Неспокійний сон

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 17 Липень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Знаю, що в нас є теми про дитячий сон, але я би таки хотіла поговорити про це окремо.
    Дозволю собі без дозволу Зорянівоньки зацитувати її слова.
    Від чого діти мають такий сон? Чи є спосіб цього уникнути?

• Подобається Подобається x 1
  2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Неспокійний сон

Може це така специфіка нервової системи в деяких дітей, бо мають такий чутливий сон, і ще може славнозвісна гіперактивність, що їм для підзарядки потрібно так мало часу.

• Подобається Подобається x 3
  3. Liliyah Romanova

Ну наприклад, у наших друзів малу чіпати, коли заснула, не можна, взагалі, бо буде плач, ниття й попсуті нерви на пару годин. А нашого Дарка можна перенести кудись, перебрати, навіть поставити попісяти - і навряд чи то йому сон переб*є.

• Подобається Подобається x 7
  4. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Ой,це в нас наболіла тема..Вже неодноразово писала,що моя мала теж спить тільки годинку в день,при цьому телефони,вхідний дзвінок,телевізор і т.д. має бути відключеним,а я сижу тихенько в іншій кімнаті і не можу навіть поприбирати/їсти приготувати,бо проснеться.А вночі ще гірше:засинає десь годину,потім годинку -дві спить і просинається,бо мами немає поруч.Треба заколисувати,а потім знов пробудка за годину/дві (їсти не хоче).І хоч спить з нами,все рівно вночі прокидається,потовчеться,потовчеться і засне.Буває,що годину лазить по ліжку,поки десь засне у нас в ногах.Я вже не пам'ятаю,коли по людськи висипалась.Не ніч,а каторга.Я вже мовчу про те,щоб привчити її спати в своєму ліжечку...
    Так що сподіваюсь хтось поділиться рецептом міцного сну.

• Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

Щоби поділитися рецептом, треба знати, що лікувати.
    Мені тому й цікаво, які причини такого сну??
    Ну, бо он мій малий навіть на весіллях спав мертво, а мені має бути ідеальна тиша, аби я заснула.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Моя така неспокійна була в перших пару місяців...... спала вдень лише на вулиці пару годин, вдома не спала зовсім.... вночі відрубувалась ближче до 2 ночі.... а потім стала дорослішати і почала спати вдень вдома, засинати на ніч скорше....
    Зараз в неї такий режим що вона хоче спати через 3-4 години після того як проснеться. І коли вже спить - то хоч з пушок пали...вона може лише очі привідкрити - глянути і далі відрубатись. На ніч то взагалі в 9 вечора засинає і вже до ранку, лише може пару раз поїсти вночі.
    Але вона взагалі в мене спокійна дитина - нее плаче без причини, не капризує, не верещить.... а в дівчат на вулиці дітки дуже неспокійні є, капризні, чуть шо одразу в крик, вони і сплять дуже погано....ледь заснуть- вже просинаються.... і вже спати не можуть, і бавитись не хочуть бо не виспались..... а ще буває ні з того ні с сього впадають як в істерику...верещать і нічим буквально не заспокоїти, а потім раз - і ніби і не плакали. І діткам вже пів року і більше.
    Я все ж таки вважаю що тут справа в нервовій системі дитини.

Моя знайома дитину на ніч купала в заспокійливих травяних зборах...ніби допомагало.... але то як тимчасова міра .......насправді треба шукати причину а не маскувати то купанням в травках.

А ще згадала... колись читала що якщо дитину привчити засинати в абсолютній тиші то вона потім як раз буде на найменший шорох просинатись. І радили привчати дитину засинати при включеному ТВ, при розмовах батьків не пошепки і нормальним голосом..... тобто шоб побутовий шум був присутній. Але навряд то є корисним для здоровья і для сну.

Останнє редагування: 17 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  7. Аня

Аня Well-Known Member

В мене мала, як дуже хоче спати,то засне,хоч би що було і перші 30хвилин ні на що не реагує. А далі вже пробуджується,як шуміти. Не так на шум,як на голос або телефон. Вдень також спить годину-півтори. А от вночі... Прокидається за цицьою кожну годину, я вже і так лежу "не дихаю", а то б ще частіше прокидалась. Прокинеться зразу з плачем, я їй цицю, вона 3-4 хв.поцямкає і далі спить

Нам і травки не допомагають:girl_smile:

А я читала,що вдень, коли дитина спить,треба отак привчати до звуків,а от на нічний сон має бути тихо

Останнє редагування модератором: 18 Липень 2009
  8. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

я вот шо зрозуміла. моя Яна - золотко яке ще треба пошукати (хоча іноді ажнепокоюся через то)
    ми спимо якось так 21:00 якщо не вкласти спати то не буде ні плакати, ні капрзувати, а просто відриватиме вухо і видряпуватиме собі очі. Того кладу просто на місце на свому дивані, накриваю пеленкою і глажу по голові. Спить безпробудно до 6:00, будить мене намагаючись відірвати мені ніс або губу під акомпонемент різноманітних звуків. Поїсть, десь зо 30-ть хвилин побавиться і знову засинає і до 11:00, там просинається і знову їість. Бовиться десь до другої, отримує порцію свого десерту (печене яблучно) і десь 14:30 засинає спить дві години, потім просить їсти, їсть супчик і досипає ше годину-півтори. Просинається, бавиться, йдемо гуляти, приходимо, їмо, бавимося, купаємося і знову спати...
    Шось вона забагато спить. В мене сусіди навіть не знають шо в мене дитина є. Вона просто майже не плаче, а коли плаче то так тихенько собі ниє, а не верещить. За свої півроку шось до п*яти раз верещала і всьо. Єдине шо возмущається коли з води забираю... зато потім зразу засинає. А ше ми іноді зранку коли Яна встане не в 11:00, а на годинку раніше то купаємося і взагалі водні процедури добре впливають на нервову систему то я своє чудо у воді тримаю мінімум 30-45хв (ну і шо шо вода вистигає, закаляється зразу)
    Так що як на мене то слід побільше і початсіше діток купати, хоча є і такі шо їм подушка з валеріанни не допоможе спати нормально. Але то всьо проходить і нормалізується з часом.
    Всім діткам бажаю солодких і спокійних снів :)

• Подобається Подобається x 14
  9. Natalya

Natalya Well-Known Member

І у нас почалася історія з нічним сном. Поспить годинку-дві у своєму ліжечку, просинається і в істеричний плач, руки тягне до мене. Поїсть, але спати хоче тільки з нами. А у нас то наразі вузький старий диван-книжка з ямою посередині (написала і аж самій страшно стало :)). А дитина собі у тій ямі спить і ногою в зуби отримуємо по черзі то я, то чоловік. Зате не плаче. А як же дитячий хребет? Іноді думаю, що просто я забагато часу проводжу з дитиною (99:wacko:, тому він без мене нікуди не хоче. Або ревнує... точно ревнує. Вдень же ж гарно спить 2 рази по 2 год у своєму ліжечку, правда, в тиші, бо я залишаю його самого на 2 поверсі і можу робити якусь свою роботу на першому. Може нам треба трохи розходитись час від часу? Але знову ж немає з ким його залишити...

• Подобається Подобається x 3
  10. Аня

Аня Well-Known Member

Ми добре спали,майже усю ніч /раз тільки цицю їла/, до перших зубів,а далі пішло і пішло...Може то зуби її так мордують, бо лізуть "комплектами",а якраз зараз 3 четвірки вилізли,а четверта ніяк десну не може прорвати. Але я пробувала помастити бебі-дентом і все одно просипалась щогодини. Мені сусідка радила купити каплі заспокійливі, але мені такий вихід не до вподоби

• Подобається Подобається x 2
  11. марі177

марі177 Well-Known Member

спробуйте покласти свячене зіллячко під подушечку і покропити ліжечко свяченою водичкою,можливо в вас хтось був з чужих перед цим,або дитинці самотньо я клала поруч іграшку і допомагало.:girl_smile:

12. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Нам теж одна лікарка радила капати Настюші Нотту,мотивуючи це тим,що дитина дуже збуджена.Але та ж таки лікарка і радила в 10 місяців відмовитись від грудного годування і чимраніше віддати дитину в садок.Тоді б дитина не була так прив'язана до мами і гарно би собі спала.Один чи два дні я навіть капала малій заспокійливе,але потім вирішила не мордувати доцьку ліками і чекаю,що переросте..

• Подобається Подобається x 7
  13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я теж переважно лежу і скрипнути диваном боюсь зайвий раз, ну мало лі, щоб не збудити. А мала теж буває так проснеться, хниче, я їй сісю даю, вона пару раз цямнке і засинає. Я думаю що то їй скорше щось сниться.... ну або дійсно зубчики прорізаються.

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Левко як народився, то спав багато. Міг спати і при телевізорі і при розмовах. А от чим далі - тим гірше. Вночі ще так-сяк. Засинає 9 і прокидається 7-8, кілька разів вночі гамає. Але перекласти його в ліжечко - катастрофа. Так і спить з нами поки. Плануємо купити йому диванчик і таки якось переселити. А вдень засинає, десь 30-60 хв спить сам, а потім тіко зі мною.
    Теж читала що в гіперактивних діток то норма. Хоча дивно - вони якраз би мали довше відсипатися після всіх подвигів:)
    Ще нам допомагають сусіди, яким треба голосно перегукуватися, вигулювати псів, забивати якісь дошки.......
    А ще він як прокидається - зразу відкриває очі, злазить з ліжка і кудись біжить... Нема якогось просипання, ніження.......

• Подобається Подобається x 6
  15. VIKI

VIKI Well-Known Member

У мене доця ну дуже погано засинала, і капризує, і плаче, на руках її носиш по пів години ну просто жах, а на вулицю тільки виїдеш, очка закриваються і 2 години вона вже спить.

16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А мій на дворі разів 5 спав всього. Ну як він може заснути, якщо навколо стільки цікавого??? Навіть вдома ми закриваємо штори, скадаємо все в кімнаті, закриваємо вікна...

17. Аня

Аня Well-Known Member

Дивлюсь на Вашу лінієчку і складається думка,що то вікове:girl_smile: Тільки ми і на вулиці у візочку засинаємо,як довго гуляєм

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Дуже схожа ситуація, вдень наша Іра спить і ліжечку але не довше години півтора, вона взагалі-то спить так як і поводиться в періоди неспання, неспокійно, постійно міняє пози, крутиться, їй то ліжечко обмежує рухи, тому і кричить, але засинати сама там не хоче тільки з нами, на нашому ліжку.
    Коли вже час спати кладу на ліжко наше, а вона повзе між наші подушки і влягається і засипає, тоді тихенько перекладаю.
    Надворі теж ніяк, це не реально.

19. ірен

ірен Well-Known Member

Бачу тут дітки всі засинають на ніч десь в 9год вечора,а наш Денис до 11 товчеться кожного дня ,а то і довше....
    Для себе наразі відкрила таке,що малий спить цілу нічку,тоді коли поїсть наніч вівсяної кашки,а якщо це буде якись суп чи щось таке то буде будитися по пару раз(напевно заважко на животик).
    Спить малюк тільки в своєму ліжечку,але засинає обов"язково біля циці,потім перекладаю його і він там собі спаткає.Вдень спить раз або 2 рази,але це залежить від того коли він зранку прокинеться(якщо дуже рано то 2 рази)
    Правда коли ріжуться зуби,то я й 10 раз на ніч можу до нього вставати,бо пост хникає,дам цицю 2хв посмокче і знов засинає.
    Надворі ми не спимо,бо як можна спати надворі коли тут стільки цікавого...

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а у нас все трохи по-інакшому...
    денний сон-раз спимо приблизно годинку плюс мінус в Стрийському парку,а я читаю на лавочці книжку,другий раз у хаті годинку-1,-1,5 а я в неті сижу,або їсти варю,або шось роблю.
    з самого народження ,коли мала спала вдень,я не робила їй тишу.грала легенька музика,або я балакала по телефону,або я була на вулиці з нею,я мала на меті досягнути того,щоб вона могла спати в любих умовах,бо знала що то таке ,коли дитина спить лише в тиші.(мала досвід).Софія і на забаві в ресторані мирно спала і їй було наплєвать на всії і все. :girl_cool:
    :girl_claping:взимку була 2 місяці в батьків,там графік наш трохи помінявся.там тиша і спокій,Софійка почала звикати до того і я помітила,що чим далі тиша ,тим більше вона будиться від любого звуку.але то вже минуле:girl_smile:
    нічний сон- йдемо в 21 спати ,за півгодинки я вже в компі.але буває по-різному,залежить від її стану і від того як спала вдень,чи була на вулиці.якшо сталося так і я була з нею мало на свіжому повітрі,вона спатиме не так суперово,але то вже дрібниці.
    я задоволена тим,що маю.
    моє чудо може спати де завгодно.звикла з малку,шо вона всюди з мамою,або в слінгу або в Максі-козі(коли не було слінгу,їздили закуплятися в автокріслі і вона спала там всі закупи).
    ВВажаю,що ми самі можемо впливати на сон дитини-побільще свіжого повітря,активних ігр,позитивних вражень і відповідних умов-і сон буде просто чудовий!:girl_smile:

• Подобається Подобається x 5