Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

  1. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Цікаво було б прочитати відгуки тих, хто відпочивав в Чорногорії :girl_smile:
    Як вам цей відпочинок, поділіться враженнями, фото.
    Куди б ви порекомендували поїхати?
     
    Останнє редагування модератором: 1 Липень 2011
  2. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    А ми повернулись з Чорногорії, були в Будві, стара Будва - просто казкова - вулички вузенькі, а такі чистенькі, все як іграшкове. Жили у віліл "Марко" - дуже задоволена, нова вілла, рушники міняли щодня, дуже гарні апартаменти, чудовий вид звікна. З нами відпочивала жінка. яка вже 6 років їздить в Будву (мені б надоїло весь час в одне й те саме місце їздити), то вона перебувала у всіх віллах, що пропонує Міст-Тур, то каже, що Марко і Бошко (вілли ідентичні - 2 братів) найкращі, бо найновіші, Престиж, Бєліч, Аніта програють їм - вона у всіх відпочивала. Погода бкла гарна, лишень 2 рази по пів-дня затягувало небо і трохи дощило. Море дуже чисте і прозоре. Ну а сам переліт - це окрема розповідь. Тепер я на власній шкурі зрозуміла, чому не радять літати з "Розою вітрів". Я думала, що літак розвалиться - туди постійно була турбкулентність, дуже трусило - жодного разу не можна було встати в туалет, благо, що хоч недовго летіти, біля мене якась панелька-запчастина літака трохи відставала, тай сам вигляд дітака видає його зношеність. Назад було трохи краще, але кілька раз було відчуття, що я на американських гірках - ми ніби провалювались. Потім чомусь дуже довго не могли сісти, виходили через аварійний вихід у хвості. Не знаю, чому так..Але маю острах до цієї компанії. Минулого року летіли з МАУ - це небо і земля просто.
     
  3. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    брала спеціально без харчування - мала досвід ще з позаминулого літа з Болгарії - там на набережній кафешок/ресторанчиків валом і ціни низькі. Тут правда, такої халяви не було - дорожче значно, ну й Сашка мій з їдою все фокуси показував, то він не хоче, то він не любить..Благо хоч молоко весь час пив і їхні місцеві пончики - крофни по -їхньому (п.с молоко смачне - сподобалось, 1 л. приблизно 1-1.2 євро, пончики - 0,5-0,8 євро за штучку, як де), перша страва в середньому 1,5-2,5 євро, салати - по 3-6 євро, гарніри так само, залежно що, риба - 300 грамм - 8-12 євро, але до риби могли наприклад безкоштовно ще там щось давати, як де, вина місцеві по ресторанчиках - 7-12 євро за пляшку. Коктейлі - від 4 до 15 євро, мохіто наприкладмайже так само, як у нас - 6 євро, піна колада - 6 євро...В магазинах ціни га продукти приблизно на 40-50 % вищі, ніж у нас, але це тільки через те (я так думаю), що ми їхали на початку червня і в них багато привозного - жінка, яка з нами відпочивала, і вже 6 років їздить саме сюди , казала, що в серпні ціни на продукти суттєво вищі. Сир домашній в магазині - 500 г - 5,5 євро, персики - 2 євро, нектарини - 2,6-2,8 євро за кг, абрикоси - 3, 5 євро, помідори спочатку були по 2 євро, а вже в останні 2 дні по 1 євро. Хліб - по 1-1,1 євро. Дуже дорое печиво і цукерки - в мене прям ломка була за ним - а тут вибору нормального нема, а ціни..Вибрав Сашка печенько - 125 г - 2,6 євро :girl_crazy:, шоколад -в основному "Мілка" - по 1,3-1,4 євро за плитку. Ковбаски дуже смачні - в середньому 200 грамові упаковки по 2,6-3 євро . Більше щось нічого по цінах згадати не можу. Сувеніри - звичайні магніти дорожчі в 2 рази порівняно з Туреччиною - пам"ятаю минулого року в Кемері це було в районі 1 дол., то тут -1,5-2,5 євро за 1 магнітик. Одяг дитячий в основному виробництва Сербії - я обходила кілкьа магазинів дитячих - все Сашці щось на пам2ять купляю, то костюмчики літні (футболка+шорти) в р-ні 14-18 євро, сама футболка - 8-10 євро. Собі нічого не знайшла - все якесь велике. В мене склалось враження, що місцеві мешканці - великі шанувальники спайдерменів і "хелоу кітті" - навіть 80-річні бабці загаряли на рушничках з цією символікою. Я забула рушник великий на пляж - вирішила купити - то всі рушники якісь рябі і з мультиками. Ледве знайшла якийсь більш-менш пристойний. На пляжі дуже багато росіян, але це вже набагато цивілізованіші росіяни, ніж попередні роки нам траплялись - в основному це були тріо - бабуся, мама і дитина. Чоловіків-росіян мало, не знаю, чому їх жінки з собою не беруть. Є кілька дискотек, ну але нам з малим не випадало туди...Вже вроді все написала :).
     
  4. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    самого літака фотки нема - але тут видно в салоні, які нещасні крісла
    [​IMG]
    http://www.windrose.aero/ukr/about/fleet_windrose.html - тут про літак (я була права - цих літаків є 2)
    [​IMG] - водичка
    [​IMG] - гальковий пляж, п.с. є ще кілкьа пісчаних, були на різних. Всі пляжі міські, вхід безкоштовний - 2 лежаки +парасолька - від 5 до 10 євро, залежно від самих лежаків і парасольок. Можна і з своїми ковриками/парасольками.
    [​IMG] - вілла - вид з 4 поверху
    [​IMG] - вілла
    [​IMG] - вид з нашого балкону
    [​IMG] - пляж в Рафаїловичах
    [​IMG] - пляж біля острова Св. Стефан
    [​IMG] о. Св. Стефан
    [​IMG] - стара Будва
    [​IMG] - черепашка біля вілли
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    О, мені теж ця тема актуальна. Особисто я вже трохи назбирала відгуків відпочивальників і визначилась для себе що це буде Будва і одна з віл у тихому районі. Я так розумію, що вибір проживання в Будві залежить від вирішення - чи це буде старе місто - де є центр життя і розваг, чи спокійніший район (де ми і отаборимся).

    Також порадили ходити не на міські пляжі в центрі, а трохи далі по узбережжю - на Могрен1, Могрен2. Ну і поїздки на острови Гаваї та Стефана.
     
  6. NikaLovely

    NikaLovely Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми були в Будві, і, якщо б їхали ще раз, однозначно б обрали Будву, бо там найбільш раціональне поєднання пляжів, вільного місця біля моря, розваг, архітектурних пам'яток (Старе Місто, монастир Подмайне...)
    Жили в районі Подкошлюн, 7-10 хв. до моря (Словенська Пляжа), до Старого міста - 15-20 хвилин. Взагалі Будва невеличка, всюду близенько.
    Словенська Пляжа була ближча за Могрени і сподобалася більше через менший натовп, дрібніші камінчики і відсутність морських їжаків. Хоча у Могренів теж є великий плюс - тінь від дерев, можна цілий день на пляжі пробути.
    Брали авто напрокат тричі, об'їздили майже всю Чорногорію, і Будва в плані місця базування сподобалася більше за Бечічі, Рафаіловічі, Петровац, Герцег Нові, Ульцинь.
    Але хочу старенькою бабцею жити в Перасті - підкорило мене це маленьке містечко біля моря :)
    Ще опишу, де ми їздили. Не люблю організовних екскурсій, бо можна цілий день змарнувати в автобусі з групою, самим набагато більше можна встигнути. Купляємо путивники, або з інтернету отримуємо всю необхідну інформацію, де треба побувати і що подивитися.
    1 день - фортеця Космач, Цетіньє, потім через гори в Котор, по Бока-Которській бухті до Герцег Нові.
    2 день - св. Стефан, Петровац, Градіше, Бар, Старий Бар, Ульцинь.
    3 день - Острог, Скадарське озеро.
    Шкодуємо, що не встигли по горах поїздити, і по гірських річках посплавлятися.
     
    Останнє редагування: 25 Червень 2011
  7. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Шо там тої Чорногорії;)
    Будва - найбільш молодіжний відпочинок з розвагами. Решта - спокійніші міста без клубної території на пляжах.
    В Чорногорії варто винаймати авто, щоб помилуватись найціннішим, що в них є - краєвидами. Їздити автобусами там де не можуть розминутися два авта - некомфортно. Класний в них штучно створений бетонний пляж (це заміські території за Будвою), пляж нудистів (Джаз, якось так, насправді там гарний краєвид:)), в Которську бухту звісно потрібно їхати. На катері варто махнути на острів Св. Стефана.
    Фоток багато викладала вже (див-пошук). Може потім ще додам.)
     
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Це поодинокі випадки чи звично для Чорногорії - чи це стосується тільки Могренів? :girl_impossible:

     
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    я була в Рафаїловичах. я належу до людей, які потребують спокійного відпочинку.
    мене влаштувало все. зоерема пісок, а не галька.
    в будві були, нормально. але то більше місто.а Рафаїловичі, як тихий малий курорт.

    по екскурсіях - раджу КОТОР.
     
  10. NikaLovely

    NikaLovely Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Знаю, що на Могрені точно були, і біля св. Стефана. Більше випадків не чула і людей в гумових капцях в воді не бачила.
     
  11. Victi

    Victi Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Позаминулого року як відпочивали в Будві, то ходили лише на Могрен. Частіше Могрен-2. Пройшлися разок по інших пляжах, і справді, скільки там тої Будви. Їжаків на Могенах було не більше ніж де інде. От де було багато їжаків, так це на острові, до якого ми на катамарані плили, нажаль назви не пригадаю..
    До св. стефана їздили звичайним рейсовим автобусом, але там якраз ремонт робили і не впускали на острів. Заодно прогулялися до Королівського пляжу. Раджу.
    І ще з екскурсій раджу Хорватію - Дубровнік. Дорога туди незабутня. Їдеш собі автобусом, дивишся в вікно, а дороги не видно, лише прірва і море.
     
  12. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Тільки з Чорногорії, то моя давня любов:girl_in_love:. Жили в Будві, але у тихому спокійному районі. На пляж ходили або міський або їздили на Плоче, ну щось не люблю я Могрену, можливо це через те, що там дуже багато росіян,які, не в обіду написано, але часто не дуже культурно поводяться на відпочинку, хоч їх зараз в Чорногорії всюди дуже багато.
    Все гарно, красиво, смачно, єдине що не сподобалось це те, що було більш брудніше ніж два роки назад, і що у ресторанах на набережній зменшились порції. Але все одно дуже сподобалось і так гарно віддихнули:girl_in_love:. Дуже сподобались поїздки в Острог, Цетінє.
     
  13. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Дівчата, то правда, що на о. Св. Стефана зараз не пускають, бо там якісь ремонтні роботи?

    ---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

    і ще цікаво, які в Чорногорії розваги по вечорах?
     
  14. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    угу, нас не пустили :sad:. З розваг - ввечері є дискотеки, для діток - аттракціони (та й для дорослих теж).
     
  15. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Але які ті дискотеки (принаймі в Будві), то звичайно хохма, багато маленьких столиків і клієнти навколо них танцюють, як перший раз були то мене то дуже дивувало а другий раз то вже привично:girl_crazy: Відкрили там ше правда в горах дискотеку, але туди на машині треба їхати і ми не поїхали.
    А взагалі Чорногорія - це дуже комфортна країна і люди приємні, правда були 3 роки назад і минулого року то ціни виросли на харчування і на продукти майже в 2 рази я б сказала, просто туристів все більше, море теплесеньке, досить чисте, Могрен пляж мені особисто не до душі, бо там швидко сонце за скелі ховається, після 6 там стає навіть досить прохолодно, з вечірніх рохваг - то ми ходили в ресторначики на набережній, вина в них досить смачні, або біля Старого міста був бар з різними коктелями, ото я вже напробувалася. Можна взяти шосбь додому і на балкончику влаштувати вечерю...ну і море всяких екскурсій, ми правда ше пішки ходили В Бечічі, трошки на їхньому пляжі покупалися і там є аквапарк, правда не на морі а так...:girl_smile:ну от і все, взагалі Будва - то хоч і пишуть шо це курорт для молоді, але якихось супер екстрімальних розваг не знайдеш, але для романтичного сімейного відпочинку - саме воно:girl_cool:
     
  16. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

     
  17. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    А коли краще їхати в Чорногорію щодо погоди, цін, коли менше відпочивальників?
     
  18. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    У Чорногорії сезон - це липень-серпень. Наприкінці серпня та у вересні вже відпочиваючих менше.

    Екскурсії по Чорногорії продають безліч фірм на набережній, але в Чорногорії є місця, куди цілком реально з'їздити самому, заощадити євро і ні від кого не залежати. :connie_pull-pigtail

    Від автовокзалу Будви до Котора можна доїхати десь за 3 євро.

    До Светі-Стефана теж можна на автобусі хвилин за 15 доїхати - вони часто ходять з Будви.

    Светі-Стефан обіцяли відкрити ще три роки тому, але щоразу відкриття переноситься. Однак і просто туди з'їздити подивитися на сам півострів - обов'язково треба.
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    В сербів теж такі дискотеки, то в них так прийнято.
     
  20. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    В Чорногорії відпочивала двічі. Вперше побувала там ще в далекому 2002. Поїхали на бум, просто взяли квитки на літак в одну сторону, (назад чартери вже не літали, це був останній рейс), і 1-го вересня вилетіли зі Львова.
    Таксист в аеропорту порадив для тихого і спокійного відпочинку Петровац, там ми і поселились. Погода до 10 вересня була суперова, а от останні 4 дні зіпсувалась. На кораблику ми перекочували в Будву і останні дні поміж відпочиванням займались пошуками шляху додому...
    Чисті пляжі, мало люду, чистюсінька вода, клімат - все вразило мене настільки що дала собі слово повернутись.
    В 2007 з коліжанками я вдруге поїхала в цю країну. На цей раз нам хотілось вже не спокою а розваг. Оселились в Будві. Середина червня - народу ще не наїхало. Десь під кінець нашого відпочинку вулиці поповнились туристами настільки що в Старій Будві годі було протиснутись. По нашим спостереженням це відбилось і на цінах.
    Цього разу ми об"їздили все що тільки встигали, але найбільш з всього побаченого мені в голові відклався сплав по Тарі. На цю екскурсію варто їхати. Якщо вивчаючи країну, подорожуючи монастирями-бухтами ви втомлюєтесь, то ту 100% відпочинок і суперові враження.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2011