Лев Межберґ (1933 - 2007)

Тема у розділі 'Мистецтво', створена користувачем Ворон, 18 Жовтень 2009.

1. Ворон

Ворон Well-Known Member

Для мене це напевне тяжка тема. Бо історія мого тата до певної міри зв’язана із цим одеським художником, він як і Лев закінчував одеське училище Ґрекова, і вони у свій час були близькими.Льва я вже знав із Ню-Йорку. Коли ми перший раз зобачились він мене впізнав - тому що я виглядаю як свій батько.

Десь за два місяці до своєї смерті він мені подзвонив із Італії де він тоді жив і малював. Хотів щоб я приїхав щоби ми могли працювати разом. На жаль в мене тоді не було такої можливості.
    Лев був прекрасна людина, таких сьогодні мало залишилось на жаль. Один із небагатьох із одеської школи яка колись давала резонанс на весь світ.

Залишилась одна із його картин колись ним подарована. Із Помпей. Вони захоплювали його якийсь час. Декілька раз він повертався туди для роботи. Щось у тому є -місто і цивілізація знищені стихією. Застиглі в попелі на вік.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Ширшу підбірку робіт можна побачити тут:
    http://fineartreviews.blogspot.com/2009/10/1933-2007.html

Останнє редагування модератором: 18 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 7
  2. Ворон

Ворон Well-Known Member

Відповідь: Лев Межберґ (1933 - 2007)

Зробив ще одну підбірку із того що вдалось знайти в неті. Нажаль нічого із Помпеїв не знайшов. В пізнішій своїй творчості Лев працював із текстурою часто використовуючи віск. Досягав майже класичної простоти в деяких своїх творах. Ця простота і світлість його праць мені завжди імпонували, помимо роботи кольором яка була завжди присутня у творчості митця ще із одеських часів.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Більше робіт можна побачити тут

• Подобається Подобається x 5