Доброго дня. Хочу почути про досвід людей в боротьбі з цим неприємним утворенням. Недавно дізналася, що ця хвороба є досить поширена, в мене киста правої пазухи, хворію з 2009 року, до травня цього року практично не турбувала, тоді забирала ендоскопічно через ніс в залізничній на Огієнка, а от вже в кінці жовтня, проснулась від дикої болі голови, щелепи, потрапила до лора з гайморитом, при рентгенологічному обстеженні знову була виявлена в тому ж місці киста, але вже набагато більша. Прошу допомогти, хто з таким стикався, які методи вирішення, в кого лікувалися (видаляли)? Дякую
Додам, що забирала по рекомендації ЛОРа, після видалення зуба почала витікати з носа якась незрозуміла рідина прозоро-жовтуватого кольору. Тепер в листопаді робила КТ сегменту щелепи, явних ознак проблем з зубами наразі нема, але від чогось вона утворюється, тому по можливості, прошу порадити щелепно-лицевого хірурга.
Зверніться в щелепно-лицеве відділення медінституту. Мене там шість років тому оперував лікар Боровський Микола Миколайович (була радикальна гайморотомія правої пазухи), він же потім і зуби мені видаляв, і вуздечку підрізав, усе пройшло дуже добре. Не знаю, чи він ще оперує, бо вік у нього вже досить поважний, але на консультацію можете підійти - він є щодня в ординаторській з 9.00 до 18.00, в середу після 11.00, якщо нічого не змінилося. Він би і міг порадити, що робити.
я робила кт і консультувалася в відділені щелепно-лицьової хірургії + лор у військовому госпіталі (винники). тоді мені підібрали правильне лікування після ускладнення гаймориту і киста мене не турбувала більше, їздила на огляди декілька разів. але в мене була потім тривала гігієна носа, оскільки мала алергічний риніт тоді постійно
У листопаді банально застудилася і наче то все потрохи переходило, але от незрозумілі густі зелені соплі, які чомусь в більшості стікали через горло, не закінчувалися. Тато порадив звернутися у військовий госпіталь (йому там раніше операцію на носі робили). Лікар Радовенчик Петро Петрович глянув і каже гайморит однобічний, назначив лікування (АБ, синупрет, промивання і Флікс) і прийти на КТ опісля прийому ліків. В перших числах січня зробили КТ -гайморит підтвердився, окрім того у іншій гайморитній пазусі виявили кісту (трішки більше 1 см), та ще й перегородка трохи кривенька. Сказав лікар, оскільки це перший такий випадок у мене з гайморитом, то можна ще поспостерігати і за кістою, і за гайморитом. Проте як буде турбувати, то казав лягати на операцію, в ході якої пазуху почистить, кісту зебере і перегородку вирівняє. Після лікування пройшло 3 тижні, під час яких я потрохи забула за ніс. І тут ніби не захворіла, але знову почала відчувати, що щось стікає по задній стінці, від цього кашляю і відхаркую таке бєку, бо воно мені заважає у горлі. Трохи голова якась не така, поболює. Роблю висновок, що гайморит знову повернувся((( Дівчатка, маю питання, як себе виявляє кіста гайморитної пазухи? і чи хтось зумів вилікувати гайморит консервативними методами і як ви це зробили?
я знову поїхала в госпіталь, хоч то було тільк 2 тижні після діагности, оскільки то був тільки початок хвороби, то обійшлося. але! я потім не ризикувала і забила на навчання - ніяки виходи в сиру погоду на вулицю, переохолодження і тд десь з місяць часу. мене попередній лікар, в якого я пролікувала гайморит про то не попередив. киста турбує банально - вона не дає слизу виходити. постійно важкість, біль,ниття. промивайте ніс) це допомагає. обовязково о 6, 8 і 3 дня. якщо такі відчуття продовжуються і після хвороби, то так, вона "проситься". за нею треба спостерігати, якщо випадають застуди з отими зеленими соплями, бо вона може рости
мене лікар теж про такі застережні засоби не попередив. щоправда, мабуть, то і так не дуже б вийшло, бо на роботу треба кожен день йти. але про сиру погоду ви цілком праві - ото морози кілька днів тому попустили і якраз оте знову почалося. власне, лікар варіант проколу навіть не пропонував. можливо, і через ту кісту, не знаю.