Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Milongera

Milongera Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

Щойно дочитала "36 пісень про життя" Катерини Хінкулової. Пронизлива, трохи сумна, але оптимістична розповідь про життя дівчини-емігрантки у Лондоні. Дуже мені нагадує "Не думай про червоне" Світлани Пиркало. Воно й не дивно, бо обидві авторки, здається, подружки, та ще й разом працюють на лондонській службі Бі-бі-сі.
    Взагалі, пропоную кожному тут залишати маленький шматочок з прочитаної книжки - те, що сподобалося найбільше.
    І перша почну, зацитувавши кавальчик про Лондон, який мене зачарував:
    "Найбільше я люблю у Лондоні осінь. Жовтень. Сонячно, листя золоте, небо синє, вечір приходить швидко, і стає так золото-фіолетово і потім темно і майже морозяно. Хурму продають - гіганські оранжеві кулі, які лускаються, як тільки в руки береш, і потім з підборіддя треба сік витирати. На вулицях смажать каштани і арахіс, роблять яблука в карамелі, з кавярень пахне свіжозмеленою кавою.
    По Ріджент-стріт струмують машини із запаленими фарами і автобуси, деякі ще старовинні такі, куди можна застрибнути на ходу....
    "... а далі читайте самі:girl_curtsey:

2. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Щойно дочитала Роздобудько "Оленіум" - не справив враження (тим паче купувала її начитавшись відгуків). Як на мене - прочитала ї забула.
    Читала "Гудзик" - сподобався.

3. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

а я дочитала Дороги свободи Сартра
    ..книжка була дуууже груба:girl_crazy:
    але стиль! навіть якби Сартр писав інструкції до холодильників - я б все одно їх читала!
    але на сьогодні мені його вже забагато - то як улюблений парфум - подобається він, обожнюєш його, але хочеться якомога швидше допшикати, щоб викинути і купити новий:girl_smile:

4. Molecule

Molecule New Member

читається трохи важко, але все ж таки мені подобається...я цю книжку частенько на деякі лекції беру,а на них всякі книжки непогано йдуть :)

5. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Прочитала Л. Клименко "Paloma negra" еротичний роман- сподобалось. Хочеться ще щось її почитати. В певній мірі повчально. Розкриває більше чуттєвості... Гарно написано. Історія цікава.

6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Перечитую всього Акуніна.

7. Viktorina

Viktorina New Member

Привіз мені мій дорогоцінний брошурочку з книжкового форуму Євгенії Кононенко "НОВЕЛИ для нецілованих дівчат",:girl_blum: то якось дивно вона пише ,складається враження ,що я їду в поїзді чи автобусі... і слухаю різні життєві історію прямо з перших вуст, причому різні ,дуууже,:girl_haha::girl_haha::girl_flirt:
    Ця збірка написана авторкою "від руки".:girl_claping:

8. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

днями відбирала книжки для "дарудар" , трапився Бегбеде "Романтичний егоїст" недочитаний, вирішила таки дочитати. на диво, пішло веселіше, гори незнайомих французьких імен і назв якось пропускаються, а більше звертаю увагу на лінію стосунків...

9. Viktorina

Viktorina New Member

Знайдіть собі ще Л.Клименко "Пор"ядна Львіська пані" і "Великий секс у Малих Підгуляївцях" то із того ж гатунку...,якщо Вам таке подобається:girl_haha:

10. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Читаю Богуміла Грабала "Я обслуговував англійського короля" - і насолоджуюся кожним словом.. чудовий, просто чудовий переклад. А-ба-ба-га-ла-ма-га і Ю.Винничук , як завше на висоті :) (хоча, чула, що багато хто скаржиться, що переклад дуже "галицький" і "сполонізований" - але, на мою думку, це тільки додало книзі шарму).

11. wenecja

wenecja New Member

Останінм часом був застій у цій сфері але нещодавно стався прорив. Прочитала за останні місяць: Анна Гавальда-Просто вместе, Люко Дашвар - Кров з молоком, Теофиль Готье - Капитан Фракас, Марія Матіос-Солодка Даруся, тепер читаю - Дена Брауна - Загублений символ та Джоди Пиколт _ Похищение. Мабуть щось пропустила, здається прочитала більше книжок:girl_in_dreams:
    На рахунок Дена Брауна - так мучаюся з тою книжкою...не знаю можливо не той настрій тому що критики кажуть про цю книжку:"один з найкращих творів Дена Брауна" але мене сосбисто не вражає. Якось мені нудно, дуже багато різних описів та непотрібних діалогів, як на мене.
    Читала Матіос М. за рекомендацією подруги. Чула про неї такі хороші відгуки. Моя подруга просто "ридала" над цією книгою. Можливо я така товстошкіра, а можливо мене не пройняла так ця історія тому, що в свій час я читала просто дуже дуже тяжку книжку про концтабор...мабуть після такого вже мало що може зворушити до глибини душі.

12. mamaMari

mamaMari New Member

я щойно прочитала Паранджу страху від Самії Шаріфф. я була просто в шоці від цієї розповіді, а я уявлю, що це все відбувалося реально то просто мурашки по шкірі йдуть .Східні жінки дуже терплячі.

13. wenecja

wenecja New Member

я теж її колись читала, враження конєчно...!!!!

14. Волошка

Волошка Well-Known Member

Я теж читала цю книжку. І теж би не сказала, що вона аж така хороша. Ну, нормальна, більш-менш...
    Зараз читаю фінський детектив. Щось трохи нуднувато, але вже постараюся дочитати до кінця.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

продовження "Таємниці Нори" від її доньки- Нори Шаріф,не менш вражаючі. А ще- з тієї ж опери мені сподобалися "Проданная замуж" та "Отступница".

16. Нюта

Нюта Well-Known Member

Почала читати ПАнаса Мирного "Повія", чесно кажучи, початок сумнуватий! Але маю намір дочитати до кінця.

17. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Я також приєднюся до фанаток Марії Матіос, от якраї дочитую "Щоденик страченої"...і взагалі я фанатка книжок,але от чомусь електроні чи аудіо не сприймаю))))...також, дуже люблю Юстена Ґордена "Помаранчева дівчинка", та "В дзеркалі, в загадці".

18. бетменша

бетменша Well-Known Member

"Замок в Піренеях" Гордера. ну Гордер, як Гордер. купа фактичного матеріалу, роздумів, гіпотез.трохи дивно, що пише про дорослих. якось звикла, шо в нього головні герої діти.

19. tulia

tulia New Member

Зараз читаю "Транссерфинг реальности" Вадима Зеланда, дуже цікава теорія, правда книга на любителя.

20. Gemmy

Gemmy Member

Читаю зараз невеликі оповідання І. Степановської. Щойно прочитала "На пляже" і не стрималася, розревілася... Спочатку думала, що мама мені роман якийсь підсунула (а я їх не люблю), все відкладала з читанням. По стилю щось подібне до Токарєвої, але як на мене краще, більше за душу бере. От ще хороша річ "Матисс. Красные рыбы". Одним словом, раджу почитати, хто таке любить, тим більше часу багато не займе, бо історії короткі.

Статус теми:
Закрита.