Вагітність і міома матки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 21 Серпень 2015.

1. Matiola

Matiola Well-Known Member

Всім привіт! В мене виявили міому матки ще до вагітності.Діаметром 10 мм.Не могла довший час завагітніти.Потім завагітніла і лише на 20 тижні дізналась. що міома ніде не зникла(бо я лікувалась), а ще й виросла до 30 мм.Через це, мабуть, і виникла низька плацентація(плацента прикріпилась нижче, ніж треба).Питала у гінеколога,чи можна цю міому вирізати під час родів.Мені відповіли, що лише у випадку кесаревого розтину.Хотіла б почути відгуки на це питання мамочок, які пережили щось подібне.Наперід вдячна!!!

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Міома справді під час пологів видаляється лише під час КР. Часто вона сама є причиною КР ( залежно від місцерозташуваня ). Взагалі вагітність є хорошим способом профілактики і лікування, оскільки міома- естрогенозалежне новоутворення, а під час вагітності вироблення гормону блокується. Тому якраз під час вагітності міоми можуть зменшуватися і зникати ( залежить від розміру). Оскільки цілих 9 місяців немає для них "поживного середовища" для зростання. В окремих жінок навпаки може спостерігатися ріст міоми під час вагітності ( залежить від виду новоутворення). ТОму це дуже індивідуально. Серед моїх одичів з подібною проблемою якраз виявився перший варіант: невеличкі міоми до вагітності, за час вагітності зникли. Але в тому випадку, якби цього не сталося, то їм рекомендували видаляти міоми під час пологів ( це в Меді роблять)

3. Radistka

Radistka Well-Known Member

Ви хочете знати чи погоджуватися на видалення міоми під час КР, тобто хочете вирішити яким чином народжувати? Я не цілком зрозуміла питання. За кордоном вирізають міоми під час КР тільки у випадку якщо міома розташована на місці розрізу. Я так зрозуміла, що пояснюють великим навантаженням на організм - відразу дві операції.

У Вас міома всього 3 см і Ви спокійно завагітніли. Хто Вам порадив її різати?

4. Radistka

куди зникли?

5. Matiola

Matiola Well-Known Member

Різати ніхто не радив,просто не знаю, як вона ще зміниться до часу пологів.Бо зараз лише 5 місяць вагітності.Тому і запитала, чи можливо при родах її видалити.
    Є випадки, коли під час вагітності міоми розсмоктуються.В інших випадках, навпаки-ростуть.

6. Linar

Linar невиправна оптимістка

В мене до вагітності була 20 мм. Перед пологами попередила лікарку, яка постійно контролювала її на УЗІ. Після пологів була ледь помітна. Видаляти її радять лише у випадку її змін. А так достатньо тримати під контролем і що 6 міс. проходити огляд у гінеколога.

• Подобається Подобається x 1
  7. Radistka

А ніхто не знає, то від особливостей Вашого організму залежить. В третьому семестрі вона вже дуже, як правило, не росте. Кажуть, що міома росте при вагітності, бо матка збільшується, стінки розтягуються, то відповідно і розмір міоми більший. А після родів навпаки. Але вона нікуди не зникає, зменшується хіба дуже.

Останнє редагування: 21 Серпень 2015
  8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

міоми розміром 0,7-10мм до вагітності , після пологів виявлені не були.Малий розмір їх "до" призвів до повної регресії під час ( ну і значення має тип міоми)
    міома під час вагітності може збільшуватися, оскільки в цей період іде активне кровопостачання матки. А в 3 триместрі міома навпаки починає отримувати менше крові .
    Багато залежить від типу міоми:субмукозні мають більше шансів до розвитку. І власне вони часто ростуть під час вагітності.І саме цей тип міом можуть перешкоджати імплантації,і, відповідно, вагітності. А субсерозні та інтрамуральні- навпаки зменшуються, особливо , починаючи з 3 триместру. І вони дуже рідко є основною причиною невагітнення. не заважають протіканню вагітності та звичайним пологам ( хба розташовані невідповідно)
    видалити можливо ( якщо міома до пологів набуде великих розмірів). Але вам зараз рано про це говорити, оскільки ще є всі шанси, що в 3 триместрі вона почне регресувати. Як це часто і буває.

9. lestan

lestan Member

У мене була схожа ситуація. До вагітності була розміром 5 копійок і також довгий час не вагітніла. Не можу стверджувати що через неі. Видалили при кесаривому розтині і на момент видалення вона була розміром з кулак. Повністю задоволена що погодилася на кесарив розтин. Після цього пройшло три роки. постійно проходжу обстеження. Все дуже добре! Жодних вузлів і хороші аналізи. Другий раз завагітніла з першого разу. У сестри теж міома і вона після родів нікуди не зникла. Зараз пропонують іти на операцію.