Більше тижня в старшого трималась температура. Точніше, гуляла від 37 до 39,3. Температуру ніяк не збивала. У перший день син жалівся на головний біль (вперше таке від нього почула) і температура у перший же день була близько 39. Відсутність апетиту, слабкість. Давала пити сік з цибулі з цукром. З чоловіком поставили діагноз - грип. На другий день з"явився мокрий кашель. Син - астматик, завжди простуди і віруси супроводжувалися бронхоспазмом, але не в цей раз. Подзвонила гомеопату, сказав щось випити, але полегшення не настало. Після тижня температури і кашлю почала панікувати, гомеопат послухав - сказав що є хрипи, краще зробити ренген. Зробили - є запалення легенів. Пульмонологу повідоміла, що дитина - астматик. Тоді вона сказала, що по знімку не до кінця зрозуміло чи то запалення, треба послухати. Послухала - каже треба антибіотик. Я просила "Може обійдемось? Температура гуляє, значить організм бореться?" Сказала зробити аналіз крові. Зробили: лейкоцитів 17, ШОЕ 30. Дуже погано, почали пити антибіотик "Сумамед 250" по 1 капсулі 3 дні. Треба було давати ще вентолін, лазолван та аскорбінову кислоту. Температура і мокрий кашель пропали на другий день. Почав нормально їсти (поки була температура схуд на 2 кг). Але тепер з"явився якийсь кашель коли малий лягає спати. Водила слухати до 3х різних лікарів - кажуть, що ще є хрипи і спазм, треба давати вентолін, щоб розширити бронхи і мокротиння виходило назовні, бо знову буде запалення. Третій тиждень діти сидять вдома: старший бо хворіє, менший без старшого не хоче йти в садок. Я вже остаточно заплуталась: чи був в нас на початку грип? Чи то він дав такі ускладнення чи наші постійні аллергічні бронхоспазми? Чому тим "грипом" більше ніхто не заразився? Чи було в нас запалення? Чи недаремно ми пили антибіотик? Як довго "вичухуються" після пневмонії? А обов"язково робити контрольний ренген, (картина не точна через астму, зайве опромінення)? Комусь помагали масажі після пневмонії? П.С. Ренген ще показав, що в малого є сколіоз (початковий) Після народження дітей вже разів двісті пожаліла "Чому я не медик?"
Відповідь: Пневмонія у дітей довго, дуже обережними треба бути щоб не поновилось запалення..... ми з моїм братом в різний час мали пневмонію, двохсторонню, нижні долі - то ще певно місяця 4 після самої пневмонії періодично починався то бронхіт то просто кашель, ну як восени захворіли так певно до весни поки не стало тепло і хворіли. Ну і пневмонія то така зараза яка має здатність повертатиьс через роки, тобто перенісші її 1 раз, шанси перенести її вдруге більші ніж в тих хто нею не хворів ні разу.
Відповідь: Пневмонія у дітей Я в дитинстві теж регулярно (2 рази в рік) хворіла пневмонією, потім (в років 10-12) переросла. Ми тільки сьогодні з лікарні (перша педіатрія на Орлика). Краще туди не попадати. Просто ЖАХ!!!! Найкращий вихід - хороший лікар (де його взяти - сама шукаю вже 5 років - НЕ ЗНАЮ), лікарі в лікарні - лише за уколи та антибіотики. Добре помагають вичухатись з того стану різні фізпроцедури (типу електрофоресу, інгаляцій, масажу). А ще є така класна штука - небулайзер. Сама зараз задумуюсь над його придбанням. Видужуйте і бережіться (це зараз у вашому стані найголовніше)!!!
Відповідь: Пневмонія у дітей Ми такий вже придбали "Omron" - хороша штука, можна навіть інгаляції з боржомі робити. В основному використовуємо для зняття сильного бронхоспазму (з вентоліном). Пару раз рятував малого від лікарні. Дякую за підтримку!
Відповідь: Пневмонія у дітей Думаю, що мають помагати. З нами в палаті лежала дівчинка з пневмонією, їй призначили масажі, інгаляції та якісь (не пам"ятаю точної назви) процедури, коли груди гріють якимось магнітним приладом. Це вже після курсу антибіотиків та вентоліну. Процедури призначили днів на 5. Маю телефон лікарки, яка вела нас у лікарні на Орлика (ніби непогана), але в них своє бачення. Я проти антибіотика боролась один день, вона мене послухала і не призначила, але коли виявили ще й отит в обох вушках, мусила я здатись (дуже тої холєри боюсь). Якщо маєте бажання, можу в приват скинути телефон, але будьте готові до здачі аналізів та (напевно) повторного ренгену. Запускати ситуацію з хрипами я б не радила. Сама тиждень пробувала побороти то, але нічого мені не вдалось, лише втратила час.
Відповідь: Пневмонія у дітей На Орлика боюсь попадати: там завжди рекомендують лягати в лікарню, розповідають страшилки. Дякую, у 5ій дитячій поліклініці на Чупринки теж хороша пульмонолог, і нормально ставиться до гомеопатії. Сьогодні здали кров: лейкоцитів 6,5, ШОЕ 8. Все в порядку. Хрипів немає. Ренген поки не казали повторювати. Взяли довідку. З понеділка йдем в садочок :dance2: Тепер ще більше починаю сумніватися, чи була в нас пневмонія?
Відповідь: Пневмонія у дітей А як прізвище? Мені на всяк випадок. Ми ще доліковуємо старий обструктивний бронхіт у тій жахливій лікарні на Орлика (правда відпустили нас додому без виписки). Страшенно боюсь повтору. Тому хочу "як тільки" так відразу до нормального пульмонолога. Бо в перший раз розгубилась і піддалась (дитинка маленька, а мама дурненька)
Відповідь: Пневмонія у дітей дуже добре допомагає боротись з кашлем і пити ліки не треба. Ми постійно з ларингітами боремося інгаляціями, осінь-весна в коробки не ховаю, мені рекомендували не тільки розчинами робити, а й звич. фізрозчином в ампулах по 5мл., щоб знімати набряки, зволожувати і полегшувати відкашлювання. а як з боржомі робите? нам допомагали, але треба у лікаря проконсультуватись, щоб не було гострої фази. А як робити дренажний масаж може будь-який лікар показати. В 5-й поліклініці не тільки пульмонолог-алерголог хороша, ще й масажисти добрі, можете домовитись, щоб додому приходили робити. ось телефон реєстратури 5 пол.: 237-03-87, у них одна вона пульмонолог-алерголог. ми переїхали і тепер до 2-ї поліклініки на Симоненка відносимось , нічого доброго не можу сказати , на консультації вожу дітей в 5-ту.
Відповідь: Пневмонія у дітей Тобто Ви користуєтесь ним і при захворюваннях верхніх дихальних шляхів? Бо трохи полазивши в інтернеті, вичитала, що ті небулайзери лише для нижніх дих.шляхів. А ми часто маємо проблеми саме з верхніми (тому то і хочемо придбати). І ще питання: хто Вам визначає курс інгаляцій через небулайзер? Бо наша педіатр в тому ніц не розуміє, а до лікарки в лікарню боюсь звертатись - в них на все "убойні" дозі. Чи можна з тим питанням до пульмонолога в 5-ту звертатись? Вона з тими небулайзерами "дружить"?
Відповідь: Пневмонія у дітей Дружить, в неї в кабінеті (в інгаляторії) стоїть їх кілька, серед них є "Омрон". Можете якийсь час туди на інгаляції походити поки свого не придбали. Просто наливаю боржомі з пляшки, стараюсь перед тим випустити газ. Наливаю близько 3 мл роблю інгаляції близько 5 хв. За цей час вся або майже вся рідина випаровується. Ще чула, що можна робити трав"яні інгаляції, але треба дуже добре процідити (можна зашкодити небулайзеру). На свому поки що не ризикувала. Я знаю, до меншого вже колись запрошувала.
Відповідь: Пневмонія у дітей з інгалятором познайомилась вперше, як потрапила на Орлика, малого 1,5 місяці лікували від "пневмонії" і відправили нас до лікарні, мені порекомендували лікаря, от він і настояв на покупці небулайзера, купили Омрон компресорний. як виявилось у дитини не було запалення (рентген підтвердив), а весь час був ларингіт, а йому стільки антибіотиків даремно вкололи . Лікар і сказав робити інгаляції звич. фізрозчином. о, як я вас розумію, наш дільничий лікар взагалі не знає що то таке і з чим їдять. У мене є корпоративний лікар, яка призначає інгаляції нам. фіз розчином робимо по 5 мл., старший сидить з маскою, а меншій роблю "вільним диханням" тримаю недалеко від носика без маски, щоб димком дихала (у нас є кишеньковий ультразвуковий інгалятор, безшумний, але дорожезний. купували, бо малеча в 5 місяців дуже боялась шуму від компресорного, лікар сказав припиняти інгаляції, коли дитина нервує або плаче). фізрозчином меншій знімали спазми, щоб не колоти гормони довго, призначення лікаря: 4-5 разів на день. коли додому виписали, то у виписці написали робити і дома ще 5 днів, офіц. діагноз був гострий фаринготрахеїт. обов"язково порадьтесь з лікарем, який практикує лікування інгаляторами і зможе докладно пояснити. Я не жалкую, що вони є в хаті, шкода що часто доводиться ними користуватись . Нехай наші дітки будуть ЗДОРОВІ!
Відповідь: Пневмонія у дітей А моя донечка(3 роки) ,в листопаді мала два рази запалення.Перший раз мала двостороннє прикореневе:температура 37-39,8 днів три була,кашлю як такого не було,зробили аналізи ШОЕ-40,лейкоцити-15, рентген-діагноз запалення.Лікувались вдома ,кололи цефтріаксон 7днів.Після того та-якби все було добре, температури не було,аналізи добрі,лікарка приходила чуть не через день слухати -хрипів не було ,все чисто...А через 5 днів знов почала підніматись температура,спочатку 37,на другий день вже 39,8 (правда один день покашлювала).Здали аналізи -погані лейкоцити 25,ШОЕ-15. Зробили флюорографію-діагноз лівостороннє прикореневе запалення .Мусили залишитись в лікарні на Орлика .Зараз помало відходимо.... В цей самий час сестри дочка також мала запалення. А до повного щастя старша вже встигла перехворіти грипом .І зараз з нею ситуація не ясна ,температура скачить 36,6-37,4 і ШОЕ-26.Якщо так буде дальше йдем робити рентген....
Відповідь: Пневмонія у дітей І я сюди поплакатись. Були сьогодні в лікарні на Орлика, думали за випискою, а отримали нову порцію уколів в вену ((((. Сказали, що з п"ятниці стан погрішився, знову бронхоспазм, хрип, свист. Каже лікар, що дома маємо якийсь алерген (скоріше за все це грибок на стінах), який і не дає моєму мацьопству вичухатись. Завтра знову їдемо за новою порцією уколів (((. За час мого перебування в лікарні вернулось вже 5 пацієнтів цієї лікарки з погіршенням. Тому ТЕРМІНОВО шукаю альтернативу, подумую завтра з"їздити на Пушкіна в 5-ту до пульмонолога. Ще сватають мені Січкоріза (як приватного педіатра). А що б Ви робили на моєму місці? Куди бігти, що робити?!!!! І ми придбали той небулайзер Омрон, як бачу, не даремно ((((. Домовилась, завтра їду до Плашенко, сподіваюсь, вона мене розрадить. Дуже на неї надіюсь !!!!
Відповідь: Пневмонія у дітей В тому то і справа, що чітко визначених ознак немає. Т.б. температура може бути, а може і ні. Може бути високою або низькою, може триматись тиждень або лише пару годин (і лікарня). Кашель теж може бути сухий або мокрий, а може бути взагалі без кашлю. В знайомих дочка днів десять лише злегка покашлювала, температури не мала, останні два дні (перед лікарнею) багато спала і мала блідий (сіруватий) колір обличчя. Як тільки піднялась температура (відразу висока) - викликали лікаря, та послухала і сказала викликати швидку. В лікарні поставили діагноз - плеврит, кололи кількома антибіотиками, відкачували воду з легень і сказали, що якби до них потрапили на кілька годин пізніше - могли дитину і не врятувати.:no: ---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ---------- Може хтось з лікарів на форумі роз"яснить?
Відповідь: Пневмонія у дітей От і ми не так давно повернулись з "цієї жахливої лікарні на Орлика", де також лікували пневмонію. Почалось усе з температури, спершу була 37,8, я викликала лікаря, яка послухала дитину, сказала, що в легенях чисто, дала загальні поради, деякі ліки порадила та й усе. Але температура продовжувала рости і доросла до 40,1...Тоді я не на жарт перелякалась, педіатр прилетіла знову, знову ж таки послухала і ніц не почула, але сказала негайно їхати до лікарні. Я цьотка слухняна, тим паче, в такій ситуації, от ми і поїхали. Звісно ж, почалось - антибіотики, крапельниці, аналізи. Аналіз крові - ШОЕ 53 (!!!), що свідчило про запалення, але ніхто нічого не чув! Температура почала падати, малий ожив, їв-пив добре. Відправили нас на рентген. І тут був професорський обхід...прийшов професор і на пару з якоюсь дуже поважною лікаркою слухали малого з обох сторін, і нічого не чули. А рентген-таки показав мале прикореневе запалення...і то кашлю в нас не було взагалі! Я чула, що сам професор дивувався, казав, що така картина взагалі нетипова. Ну менше з тим, відпустили нас на вихідні додому, а вже в понеділок зранку ми примчали до лікарні знову. Цілу ніч дитина рвала, на ранок почалась діарея, ослабився сильно, сонний...просто розпач брав! Знову уколи і крапельниці. До того ж, на той момент така ж картина була ще з кількома маленькими пацієнтами. Антибіотики одне лікують, але інше вбивають, ту ж мікрофлору кишківника, і нема на то ради. Просиділи ми в лікарні тиждень...Да, ета не Ріо-де-Жанейро, але про "жахливість" ви все ж перебільшуєте. Звісно ж, лікарняна обстанівка, тим паче, така аскетична, як на Орлика, не може впливати позитивно. А ще й хвилювання за дитинку, стрес - які ж тут позитивні емоції? А загалом - персонал приємний і уважний, лікарі - хороші фахівці своєї справи, я аж не чекала (ми вперше були у лікарні). А наприкінці порада, може, і дещо банальна - не зволікайте з викликом лікаря! Багато хто радить почекати, поки організм сам здолає вірус, і температуру не збивати, а в той час хвораба (а це ж може і не вірус, і взагалі невідомо що) прогресуватиме і виснажуватиме дитину. Малий сестри моєї вже досить довго кашляв і мав температуру, а вона думала, що то зуби...коли в дитини температура зросла до 39,7, закликали лікаря...знайшли фолікулярну ангіну. Кожному треба бути трошки лікарем, але не занадто
Відповідь: Пневмонія у дітей чайна ложечка є у всіх гляньте 2 рази горло здорової дитини, 2 рази горло при ГРЗ і ви вже не спутаєте ангіну... принаймі будете знати коли варто кликати лікаря, а коли ні для того і є мама, аби контролювати стан дитини, зміни в кращу-гіршу сторону. Зрештою діагностичний візит до лікаря не виключає "не збивання Т" і "само пройде" Прикорнева пневмонія тим і небезпечна, що не вислуховується... і на рентгені важка у діагностиці... і показники крові спочатку можуть бути в межах норми... важлива об"єктивна оцінка в цілому + досвід лікаря