Відповідь: Рецепти для вегетаріанців/сироїдів Так, тільки б вдалося все..Зараз викисає... Вчора пізно дуже вже вистиг хлібчик з родзинками і горішками--житній, то я не стрималася, та й вночі так напробувалася, що ще годину не йшла спати.
Відповідь: Рецепти для вегетаріанців/сироїдів Звітую. Паска на заквасці смачна, але відрізняється від звичної трохи таким сирним присмаком. Чоловікові моєму смак не сподобався, а всій дівчачій компанії--так. Єдине, що я не могла вже чекати, щоб вона достатньо виросла( а без дріжджів цей процес довший), тож трохи "забитіша", ніж має бути. Тож її треба пекти не в суботу,коли маса роботи, а в "спокійніший" день. ---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ---------- Коли спечу вже гарну, то можна буде і сфоткати.
Відповідь: Рецепти для вегетаріанців/сироїдів Дівчата, як придати всяким соєвим котлетам-стейкам смак м"яса? Їм щось в Гріні - все супер, смак. як у справжнього м"яса. Тільки годую вдома - пакость якась виходить
Відповідь: Рецепти для вегетаріанців/сироїдів Може вже не актуально, але мені подобається або замочувати в марінаді на ніч, або тушити в соусі. Дуже смачно виходить соєві штуки тушені в томатно-сметанному соусі зі спеціями. А ще дуже смачно, якщо додати соєві стейки, попедньо відварені, до борщу і залашити іх там на декілька годин.
Готувала дуже смачну Картоплю з вершками. Ось рецепт: Спойлер: Картопля з вершками Картофель со сливками Картофель со сливками — очень питательное блюдо, и оно идеально в холодные зимние дни, когда всех притягивает теплота кухни. Подавайте это блюдо с поджаренными лепешками п у р и, горячими булочками или гренками—и ваша семья, я уверена, будет приветствовать такую замену обычной жареной картошки. Картофель можно довести до полуготовности заблаговременно, либо сварив на пару, либо поджарив его с вечера или ранним утром, и закончить приготовление блюда непосредственно перед подачей. Время приготовления: 40 мин Количество порций: 6-8 12 маленьких картофелин (ок. 1 кг), очищенных 5 ст. ложек (75 мл) топленого или несоленого сливочного масла 1/2 лаврового или александрийского листа 3 гвоздики 3/4 стакана (180 мл) жидких сливок или молока 1/2 чайн. ложки черного душистого перца 1 чайн. ложка морской соли 2 ст. ложки нарубленной свежей петрушки или кинзы 1 щепоть молотого красного перца, сладкого (паприки) или острого (кайенского) 1. Разрежьте картофель на четвертинки и проткните каждый кусочек в двух-трех местах кончиком острого ножа. Нагрейте на среднем огне топленое или сливочное масло в большой сковороде с утолщенным дном и тефлоновым покрытием. Положите лавровый лист и гвоздику, и пусть они пошипят в масле несколько секунд. Добавьте картофель и жарьте, изредка помешивая, до полу готовности, пока не станет золотистым. Вместо обжаривания вы можете сварить картофель на пару с лавровым листом и гвоздикой (это можно сделать заранее). 2. Влейте сливки или молоко, убавьте огонь и варите, помешивая, пока жидкость не выпарится наполовину и не превратится в густой соус, а картофель не станет мягким. Посыпьте перец и соль. Снимите сковороду с огня, закройте крышкой и оставьте на 1-2 мин Затем осторожно перемешайте, удалите гвоздику и лавровый лист. Подавайте картофель горячим со свежей зеленью и паприкой или кайенским перцем.
Спойлер: Рис з овочами 1 стакан риса (у меня Басмати), помыть и замочить в воде пока занимаемся овощами. Так он меньше будет вариться. 1 небольшой или 1/2 большого баклажана, нарезать на кубики. Не знаю, то ли наши баклажаны другие, но я их не промываю и даже не чищу, горчинки совсем нет. А вы делайте по-своему. 2 небольшие морковки, нарезать на кубики 1 луковица, нарезать мелко 2 картошки, нарезать на кубики 1 перец, нарезать на кубики 1 помидор, нарезать на кубики 3 зубчика чеснока, нарезать мелко соль, перец и специи по вкусу 2 ст. л. оливкового масла Овощи обжариваем на сковороде с маслом добавляя их поочередно, начиная с лука и заканчивая помидором с чесночком. Это у вас займёт около 30 минут. Посолим, поперчим, добавляем рис и 1,5 стакана кипятка, перемешаем, накрываем крышечкой, уменьшаем огонь на маленький и готовим минут 15 до готовности риса.
Овочева лазанья (гляньте в Джеймі Олівера), макарони-равлики фаршировані сиром і шпинатом, кіш з овочами і грибами, можна з тофу щось вигадати. Sent from my XT1052 using Tapatalk
Ого) Я щось не увляла що є такі поєднання, про ладу, бурфі перший раз чую. Рона, а де ви як правило берете рецепти, цікаво дізнатись про ладу, бурфі і можливо щось інше сподобається. Діліться посиланнями, книгами Я готую звідси Веганский НЕфастфуд: бургеры с нутовыми котлетами - рецепт с фото | Добрые вегетарианские рецепты, та звідси Вегетарианские рецепты "Приготовим с любовью!" (але на другому сайті асафетиду замінюю цибулею і коригую приправи під свій смак, можу і часник добавити) Взагалі багато чого підлаштовую під свою сім'ю. Ще іноді захожу на цей блог Fox & Foxy - Блог о веганстве, сыроедении и более осознанной жизни наших львів'ян/ Там рецептів поки мало, але дещо корисне буває. Ще готую рибу часто (в мультиварці переважно) також з інтернету взяла рецепт (Мені подобається бути песковегетеріанцем, не їм м'ясо, але їм рибу). І маю одну книгу з якої готую "Рецепты нашего дома". Це рецепти від кухарів пансіонату, який славиться смачною кухнею, цікаво, що також вегетеріанські, але не все мені звітам получається, там, наприклад, котлети в духовці готують, мені це непривично та інші моменти
@maavka погугліть Сатья - Нескучная кулинария. У мене багато друзів-вегетаріанців, я часто їздила на йога-семінари, де готували цікаві страви (зараз малюк на ГВ, то трохи припнута)))). Тобто це здебільшого досвід від живого спілкування.
Дівчата, може зараз є щось в тренді цікаве? Буде в нас гость, вегетаріанець. Треба щось до кави, чаю, канапки... Тобто не перше друге третє.... Поможіть
Є різні вегетаріанці. Молочку, яйця їсть чи ні? Якщо - так, то будь-які солодощі підійдуть. Якщо - ні, то можна спекти щось з тіста філо з фрутовою начинкою. Замість канапок можна подати різні намазки до хліба: хумус, грибний паштет, паста з авокадо і т.д. Або якщо їсть молочку, то змастити філадельфією і покласти зверху вялені помідори або шматочки авокадо і т.д.
@Online, наразі тільки м'ясо не їсть . Чоловік бачив, як цей знайомий їв бутерброд з яйцем... Мені б було простіше, якби рибу їв, тре уточнити до речі, щоб голову не ламати