Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму Дівчата дайте перевірений рецепт маринованих помідорів і лечо. Свій рецепт десь загубила. Тепер хочу робити і немаю по чому. Буду дуже вдячна.
Відповідь: запаси на зиму помідори мариновані не гострі: маринад - на 1 л води 50 гр оцту, 50гр цукру, 50 гр солі. на дно банки кладемо по 2-4 горошини перцю чорного, духмяного, лавровий листок або, якщо є, зелень петрушки, листочок вишні, листочок смородини чорної. стерилізувати в киплячій воді 15-20 хв, дивитисьщоб не тріскали помідори. гострі: маринад на 1 л води до 70 гр усіх складників, на дно банки добавити два зубці часнику, 2 гвоздички нарешті вже помідорами на зиму запаслись і маринованих наробили, і половинками з цибулею, які я б літрами їла і асорті, і аджику
Відповідь: запаси на зиму Нічого особливого не робила, хоча вже 5 років замужем Цього року вирішила побавитись в господиню, итого: Закрутила 5 маленьких баночок перемелених в блендері помідорів дитині на зупу 5 банок квашених огірків - а потім то всьо гарненько поскладала в кухні щоб свекруха побачила Ще засушила яблука і грушки також дитині на узвар І моя гордість - наморозила - яблук дольками, слив, чорної смородини, вишень, суниць, цвітної капусти, капусти броколі, зеленого горошку, трохи зеленого кропу і петрушки, бо як показує практика минулих років я його мало використовувала. Але в нас пару раз небуло світла , камера ніби триамає до 6 годин, але все одно трохи розстроєна...
Відповідь: запаси на зиму Знімаю з помідорів шкірку, мелю блендером трошки солю, доводжу до кипіння, розливаю в баночки з кришками, які закручуються. Під дією температури кришки закриваються герметично. От і все.
Відповідь: запаси на зиму Ще можна додати трошки болгарського перцю для запаху, як любите. А помідори пропускаю через ел. м"ясорубку, якщо робити багато. Тоді зимою до брщику...
Відповідь: запаси на зиму йду до свого консультанта в тяжких питаннях Дана, ну і інші дівчатка - глянула до свої маринованих помиідорів - вони не постріляли в банках, не надуті банки - але якись такий наліт мають ... лише одна банка чиста. то їм гаплик?
Відповідь: запаси на зиму О, і я чекатиму відповіді, бо нинька/завтра буду закривати. Кася, а ти в такі банки з кришками готовими маринувала, чи в звичайні з залізними кришками крутила???
Відповідь: запаси на зиму Баклажани по -вірменськи. Надрізати вздовж і за допомогою чайної ложки видалити насіння, відварити, викласти на стіл та придавити пресом, щоб вийшла вода. 200 г моркви відварити, 200 г стручкового перцю гострого, 1 головка часнику, по 1\2 пучка зелені кінзи и м"яти (зелень за бажанням)- дрібно порізати та наповнити баклажани. Перв"язати баклажани укропом, або просто плотно перекласти у банки та залити маринадом уксус, вода, сіль, перець на смак. Накрити кришкою і під якісь прес. 7-10 днів у прохолодному місці - все готово.
Відповідь: запаси на зиму Помідори половинками 3.5 л води 2 скл цукру 2 скл оцету 3.5 ст.л. солі. Все це закипятити. В банку на дно (літрову): кріп, петрушку, цибулю, чсник, духм і чорний перець горошком, лавровий лист, 2ст.л. олії. Помідори помиті, порізані на половинки, поскладати в банки (розрізаною частиною донизу). Залити маринадом, стер. 15хв. з Баклажани з медом (мій улюблений рецепт) 4кг бакл., відрізати кінці, розрізати вздовж на 4частинки, якщо грубі, то на 6 чи 8 частинок. Якщо не помістяться в літрову банку (вони мають стояти), тоді по довжині перерізати на дві частини. Маринад: 1 л води, 4ст.л. солі 500 гр цукру і 200гр меду або 700гр цукру (я завжди роблю з медом, тоді вони мають надзвичайний смак) 0.5 л олії 400 гр оцету. Все це закипятити. Кинути туди баклажани і 10 хв там поварити. В цей час чистимо 3-4головки часнику, дрібно ріжем, 1 стручок гіркого перцю (також порізати). Часник і перець розкладаємо в банки, складаємо баклажани, заливаємо маринадом, стерилізувати 40 хв.
а в мене дуже простий рецепт для помідорів є! Рецепт з Краснодару приїхав разом з татовою сестрою. з розрахунку на 1-літрові банки помиті помідори невеликого розміру, я люблю ті чері, котрі зараз за 1,5 грн на шуварі продають, щільно вкладаємо в помиті банки / не стерилізовані, на кожну банку даєм по 4-5 кружечків цибулі і великої моркви, + кріп /не насіння а зелень!!!/, якщо є бажання можна на дно кілька малих огірочків класти. потім ставимо кип"ятити воду - одразу в двох кастрюлях!!! коли вода закипить, заливаємо всі банки доповна кипятком і накриваємо капроновими кришками. залишаєм на 5-7 хв, за той час готуємо собі на окремих ємкостях щоб зручно було брати сіль - кладем в ємкість чайну ложку, цукор - кладем в ємкість столову ложку, оцет - столову ложку, перець чорний і духм"яний горошком, лавровий листок. Далі дуже швидко - відкриваєм банку, зливаєм воду, швидко насипаєм 1 ч/л солі - повну!, 1 ст/л цукру, 1 ст/л оцту, 2 духм"яних перчики, 4 чорних перчики, 1 невеликий лавровий листок. Ставим на стіл де будем закручувати і заливаєм по вінця, аж щоб трошки перетекло кип"ятком з другої кастрюлі, зразу закручуєм. (кришки закип"ятити в воді для стерильності) Таку процедуру провести зі всіма банками, потім скласти їх разом і накрити на добу ковдрою, або чимось теплим. Ніби написано багато, але насправді легко, особливо якщо чоловік чи мама поможуть - він зливає воду а ви швиденько все насипаєте і заливаєте кип"ятком, тоді хай закручує ВАЖЛИВО - щоб банки не хололи між заливками - бо так ми уникаємо стерилізації, тому не можна всі банки зливати разом насипати сіль цукор і всі заливати 2 раз - постріляють!!!! ВСЕ ПО ЧЕРЗІ! Помідори будуть не гострі і солодкуваті. Якщо за цим рецептом робити самі огірочки то міняєм пропорцію на 1 ч л цукру і 1 ст л солі, решта то саме. зелень на зиму ми купуєм в супермаркеті, а моя мама в маленькому місті супермаркету немає тому морозить її дуже хитро - бере формочки для льоду, нарізає дрібно, кріп, петрушку, кінзу і все що хоче, вкладає щільно в формочки і заливає водою, заморожує, тоді висипає ті кубики з формочки в пакет і тримає так в морозилці всю зиму, коли варить суп в кінці варки кидає туди зелений кубик - це 100% найкраще заморожена зелень яку я лільки пробувала...
Відповідь: запаси на зиму а банки я стерилізую так - кладу в духовку помиті скільки поміщається, включаю газ і закриваю дверці, Коли температура дійде до 200 *С виключаю АЛЕ НЕ ВІДКРИВАЮ /бо потріскають/ , коли духовка охолоне можна виймати стерильні банки. Десь 1 год стине духовка Ще такий момент - банки з наклейками не ставити - бо будуть смердіти коли обгоратимуть, а ви нічого не зможете зробити бо як відкриєте гарачу духовку то від холодного повітря банки тріснуть... Банки з наклейками можна стерилізувати в мікрохвильовці - налити в них трохи теплої води і поставити в мікрохвильовку на максимум на 7-10 хв, щоб вода закипіла, після того дуже гарно миється мікрохвильовочка доречі - капельки жиру від гриля розмокають і витираються як в рекламі!!!!!
Відповідь: запаси на зиму Порадьте будь ласка, чи можна заморожувати сливи. Деколи зимою хочеться кисленького пляцка з сливками
Відповідь: запаси на зиму я заморожувала сливи і додавала в компот взимку))))думаю і на пляцок вони підуть теж)))
Відповідь: запаси на зиму Кісточки певно краще вийняти. А якщо робити варення цукру давати 1:1, чи краще 1:2? P.S.То мене так свекор нагородив сливками, що тепер видумую, щоб то з ними зробити
Відповідь: запаси на зиму а я 2 дні крутила мариновані помідори, а сьогодні ще в продовження планую закрити помідоровий соус по такому рецепту: Отже, для помідорового соусу нам потрібно 4 кг помідорів, 1 кг баклажанів, 1 червоний перець та 1 кг цибулі. З приправ візьмемо 100-150 мл оцту, 200 г цукру, 3 ложки солі, по 8 горошин чорного та духмяного перцю, шматочок (5 см) цинамону, половину ложечки імбиру та цедру з 1 цитрини. Баклажан порізати, посолити і через 20 хвилин промити водою, обсушити. Порізані шматочками помідори, баклажани, цибулю, перець та всі приправи і прянощі скласти до емальованої миски чи баняка, тушкувати на помірному вогні одну-дві години, поки усе добре не розм'якне. Після цього потрібно перетерти усю масу через сито, ще раз нагріти до кипіння (не забудьте повсякчас помішувати, щоб соус не підгорів) і розлити до маленьких пляшечок або слоїків, відразу закрутити. Робитиму вперше - потім розкажу, яке воно на смак))))
Відповідь: запаси на зиму Можна, тільки сливи мають бути не перезрілі (не дуже м"які), морозити можна половинками, без кісточок.