в мене пісочного кольору в будинку і нержавійка рифлена така матова на квартирі, скажу з власного досвіду та пісочна мене вже замучила, навіть не знаю що частіше треба чистити, на світлій свої плями на металі свої, пісочної я б вже не ставила, краще нержавійку якісну
У мене кухонна мийка Franke колір маскарпоне. Гарна, але другий раз би не поставила. Мити серйозно тре через день, щоденний догляд по ..надцять разів за день. В"їдається в неї все, вона пориста, не гладенька і то не лише буряк чи чай чи вино, кава. Вона мені постійно якась не охайна і я постійно її пуцую. При тому, що засобами з хлоркою не можна. Наразі придумала Сіф + Арістон, якась пшикалка для кухні. Просто Сіф ефекту не дає. Я би зараз вибрала глянцеву нержавійку, так, видно плями, але вони легко змиваються. Матова нержавійка має такі дрібні горбочки, там наліт залишається.
Дівчата, а якщо в кухні буде посудомийка , то мийку вже велику можна не брати, так?? Вона тоді лиш для миття овочів-фруктів, ну якусь посудину сполоснути, яку треба на вже. Я просто думаю взяти шось маленьке, хай краще буде більше місця робочого, чи ні? Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Я б не була такою категорично, може друга чаша, велике крило - не треба, але глибока мийка - наше все.
Погоджусь з Надею @HOPIC В мене є ПММ і глибока квадратна мийка 50 см. нас двоє, і готувати я страшенно не люблю. Таку малу мийку брала виключно через брак місця, в наступному житлі однозначно буду брати з двома чашами. Поясню чому: є посуд, який я в пмм не мию. Це дерев‘яні лопатки, дошки, ножі, чавунну сковорідку і є один набір баняків, які типу придатні до пмм, але на них після пмм завжди такі білі розводи залишаються, мене це нервує, тому їх я мию руками. Не завжди є змога в цій же секунді помити вище перелічений посуд. Його я складаю в мийку. Паралельно може виникнути потреба помити овочі. уявіть собі картину, коли маленька мийка закладена баняками, і тре помити картоплю чи буряк (з яких в ті баняки потрапляють умовні кілограми болота). А якщо до цього всього додається потреба почистити рибу, то всьо, капєц. А тут ще кава збігла з джезви, і тре по свіжому витерти плитку. А в мийці почищена бульба. І ти починаєш скоро то все перекладати, щоб на бульбу не потрапила хімка з ганчірки, якою протираєш плитку. Я не виключаю, що Ви може миєте брудний посуд «по свіжому», риби не вживаєте, а овочі купуєте тільки миті. Тому Змалюйте собі звичні для Вас ситуації, і зрозумієте, яка Вам треба мийка.
Для мене мийка нормальна та, в якій я можу помити деко з духовки і не залити пів кухні. Якщо надумаєте з другою чашею, то беріть повнорозмірну. В мене в маленьку нічого толком не поміщається, а в великій чаші також прекрасно сохне посуд, як і на крилі. Мічта ідіота - керамічна ікеївська мийка. Отам розмір! І я нарешті зрозуміла, як зробити так, щоб на мийці не лишалося розводів від води- досить проводити в хаті годину ввечері і годину зранку - і вона чиста. А то як 3 свіженько-тепленьке, двічі перекус - то хіба мити
Мені так важко зрозуміти що і яке буде треба, після майже 30 літ життя в мініатюрі )) ну правда, зара все маленьке і негабаритне, і якось просто даю собі раду так як є. А ще з матеріалом може поясните - то всі керамічні мийки зле миються і впитують бруд? Я про світлі. Кухня буде біла з дерев'яною стільницею, по всіх картинках там зазвичай ставлять світлу мийку. Чи краще взяти нержавійку якусь дорожчу, щоб мала солідніший вигляд до того всього? Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
В мене є ПММ, так звісно є посуд, який я не мию там. Але я з тих людей, в яких брудне миється одразу, не відставляю і не відкладаю. Помите витираю рушником і ставлю на місце. Рушник для посуду міняю щодня - пралка попере. Мені важливіше додатковий простиір на столешні. А помиті овочі-фрукти можуть підсушитися на рушнику, зазвичай помив зеленину та й зробив салат. То ж не треба 2 год їх там тримати. А більше мийки тре більше мити Тому мийка у мене завджи вільна. Додаткова менша частина мийки ніколи не була потрібною. Маю таку, розмірів достатньо, ну а мити тре щодня по кілька разів. Нема такого, що кров з риби залишилась на годину, чи пилок з квітів, чи чай-кава капнули і залишили на ніч. То все в'їдається і дуже важко відмивається Кухонная мойка Franke Ronda ROG 611 (114.0381.063)<br />гранитная - врезная - оборотная - цвет Ваниль<br />получай скидки 1 + 1 = -7%, 1 + 1 + 1 = -10%! | FRANKE
В мене одинарна кругла мийка з мінікрилом і я за 1,5міс експлуатації поки що недоліків для себе не знайшла. Але я дуже мало і рідко готую, посуд не наскладую. ПММ ще нема при тому. А, і взяли керамічну світлу мийку, здається колір пісок, то я не бачу, щоб вона якось дуже бруднилась, все легко миється. Один раз залишився круглий слід, не знаю від чого, зразу не побачила, з ним справився італійський півник, без особливого тертя
Хто має мийку франке - вони там пишуть, що вона виготовлена з фраграніту, має захист кольору і від забруднення. Але бачу тут дівчата багато пишуть, що той бруд таки в'ідається і годі відшурувати. То це все таки мова про той самий фраграніт ? Тобто то байка, що є якийсь там захист від бруду? Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
О, ще дочиталася, що є матеріал тектонайт. А те, що кераміка, то в них дуже дорого, все по 20+ тис за мийку Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Дівчата, маєте може реальні відгуки користувача про керамічні мийки не-Franke-Теka? Українського /польського чи турецького виробництва. Мали нагоду глянути сьогодні на Borgio ( Польща за словами продавця) і ще якусь українську. Там і ціна нижча. Колір / пористість / глибина мийки влаштовує. То чи варто переплачувати? Вагаюся... У знайомих була дорожезна мийка - впала ваза кришталева - тріснула і жодна гарантія не допомогла. То ж механічне пошкодження. На заміну купили бюджетну... Може справді варто купувати дешевшу і за 4-5 років замінити на нову /чисту? P.S. зробила сьогодні для себе відкриття - порівнювала дві мийки одного виробника / марки але різні моделі. Одна була пориста, інша - зовсім гладка! Якщо була у мене думка замовляти мийку інетом- то після сьогоднішнього досвіду вона зникла Вибиратиму лише після тактильної перевірки, бо, думаю, за ті пори немало бруду зачіпатиметься. А мити мийку після кожного миття посуду - то щось нереальне.
В мене бюджетна українського виробника з Епіцентру, порадив продавець, в той час Франке була в акції трохи дорожча і він все одно сказав, що нема великої різниці. Мій відгук є вище
Можете сказати скільки приблизно дали за мийку? Може виробника ще скажете. Бо дуже заінтригували , що бруд не впитується )) Я нині налазилася по південному за тими мийками. Ну згрубша вони всі приблизно однакові на вигляд, а як то вибирати в деталях і на що дивитися без поняття. Заходила до дядьків з франке, перепитала там щось про впитування бруду, то він так відмахнувся, що нічого про таке незнає, все там добре миється. Ну незнаю... ітак кухня біла буде і певно треба буде часто протирати, то ще й мийку пуцувати як не знати що... О, ще бачила круту мийку grohe. Ну як круту - вона з нержавійки, глибока на 20см, така чітка квадратна і вигляд має такий вартісний, не як звиклі з нержавійки. Але блін ціна!! 8800 грн!! Кажуть буде скоро акція від виробника, завезуть по 220€, ну так чуть дешевше, але всерівно дофіга! Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
напишіть мені в пп, щоб я пам'ятала, то я пошукаю в записах ціну і на сайті знайду і пофоткаю, якщо треба, сьогодні голова болить
Моя свекруха взяла з фраграніту, чорну. Користується вже пів року. Задоволена, каже, що добре миється, бруд не в'їдається.
Для мене важливо, щоб був обідок-заглиблення по периметру, щоб вода не розтікалась по стільниці. Це, мабуть, ключове, по чому я вибирала свою мийку. Я теж взяла з фраграніту лише через це. Бо з тектонайту були всі без обідка:
ну але на чорній може і не буде так дуже видно того бруду? хіба що краплі води білітимуть як висохнуть
@Kroshka Enot маю для ось таку сушку від ікеї, я її для розморожування переважно використовую, але можна і для овочів чи дрібного посуду, типу лопаток