Гастрит!

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Virginia, 3 Січень 2010.

1. Virginia

Virginia Well-Known Member

Діагноз: гастрит(!), поставили мені ще в школі! Особливо мене не турбує, але час від часу, таки дає про себе знати! Знаю, що багато людей мають цю хворобу! Як ви харчуєтесь коли у вас загострення? Чи може знаєте якогось доброго лікаря гастроентеролога?

2. amurka

amurka New Member

Відповідь: Гастрит!

в мене колись(ше в школі) був гострий гастрит....я цілий рік їла геркулесову кашу,так і вилікувала....зато до тепер неможу на неї дивитись!!:bad:

3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Я п"ю льон, і взагалі стараюсь по життю правильно харчуватись а коли загострення їм несолені каші, і все варене-м"яско, рибку...П"ю Альмагель А -лікар виписав, при загостренні

4. amurka

amurka New Member

а згадала....льон тоже пила!!!!

5. natka75

natka75 Well-Known Member

льон - це найкраще лікарство було для мене під час загострення (мені моя бабця завжди насіння в селі готувала, бо знала, що я маю гастрит). так і вилікувалася + звичайно дієта без гострих страв, копченостей і алкоголю, які загострюють біль!
    вже кілька років мене не турбує нічого.

6. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

У мене теж гастрит...Чи період загострення чи ні стараюся з свого раціону повністтю виключити смажене...Парю, відварюю, але не смажу...менше гострої їжі...
    п.с: льон теж пила

7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

а ще згадала мені лікар радила при болях пити сирий картопляний сік по 50 гр. Гадость ще та але поміг дуже+ трав"яний чай "шлунковий"

8. Laskava

Laskava New Member

Знаю, що під час загострення не треба вживати грубу рослинну клітчатку (квасоля, горох, вироби із здібного тіста, ізюм, фініки) . Добре попити відвар шипшини.
    Харчуватися слід часто і дрібними порціями. Звичайно, каші (геркулес, манка), овочеві й молочні супи - основна їжа.
    В самої щось останнім часом симптоми гастриту. Та до лікарні хіба хто силоміць відтяг би...

9. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

?????????????????????
    мені суворо заборонили пити такий чай бо він багатий вітаміном С подразнює стінки шлунка і спричиняє сильні болі, якщо понижена кислотність можна один СТАКАН В МІСЯЦЬ не сильного, але краще сік подорожника ...Вам таки слід піти до дохтора, деколи вони кажуть мудрі речі

10. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Просто сам гастрит буває кількох видів:
    при хронічному гастриті з підвищеною секреторною функцією добре вживати: морквяний і картопляний сік, відвар кропиви, який додавали в молоко, чаї із звіробою і подорожника;
    при хронічному гастриті з пониженою секреторною функцією добре вживати:
    чаї із тисячолистника, полину, алоє, ягодів, червоної горобини, подорожника, соку свіжої капусти, чорної смородини і шипшини.
    При гострому гастриті відвари: звіробою, ромашки аптечної, подорожника, м'яти, тисячолисника.

11. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

скажіть турку, як проявляється гастрит, які симптоми, бо ніколи не перевіряла шлунок, а часом поболює після їжі, то тре йти до лікаря?

12. amurka

amurka New Member

як в мене був гастрит,то то по цілому ліжку катулялась від болі....то хапало,а потім відпускало.....

13. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

ясно, в мене такого нема, знчиться ше не гастрит, дохтора відкладем на "потом", як каже моя баба "ше всигнеш"...

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

у мого Романа хронічний гастрит,і у свекрухи теж.
    Роман має загострення пару разів на рік, п"є ранітидин,чи щось в тому роді (аж самій соромно стало, що не знаю як і чим лікується), свекруха ще п"є якийсь шрот з полину.
    тут, звичайно, дієиа потрібна. а то не про мого Ромчика :) обожнює гостре, солоне, перчена (так навчений, свекруха так готує,тому віс там гастритом і страждають, плюс ще,певно, схильність до тих хворіб мають)

15. Chereshka

Chereshka New Member

в мене була язва тепер вона загоїлась і перейшло в гастрит з зменшеною секреторною функцією, дівчатонька, я на геркулес дивитися не можу, на ту бяку(((
    я його тепер їм і їм
    а також пю льон, і чорнобривці, і ще виписали гастрикумель, от так.
    на НР мало що їла, і ніц не пила, а все від того що дуже люблю жарене копчене, гостре, так доїлася, що тепер тіко геркулесом фаршируюсь)))
    зато буду здорова

16. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

у мене в дитинстві був гастрит (підвищена кислотність, та вона й зараз така), і ще маю купу інших проблем у цьому районі. штука в тому щоб до загострень не доводити :)
    коли не було можливості вчасно поїсти, їла таблетки "гастрофарм" здається, такі здоровенні, з трав, дуже смачні :) лікар прописав. ще мабуть щось, але не згадаю... тоді завела звичку перед сніданком пити чай з молоком, роблю так досі, і певно воно таки добре для мене, бо до того шлунок дуже болів від запханого крізь сон сніданку (ну сова я, шо зробиш!:))... а гострого-солоного-кислого я й так ніколи не любила, особливо кислого. не можу їсти більшість фруктів, бо ж вони кислі, якими б солодкими їх не вважали люди з нормальною і низькою кислотністю :)

17. Лія

Лія Well-Known Member

Мучаюсь давно гастритом з високою кислотністю,мала дві виразки, зараз осбливо не пролікуєшся ,бо ми на гв. Спасаюсь переважно вівсянкою,періодично приймаю "альтан".Може хтось пробував лікувати гастрит олією з насіння гарбуза,я шось таке чула,бо щось мені інші народні методи не дуже допомагають. Ще хочу спробувати сік картоплі натще.

18. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

а як його зробити,і як приймати?

19. Sara

Sara Well-Known Member

А я про свій гастрит дізналась після "дуже приємної" процедури - гастроскопія по моєму називається. А прояви були також різні: розпочалося все з приступів, біль котрих з кожним разом посилювався, а потім одного разу проснулась вночі від болі в шлунку і шаленого голоду(хоча повечеряля цілком нормально) і такі нічні поїдання ще трішки продовжувались поки я вже просто не могла терпіти.
    Ліки котрі лакар прописала вже й не памятаю....але я чітко дотримувалась дієти: зранку стакан перевареної відстояної води з чайною ложкою меду, далі за 20 хв. до кожного прийому їжі відвар (і тільки відвар, а не приготування його методом бовтання) насіння льону, ну вівсянка на воді пісна і нічого госторго, смаженого, копченого, бобових, консервів і т. д. Але коли я похудла за 14 днів майже 5 кг і режим очищення кишечника був систематичний, то я навіть зробила висновки: "нет худа без добра".
    Але лікувати його треба ОБОВЯЗКОВО!!!!!!!:girl_spruce_up:

20. Лія

Лія Well-Known Member

А яка у вас кислотність?Бо я п`ю просто гарячу воду натще зранку,може з медом спробувати,але мід здається впливає на кислотність.