З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. ZOOM

    ZOOM Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Згадала дуже смачну закуску.
    Сир домашныій - 200гр
    Копчена форель - 250 гр
    1-2 ст. ложки лимонного соку
    1 чайна ложка хрону

    Сир і форель розтерти блендером до пастообразної суміші, додати лимонний сік, сіль перець. Змішати з хроном. Подавати з хлібом (дуже добре смакує з бородинським).
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я так роблю, і ще додаю кропик... Потім витискаю квіточку на кракерс і притрушу каперсами... ну або просто гілочку кропу зверху... Зникають з столу в моменті діла.:dance:
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. ZOOM

    ZOOM Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ага, точно зникають. :D Мої гості чомусь вирішили, що це одна з найкращих закусок до віскі. А взагалі фантазувати можна скільки завгодно. Я ще люблю посипати ці канепе підсушеними грецькими горіхами. ;) І взагалі люблю сирні пасти, і дуже часто їх готую.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Zirnycja

    Zirnycja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А я давно вже не мучаюсь з маком, а купую вже перетерий, в упаковці.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Natalka

    Natalka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ніколи не думала, що я така консервативна, Цього року ми вечеряли у чоловіка вдома, то кутю робила не я. Мак змололи на м"ясорубці. І щось воно мені ніяк не йшло, аж поки я ту кутю не перекинула до макітри.:beee: Чомусь не смакує мені кутя з чогось іншого... Хоч свекруха завжди каже, що я би всі гроші витратила на кухонну техніку. І то таки правда - люблю всякі різні кухонні прибамбаси.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я рідко коли що готую.
    Проте ці страви готуються дуже легко і швидко.

    1. Варимо рис, кидаємо кубик Маггі...Потім, коли ще залишається в банячку з рисом трохи води, висипаємо це все на сковорідку. Зверху ріжемо дольками свіжий омідор, посипаємо це все тертим сиром, коли сир розплавився страва готова.
    Дуже смачно!

    2. суп з овочів.
    Купую в супермаркеті набір овочів заморожених - на вагу, або продаються вже запаковані. Ставлю в банячку воду, кидаю кубик Маггі, кидаю овочі, і коли вони вже зварились тру в цй суп плавлений сирок. Залишаю на маленькому вогні варитись ще 5 хв. По смаку додаю сметану.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    а чи хтось робив вдома датські булочки? такі як в Вероніці?

    А то на сусідній гілці Читатель нагнав апетиту, що аж важко всидіти за компом :sad:
     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А чим ці булочки особливі?
    Думаю що цей лимонний крем то так званний лимонний курд. Він робиться так само як заварний крем, лишень що замість молока додається лимонний сік. Це справді класна річ. А якщо його трошки перемішати з збитими вершками... То взагалі казка. Особливо люблю його на тартах з фруктами.
     
  10. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Млинці для Надійки ...і не тільки.
    Підігріти до теплого, але не гарячого 1 літр молока, добавити 3 яйця, 1 ст.л. цукру, 1/2 чайної л. солі і ретельно перемішати міксером. Тоді поступово вводити 15 ст.л. муки, помішуючи, і 5 ст.л. олії, знову перемішати міксером. Тісто має бути як рідка сметана.
    Перед випіканням на сковорідку влити трохи олії. Перший млинець зазвичай класичний: "комом", а якщо далі не вдаються, то може зарідке тісто і треба додати ще трохи муки. Можуть не вдаватися млинці, якщо сковорідка погана, мені для цієї справи найкраще тифлонова.
    Начинка до млинців залежно від фантазії, смаку і вмісту холодильника. Я найбільше люблю, коли у млинець загорнути шматок твердого сиру і розігріти в мікрохвильовці:) .
     
    • Подобається Подобається x 10
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я роблю все руками, міксера не треба, але спочатку гарно збиваю яйця з цукром, сіллю і мукою а тоді підливаю молока до потрібної консистенції. А вже в кінці вливаю або розтоплене масло або олію.
    А в мене ніколи перший блін комом не робиться :o, бо я таки на початок смарую пательню трошки олією або іншим жиром. А потім лише по-потребі пензликом мацьну по-пательні.

    Шось пишу і виходить що я така господиня страшна... ну прям нема куда:beee: :o :o :o
     
    • Подобається Подобається x 12
  12. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я теж руками збиваю :) Але трішки по-іншому роблю. Молоко, яйця, чуть солі і цукру (якщо для солодких), мука. Збиваю ретельно. Олію не лию в сковорідку, а чуть промазую цю сковорідку жиром.

    Додано через 6 хвилин
    Нашвидкоруч винайшла для себе такий рецепт млинців. Чуть молока, яйце, ваніль, можна трішечки цукру, але я без нього; мука. Добре збиваю.
    Начинка: шоколад наломати кусочками, нарізати банани півкільцями.
    В тостер наливаю тісто. Тоді викладаю в ямки шоколад і банани, заливаю знову тістом. 4 хвилини і млинці готові.
    Шоколад розтоплюється, і, оскільки він кусочками, то тааак смачно розтікається. :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Домашній майонез.
    Не знаю, чи був такий рецепт, але я його роблю так:
    Збиваю у блендері 1 яйце, 1/3 ч.л. солі, гірчицю (приблизно 1/2-1 ст.л.). Потім потрошки доливаю рафіновану олію (250-300 г), поки маса не загусне. Тоді - оцет або лимонний сік - також 1/2-1 ст.л.
    В ідеалі виходить як м'яке масло, можна мазати на хліб, але для салатів краще розвести натуральним йогуртом чи біокефіром (і здоровіше, і талія сильно не потраждає :) ).
    Замість блендера можна використати міксер, але тоді краще зняти один вінчик і збивати у вузькій високій посудині. Хоча, гарантувати, що вийде, не можу - не пробувала.
    Мені цей майонез за смаком і виглядом дуже нагадує колишній львівський.
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Мій чоловік до одруження майонез, кетчупи і "прочіє соуси" їв ложкою. Потрапивши у мою "пастку", мусів, бідний, повністю змінити своє харчування, відмовитися від шкідливих продуктів. А що робити з улюбленими стравами, які, на жаль, готуються з використанням продуктів з купою Е? Є альтирнатива. Наприклад, салат "Під шубою" ми готуємо перемащуючи усі шари не майонезом, а сметаною. Спершу, я зробила це в секреті від чоловіка. З"їв, аж за вухами тріщало і нічого не зрозумів. Салат встиг до його приходу з роботи пропитатися і охолонути. Потім таки призналася і отримала "добро" на приготування "шуби" таким чином. Тепер і гостям так пропонуємо. Задоволені. А соуси робимо самі, використувучи натуральні продукти. Часом щось і з ресторанних соусів можна "здерти"...
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Шановні господарочки, поділіться секретами приготування смачних чанахів. Я завжди використовую телятину, муки даю зовсім трошки, часничку не шкодую, а от в кафе всерівно смачніші подають... Знаю, що дехто додає сметану. Напишіть щось з власного досвіду, будь ласка.
     
  16. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А Ви б повністю свій рецепт описали - може і видніше було б розбіжність. Я борошно розвожу дійсно на сметані замість смаження. Але її зовсім мало додаю. Чого не шкодую так це ЖИРНОГО м"яса та квасолі, щоб досягти певної густоти. Без сала добрих чанахів не вийде, бо зміст страви змінюється. ЧАсник додаю тільки порційно - до тарілки вже.


    Що нового для себе відкрила - це смаження ребер на решітці духовки. Одна річ якщо добрий гриль. а на цій квартирі такого не було. Для того, щоб не висушувалось м"ясо - в акурат під ребра ставлю глибоку форму з водою, яку постійно доливаю (якщо випарується жир в духовці - її потім не віддерти. тому залишки води постійні мають бути). Надзвичайно соковиті ребра виходять.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Напевно, таки в тому справа. Ми свинини і сала стараємося не їсти, тому і давимося тими "пісними" чанахами.
    Я варю м'яско з цілими цибулькою, морквою, селерою, хроником, лавровим листом. На його пів готовності все те добро витягаю і додаю фасольку, попередньо на ніч замочену. Ну і в самомі кінці картоплю. Поки булькає підсмажую трошки муки, засипаю її в чанахи, добре вимішую, щоб було без грудочок, а перед готовністю, то вже душу прямо в баняк часник, додаю кріп, базилік, орегано.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Схоже на те. Взагалі чанахи мають бути на баранині - а вона як відомо така масна що аж на губах стигне)) Тому щоб повторити автентичність мусить бути жирним м"ясо.
    До речі, я не побачила у Вас помідорів чи томатної-пасти. Також додаю трошки під закінчення.
     
  19. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    я готую чанахи так само на телятині.
    Мясо ріжу середніми кубиками, обжарюю на олії. Додаю багато цибулі і тушу, поки цибуля не стане прозорою.

    Фасолю (замочену на ніч) ставлю варити з лавровим листям, десь після 1 год, додаю мясо з цибулею, картоплю і багато часнику.
    Зменшую газ, і готую поки картопля і фасоля не почне розварюватись.
    можна поставити і в духовку.

    (p.s. ні сметани, ні муки не додаю).

    Додано через 1 хвилину
    з томатною пастою, то вже не чанахи...
    колись в гостях в греків пробувала таку страву...
    але там додається чілі, болгарський перець і томатну пасту або помідори.
    + багато зелені
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я й про сіль і перець забула. Помідори додаю влітку, а зимою - капусечку пасти, просто для кольору.
     
  21. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Хех. ось такі в мене "нечанахи" значить.) Можна говорити і про те, що без баранини - 100 відсотків - це не чанахи, і квасоля - то не в тій страві, і баклажани мусять бути обов"язково - і бути правим.
    Основне, що чоловік їх тільки вдома їсть:)
     
    • Подобається Подобається x 2