Дуже часто нам доводиться вишивати на різних тканинах, в різних техніках. На пяльцях, станочках, в руках. І зазвичай беручи голку в руки ми не задумуємось, що вони є різні і ця їхня різниця призначена для того аби зробити нашу працю зручнішою. Отже зупинимось на основних видах голочок і для чого вони краще підходять. ресурс, але я постараюсь зробити свій переклад При вишиванні на цупкій тканині, наприклад гладдю, використовуються гострі голочки. Гострота голочки є настільки важливою, що для них використовують спеціальні подушечки для голок, які заповнені абразивним наповнювачем. З його допомогою голочка зберігає свою гостроту. Тупі голки використовуються для вишивки хрестиком, та і в "счетных" видах вишивки взагалі. Тканина для такого вишивання має спеціально розріжену структуру, тому незагострений кінчик вільно проходить в отвір основи, не розщеплюючи її нитки. Зазвичай рукодільниці використовують наступну таблицю відповідності товщини нитки до канви: Aida8 = 20 або 22 (№ голки) Aida11 = 22 або 24 Aida14 = 22/24/26 Aida18 = 24 або 26 Aida20 = 24 або 26 Hardanger22 = 28 Але не на всіх упаковках позначення товщини йди в цьому форматі, і тому часто доводиться оцінювати "на око" підходить саме ця голочка до тканини чи ні. Голочка повинна вільно проходити через тканину і не залишати за собою видимої дірочки. Існують спеціальні двохсторонні голки - дві голочки ніби дотикаються одна до одної і мають одне велике вушко посередині. Така будова голочки дозволяє вишивати одразу двома руками: одну руку тримаємо над закріпленою в рамі (станочку) роботою, другу - під роботою, таким чином руки не роблять зайвих рухів. Нажаль, такі голочки потребують великої вправності. Якщо ми будемо говорити про оптимальну довжину голки, то тут все сугубо індивідуально. Загалом розмір її повинен бути достатньо великим, щоб без зайвих зусиль тримати її у пальцях. Немає єдиного стандарту зручноті, існують навіть голочки для вишивання, які коротші від звичних на 30%, вони так і називаються Petites Cross Stitch Needles. Доречі, ще одна незручність двохсторонніх голочок в тому, що вони надто довгі. Слід також звернути увагу на форму - від кінчика до вушка голочка повинна потовщуватись поступово. При вишиванні бісером використовуються спеціальні бісерні голочки Вони довгі, гострі та дуже-дуже тонкі. Тонкі настільки, що пройдуть навіть в саму маленьку дірочку в бісеринці. Будьте уважні: такою голкою легко поранитись під час роботи, тому в процесі вишивки бісером краще не спішити. Також особливої до себе уваги потребують голочки для вишивання шерстю. Вони значно крупніші аніж голки для вишивання бавовняним муліне, товстіші за них, мають затуплений кінчик і вушко досить великих розмірів. Шкіра і її виділення (зазвичай піт) взаємодіють з матеріалом голочки і вона з часом втрачає свій блиск, починає скрипіти при використанні. Для того, щоб цей момент настав якомога пізніше, частіше мийте руки. Заодно і тканина не буде так швидко брудитись. Зараз в продажу можна зустріти вишивальні голочки, покриті інертними матеріалами - золотом чи платиною. Вважається, що такі голки служать своїм господинькам значно довше і легше проходять крізь тканину. Найкраще, коли рукодільниця буде мати в своєму арсеналі декілька голок. Таким чином голочки можуть час від часу "відпочивати". Слідкуйте за тим, щоб у вушку голки не було маленьких зазубрин. Це брак і таку голочку потрібно одразу викинути, тому що голка з таким дефектом псує нитку, розпушує її та рве. В процесі роботи голку приходиться поступово протикати крізь тканину. Навіть якісні голочки можуть поранити подушечки пальців, тому варто тримати напоготові наперсток. Вишивати з ним не так зручно, але вишивати з пластирем на пальці ще незручніше. Іноді стається, що голка застрягає прямо у вишивці. Завмирає посерединці і ні на лице її не витягнути, ні назад на виворітку не запхати. Виявляється, існують спеціальні "цапалки для голок" - needle puller, це спеціальний гофрований диск, котрий дозволяє зручно захопити голочку і вивільнити її з вишивки. Така ситуація буває у рукодільниць у всьому світі. Тому такий винахід є корисним і така штучка повинна буди у рукодільниці якщо не під рукою, то принаймні не в далекій скриньці. Якщо в процесі роботи вам доводиться часто відволікатись від вишивки, то заколювати робочу нитку в тканину доводиться надто часто. Користуйтесь для цього пристроями needle minder — система із двох магнітів, яка кріпиться на вишивці і дозволяє швидко відкласти робочу голку без ризику її згубити. Виробники запевняють, що магнітики настільки сильні, що здатні утримати навіть невеликі ножнички! Важливим є також і естетичний момент. Заведіть для своїх маленьких помічниць гарненький голкотримач. Зараз вони випускаються самих різноманітних форм та розмірів - від симпатичних маленьких подушечок до крісел та яблучок величиною в кулак. А ще краще зробіть голківницю самі та прикрасьте її вишивкою. Так зберігати голочки значно зручніше, а ваші близькі не будуть ризикувати на власному сумному досвіді виявити, що ви використовуєте для зберігання голочок підлікотники диванів та крісел Лілю, якщо знайдете граматичні помилки в перекладі - відредагуйте будь-ласка! Наеперд вдячна!
Відповідь: Голочки для рукоділля Дівчата, до ДП я навіть не знала що є голочки для вишивання, вишивала звичайними гострющими, колючити, з малюсінькими вушками!
Відповідь: Голочки для рукоділля я теж колись такими вишивала і мала один палець згрубілий і весь зколотий
Відповідь: Голочки для рукоділля А я знала, але не мала де дістати. Але пощастило на третьому курсі потрапити в хату вишивальниць (4ро дівчат і мама вишивали), то вони спрезентували одну. Я її досі маю. :shy:
Відповідь: Голочки для рукоділля А я й досі вишиваю тими гострими, і часом від користування ними маю страшенно сколений палець. А люблю вишивати бісерними голками, тому що вони тоненькі в ними зручно закріпляти нитку під хрестиками на лицевій стороні
Відповідь: Голочки для рукоділля доречі, ось цей абзац явно про мене )))))))))) дуже люблю вишивати в м"якому кріслі саме із-за того, що можна втикнути голочку в підлокітники. Але я її там втикаю лишень коли вишиваю, зазвичай не забуваю забрати
Відповідь: Голочки для рукоділля Я теж її там втикаю, але то моє "коронне місце" й ніхто з того боку не спирається, але я там голочок теж не забуваю, зрештою.
Відповідь: Голочки для рукоділля А я люблю довжелезні голки - дуже зручно, тому, коли в набірі з бістро отримала коротюсінькі голки - відклала, і аж тепер почала вишивати нею, різницю мало помітно. І ще я голку роблю тупою сама: просто кінчиком шурую по такому камені, яким ножі гострять. Бо ті готові для мене занадто тупі
Відповідь: Голочки для рукоділля Людо, а як в ту бісерну голку нитку подвійну просунути? для мене то нереально...
Відповідь: Голочки для рукоділля Подвійну нитку просунути можна і досить легко, а от вишивати металіком не можна нитка протирається
скільки голочок маєте ви в своєму арсеналі? І чи при роботі на різній тканині ви використовуєте різні голочки? і на рахунок вушок, як при куплі добре роздивитись чи вони не пошкоджені, бо ж є такі "мікро" тріщинки, які псують нитку? Я наприклад маю спеціальну голку для вишивання мені подарили, але лише згодом побачила, що нитка псується, я то вушко кручу і кручу, а нічого не бачу(((((((((((. Роботи шкода
Відповідь: Голочки для рукоділля голочок штук 10. Зараз ще хочу докупити інших, для різноманіття, оскільки почала вишивати вже на дрібнішій канві аніж 14. один раз в мене прикол з вушком був. більше погані не попадались. Якщо у вас така ситуація - одразу її викидайте
Відповідь: Голочки для рукоділля Маю дві голки - тоншу і грубшу. Тепер з набором діменшнс додалося ще дві - коротюнькі. Порівняно грубші, ніж мої старі. З вушком, як є проблеми, моя мама робила так - протягувала туди пучок тонкого дроту, і полірувала ним. Потім - тоненьку смужку тканинки всередину, і те саме. Якщо голка з тканини не вилазить - можна ножицями захопити
Відповідь: Голочки для рукоділля Ого, ви тут всі такі голкоманки . Я маю тільки одну. Вона на початках була така гарнюня, золотиста. А тепер облізла, та й троха вигнута. То я так на пяльцях вчилася вишивати нею., бо пропихала через натянуту канву зразу через дві дирочки. Одним словом, треба нову голку, ато аж соромно стало після ваших дописів за мою кривульку.
і не тільки Вам мені теж, маю одну. Щойно пробувала вишивати бісерною, але таке враження, що поламається в тому домотканому полотні і колиться, так що перейшла на свою. за поради Анути виписала номера голочок і теж собі завтра прикуплю.
Відповідь: Голочки для рукоділля я колись вишивала так я в поперденіх постах напсиано було гостроюб голкою, а рік тому зайшла в магазин і купляла тканину, так продавщиця спитала чи не т ре голки, я так здивувалась, але вона каже що то тупа голка спецю для вишивання, я тепер тільки нею вишиваю,(хоча вона в мене вигнута і трохи страшна) але хочу купити собі кілька, бо дуже нервує, коли багато кольорів в одну і туж тикати ті ниточки.
Відповідь: Голочки для рукоділля В мене 50 штук голок № 24 і 100 штук №26!! Кожен колір шию новою голкою. Голку з ниткою запихаю в органайзер.Подобається шити 24 але на 18 каунті шию 26.
Відповідь: Голочки для рукоділля покажіть як виглядає у вас цей процес, будь-ласка. не раз бачила органайзери для голок, але не до кінця усвідомлюю як ними користуватись, наскільки зручно і т.д.