Хом'ячимо розумно (знижки, розпродажі, чорний і білий список магазинів)

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Мар'яся, 25 Листопад 2011.

?

Я раджу купувати в:

  1. Аґрафці

    40,0%
  2. Акценті

    8,3%
  3. Артдеко

    25,0%
  4. Арт-крамничка

    18,3%
  5. Бонтон

    15,0%
  6. Світ папірусу

    8,3%
  7. Центр паперу

    15,0%
  8. Канцтовари на Гавришкевича

    11,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Львівські магазини:

    Аґрафка м. Львів, вул. Кн. Ольги, 106, ТЦ "Львів", 13 зал, 11 магазин;
    м. Львів, просп. Червоної
    Калини, 62
    ТЦ "Інтерсіті", 1 поверх. Телефон (067) 340-80-60
    АКЦЕНТ м.Львів вул. Пекарська, 16 тел.: 276-46-26 моб.: (063) 170-83-51
    АРТДеко м. Львів, ул. Снопківска, 4/4 Тел./факс: (032) 276 37 30
    АРТ-крамничка вул.Братів Рогантинців, 23 тел.: (032) 254-61-02
    Бонтон м.Львів, вул.Ф.Ліста, 3, тел. (032) 261-59-69
    Центр паперу м.Львів вул.К.Левицького, 4 тел.: (032) 244-87-46 тел.: (032) 276-22-01
    Світ папірусу, вул.Ш.Руставелі, 10А, тел./ф. (032)243-00-14
    Канцтовари вул.Гавришкевича, 8, тел. (032) 243-62-27, (096) 415-07-99

    Відгуки про них - у цій темі.
     
    Останнє редагування модератором: 9 Вересень 2012
  2. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо, не втрачаючи розуму

    Вирішила винести цей допис Мар'ясі в окрему тему, оскільки поділитися таким дописом вартує.
    Ті, хто вже перейшов стадію новеньких у скрапі та нахом'ячив з розумом і без, можуть поділитися своїм досвідом із тими, хто лише починає купувати матеріяли для скрапу.
    Гроші не ростуть на деревах, а тому хочеться поділитися своїм досвідом, аби новенькі не прокололися й могли навчитися на помилках тих, хто вже випробував і матеріяли, і техніки...

    Тема для свого роду чорного й білого списку магазинів зі скрап-матеріялами.
     
    Останнє редагування: 25 Листопад 2011
  3. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо, не втрачаючи розуму

    Скажу щиро, що лише раз купила дешевий дірокол і більше ніколи такої помилки не зроблю.
    Діроколи надто важлива річ, аби купувати будь-які. Краще почекати, назбирати гроші й купити один поважної фірми, перевіреної, ніж купувати кілька дешевших і в них розчаруватися по кількох використаннях.

    Щодо паперу. Я колись багато купувала великих наборів (сторінки розміром 30х30), окремі сторінки. Ціле щастя, що я мала нагоду піти на урок до досвіченої скраперки й побчити, що вона купує лише папір малого формату (15x15 см, саме такий найзручніший для тих, хто робить листівки, а не великі альбоми). Окрім того вона купує одноколірний папір (темні та світлі відтінки), аби підкладати під папір з узорами та надавати листівці більш професійного, глибокого вигляду. Воно як своєрідна рамочка тоді.

    Ще вона купує вже готові набори білих та бежевих листівок із конвертами. Я досі купую звичайні аркуші, бо мені то дешевше виходить. Хоча, звичайно, простіше купити заготовку й нічого не різати, а просто зігнути й працювати над листівкою. Ну, але мені тих 5 хвилин не шкода. Конверт трохи більше часу займає правда, тому подумую над тим, аби теж купувати заготовки. Якщо робити масову продукцію, то це оплачується.

    Окремі кольорові аркуші купувати не варто, бо не завжди вгадаєте, з чим він іще поєднається. Набори в тому плані дуже помічні, бо папір з одного набору завжди чудово поєднується.
    Я зараз маю цілу стопку паперу, з яким не знаю, що робити, бо він просто лежить у мене в шафці й до нього навіть не зазираю. І шкода, що потратила на нього гроші. Але ціле щастя, що я мала можливість навчитися, що і як варто купувати, й від літа вже помилок із папером не роблю.

    Не варто дешевити на інструментах, клеї та двосторонньому скотчі.
    От паперові серветочки, ґудзички, люверси, навіть клеєві квадратики можна купувати дешеві.

    Ну, і мій досвід закупівлі в онлайн-магазинах теж уже немалий. Я завжди зупиняю замовлення, якщо ціна за пересилку виявляється високою. Деякі люди хочуть заробити не лише на націнці на матеріяли, але й на пересилці також. Відповідно я завжди перевіряю, хто за скільки пересилає й тоді додаю або не додаю магазини до списку тих, де варто купувати.
    У магазинах також пильную ціну й перевіряю, чи не буде мені дешевше замовити в неті, ніж купити в магазині, навіть із знижкою. І навіть якщо мені щось дуже треба або дуже хочеться, але за це деруть завищену ціну, я не буду купувати цієї речі. Мабуть, тому вже довший час не купую професійні маркери. Мені не подобається, яка ціна на них стоїть у магазинах, як у звичайних, так і в інет-магазинах, що шлють до Канади. Відповідно користуюся тим, що маю і чекаю, коли знайду місце, де вважатиму, що варто робити закупи.

    Ще писатиму пізніше, як згадаю щось. Ну, або питайте, якщо є питання.
    Закликаю дівчат теж ділитися своїм досвідом закупів. Бажано без вказування виробників матеріялів.
     
    Останнє редагування: 26 Листопад 2011
  4. Velana

    Velana Member

    Відповідь: Де купити все для листівок, альбомів?

    підтверджую :) та й взагалі з дописом Марясі погоджуюсь.
    особисто я купую папір для декору тільки в наборах, поясню чому вигідно:
    1) якщо робити листівку і хочеться поєднати два-три види паперу то ніщо так не поєднується як папір з набору, а ще коли той папір двосторонній то взагалі казка :);
    2) папір з набору від виробника не до порівняння з папером "поштучно" то я про той який продають в магазинах, взяла на "пробу" 3 листки - так і лежать мертвим грузом... і що я хочу сказати що ціни на нього "скажені", візьмемо до прикладу набір від Довкрафту 15*15 який продають 24,95 (то я взяла найдорожчий) ділимо на 16 дизайнів ціна за 1 шт. 1,56грн., якщо замовляю - то шукаю компанію, а інколи й сама замовляю - бо всеодно вигідніше, а листочок паперу того "магазинного" від 3,50 (виправте якщо помиляюсь)

    ---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

    І я напишу про свій хом"ячий досвід - він напевно відповідвє назві теми, розуму я точно не втрачала - усе куплене мною мені потрібне, єдиний мій промах був у купівлі паперу "на пробу", благо взяла я всього 3 листки.

    Висновки та спостереження:


    Папір. Я починала свій "скраповий досвід" з дешевшого фірмового паперу (тобто без глітеру, та не двостороннього), брала від виробника менший набір - бо не знала чи мені сподобається, і для початківців раджу зробити те ж саме: спочатку взяти маленький набір одного дизайну, і подивитись чи вам це заняття подобається. Скрап це не дешеве задоволення - тому все купувати потрібно з розумом.

    Квіти. Щодо квітів для скрапу то тут я мала трохи необережність "попектися", бо на малюнку воно все файне, але не всі квіти мені "підійшли" для роботи. Зараз вже знаю які "хочу". Моя порада - якщо ви не визначились які квіточки вам довподоби і вам підійдуть для роботи - взяти для початку на пробу різних, небагато, до прикладу найбільш ходові: білі/бежеві/кремові троянди 1 см. або 1,5, 2 см. - ці кольори найбільш "оптимальні" і до всього підійдуть, гарденія біла, та інші квіти пастельних тонів. Так ви визначите свої улюблені.

    Декор: Цвяшки.
    Цвяшки дуже файна річ, раджу брати теж пастельні тони. Тут вже дивитесь по гаманцю - можете взяти пачку "простіших" (без перлинки чи кристалика), або ж дорожчі. Але візьміть теж 1 пачку на пробу. Бо не завжди ті цвяшки доречні.

    Напівперлинки та стрази. Насамперед раджу дивитись на ціну, також беріть на пробу: напівперлинки: пастельні тони - вони універсальні, стрази - прозорі.

    Діроколи. Теж раджу спершу назбирати гроші, а потім купити нормального помічника. Бо дірокол то таки великий помічник,якщо ви вже скрапите "по повній" . На початках він мені не знадобився, чудову листівку можна зробити й без дірокола. Подумайте чи вам він потрібен.

    Чорнила. Не захоплюйтесь купівлею - не завжди ціна відповідає якості. Краще мати одне - але файне в роботі.

    якийсь в мене допис дуже повчальний вийшов, якщо теж будуть запитання з радістю відповім.
     
    Останнє редагування модератором: 25 Листопад 2011
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    Це головне правило, яким варто керуватися при купівлі матеріялів. Купити хочеться багато, але дайте собі слово, що "я це встигну купити". Важливо купити те, що потрібне зараз, а про те, чого хочеться, подумати згодом.
    Щодо чорнил я би радила спершу пізнати себе. Подивитися, які кольори вам імпонують в роботі, а тоді підбирати чорнила під свій стиль.
    Без сумніву варто купити чорне й щось м'якше, наприклад коричневе, або темно-сіре.
    Є кілька перевірених фірм, чиї чорнила варто купувати.
    Я випробувала на собі дешеві кольорові й дуже шкодую, бо кілька штампів не відмилися мені. То не впливає на те, як вони штампують зараз, але вигляд у них не надто привабливий, порівняно з іншими.

    Єдине, в чому я би казала, що можна відриватися - це штампи. От чого-чого, а їх забагато не буває. Якщо ви почуваєтеся "штампувальником" і будете часто користуватися в своїх роботах штампами, то варто ловити розпродажі, знижки тощо, коли на них натрапите.
    Я би лише радила звертати увагу на якість силікону. Якщо ви не певні, якої якості силікон, не купуйте більше одного-двох штампів для проби.
    Ґумові штампи я ще не зустрічала неякісні. Так що тут у мене застережень нема.
    Щодо силіконових, якщо це малюнок, де буде багато чорнила, а не лише контури, обов'язково переконайтеся, що силікон якісний і буде робити гарні відбитки на папері.

    І ще. Не варто пробувати всі техніки й стилі відразу. Крок за кроком працює набагато краще.
     
  6. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    На 100% згідна з Оксаною і Лілею. Ще б радила в першу чергу купити килимок для роботи з папером розміткою, добрий ніж і якісний клей. Все інше може почекати, а зіпсути перші роботи без таких "помічників" дуже просто.

    Питають мене в карму а де купувати. Я особисто вже давно перейшла на купівлю виключно в інтернет-магазинах. часом буває чогось забагато. то в таких випадках шукаю собі компанію (розділити пачку, розділити доставку і т.д.). У Львові купую виключно папір на основу і клей. (тепер ще Аграфка відкрилась, то ще туди ходжу на полювання, але там є те, чого нема ніде ;) ) Чисто з свого досвіду, якщо ви плануєте зробити листівку не раз в п"ятирічку, а додати ще одне захоплення до свого арсеналу, то дуже рекомендую переглянути блоги різних скрап-майстринь, вони часто пишуть з чим вони працюють. А потім можете в неті пошукати ціни на те, що сподобалось. На перший погляд дорого, але якщо все прорахувати, то насправді не все так катастрофічно і як виявилось, ще й дешевше, ніж в звичних магазинах, де асортимент залишає бажати кращого, а ціни захмарні. Тому що в пориві "пристрасті" в магазині під хатою можна накупити купу всього, що потім ні в тин, ні в ворота, потім зрозуміти, що вдвічі переплатив, причому за те , що ні до чого (я недавно в садок занесла таку пристойну купку паперу (нехай діти тнуть), який ну дійсно ні до чого, а потім як подумала скільки я за нього віддала, то можна було купити навіть не хочу думати які матеріали, яких виробників і в якій кількості).
     
    Останнє редагування модератором: 20 Січень 2012
  7. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    Килимок то супер зручна і потрібна річ. Дякуючи Мілітарії маю Давкрафтівський, формату А4. Мені його вистарчає. Можливо колись матиму быльший, але поки то не нагально. Зручно, що там є розмітка і на ньому спокійно можна працювати канцелярським ножем.
    Ще треба мати металеву лінійку під яку зручно різати. Пластмасова не годиться.
    Щодо клею, то використовую клей Паско. Дуже класний. Плям не залишає, Не смердить, прозорий. Клеїть намертво. Клею ним стрази, півперлинки і навіть стрічки пробувала. Клеєві квадратики не купувала. Маю скотч на вспіненій основі, то користуюсь ним.
    Папір. Я теж за набори, але до розуміння того я йшла трошки довше ніж дівчата.
     
  8. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    чому не було цієї теми раніше. почитала і зрозуміла що наробила купу дурниць в першому замовленні. добре що хоч дешевого дірокола не взяла ( на дорогий зажала). клей тоже на угад вибрала. і картону набрала цілу купу по штучно. а піпір в наборах дорогий більше 100 грн ( той що я бачила). і лоханулася з папером для квілінгу: замовила за 18 грн, а в магазині побачила за 9.
     
  9. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    А якого? Якщо він однотонний, то це добре, завжди згодиться.
    Покажу, про що мені йдеться.
    Наприклад, є ось такий різдвяний набір паперу.
    [​IMG]
    До нього варто купити ще прості кольори, аби могти підкладати для надання листівці глибини.
    [​IMG] [​IMG]
    Такий одноколірний папір вам завжди придасться. От із кольоровим треба добре думати, що купувати.
     
  10. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    Мені завжди в пригоді. правда трохи хитрую і купую обрізки в арткрамничці або акценті
     
  11. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    картон такий http://hobby4you.od.ua/index.php?dispatch=products.view&product_id=277.
    я просто навіть толком не знаю що з ним робити ( ну з картоном зрозумліше, а папар - непонятно :girl_blush2:) набрала всяких лєнточок, перлинок, стразів, квітів, трафарет. ще всяких дрібниць. сподіваюся що розберуся по ходу.
     
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Я тепер не вмію робити листівки без підкладання одноколірного картону. Якісь вони мені тоді порожні чи що.

    До речі, а в кого який досвід зі стрічками та мереживом?
    Я від Окси подарунок отримала. Таке мереживо чудове, що я тепер шукаю, де би ще такого роздобути. :girl_haha:

    А які саме?
    То завжди згодиться.
    Якщо це саме папір, то його можна спокійно давати проміним між основою листівки та кольоровим папером. Тільки підберіть тоді кольоровий папір і декор під тон.
     
  13. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    файний, але дорого! шукайте дешевше ;)


    купую по потребі плюс маю вдома НЗ :girl_blush2: А от до репсових стрічок руки не дійшли. Ну і мереживо в скрапі визнаю лише натуральне.
     
  14. Vika

    Vika Well-Known Member

  15. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    Спочатку мені будь яка стрічка чи мереживо здавались чудовими))). Зараз так не є. Подобалось мереживо від Окси. Стрічки з аграфки. Але вони дорогі(((. А від тоненьких атласних вже не балдію
     
  16. Xomka

    Xomka Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    І все ж ось коротенький аналіз.
    Я запам'ятала з Арт-Деко два види паперу.

    Перший формату 20х20см такий

    [​IMG]

    Порівнюю ціни з інтернет-магазином Зроби сама. Як на мене вони досить демократичні (на папір принаймні).
    Отже, пачка на 48 аркушів коштує 135,9 грн, тобто ціна одного листа виходить 2,83 грн (ціна листа в меншій пачці виходить та ж). В Арт-Деко - 4,1 грн.

    Другий набір формату 30х30см такий

    [​IMG]

    Ціна листа з набору 4,25. В названому магазині 6 грн чи 6 з копійками (вони точно не змогли сказати, бо тільки виставляли все).

    Якщо мені потрібно 2-3 дизайни звідти і я не фанатичний скрапер, якому колись все згодиться, то мені вигідніше взяти ці 2-3 дизайни і основу до них в магазині, аніж замовляти через інтернет і платити за доставку. Якщо ж ділитись з кимось - а йому теж до вподоби саме ті дизайни? Шукати третього?

    Я теж маю кілька наборів паперу, тому роздумую не теоретично. Просто інколи потрібен саме один лист зі всього набору, а всі інші може колись і згодяться, а як ні? Свої набори я вибирала довго (вони на вічні теми, тому точно колись згодяться;)), і все ж 1/4 листів мені дуже подобається і я приблизно уявляю, що б хотіла з ними натворити, але 3/4 іде в нагрузку(( Хоча вони теж класнючі, та ідей до них поки нема. І от маючи кілька наборів, я б не набирала ще кілька, а взяла б з якихось інших по 1-2 листи тих що мені дійсно дуже потрібні саме зараз, навіть з переплатою. Але вони в мене не ляжуть мертвим вантажем на невизначений термін, а одразу підуть в рух. Хіба це не є розумно?

    Я знаю, що в Аґрафці є папір з наборів поштучно, але в цьому іншому магазині я бачила такий, якого в першому поки нема;), хоча в першому є те, чого нема в другому.
    Але ж для того і є тема про різні місця купівлі наших штучок;)

    П.С. Доречі, паперу цього я сьогодні не купила, бо йшла чітко за однотонним на основу, але інформацію собі "записала в пам'ять". Ну хіба я не чемна?:shy::xaxa:

    П.П.С. Ще додам)))
    Про килимок. Маю теж формату А4, частенько він мені замаленький((
    Клей теж Pasco. А от обрізки картону в мене виходять такі ж як в Арт-крамничці))) Тому куплені там (давно, коли я й не думала захоплюватись скрапом:xaxa:) поки лежать без діла, але їх дуже мало. Може то Пупсику продавати)))
    Стрічки, півперлинки, стрази стараюсь купувати обережно, і такі що мені дуже подобаються і я уявляю куди їх застосую. Завжди пригодяться пастельні півперлинки білого і бежевого. І звичайно ж, в упаковці мають бути різні розміри.

    ---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:29 ----------

    А ще згадала, що мої улюблені формати паперу 15х15 або 30х30. Бо я дуже люблю робити квадратні листівки із стороною 12-14см (тут іде в хід той що 15х15). А в наборах 30х30 завжди є додаткові листи із смужками певних малюнків, тегами чи персонажами, які можна вирізати як окремий елемент. І ще з деяких листів 30х30 виходить 4 шт 15х15:xaxa: (теж економія)))) А от 20х20 в мої розмірні рамки чомусь не вписується... Зрештою з 30 майже завжди можна зробити 20))) (залежно від бажаного малюнка;))
     
    Останнє редагування: 25 Листопад 2011
  17. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    Якщо один дизайн є в різних розмірах, то не виходить: зазвичай інший масштаб малюнка.
     
  18. Vika

    Vika Well-Known Member

  19. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

     
  20. MILITARIYA

    MILITARIYA Well-Known Member

    Відповідь: Хом'ячимо розумно (чорний і білий список магазинів)

    Ще вставлю свої "п'ять копійок". Запитувалась я якось в Велани чим клеїти квіточки і взагалі все, вона порадила мені купити термо пістолет. Я в той же самий вечір сіла його замовляти, прийшов чоловік і нарадив мені знайти дешевше, бо десь на стафі бачив такий самий на 10 грн. дешевше... а то буде економія, бо доставка окупиться. І по його скеруванням замовила я його. Коли отримала, якість мене просто шокувала. Сам пістолет мав такий неприємний запах, що руки від нього погано пахли і через 2 години, відмити чи перебити запах неможливо було нічим.... так інколи пахнуть дешеві китайські іграшки... я таки запхала його в резетку і попробувала заклеїти: клеїв то він нічого, зате запах поширювався кухнею такий, що прилетів мій муж і сказав, шо то таке.... В той же вечір його викинула, бо та пані, в якої я купувала написала мені, що то мої проблеми і грошей вона повертати не буде. Отак зекономила... На другий день таки замовила там, де радила Велана....
    Тому краще не економити на дешевому. Я вже раз попалися на тому.... Купити раз, але якісне.

    і дотримуюсь цієї ж самої думки. Маю кілька наборів, і ними користуюся, таки поєднати з набору набагато легше, але наприклад новорічного набору я не купувала, а купила кілька листків з глітером, тому що новорічних робити буду мало, а тим кому потрібно подарувати, хватить закупленого...
    тепер в мене слабістю стали штампи. Не брала ще ні разу резинових, в мене всі силіконові, але я постійно хочу якихось нових...