екстра воді зтекти... ну а далі купа часнику і трошки «хренового» майонезу. (се майонез з хроном)
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я вже показувала осьці пляцки в гАмериканській темі, а так як ми з Ганусею сьогодні щераз робили пляцок зі сливками то викладаю тут перепис.

    Це останній кавальчик пляцка. Можна сказати з рота в коханого вирвала. :D

    [​IMG]

    Складники:

    1 1/2 скл муки
    1 скл цукру (я беру завжди на третину менше)
    1/4 скл мелених міґдалів
    2 чайні ложечки порошку до печива (не повні)
    1/4 ч ложечки солі

    1/2 скл олії без запаху (не кукурузяну і не оливкову)
    1/2 скл жирного йогурту (без цукру)
    цедра і сік з одної великої помаранчі
    (1/4 скл соку помаранчі і 1 столова ложка цедри)
    1 велике яйко
    1 чайна ложечка ванільнії (не есенції) або 1 пакетик ванільного цукру.
    Якщо нема ні першого ні другого до капніть кілька крапель ванільної есенції.

    Розігріти братруру до 400 градусів фаренґейта або 200 цельсія. Бритванку для торта змастити маслом і посипати мукою.

    Далі процес дуже простий. Беремо дві миски: одну чуть більшу іншу меншу. В більшій мисці вимішуємо сухі компоненти: мука, порошок, цукор, мелені міґдали і цедра. В меншій змішуємо і легенько збиваємо виделкою або тріпачкою: олію, сік, йоґурт, яйце і ваніль. В сухі компоненти виливаємо рідкі і швиденько кількома рухами вимішуємо аби не залишилось муки. Довго вимішувати не треба. Мені цей процес вкладається в чотири рухи.

    Викладаємо тісто в бритванку а зверху викладаємо половинки сливок шкіркою до низу.

    Печемо в рурі ~50 хвилин. Залежить від вашої рури. Можна провірити сірничком - як сірничок виходить сухий, значить готово. Але вважайте не обманіть себе, бо ви можете встромити його в сливку а тоді він точно буде мокрий. :D

    Витягаємо бритванку з рури і ставимо аби вистигла на 15 хвилин. Далі акуратно викладаємо пляцок на тарілку і жваво відганяємо домашніх аби гор*ячим його не поїли. Подавати можна з кулькою морозива.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 9
  21. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    "Мясо по-самарски"Emerald
    Сайт -кулінарка.ру
    [​IMG]
    Приготовление
    600 гр. говядины или свинины (я взяла свинину)
    4-5 луковиц
    2 соленых огурца (положила маринованные огурцы)
    соль
    масло
    сметана по вкусу

    Мясо нарезать соломкой, репчатый лук - кольцами. Все выложить на сковороду с разогретым маслом и обжарить
    Добавить нарезанные соломкой соленые огурцы, влить сметану, посолить, перемешать и тушить до готовности.
    Источник: Эльмира Меджитова "Вкус домашней кухни"

    Додано через 47 секунд
    Капустная "горка" (книга "Сказочная куxня Шулы) buxgalter
    сайт кукінг.нет
    1 головка цветной капусты
    3 яйца
    60г слив.масла(маргарина)размягченного
    1/2 ч.ложки соли
    1/4 ч.ложки молотого английского перца(я брала обычный)
    1/2 ч.ложки молотого мускатного ореxа
    1/4 ст.молока
    1/2 ст. муки
    1/2 ст тертого желтого сыра с пикантным вкусом
    1.капусту отвариваем целиком( в xорошо подсоленной воде) до полуготовности(важно,чтоы она не раварилась).
    Перекладываем в посуду для выпечки.Дуxовку нагреваем до 180 гр.
    2 Взбиваем белки с шепоткой соли до образования устойчивой пены.В отдельной посуде расирае масло,желтки,специи и молоко/До получения однородной смеси.Добавляем муку и тшательно перемешиваем.
    3.Осторожными круговыми движениями добавляем белки.
    4.Выливаем смесь на цветную капусту ,посыпаем сыром и ставим в дуxовку на 1/2 часа.

    Вкусно.Но...,в следуший раз разберу капусту на соцветия...,будет еше вкуснее


    А по поводу цветной капусты,ты мне напомнила еше один рецепт из етой же книжки.Тоже очень вкусный,но фотки у меня нет.... Все были слишком голодные.
    Цветная капуста под белым соусом.
    1 головка цветной капусты.
    Для соуса:
    50г сливочного масла
    2 ст.ложки муки
    2 ст.молока
    1ч.ложка горчицы
    1/2 ст тертого пармезана(я беру какой есть в доме)
    4 ст ложки миндаля,очишенного и мелко порезанного
    1/2 ч.ложки соли
    Молотый черный перец

    1.Разобрать капусту на соцветия и сварить до готовности в слегка подсоленной воде.Слить воду,положить капусту в форму для запекания.Нагреть дуxовку до 180 гр.
    2.В маленькой кастрюльке распускаем масло,понемногу всыпаем муку(короче делаем все как на "Бешамель),размешивая,чтобы не было комков.Добавляем молоко,горчицу,соль и перец.Уменьшаем огонь и непрерывно помешивая доводим до кипения.Всыпаем сыр и перемешиваем до теx пор,пока он не расплавится в горячей смеси.
    3.Выливаем соус на капусту,посыпаем миндалем и запекаем,где-то 1/2 часа...До золотистого цвета.
    Рекомендую!!! Мяско готувала точно по рецепту, брала молоду телятину, а капустяну гірку, з врахуванням рекомендацій автора - тобто розібрала на суцвіття. Дуже цікавий і оригінальний гарнір.Фото не мої
     
    • Подобається Подобається x 2