Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Печу, печу хлібчик

guculyanka, запрошую в гості - подивитесь, послухаєте, попробуєте :) Тілльки поереджаю, що між закладкою продуктів і тим, коли можна їсти має пройти від 2-х до 4-х годин.

• Подобається Подобається x 2
  2. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

В тім-то й справа, що пеку тільки на "середній. Бока й низ такі як у Діминого хлібчика - товстенькі та хрусткі, А от з хлібним "дахом" щось не склалося :girl_sad:
    Сьогодні була в Закарпатті, в якомусь селі в пекарні. Купили там хлібчик - ваааауууууу! У нас такого не роблять ніде! Наїлися з свіжим молоком - предел счастья! :girl_cool: Питалася заради цікавості як печуть - цьоця казала що вдома пече тільки з води, борошна та дріжжів, але дають на кіло борошна 35г. дріжжів..... Запаху від них немає зовсім.... Може виброжується довше? Незнаю :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 1
  3. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Suzi, урра! :radist: Дякую, з мене презент. [​IMG]
    Пишу в ПП (нетерплячка).

4. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

доглядати неважко, гуде несильно, принаймі мене те гудіння не дратує, бо діти як зачаровані біля віконечка стоять і в хаті спокій, поки хліб печеться - запах іде неймовірний, на вулицю чути (мням-мням-мням). Від себе додам, що найневдаліший мій хліб з"їдався швидше магазинного
    доглядати неважко, процес триває 2-3.5 год, гуде несильно, принаймі мене те гудіння не дратує, бо діти як зачаровані біля віконечка стоять і в хаті спокій, поки хліб печеться - запах іде неймовірний, на вулицю чути (мням-мням-мням). Від себе додам, що найневдаліший мій хліб з"їдався швидше магазинного, електрики трохи жре і обходиться дорожче купленого, але то найпростіше, що можна приготувати до чаю або дітям в руку. Влітку ми майже не пекли, бо фрукти-ягоди...а от взимку, закласти вранці булочку, потім прийти з морозяної прогулянки, відкриваєш двері - а там ТАК пахне...

• Подобається Подобається x 6
  5. Annjutka

Як я балдію від того запаху!!!!!!!! Напевне хліб не так люблю як той запах!!!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  6. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Чи хтось бачив вживу ось цю хлібопічкуhttp://www.unold.de/produkte/unold-electro/brotbackautomaten/detail/backmeister-extra/?
    Може відгуки читали, поділіться, будь-ласка!
    Трохи читала про хлібопічки, зацікавилась Мулінекс 5004 (як в Оленки), але багато поломок з нею трапляється, тому боюсь...
    В кого яка хлібопічка? Як вибирали?

7. Annjutka

Кенвуд 350. Не вибирала, подарували)))

8. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Я спочатку мала Кенвуд ВМ 256, вибирала сама і так нам радив продавець (в Метро), вона мене цілком не задовільнила і відрерко щось почало вискакувати (впринципі якщо щось придумати то на ній можна пекти), але потім почитала на сайт хлебопечки про Панасоніки і дуже її захотіла, це було десь перед Миколая і чоловік мені її подарував. Я нею дуже задаволена + там є режим житній хліб!До речі на цьому сайті є відгуки про всі пічки (і за тою зсилкою, що ви давали теж),

9. loreniya

loreniya Well-Known Member

а я сьогодні наважилась нарешті спекти хлібчик!!! правда я нажаль не маю пічки тому пекла в духовці... Але такий він вийшов добрий!!! а просто робиться як двері...
    називається хліб без замісу
    2 скл пшеничної муки
    1 скл житньої муки
    1,5 ч/л солі
    2 скл води кімнатної температури
    0,5 ч л сухих дріжджів
    то все всипати-влити в більшу миску, розмішати ложкою в однорідну масу і лишити на 12 год /на ніч/
    рано включити духовку на 220-250 градусів і поставити в неї грубого казанка з кришкою. Коли казанок з духовкою нагріється - перекладаєм наше "тісто" в гарячий казанок, накриваєм кришкою і на пів години ставим пекти, через пів год відкриваєм кришку і лишаєм ще на 15 хв - щоб вийшла шкуринка...
    я мабуть тепер буду пекти домашній хліб - я вже магазинного не хочу!!!

• Подобається Подобається x 5
  10. Olenka

Olenka Well-Known Member

А я сьогодні з батонами

Останнє редагування: 29 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 12
  11. Annjutka

Перепис можна попросити? :girl_flirt: Чи тут у темі він є? Давненько вже не пекла, ручки сверблять :girl_crazy:

12. Olenka

Olenka Well-Known Member

Автор Lola

Я тісто роблю в ХП, потім завертаю в батони, ставлю в духовку щоб підходили десь на 30-40 хв., потім нагріваю духовку до 180 град. і випікаю 30-45 хв. Готовність пробую термощупом.

• Подобається Подобається x 3
  13. Annjutka

Супер! Дякую!

14. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Olenka, після цих фото в мене точно наступні будуть батони, тілький хай хлібчик доїдять! Ти як завжди молодець!!!

• Подобається Подобається x 2
  15. Анута

Анута Well-Known Member

я тільки по цьому рецепту їх і печу ;) мені подобаються

16. Olenka

Olenka Well-Known Member

Ото нахвалила! :shy:

Я от маю ще два цікавих рецепти, тільки ще не всіх продукти до них маю. Дуже хочу спробувати!

17. Melisa

Melisa Well-Known Member

Оленка такі спокусливі фотографії, що просто вже негайно захотілося спекти такі смачнючі батони. Підкажіть, будь -ласка, якм замішувати тісто без хлібопічки.

18. Анута

Анута Well-Known Member

руцями або в комбайні

19. Olenka

Olenka Well-Known Member

Хотіла сказати в замісочному блюді :), бо я як не хочу ХП витягувати,то так і роблю.
    А тоді комбайн. Ну а тоді вже руці.

До речі, Анута, ти мені не розказувала, чи вже робила тісто в замісочному блюді?

20. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Оленка мене далі спокушає!!!
    маю на увазі замісочне блюдо