Закисання очей та промивання носо-сльозного каналу.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем vls, 23 Листопад 2013.

1. vls

vls New Member

Доброго дня. Порадьте, будь ласка. Дитині майже 4 міс. З самого народження закисає очко. Здавали на посів - ніхто в ньому не живе... Направляють в Брюховичі на промивання каналу. Це оперрація хірургічна. Невже нема інших способів?? Порадьте хорошого окуліста дитячого, поділіться досвідом, хто, нажаль, чи на щастя, зробив дитині таку операцію. Чи допомогло? Скільки вона коштує?Дякую. Чекаю на дописи, для мене це важливо

Останнє редагування: 24 Листопад 2013
  2. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Відповідь: Промивання носо-сльозного каналу.

у нас приблизно в той час припинилось повністю закисання, так само було від народження. Я промивала чистою водою по необхідності і масажувала канали при кожному годуванні (так було найлегше). Педіатр казав чекати до року, якщо не переросте, тоді пробивати.

3. vls

vls New Member

Дякую, я також промиваю водичкою. Роблю масаж. Скільки разів Ви робили на день і яка тривалість одного масажу?.Мені лікарка навпаки казала "промивати терміново, не тянути...". Дутина чухає очко, я бачу, що воно доставляє їй дискомфрт, інколи вночі через це прокидається.

4. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

5-6 разів, деколи менше. я робила близько 10 кругових рухів за 1 раз
    в цьому питанні думки українських та американських педіатрів розходяться
    у нас дискомфорту не було, тобто я не помічала що дитину то турбує. Турбувати почало тоді, коли в нас на фоні закисання почався коньюктивіт. Його лікували антибіотиком (місцево)

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

у вашому випадку мабуть варто промивати не просто водичкою?
    Впринципі раз ви до 4-місяців з тим прожили, то варто зачекати ще кілька і з великою ймовірністю та плівочка яка зараз заросша прорветься, бо личко дитини росте.
    Але якщо раптом так станеться що очко закисатиме далі, і якщо таки постане питання про пробивання канальчика, то я би радила це зробити в 4 міс, поки дитина ще нічого не розуміє по суті, ніж в 6-7 наприклад коли дитина вже більше реагує на навколишні обставини.

Нашому малому пробивали, але у нас було без варіантів, бо надуло повне око гною і припухлість нососльозного мішечка була дуже велика, а дитині тоді було 8 днів, і в масажики бавитись не було ні часу ні змісту.
    Пробивали 2 дні піряд, в Брюховичах (Охмадит), лікар Патер А.Я.
    Перед тим були на консультації в Бойцової О.Ю., вона ще десь приймає але їздили до неї в Параскеву. Як лікаря - я її можу радити однозначно.

Почитайте тему про очі дитячі, там думаю корисного багато знайдете

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в синочка теж закисало одне очко, дільнича лікар радила робити масажики після ванни, коли личко розпарене, а вдень промивати ромашкою чи заваркою, пройшло за тиждень часу, дитині тоді було 2 місяці десь
    Казала якщо до пів року не пройде то треба буде їхати в Брюховичі щоб пробивали слізний канал (таки нам казали пробивати а не промивати, чи то я плутаю?)

7. vls

vls New Member

Ніколь: у вашому випадку мабуть варто промивати не просто водичкою
    Вже крапали 5 різних крапель, сама промивала водою, чаєм, ромашкою, причепою...

Пробивали 2 дні піряд,

Чому пробивали 2 дні? Дитина як реагувала?

Останнє редагування: 24 Листопад 2013
  8. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

і нам пробивали . нічого аж такого надзвичайного не бачу в цій процедурі. в нас очко закисало так , що неможливо було його відкрити, і сльоза постійно "стояла".
    робили в брюховичах , лікар онисик

9. roma roma

roma roma Member

В нас також ця проблема досить довго тривожила. Промивання не помагало. Вже думали пробивати. Добре що надоумив добрий лікар робити масажі. Десь за тиждень минуло. Дякувати Богу. Подивіться відео як правильно масаж той робити і думаю у Вас буде результат

10. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

В моєї дитини теж одне око "закисало" ще з роддому, промивали, капали різними рекомендованими каплями до 6 тижнів, але ставало щораз гірше, зранку мала не могла розплющити хворе око, доки не промию, врешті з"їздили в Брюховичі і промили канал. Теж довго вагалася, бо одна педіатр радила зачекати кілька місяців, друга- їхати терміново і вирішувати проблему. В Брюховичах звернулись до лікаря за рекомендацією, направила спочатку здати кров і сечу і приїхати через кілька днів. Так і зробили. Саме промивання каналу тривало 3хв, після того ще через тиждень приїжджали на контрольну перевірку, але проблема зникла зразу ж на другий день після того хірургічного втручання. За словами лікаря, добре, що вирішили пробивати, бо був досить об"ємний застій гною і наслідки могли бути за кілька місяців непередбачувані.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Margarett

Margarett Well-Known Member

От є випадки коли такі маніпуляції необхідні. У нас таке теж було, мало того не за один раз ми з тим впорались. Два очка потребували допомоги. Так одне полікували, а от друге щось 5 разів їздили. Причина - анатомічно від природи скривлений канальчик. Жодні краплі чи промивання не давали гідного результату. Так на якийсь не тривалий час і все. Тому без тої процедури не обійшлись.

12. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Відповідь: Перші дні життя дитини

Дівчата підкажіть. Я особисто із таким не стикалася, а подруга потребує допомоги. Малеча має 1 місяць, сильно закисає 1 око, от промила вона травами око ( ромашка) , а за 15 хвилин ситуація повертається. Порадили їй промивати якимось антибіотиком ( левоміцитин і торбекс здається) . Мене насторожує, невже немає інших можливих вирішень, невже потрібно відразу антибіотик?

13. invisible

invisible Well-Known Member

Ну але ж бачите що промивання не допомагає... Загалом, може я і не права, але ми капали Торбекс. Це ж не внутрішньо приймати. В нас відразу в ПБ почалося закисання, пару днів покапали і все пройшло. Народними методами типу закапування молока я боялася користуватися, бо читала про це неоднозначні думки. А загалом треба ще дивитися слізний канальчик, чи не завужений, бо тоді антибіотики не поможуть.

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В нас таке було як Ромчик народився.
    Після двух тижнів промивання ромашкою ставало тільки гірше.
    Лікар порадила левоміцитин.
    Я тоді зелена була, і без ДП-інтернетів, і навіть не поцікавилась іншими варіантами лікування. Лікар сказав - знач треба робити. Почала закапувати. На наступний ж день прийшло покращення.

А зараз і не знаю як то по правильному.

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Нам лікар казала, що забитий слізний канал, порадила промивати заваркою і настоєм ромашки, після ванни робити масажик, за кілька днів пройшло

16. Amarillis

Amarillis New Member

В нас теж таке було, лікар назначив Сульфацил, помогло через 3 дні.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

17. Nola

Nola Member

хм...згадую, що також у роддомі першого разу у малого на другий чи третій день закисало одне очко, то лікарка також назначила левоміцитин, і у нас скоро все пройшло, а що ці ліки є поганими? проінформуйте і мене, щоб знати надалі, що робити у разі якщо у другої малечі буде закисати

18. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

В мене з малою і з малим така проблема була, в малого почало закисати на другий день перебування, капала левоміцитином і альбоцидом, результат нульовий, також почергово промивала ромашкою і чаєм, якраз пару днів тому пройшло, думаю, що результат дало таки промивання.
    Але, якщо дитині вже місяць часу не проходить, то треба таки показатись лікарю, чи не "забитий" канальчик, бо з малою в нас більше місяця не проходило, лікар оглянула, все було добре, призначила каплі (не пам'ятаю які), і буквально за два дні і пройшло.

19. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Якщо очко закисає через 15 хв знову, то просте промивання явно не допоможе. Ми капали Тобрексом, то пройшло все буквально за декілька закапувань + масаж. А от в подруги був дакріоцистіт і вони мусили пробивати слізний канальчик, бо нічого не допомагало.

20. barvystyj

barvystyj New Member

Теж закисало сильно одне очко, як малому було 2 тижні. Теж капали Тобрекс (за рекомендацією лікаря, і в обидва ока), ефект був просто вражаючий - пройшло практично з першого закапування. А до того ми майже тиждень мучились і промивали водою і ромашкою - нічого не давало.