Те, про що не прийнято говорити

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем La esposa, 1 Серпень 2011.

1. La esposa

La esposa Moderator

Поговоримо про пологи.

Блукаючи просторами інтернету, натрапила на таку фразу:

Власне, про що це я?

От читаю розповіді про пологи на ДП. Більшість (на щастя, бо добре, що все ок) пише: мені зробили клізму, але все обійшлося. Довгий час я не розуміла, що обійшлося, що саме мало статися, але не сталося :) Дуже малий відсоток жінок все-таки розказує, що її пронесло, знудило і т.д. Але все-таки частина породіль не хоче розказувати ось так в деталях, обминаючи усі бодай трохи гоструватенькі слова. ЧОМУ???

звичайно, це стосується здебільшого тих, хто народжував у пологовому, але все одно, навіть у максимально природніх умовах є речі, які все-таки стаються, і про які говорити "негарно".

Пропоную забути про евфемізми, і говорити, як воно настправді є. Бо інакше треба здогатуватись. Ось таке мене і відлякує - все "найцікавіше" можна взнати аж у самому кінці. А я вважаю, треба бути морально готовою до всього.

Якщо раптом така тема виявиться непотрібною, або викличе спротив чи негатив - дуже прошу модераторів одразу її закрити :girl_yes2:

2. irushka

irushka Well-Known Member

Відповідь: Те, про що не прийнято говорити

Це типу так треба розповідати тим, хто ще не народжував, щоб були готові? Але такі тортури далеко не всі переходять, в мене, наприклад, не було на останніх пологах ні катетера, Ані руки по лікоть не встромляли мені, тобто взагалі не встромляли, а щодо "пронесе", то просто разом з початком перейм частіше в туалет бігалось, в клізмі не було потреби, на пологах жодних конфузів я не мала.
    Може тому, що під час пологів всі ці деталі не мають значення для жінки, тому й не говорять :dntknw:

3. marianast

marianast Well-Known Member

Власне. Гарна тема. Була в п"ятницю в пологовому, лікар казав обов"язково поголитись і сходити "по великому" вдома, перед від"їздом до пологового. Питаю, чи робити клізму і наскільки то обов"язково, каже : "ну не є обов"язковим, як захочете, як получиться...." Проконсультувалась в мами, висновок - робити. Нащо нам всякі казуси?
    Хто ще не в курсі - в пологових більше не голять і клізми не ставлять.

---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:35 ----------

Це не обов"язково, зрозуміло. Але краще бути проінформованою, про всяк випадок, щоб не губитись потім.

4. Carpe diem

Carpe diem New Member

обов"язково-не обов"язково, але в пологовому вас до цього аж ніяк не змусять! а як це обов"язково перед пологами? от я, наприклад, народжувала на два тижні швидше! якщо сходити "по великому" вдома я ще встигла, то зробити собі гарненьку епіляцію, щоб (в першу чергу!) не стидно було перед лікарями, які обступлять тебе, ледве ти розсунеш ноги, явно часу не було(у мене були стрімкі роди, все відбувалося ну дуже швидко)! але коли в тебе перейми, все болить, то останнє, про що ти думаєш, це те, яка в тебе там зачіска :girl_spruce_up:
    а щодо "великих" справ і "малих", то краще б було самій клізму зробити, бо те, що ви сходите вдома в туалет, вас не врятує. під час переймів ой як припирає!!!! :o

5. Venezianka

Venezianka New Member

А на рахунок клізми - я була впевнена, що це роблять в пологовому.

6. marianast

Не знаю, бути в повній бойовій готовності від 37тижня і далі,мабуть. Я поголилась десь тиждень тому і постійно підтримую марафет, щоб не було "раптом". З дзеркалом в душі то не є важко. Клізму робитиму однозначно.

---------- Додано в 09:25 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ----------

Вже не роблять. На Мечнікова точно. Я питала.

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

я ті казуси і з клізмою мала. думаю, що навпаки, якби не зробила, то все б виглядало "приємніше".нащо вам та клізма? живіт і так хапає, поясниця болить,а ви ще й туди собі водички запустите і додатковий тиск створите. я не бачу в тій штуці ніякої потреби.

8. Carpe diem

Carpe diem New Member

ну, звичайно, що і я наперед підготувалася! просто веду до того, що якщо би раптом хтось не встиг привести себе в порядок, то це не причина для переживання. в момент родів треба думати явно не про це!

а клізм не роблять ні де - це вказівки МОЗ, які, якщо не помиляюся, вийшли десь на початку року.

9. marianast

А якщо зробити на початку перейм? Хіба не легше з пустим кишечником?

10. Женічка

Женічка Well-Known Member

мені здається, що краще буде останні тижні не переїдати. ніде у світі ніяких клізм не роблять. у мене м"яко кажучи вся рідина не вийшла, а тоді в процесі родів ох як весело було. хоча, то такі мєлочі жизні, що навіть не згадаєте.

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

коли почались перейми, за 10 годин я без клізми три рази була в туалеті. а так як нічого за день не їла, то і до вечора було пусто)

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну що можу сказати....
    зі свого досвіду руку по лікоть в мене не пхав ніхто ))) зато особисто говорила з дівчатами в яких пхали, відчуття з їх слів непередаваємі. Але в одному випадку дитинка неправильно лежала і лікар дитинку правильно обертав, а в другому випадку була двійня і жінка б не розродилась. бо там якісь були ускладнення які вимагали також такого втручання лікаря.
    перед родзалом була клізма, і понятно що я була в туалеті після неї, при чому за 15 хвилин разів 4. і здавалось що вже винесло з мене все що можна.
    Але коли вже народжувала, на самих потугах, не зважаючи що в мене був і катетр в сечовому.... напевно від напруги і тиску він з мене вискочив і стався казус "маленький" прям на дохтора ))) а потім на черговій потузі стався казус "великий". Я памьятаю страшенно вибачалась в той момент, але ніхто не зветрав на ті казуси уваги.
    Щодо марафету, то вмене марафет завжди, при чому повний, тому якогось ще більшого марафету не робила....

Останнє редагування: 1 Серпень 2011
  13. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Дурне питання - а то болить, коли катетер в сечовий вводять?

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ну про "руки по лікоть" :)
    мені запихали, бо відкривали матку вручну. На форумах раніше начиталась, що то страшенно болить, і що навіть огляд дуже болючий. Тому на крісло залазила і думала, що тут мені й гаплик. Але нічого, не так страшно :) Ну, відкривання - то болить, але знов-таки, залежить, як поводитись. Якщо дихати і не кричати, то все це нормально.
    З того, про що не прийнято говорити - в мене на пологах були хлопчики-інтерни (в той день я була "тяжким випадком, на якому можна повчитись"). От власне, присутність 2-3 гарненьких хлопців, які з професійним зацікавленням спостерігали "запихання рук по лікоть" було досить так... як вам сказати... :) хоча, коли перейми через хвилину по 60-90 секунд, то не до того, звісно. Але треба було бачити, як мій чоловік на тих хлопчиків дивився :).
    не всі дівчата знають, що підчас перейм може бути блювання. Про пронос знають, а про блювання - ні. Дуже памятаю, як я думала, що шлунок взагалі відірветься і випаде, бо рвало дуже багато разів, а я нічого не їла майже добу... плюс на Батальній був якийсь тупий забобон - розпускати жінці волосся на пологах. Мало того, що жарко, а коли тошнить, то воно ну дуже заважає. Але я щось їх послухалась і не брала в пологову залу і гумки ні заколки. Про що дуже пошкодувала.
    Ну і ще, на якомусь етапі я не могла сама сходити попісяти. А акушерка каже, треба. І принесла мені судно. І тримав мене чоловік над тим судном, і я думала, що провалюся крізь землю. Але, як не дивно, "все получилось"
    В принципі, то все, звичайно, дурниці. Але поголитись дійсно краще вдома, бо потім "там " і так буде дуже дискомфортно, а порізи і подразнення, додавшись до швів чи тріщин чи просто перерозтягнення, можуть перетворити післяпологовий період на пекло.

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ----------

напевно, залежить від того, хто вводить. Мені боліло. Але то швидко, не страшно взагалі. Більше боліло, коли витягували.

---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

о, в мене таке питання є... для тих, хто з варикозом народжував :) то що - справді народжують в панчохах? Тобто, на потугах теж їх не знімають?

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

дещо дискомфортно але не боляче, його потім не відчуваєш. Мені його ставили два рази. 1-й раз при пологах, а другий раз вже після. Перед тим як мене відправили в палату з родзалу, меня треба було попісяти, бо одразу вставати не можна було якби захотілось в туалет, а з повним сечовим я би жовго не влежала. Просили попісяти самій, але чи то від напруги, чи то від пережитого, коротше як я не намагалась, не виходило. Знов вставили катетр. вся рідина одразу війшла.

16. cjomcjomka

ну... не хочу лякати, але після пологів мені вставили залізний катетер. Таку маленьку трубочку. І це було дійсно боляче.Але я так само
    тому довелось терпіти...

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну емня теж відкривали частково вручну, як я потім здогадалась. Але ж руки не по-лікоть були в мені.

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

жесть. Мені вставили звичайну силіконову трубочку

18. cjomcjomka

ну образно :) бо дуже глибоко, всі пальці були там, а відчуття таке, що дійсно по лікоть :)

---------- Додано в 13:38 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ----------

то в тему про вимагання грошей. В реанімації хтось "почистив" мої кишені, і не було чим "віддячити" ранковій санітарці. От тому і провчили мене, щоб знала, що нєфіг лежати в ПБ без грошей... Спочатку залізний катетер, а потім поставили на ноги і пішли. А гемоглобін був 70, і перед очима стало чорно.

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

маю продвінутого чоловіка який знав що скорше всього так і буде, тому регулярно практикував массажик ТАМ, і відповідно дискорморту на оглядах я не відчувала взагалі :)

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. cjomcjomka

в нас теж був масажик. Спочатку дискомфорту не було, але мені відкривали дуже довго (десь раз на півгодини 10 годин) і під кінець від постійного лазання все там набрякло. Тому і боліло.