Гідраденіт, чи по народному " суче вим"я"..

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем konfety, 26 Грудень 2014.

1. konfety

konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

Останні два тижні напала на мене старшна напасть - гідроденіт (запалення сальної желези).. Все почалося з однієї пухлини під пахвою, яка швидко набрала, хірург надрізав їі і видавив купу гною..Не буду розповідати наскільки це боляче, місце дуже тендітне, обезболююче - лише трохи льодокаїну (бо я на 5 місяці вагітності), далі казав мити постійно господарским милом, викинути бритву і антиперспірант..В результаті за пару днів - ще три гнойники вилізли, і їх різали..два дні пройшло - знову 2 вилізло, один з яких під здоровою пахвою....антибіотиків мені не можна ,переливання крові теж..я у розпачі..перепробувала купу народних методів: і тісто з медом, і господарське мило з алоє, і цибулю печену і іхтілову мазь - нічого не допомагає..вони лізуть далі...
    Посидівши трохи в неті - вичитала, що це порча, і поки її не знімуть - хірург нічим не зарадить..Родич з Харкова, що мав таку напасть - ходив до бабки ,яка зробила наговори на "лепёшки" і він дав з"їсти це собаці..у нього пройшло за три дні.. Я теж вичитала, що можна поводити по цим місцям хлібом, цукром, м"ясом...прочитати деякі слова і згодувати собаці...
    Дівчата, у що вірити? І що робити? Це справжня мука! Поділіться, хто з таким стикався..

2. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: Гідраденіт, чи по народному " суче вим"я"..

Іра, пошли чоловіка в аптеку, хай купить мазь Агросульфан. Почитай інструкцію в неті. В мене вдома є завжди і завжди виручає. При опіках навіть пухирі не вилазять і якщо вилазить гнійний прищ то теж помагає, на другий день сходить. Спробуй, може якраз.

3. Materynka

Materynka Well-Known Member

а що лікарі кажуть?
    Я якщо чесно боюся всякого такого:scare: може не впадайте у відчай, мусить же бути якась медична причина.

4. iriwa

iriwa Особлива мама

5. konfety

konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

Materynka - хірург каже, що через вагітність - низький імунітет, попала інфекція при бритті. Постійно мити тільки господарським милом, ніяких мазюк, бо заб"є сальні залози..і що далі..ну каже молитись, щоб пройшло...а так весь час різати ,поки не народжу...це ужас..я і так єле жива по хаті хожу..думала міняти лікаря -мій гінеколог казала, що він дуже досвідчений і не сумніватися в ньому..але бачу він досвідчений лише зі скальпелем..Якби не була вагітна - то вже напилася купи антибіотиків, а так тупік?!

6. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Я не стикалася , лиш напишу , що під час моєї вагітності антибіотики були , ну але то кожен випадок індивідуальний . Написала для того , щоб ви не дуже боялися антибіотиків , якщо доведеться їх приймати . Видужуйте .

7. iriwa

iriwa Особлива мама

Ще згадала, є мазь Левомеколь, то з антибіотиком, теж би мала помогти. Але то треба перепитатися чи можна при вагітності, бо то місцеве зовнішнє лікування, то не мало б бути шкідливе.
    Я малому до року пісюн мазала бо мали інфекцію, то помогло скоро.

8. Сана

Сана Active Member

Я з такою напастю стикалася, ходила до бабки, вона дала якусь мазь, але ніц не допомогло. Хірург вирізав, потім був рецидив і знов до хірурга. Правда, я не була вагітна і пройшла курс лікування. Більше рецидивів не було. Я читала, що таку заразу викликає золотистий стафілокок.

9. maha

maha Member

в мене було, то я нічого з ним не робила, самі лопали. То деякий час(може з пару місяців) періодично вискакували ті гнійники, а потім пойшло і вже багато років нема. А моїй кумі лікар казав що то зараження(чи запалення) крові і різав. Тим і скінчилося.

10. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Як на мене, то є забобонна маячня, якій не варто вірити. Іра, я розумію, що ситуація дуже складна, але я б на твоєму місці проконсультувалася із ще одним хірургом (в нас на Сихові в поліклініці є чудовий хірург на прізвище Тарас-моїй мамі величезну гулю з гноєм з голови дуже акуратно вирізав, більше не наростає). Якщо не помиляюся, то в [nick="Mavpysuk"]Mavpysuk[/nick], щось таке схоже було, можливо вона зможе щось порадити.

11. Materynka

але може хоть проконсультуватися в когось іншого, може якраз щось інше порекомендують в тій ситуації.

12. Сана

Сана Active Member

Мені хірург казав, що ніяка мазь при гідраденіті не допоможе, тільки вирізати.

13. Materynka

так воно ж і на дитину може впливати, може можна зважити користь і шкоду антибіотиків в такому стані

14. iriwa

iriwa Особлива мама

так Іра ж вирізала, але я не доганяю, як можна вагітну жінку отак відправити. Тобто, оскільки імунітет знижений то як організм самостійно має справитися з інфекцією? Я не кажу що то неможливо, але дуже складно. Та якусь протимікробну і протиінфекційну мазь мав би дати. Та люди, то таке нездале захворювання, ще й в такому місці. Я би маззю мастила. Бодай точково накладала ватною палочкою. Бо вирізати і випхати щоб через пару днів знов вирізати то не діло.

15. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Я чим тільки не мастила, в свій час. Ніякого ефекту.

16. iriwa

iriwa Особлива мама

а той Агросульфан крем не пробували?

17. Сана

Сана Active Member

Ну яка мазь? Вирізали спочатку під правою рукою. Після операції рану промивали, ставили дренаж, мастили Левомеколем, але через пару тижнів вирізали таку ж фігню під лівою рукою.

18. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ні. Але коли мала ту напасть вдруге, мазала всім, про що читала в інтернеті.
    Зниження імунітету, плюс, справді, гоління. Я один єдиний раз забула обробити розчином соди - і знову почалося. І, ясна річ, дезодорантів тепер для мене не існує промислових.
    Хірург (інший, з яким консультувалася) казав, що капсула може бути ще залишена.

19. Materynka

20. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Яка може бути мазь, якщо запальний процес йде з глибоких шарів шкіри, куди мазь точно не досягне (я не медик, але логіка і банальне гугління працюють http://dermatovenerology.net/kartamyshev/41_hydradenitis.shtml). Я думаю, що лікар виписав би якусь мазь, якби вона від такого допомагала.
    От що Вікі каже на то все: