Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3) Не металом воно пахне. Кастрюля емальована, вона запаху не дає.
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3) стосовно огірків, то ми вже котрий рік і солі беремо вдвічі менше, ніж до попереднього розсолу
Відповідь: запаси на зиму Цікавить рецепт асорті з кабачків, помідорів, капусти цвітної. Щоб не дуже складний(щоб 5раз не запарювати і 3год не стерелізувати))
Відповідь: запаси на зиму дуже смачний сік з ожини: 5 л ожини 2 кг цукру 20 листків вишні 1 п. ванільного цукру 0,5 п. лимон. кислоти 4 л води вода+ожина+вишні листя, варити 40 хв, все віджати марлею сік в баняк+ все решта, 10 хв.варити закривати в стереліз банки
Відповідь: запаси на зиму Господиньки, а підкажіть мені таку штуку- роблю варення абрикосове, і вийшло рідке, забагато сиропу. Той сироп можна злити чи то краще проварити його довше?
Відповідь: запаси на зиму Можна злити, можна проварити але тоді самі абрикоси будуть ще більше розварені
Відповідь: запаси на зиму Я робила колись от таку Мариновану цвітну капусту з овочами, робила в літрових баночках.
Відповідь: запаси на зиму Добрі мешканки чудового форуму, порадьте прошу, як найкращим чином зберегти персики на зиму????! Хотілося б заморозити, але щось я дуже засумнівалася...
Відповідь: запаси на зиму Заморозити не раджу, вони потім просто розлізуться. Краще зварити джем або варення, напевно сама оберу цей варіант.
Відповідь: запаси на зиму Я персики морозила, але потім використовувала їх лише для компоту. Після розморозки вони справді втрачають трохи смаку і вигляд вже не той. Зате аромат залишається, за це я їх люблю. Для усіх інших цілей (маю на увазі випічку, десерти) завжди консервую персики в сиропі.
Відповідь: запаси на зиму Та рецепт стандартний, нічого особливого . 1,5 кг персиків (вже без кісток) 1 л води 1,5 скл. цукру половина лимона Персики мию, залишаю, щоб підсохли. Розрізаю на половинки/четвертинки (залежно якої величини), виймаю кістки. Далі рекомендують пересипати персики 100г цукру і залишити на 1 год, щоб пустили сік. Але якщо вони дуже стиглі – можна таке не робити, щоб не порозлазились потім. Акуратно викласти персики у гарячі, стерильні банки і залити гарячим сиропом. Накрити кришками і стерилізувати: 0,5л банки 10-15 хв, літрові - 20 хв. Приготування сиропу: закип’ятити воду, додати цукор, сік половини лимона, сюди ж можна вилити сік, який пустили персики. Варити до повного розчинення цукру. Банки закрити, перевернути і добре закутати до повного вистигання. З такої порції виходить приблизно 4-5 півлітрових банок (залежно від того, на скільки щільно накладали персики в банку). Стоять добре, ніколи конфузів не було. Дуже добре смакують з морозивом, випічкою, млинцями і іншими видами десертів. Я саме 2 дні тому їх робила. Отакий вигляд має готовий продукт:
Відповідь: запаси на зиму Колись замовляла з Хербу сушені томати перемелені в пудру - дуже зручно для соусів, борщу, займає менше місця ніж паста, але дорого.. А цього року купила сушилку і мене понесло... Насушила часник у вигляді чіпсів для млинка, полуницю, майже всю дачну смородину - теж зимою змелю та залию окропом. Буде компотик не варений Планую багаато в"ялених томатів та чіпси з аджики до пива. Зараз є багато зеленої цибулі на дачі, теж посушу, але не можу уявити, якщо її теж змолоти, чи варто. Куди її потім можна використати..
Відповідь: запаси на зиму Забула додати - цибулька для сушки вже буде попередньо порізана, тож такою і висохне. Єдиний нюанс - це цибуля батун - в неї перо широке в диаметрі, порівняно зі звичайною, тому мудрую як краще зробити.