Весілля: хто за що платить

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Багіра, 25 Листопад 2010.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

от цікаво стало, як розподіляються витрати на весілля... знаю, що в деяких країнах Заходу прийнято так, що основні витрати несе сімя нареченої...
    хто ще знає які традиції? як було у вас?

припускаю, що зараз кинуться коментарі типу, та йой, та хто має, той платить... яка різниця? або ми про таке взагалі не думали...
    та все ж... ось, надибала вконтакті так би мовити "класичну" схему розподілу витрат

що ви думаєте?

Останнє редагування: 25 Листопад 2010
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Весілля: хто за що платить

думаю так і має бути, крім того - кожен платить за свою частину гостей.

3. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

в нас обидві обручки купував наречений, взагалі вперше чую щоб обручки купувалися окремо.

4. Wonder

Wonder New Member

повністю згідна :girl_smile:

але мене ще підписали купити нареченому сорочку :girl_curtsey:

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:04 ----------

ну і весільні запрошення були спільні

---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

а ще хотіли традицію, де наречений тещі нові туфлі дарує і миє на весіллі ноги, але шось моїй мамі (вона ж теща) ця ідея не сподобалась, то ми її відкинули :girl_haha:

5. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

Одного разу почула від свого хорошого друга,що коли він жениться то всі витрати візьме на себе!Оце файно,але не кожен має таку можливість:girl_smile:

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

В нас обручки купував наречений.І букет мені і бутоньєрку собі.весільні запрошення теж він купував.За ресторан поділили в кого скільки гостей,спиртне,солодке на половину.мій зовнішній вигляд,тобто макіяж,зачіска,сукня.це звичайно ж витрати з мого боку.Так само його костюм його витрати.Було ще купа всіляких дріб'язків,які навіть не враховували,хто мав гроші-платив.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

За традицією обручки і букет купує наречений - в нас так і було.
    Викуп - то звичайно, що наречений, бо інакше було б смішно.
    Ще чоловік платив за фото (звичайне в ательє) і за машини.
    За сукню і бутоньєрку (я нею горджуся :)) для нареченого платила я.
    За гостину мої батьки (в нас був тільки обід на 15 чоловік).
    За опрератора який знімав на відео - платила моя мама.

Ніби і все. Жодних холостяцьких-дівочих вечірок ми не робили.

8. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

В нас було так:
    букет, обручки - наречений
    плаття і до плаття( фата і т.д), костюм - купували окремо
    все решта: зал, запрошення, фото-відео, прикраси на машину - платили порівну.
    Задоволеними залишилися ми всі!

9. meri5

meri5 Well-Known Member

У нас було так:
    За сукню і бутоньєрку, сорочку для чоловіка і подарунки для його сім'ї, запрошення і свою кількість гостей я.
    Обручки, букет, музика, фото-відео, подарунок для мене, викуп і за свою кількісь гостей платив чоловік.

10. domino

domino Well-Known Member

А в нас так:
    за ресторан(кількість гостей була рівна), музику, спиртне, солодке - порівну;
    фото-відео - самі собі заплатили;
    я платила за запрошення, а наречений за все інше - прикраси на машини, обручки, букет і бутоньоєрка,в церкві, викуп, такоє собі костюм, взуття;
    з моєї сторони - плаття і всі причандали:girl_crazy:,а ще подарунки стороні нареченого, от таке, але ті витрати тоговарта, це незабутнє свято!

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

у нас за традицією сукню, обручки, букет купує наречений. але враховуючи деякі обставини у нас було так:
    сукня, костюм нареченого, букет, викуп - батьки нареченого
    причандали до сукні (фата, віночок, прикраси), туфлі нареченої, подарунки родині нареченого, вінчання, розпис - мої батьки
    запрошення, обручки, макіяж, зачіска, туфлі нареченому - наші спільні з нареченим витрати
    прикрашення залу, машин, фото, тамада, відео, музика - наполовину мої і його батьки
    оренда залу, вся їжа (ресторан + солодке, спиртне, мясне) - у %-му співвідношенні мої і його батьки

12. lovefreedom

lovefreedom New Member

Знаєте, дівчата, у містах традиції трохи відрізняються від сільських. я з села. Заж вийщла в серпні цього року. витрати розподілялись отак:
    НАРЕЧЕНИЙ: музика відео-фотозйомка, шлюб (в сільській місцевості за вінчання деруть досить таки пристойні грошенята), викуп за браму, викуп за наречену, обручки, подарунок нареченій, букет; матір нареченого - хустку та подарунок невістці
    НАРЕЧЕНА: плаття і всі "комплектуючі":girl_smile:, нареченому, старостам, "дари" і сорочка молодому.
    Так що мені дешевше обійшлося:girl_smile:

13. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

14. Orman

Orman Модератор-бомба

чесно - жодної :)

але прошу зауважити, що не у всіх спільний бюджет. Я тяжко собі уявляю, але живуть же люди.

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

сімейний бюджет теж по різному складається, в кожної пари індивідуально...
    от мені власне цікавий перехід від окремих бюджетів до спільного... звиклося що коханий за все платить, а тут сімя і все спільне:) звичайно у багатьох так і залишається впродовж всього життя(в сенсі що все чоловік), але мені якось хочеться бути самодостаньою і емансипованою:girl_blush2:
    п.с. зацікавила та схема, коханий купуює обручку мені ,а я йому. .правда боюсь що я ще недостатньо до того емансипована і буде "по старинке"

16. Deidra

Deidra Well-Known Member

Ага.. у нас з моменту початку підготовки до весілля склався - спільний :girl_crazy:
    Тому наш одяг, букети-бутоньєрки, прикраси на машини і медовий місяць ми собі організували разом. Бенкет і гостей взяли на себе мої батьки, а обручки купувались за рахунок "золотих запасів" мами нареченого.
    А ось викуповувати мене - ніхто не викуповував: я то думала, що я не продаюся :girl_nea:, а добрі братики казали, що то така акція :girl_impossible: "наречена в подарунок":girl_mad:

17. allja

allja Well-Known Member

цікава версія:girl_crazy:
    в нас за звичаєм обручки купує наречений, за гостей платимо кожен за своїх, одяг: наречена за свій, а наречений за свій, решта все ділимо на половину, а ще наречений купує букет молодій, а молода подарунки його родині, бутоньєрку молодому і прикраси до машини, а от бутоньєрки для гостей, батьків та дружбів купують дружки.Ось так:)

18. Nevermind

Nevermind New Member

У нас було приблизно порівну. :) Він - трохи більше, тому що у нього було більше гостей. Всі гроші (і мої, і його) ми склали разом до загального весільного бюджету, і з нього вже робили витрати на всі весільні потреби. :)

19. terezka

terezka котяка-вишивака

коли я жила в Тернополі, то там, найчастіше плаття,вельон,обручки, букет, костюм - купляв наречений
    молода - купляла сорочку молодому, подарунки його родині, букетики гостям
    різні прикраси на машини та в зал - купляли дружки
    за стіл - оплачували батьки (хто, як домовиться)
    правда так було років 10 тому, можливо щось і змінилось:d23:

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

якщо платить наречена і наречений - то майже нема різниці, а якщо їхні батьки, то різниця є.

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

і в нас так було. тільки батькам ми купували самі, бо вибрали трохи дорожчі.