Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. Кольорова

    Кольорова Well-Known Member

    Болгарія славиться своїми курортами - на будь-який смак і гаманець. І з кожним роком болгарські курорти розвиваються і стають кращими.
    Цього року ми вирішили поїхати на відпочинок у Болгарію. Але наразі постало чітке-конкретне питання - Обзор чи Помор'є?
    Поділіться, будь-ласка, враженнями про ці курорти. І не лише про ці :)
     
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    якби мен питали то це приблизно одне й теж саме. Спокійні, тихі, не так щоб аж дуже багато розваг, мені здалися трохи нуднуватими. Помор"є (на мій смак) трохи краще, бо ближче великі курорти і екскурсійні маршрути. Велиииичезний плюс цих курортів - вони дешеві і при цьому якість готелів цілком пристойна.

    а чого тільки ці два курорти розглядаєте?
     
  3. Кольорова

    Кольорова Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Чому тільки ці два? .... В Обзор вже восьмий рік підряд їздить родичка - хвалить-не перехвалить. І Помор'ї зараз є друзі друзів - теж хвалять. Ми - на роздоріжжі :sad:
    А Ти на якому ще була в Болгарії?
     
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Балчик (давно, тому майже не рахується) і Сонячний Берег. Сонячний берег - якщо з дітьми. то треба прискіпливіше готель вибирати, щоб було чим їх розважити. Ну і ціни вищі ніж в Помор"є.

    а в Єленіте не хочте, там дитячий курорт. Одрі минулогороку була, розпитай, і Каті (якщо не помилясь) була в Помор"є.
     
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Відпочивала в Помор"ї минулого року, дуже класний курорт, розташований на півострові, там три типи пляжів: піщаний, ракушняк і чорний пісок. Останній вважається дуже помічний суглобам і різним запаленням, там навіть бальнеологічний центр є. Знімали апартаменти в приватному секторі, нам було дешевше і нема прив"язки до харчування на визначену годину. Самі готували легкі сніданки, на обіди і вечері ходили в різні ресторанчики. Обід на двох обходився в 5-6 євро. Фруктами і овочами закуплялися на базарчику. Ще там є Поморійський винний завод, в фірмовому магазині якого ми закуплялися, ракію купляли в Георгіївському монастирі в монахів, або в місцевих господарів. Купа екскурсій в болгарське село Бата, Несебр, Созополь, заповідник Ропотамо, аквапарк в Несебрі, Бургас. Все розташоване в межах пів години їзди від Помор"я.
     
  6. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    підтримую. Якшо будем їхати ще раз- то знову в Обзор. тихе,затишне місце. немає того курортного кіпішу, для дітей суперово- пляж пісочок, не переповнений, чистий.
    ми жили в часних апартаментах.Газди надзвичайно приємні люди, веселі, спокійні, дружелюбні. Обідали в кафе- порції великі, готують смачно , персонал приємний.
    Від Обзора недалечко виїхати ексукрсією в Несебр чи болгарське село (якшо надоїсть лежати пляцком біля моря) у Варну чи ще якісь місця.
     
  7. Tanyunya

    Tanyunya Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    А я була в Несебрі, але певно ще давніше, ніж Орман в Балчику, тому мабуть ще більше не рахується))) Але настільки в мене файні спогади, хоча тоді там ще не було ні аквапарку, ні інших "розважалок". Просто дуже сподобалось, особливо щовечора ходити гуляти в "старий Несебр" мостом через море)))
     
  8. Fechka

    Fechka Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Ми -в 2008році .Море позитивний емоцій! Равен чудово описала.. Тихо і затишно.. З дітьми супер.. Якщо поїду то тільки туди............( З розваг додам-Стамбул поруч+Болгарське село(котре згадували)+Пірацькі вечірки.. таки кльово ( в Несебр, ми їздили самі так дешевше; в Аквапарк їздили на Сонячний берег-теж класно!...
    Сусідка була двічі в Обзорі і раз на Сонячному березі.. каже, що в Обзорі краще!!
     
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    я 5 років тому не ьачила таких цін. це близько 3євров на особу. салат 1,75 мясо 5 -10 паста 5
    прошу сказати що, входила у ваш обід?
    бо цікаво, може там все подешевіло:girl_haha:
     
  10. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Ніц не подешевіло. Цитую свій допис за минулий рік,бо вже нічого не пам"ятаю :girl_flirt:.
     
  11. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    ми ( то було 2 роки тому) в перший день пішли вечеряти в якись барчик а-ля піцерія в центрі Обзора- то заплатили за 2 бокали вина і піцу більше 10 доларів. а потім знайшли кафешку з обідним меню, де обідали на двох за 7-8 доларів (це було 2 напої, первое для мужа, 2 порції "второго",салат).
    Що я хочу сказати- що не знавши там нічого можна і натрапити на дорожчі кафешки,але якшо відійти далі від центру-то ціни дуже пристойні і вражаючі обєми порцій:girl_claping:
     
  12. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Відпочивала минулого року в Поморіє.Поділюсь своїми враженнями!За кордоном бувала ,але на морі лише в Криму ,Одесі на Азові.Перше враження дорога по Румунії приємно вразила( порівняно з спогадами 20 літньої давнини про цю країну ) чисто дороги нормальні лише біля нашого кордону багато возів і коней:girl_haha:.В Болгарії дороги гірші ніж в Румунії брудні обочини місцями бур"яни вилазять на трасу:eek:.В Поморії нас навігатор завів на кінець вулиці Солна і перед нами повстало мале провінційне містечко на Донеччині типу Єнакієво:russian_ru: брудні підїзди чагарники вище метра і надувні матраси на балконах:bad:Перше бажання повертатись на Золоті Піски ( проїзжали через них ) виглядали непогано багато зелені чисто!Зрозуміли що ми заблукали повернулись в центр старого міста -стало трішки легше на душі побачили більш менш цивілізацію.Та перше запропоноване помешкання знов викликало шок- брудне без кухні і тд. Дочекавшись знайомих котрі приїхали автобусом і були вже в Поморіє, ми знайшли хороше житло в районі новобудов. Будинки нові 5-6 поверхів всі мають тераси балкони:good:
    Ми знімали апартаменти 50 м.кв- 2 кімнати за 25 євро.Можу сказати одне такої якості житла за такі гроші не знайти ніде ні вУкраїні ні за кордоном. Ми мали 2 кімнати спальню вітальню зєднану з кухнею терасу.Хороші меблі ортопедичні матраси, обладнана кухня, пралка єдине" фе" душ в ванні це дірка зливу води і шланг змішувача, немає навіть штори:girl_flag_of_truce:Шкода що неможу зайти фото номера а будинок виглядав ось так

    [​IMG]той що жовтенький
    До пляжу було сто кроків.Пляж- пісок брудний майже весь перемішаний з недопалками сигарет.Взагалі курять болгари найбільше і всі"бички "кидають в пісок.Ми були на початку серпня в найбільший сезон людей на пляжі дуже багато ,місця розкластити рушники було мало(нагадало Ялту).Водичка тепла захід в море хороший пологий для дітей люкс.[​IMG][​IMG]Купатись-плавати було добре зранку в обід можна було лише стояти в воді бо дуууже багато народу.В останній день діти на відріз відмовились купатись бо побачили велику каку в воді:eek:
    Тепер про їжу їли в кафе лише три рази.Були в кафе "у Омара" попередньо замовляли місця заплатили близько 150 грн,страви без смаку(повна відсутність спецій зелені) порції середні (а не обіцяні величезні).Були в ресторані заплатили 300 грн за баранину повне фе:girl_impossible:(хіба що виглядало гарно коли заносять цілого барана на вертелі грають трембіти).Загалом їжа в кафе(які більше схожі на забігайлівки) не сподобалась та моя сімя дуже перебірлива в їжі і розпещена мною ( що будь не їдять).Так що готували самі продукти в Болгарії не доргогі ,дещо дешевше ніж в нас, але якість набагато вища.Прекрасне молочне живі йогурти бринза сир ,дешеві оливки натуральне вино,фрукти.Знайшли там один рибний магазин де купували дорадо по70 грн, форель( але риби в них мало).
    Розваги -ми були лише в Аквапарку і в Бургасі. катались на кораблику.гуляли вечером по набережній.Ніяких памяток які б нас зацікавили ми не знайшли до тогож проблеми з парковкою( виїдеш авто приїдеш на місце і нема де припаркуватись біля будинку.)
    Підбивши підсумки можу сказати плюси Болгарії якісне дешеве житло ,дешеві продукти тепле море.Мінуси брудно дуже накурено і скучно( то лише моя думка.)Моя сусідка відпочивала в Болгарії в Обзорі і Поморії І на Золотих Пісках.Найкраще звичайно на Золотих Пісках але дорого( за ці гроші вона була в Хорватії) а вПоморіїє їде вже втретє.
    Ми цього року напевне знов поїдемо в Болгарію хоча не зовсім хочемо( та дітей треба вивезти на море).Хотіли в Хорватію або в Чоногорію та немає можливості потратити 3000євро на відпочинок.До речі минулого року на Болгарію потратили на 4 особи 1500є були 18 днів( везли додому повний багажник вина і різних сортів бринзи)Ось такі мої суперечливі враження!
     
  13. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    А ми познайомилися випадково з господарями ресторану, вони нам як молодятам давали постійно знижку. Ресторанчик був більше розрахований для самих болгар, туристів там топталося мало, але готували там суперово. Риба і сач просто божественні.

    Мій чоловік назвав то общепітом для наших і ми вийшли, навтіь меню не читаючи. Заходили ми поїсти кудись подалі від набережної і центру міста і дешевше, і набагато смачніше. На набережній ходили в "Амфору", сусіднє кафе з "Омаром".
    На пляж ми ходили на пляж готелю "Поморіє резорт" менше народу, там і море чистіше, а оті недопалки наш народ так само кидає, як і болгари.
     
    Останнє редагування: 19 Червень 2011
  14. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    ви мені мені вибачте, але така ваша інформація є не правдивою , і не описує реальних цін на відпочинку в Поморї. оскільки такими дописами ( без пояснення наявності суттєвої знижки), ви відображаєте картину якої немає.
    а тут читають інформацію , саме для того щоб зорієнуватися у витратах.
    спеціально найшла чек.4,5 років тому.при чому ми мали 10 % знижку.
    кафе "Водопад" бічна в. Ахелой.
    [​IMG]
    чек:
    2 грецьких салати = 6,8 левів -3,4 євро
    4 кусочки хліба =1 лев =0,5 євро
    1 друге - мясо фірмове= 12,5 левів -6,25 євро.
    всього =20,30 левів =10,15 євро

    прошу зауважити, друге було на 1 особу, напоїв немає.
    отже, поїсти на 2 особі повний обід за 5-6 євро не реально.
    п.с. це не ресторан. це просте кафе.
     
  15. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    А мені не подобається район новобудов. Стара частина міста набагато гарніша і цікавіша, і там доречі також є багато прийстойного житла-апартаментів.Ну і пляж в районі новобудов гірший

    [​IMG][​IMG][​IMG]


    Ну незнаю...два роки були в поморїї, недопалки звісно проскакують, але загалом було досить чисто.За моїми спостереженнями бички в пісок закопуюють румуни і українці((
    Море також убло дуже чистеньке, після обіду звісно троха скаламучене, але не брудне, без зелені і всяких как точно...
    Ось пару фото пляжу і водички..
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

    ---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ----------

    і ятаких цін незнаю...хоч відвідали за два роки практично всі кафе, так як саміне готували взагалі..
    на 3 осіб- 20 євро.це повноцінний обід, перше друге і компот( тобто вино, пиво:))
    в ресторані дорожче.

    І ще...я б не радила кафешки на набережній- набагато смачніше в кафе в перевулках. А на набережній дуже халтурно все роблять.
    Ми для себе знайшли кафе- "Козятий Рог", власники- сім"я, вони ж всі там і працюють- дуже смачно готують, а в меню навіть є пельмені і вареники домашні( смачні)
     
    Останнє редагування: 19 Червень 2011
  16. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    Можливо, трішки не в тему, але який приблизний перелік ліків зі собою варто за кордон взяти для дітей, там ж не будеш бігати невідомо куди, якщо щось...
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    нагуглила:
    1.ЖАРОПОНИЖАЮЩИЕ
    • Парацетамол (калпол, эффералган)
    • Нурофен
    2. ОБЕЗБОЛИВАЮЩИЕ
    • Нурофен (головная боль)
    • Но-шпа или баралгин (боль в животе, спазмы, колики)
    3. Антиаллергические
    • Зиртек или супрастин или кларитин (внутрь)
    • Визин (капли при аллергическом конъюнктивите)
    • Фенистил-гель при зуде
    4. При подозрении на отравление
    • Сначала промыть желудок
    • Регидрон
    • Смекта
    • Диета (день чай сладкий с сухариком, дальше потихоньку расширять рацион – каша, омлет, кефир, тефтели по порядку)
    5. При подозрении на кишечную инфекцию
    • Регидрон +Смекта
    • Интетрикс или эрсефурил или фуразолидон
    • Диета
    6. При укусах
    • Совентол – гель
    7. Перевязочный материал
    • Бинт
    • Ватные палочки
    • Перикись
    • Зеленка
    • Пластырь бактерицидный
     
  18. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    до того списку я би ще додала отіпакс - переліт, бассейни, купання, хто зна як перенесеться...
    Ніфуроксазид обовьязково, фталазол/лоперамід (іммодіум)
    левомеколь/мірамістин
    якісь краплі до носа, бо буває так закладе що ні вдуть ні видуть...
    щось тіпа септіфріла/фарингосепта/інгаліпта
    і ще пригадалось завжди вожу бальзам від застуди др.тайсівський - грудку малій натираю на ніч, якщо застудиться трішки
     
  19. Лесик

    Лесик Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    В Болгарії, а саме в Поморї перший раз була в 2002р, а останній минулого року,тобто 2010. Я в повному шоці і розпачі.
    В загальному в Болгарії я відпочивала як сама так і з сімєю(чоловік +2 малих дітлахів) за цей проміжок разів зо 5.В екскурсійних цілях була в : Золотих пісках - дуже дороге задоволення,
    в Несебері -мале провінційне містечко багате архітектурою, сувенірними магазинчиками, проте не для відпочинку- нема достойних пляжів.,
    в Сонячному березі- достойний сучасний курорт, який на той час 2006р. активно розбудовувався.,
    в Поморї, відразу скажу Поморє 2002 і 2010р. - небо і земля. Приїхавши минулого року, мені аж хотілось плакати. Поморє стало дуже брудним.Особисто я повязала це з великим притоком туристів- "братів наших старших"- довелось талепатись з ними одним поїздом(Бидлота курить ,недопалок бичкує в пластиковий стакан і запорпує в пісок, разом з шкірками від кавуна,кукурузними качанами іт.п. Хоча смітники є на кожному пляжі, чи то готельний чи то дикий, і в радіусі 10м. один від одного.)
    Поморє свідомо вибирала- тихе мале провінційне містечко орієнтоване на сімейний відпочинок.Минулого року знімала апартаменти (3-кімн.квартиру) за 30 євро.(жили з знайомими ,то вийшло 15 євро з сімї)Ціни на продукти +\- наші, лише фрукти дешевші.Харчувалися сніданок,обід самостійно , або купували в найближчому кафе і топтали дома,а на вечерю ходили в кафешки, яких ціла купа на різні смаки. Стосовно меню ,то в порівнянні з минулими роками , асортимент пропонованих блюд нагадує "фаст-фуд" - незалежно від класу закладу.
    З особистого досвіду можу зарекомендувати: кафе Водопад(вже про НЬОГО писали) красивий інтерєр за споглядання якого відповідно доплачуєте,
    в самому центрі"дриньк-бар"- коктейлі супер,не пожалкуєте,
    Також спробуйте повечеряти в кафе на березі моря,(візуально виберіть пристойніше),
    на березі ввечері спробуйте "цацу"-тюлька смажена в клярі з лимонним соком-нямка,мої дітлахи були в захваті.
    Стосовно екскурсій - раджу Болгарське село, також Георгіївський монстир- до нього при бажанні можна і самостійно взявши на прокат мопед або велосипед.
    Раджу сходити вздовж берега до "Грязєлєчєбніци" -топати трохи є,проте зможете оцінити яким чистим, спокійним і класним було Поморє 2002року.
    Стосовно ліків при потребі все можна придбати і там.Я особисто брала сорбекс, ніфуроксазид, анаферон, перекис,йод,бинт.
    Цього літа ми вперше за всі роки підхопили кишкову інфекцію, причому всі. Звертались за допомогою до медиків, спочатку до приватного педіатра -15 євро, потім та скерувала нас із старшою дитиною в місцеву лікарню де моїй дитині 3 дні капали глюкозу (15 євро з медикаментами)Медперсонал- медсестра яка нас прийняла вночі і вела -чуйна класна жіночка,велика їй подяка за догляд за дитиною.Весь відпочинок 18 днів нам обійшовся на 4-ох в 1500.0євриків.
    Якщо я б їхала ще раз відпочивати в Болгарію, мабуть би поїхала в Созополь.
     
  20. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

    це ви про росіян?
    Дивно...бо я за два роки там жодної людини з росіі не зустріла...Не вигідно хм відпочивати в болгаріі-ті що бідніші все ж в Крим їдуть , а багатші-туречина і так далі...
    А от українців( в основному захід- тернопіль, львів, франківськ, чернівці) то пруд пруди...інколи аж набридали на пляжі.
    Румунів досить було. Ну і на вихідні самих болгар