Колоїдне срібло - за і проти

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Жменька, 14 Вересень 2012.

1. Жменька

Жменька Well-Known Member

Доброго дня, дівчатка і мамочки!
    В мене малеча має слабке горло -часті фарингіти і ангіни. Тож нещодавно порадили мені то лікувати "Колоїдним сріблом". Тож вирішила я почитати про нього хоча б щось, бо раніше не чула. Знаю тільки, що на його основі робляться крапельки "Протаргол" для носа.
    Пошустрила я по нету і знайшла різну інформацію, причому дуже суперечливу. З одного боку, срібло є антисептиком, має протизапальну і противірусну дію, а з іншого - це все ж таки важкий метал, який не виводиться з організму.
    Цікавить, чи хтось ним лікувався, який ефект, побічні реакції. Знаю, що на форумі є лікарі, тож цікавить і думка лікаря.

2. Nutochka

Nutochka New Member

Відповідь: Колоїдне срібло - за і проти

Маю лікарку, яка займається лікуванням бадами, хелівськими препаратами і т.п. Вона теж радила малечі при болях в горлі, сопельках користуватись колоїдним сріблом. Ми так і робили, побічних ефектів не було, і болячки проходили без інших ліків... тільки я розводила його водичкою.

3. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Чула ефективне ще полоскання гранатовим соком. Чи то настоянка кісточок гранату. Не певна. Знайду то точніше відпишу.

4. zetta

zetta Well-Known Member

Я от вирішила почитати що таке про протаргол і якраз про те срібло :

Фармакологическое действие
    В инструкции по применению Протаргола, указано его фармакологическое действие. В частности, там указано, что данное лекарственное средство обладает вяжущим, противовоспалительным и антисептическим эффектом, который обусловлен диссоциацией (выделением) ионов серебра. Сейчас есть немало препаратов, которые более безопасны и действенны, чем Протаргол, а потому назначают его врачи не так уж и часто. К тому же, эффективность этого лекарства до сих пор так и не доказана. Но, несмотря на это, люди, лечившие им ринит, отзываются о результатах только положительно. Вероятно, именно поэтому Протаргол до сих пор пользуется неизменной популярностью.

Есть негативные стороны использования препарата. Серебро, которое в нем содержится, является тяжелым металлом, как и мышьяк, свинец и кобальт. Оно, согласно санитарным нормам, относится ко второму классу опасности. Человеческий организм в этом металле не нуждается, так как он не участвует в биохимических процессах, происходящих в теле.