Хорватія. Відгуки про відпочинок.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Neytasa, 29 Березень 2012.

  1. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Хоч цього літа ми зібралися в Болгарію, але ще маємо надію ближче до осені знов побувати в Хорватії... Були ми там 2 роки тому, враження залишились чудові. Їхали на своїй машині, догога ідеальна, велика кількість підземних доріг через багатокілометрові тунелі! Зупинялися в Угорщині на Балатоні, було дуже цікаво, але потрібно було на перед вивчити ситуацію, бо довго шукали де можна зупинитись на ніч. Хоч їхали ми не дуже організовано, намучились з пошуком готелю, але спогади тільки найкращі, в першу чергу від Адріатичного моря, яке надзвичайно чисте і солене!
    Ми були в Опатії- [​IMG]
    Чистота там ідеальна, відпочивають переважно німці, пляж крупна галька, недолік те що сонце в 17 годині ховається за гору і робиться трохи холоднувато....
    Ще були в середній Далмації, в Башка-Вода- [​IMG]
    Звичайно там набагато тепліше, пляж мілка галька, але порядку і чистоти вже не має, можливо тому, що відпочиваючих дуже багато....
    Особливі враження від Плітвіцьких озер! Краса там не реальна! Туди вартує їхати на цілий день мінімум, можна і на 2!
    Ще їхали мимо комплексу "Соляріс" в Шибенику, місць там вільних не було, але нам там дуже сподобалось.
    Можливо хтось поділиться своїми відгуками про відпочинок в Хорватії, куди ще вартує поїхати?
     
    Останнє редагування: 29 Березень 2012
  2. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    От ми цього року вже дозріли до Хорватії - наразі намірились на Брелу. Але:
    - машиною не поїдем - літаком. Рейсів прямих ні з Києва ні з Польщі. Бачу що можна в наших вгенствах купити чартер;
    - В оператора пише на сайті тіки на тиждень, а ми хочем два. Правда ше не ходили туди - може то я щось не дочитала;

    Хотіла б почути відгуки чи вартує їхати саме туди - найперше хочеться спокою і романтики (чи там такого не знайдеш?) і і чи то не буде мінінгітно самому організовувати чи все ж піти в тур фірму (добирання\харчування\ціна)?

    Вимоги до Хорватії - пісок (або дуже дрібна галька), лісистість, гористість :)
     
  3. Kofein

    Kofein New Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Відпочивала в Хорватії. Але не пам*ятаю назву міста, оскільки це було близько 10 років тому. Хоча, на той час, я була ще підлітком, але враження від поїздки збереглись до сьогодні: кришталево чиста вода, вузькі вулички з чарівними будиночками, екзотичні дерева (інжир, лавровий лист ріс прямо на пляжах) , неймовірний пейзаж з набережної (було видно 3 острова), поруч Венеція, до якої ми завітали на один день, смачнюще морозиво, привітні люди і зачаровуюча краса міста, природи і всього, що там оточує.
    Якщо вагаєтесь між Болгарією, Турцією, Єгиптом і Хорватією, однозначно раджу вибрати Хорватію!
     
  4. хельга

    хельга Найгарніша форумляночка

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    О! Хорватія....я закохану в цю країну. Якщо море - то Хорватія. Відпочивали в районі Макарська рів'єра, м. Башка Вода, центральна частина. У вересні, погода ідеальна. Також поїздили по околицях, коротше ....фантастична краса.

    Доречі, Брела було сусіднє містечко, ходили туди пішки по узбережжю, але там дуже круті підйоми, ходити важко...

    Нарахунок ночівлі по дорозі в Хорватію. Так як Угорщина для мене не новинка, то зупинялись, перший раз на Плітвіцьких озерах. Хто має можливість - обов'язково там зупиніться. Надзвичайно красивий заповідник
    Другий раз зупинились в столиці Заґребі. Гарне європейське місто.

    Насправді про Хорватію можна писати безкінечно, якщо щось конкретно цікавить, питайтесь :)
     
  5. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Насправді ціни в готелях там трохи завищені, харчування переважно 2-х разове... сніданок і вечеря, а якщо з дітьми то в обід після моря найбільше хочеться поїсти, тому доводиться щось докупляти.... напевно там найкраще приватний сектор шукати, але домовлятись завчасно!
     
  6. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    І я закохана в Хорватію, була там 8 років тому, відпочивали в чудовий Макарській рів'єрі, їздили на о. Хвар і о. Бол ( на цей в пошуках піску, але і там була галька хоч і дрібнюсінька, а на рекламних фото виглядала точно як пісок) Чиста водичка, мальовничі пейзажі і привітні, щирі люди. Ми проіхали всю Хорватію з пн. на пд. я досі з захопленням згадую ту неймовірну дорогу, що звивалась як змійка, а з однієї сторони височіли могутні скелі, з іншої був обрив і море, перед кожним поворотом був знак " обережно" і зображена корова, от тільки звідки тим тваринам вибігати для мене була загадка :) а ще будиночки з тією рудою черепицею такі милі:girl_in_love: кілька днів ми провели в м Умаг, там сподобалось значно менше, природа не така яскрава, море було брудне, але до Венеції було близько:) я раджу південну Хорватію
     
  7. Pesyk

    Pesyk Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Я бачила всю Хорватію з півночі до півдня і люблю її безумно. Чітко можу заявити що найгарніша природа це Середня Далмація від Спліта і нижче, саме там і скалисті гори, хвоя аж до моря та гарні широкі галькові пляжі. [​IMG].
    Майже всій іншій Хорватії притаманні пляжі бетонні платформи, що зовсім не ахті ))) для відпочинку з дітками. Піску в Хорватії не знайдете і не шукайте, хіба якісь невеличкі клаптики насипних пляжів! Ви хочете відпочивати на Макарській ривєрі це дуже гарний регіон, як Макарська, Брела, Башка Вода, Тучепі, всі ті курортики поряд і дуже подібні, Макарська -містечко де є стара частина, вузенькі вулички гарно, а от всі інші це невеличкі куротні селища. В сезон в цьому регіончику тихо та романтично не буде,це точно, хоча пляжна лінія довга , десь тай сховаєтесь ...
    Дуже раджу їхати машинкою, це економно комфортно і зручно. Дороги шикарні, добирання не складне, все чітко зрозуміло, ну і економно. Квиток в середньому 300 Євро на особу, дитячий 250 до 12 років, це інфо приблизна, так було минулого року на період 10/11 ночей, так літав чартер зі Львова (Франківська), автомобілем ви 2 -3 рази зїздите за таку сумму. З Киева літав на 7 чи 14 це вірно. Для поїздки авто потрібна шенгенка мультик, або ж якщо через агенство, то Вам організують шенгенку угорську 2 разову, і поїдете через Угорщину, що теж є зручно.
    Країна не дешева! Але як і на проживанні так і на харчуванні можна економити, для чого і служить приватний сектор, але рекомендую бронювати заздалегідь.
    Хорватія - це неземна краса, їдьте і не пожалкуєте.
     
  8. Vysoka

    Vysoka Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    А я зараз якраз у Хорватії!!! Приїхала закохуватись в цю країну. Минуло року була на Істрії, але шось вона мені до душі не припала :-(. Бетонні пляжі і великі камінюки - то не для мене. Зараз хочу оглянути найкращі місця цієї перлини Адріатики. Завтра-післязавтра дивимось Загреб, а потім їдемо на Істрію, а потім в Далмацію. Зараз в Загребі вже така весна! Навкруги все зелено, за вікном +16 - +18. Обовязково поділюсь враженнями!
    цього року буде чартер на Спліт зі Львова, можна купувати квитки на 7, 14, 21 день. Вильоти по суботах. Ціна коливається від 275 до 350 євро.
     
  9. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    отакі пляжі то якраз Башка Вода\Брела? В який період року реально знайти такий пляж пустий? (а то мені після Чорногорії страшнувато :)) Вроді би вже визначились ми що це буде Башка, але от з віллами наразі в агенстві туго. Кажуть чекати до кінця квітня.
    є таке. Правда не питала наскіки на нього реально взяти квитки і як потім з добиранням ше зі Спліта якшо летіти самим?

    А, і на рахунок базарчиків з фруктами - там же це не проблема? (Башка\Брела)?
     
  10. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Була в Хорватії минулоріч по роботі, в Дубровніку. Казково, неймовірно і смачно:girl_smile:. Красиві, майже казкові будиночки, кришталево чисте море....... і морооозиво смак якого не зрівняється ні з чим:nyam2:..... Якщо випадає нагода та можливість однозначно рекомендую побувати бодай раз у цій країні
     
  11. Pesyk

    Pesyk Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    І Башка Вода і Брела пляжі однакові, такі як я фотку показала. Пляж там пустенький,таким я його фоткала у травні, в той період несезон, тому море холоднуватеньке. З віллами не проблема навіть зараз, напишіть мені в приват я Вам підкажу де зможете пошукати. Башка - зовсім інший курорт, тому їдьте в Башку Воду ...)))

    ---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

    Тільки затвердять рейс, квитки зможете взяти без проблем. Добирання самостійне з аеропорта, якщо приватний сектор оберете, хоче іноді самі власники вілл пропонують таку послугу. З базарчиками там трошки не так як в Чорногорії, але в супермаркетах цього всього є вдосталь...
     
  12. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Знайшла фотку з пляжу в Башка Вода це середина липня, два роки тому, як бачите проблем з місцем немає - з дітьми рано виходять, швидко йдуть, далі виходить молодь і так по колу :girl_smile:.
    [​IMG]
    Ми купували в маркеті. Ще були на розкладках на набережній але дорожче, а ще брали в одного дядечка, він на кораблику привозив прямо на пляж, у порівнянні з Кримом - ціна як для курорту невисока.
    Докладніше писала тут
     
  13. Vysoka

    Vysoka Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    квитки на цей чартер можна купити запросто. Жодних проблем немає.
     
  14. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    А ще головне не забути спеціальні тапочки для ходьби по гальці, особливо для дітей! Ми їхали перший раз на такий пляж і навіть не додумались про них :girl_crazy: довелось там купувати....
     
  15. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Мене цікавить приватний сектор на Макарській ривєрі, Башка вода, чи в іншому гарному місці. Може хтось був і може порадити щось конкретне?
    Нас буде 5 (4 дорослих і дитина)
     
  16. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    а в хорватію віза потрібна?
     
  17. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Наскільки мені відомо, на літній сезон (з 1 квітня по 31 жовтня) :) їх скасовано.
     
  18. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    здається, лише тоді коли в хорватію літаком добираються. а от авто чи автобусом? :confused:
     
  19. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    і я люблю цю країну!! відпочинок- лише там. Була на багатьох пляжах Европи- але Хорватія залишила про себе найліпші враження і спогади.
    Отож, ми відпочивали в маленькому місті Біоград на морю. Жили в приватоному секторі, 2 хв пішки до пляжу ( маю адресу власників, до речі), платили 25 евро за сімю в червні місяці 2010. Пляж у нас був пісчаний, насипний, захід в море помірний - така собі бухточка з соснами, а з боків були камні і стрімкий захід в море. Мені було добре з дітьми на піску, чоловіки ходили на глибинні місця плавати. На пляжі був дитмайданчик.
    Ось фото пару, судіть самі.
    Якщо цікавить шосб конкретно- питайтеся, відповім з радістю)
    [​IMG]
    піщаний пляж
    [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]
    пляж , збоку. перша лінія- люди відпочивали у палатних будинках, в будинках на колесах.
    [​IMG]

    приватний сектор, де ми жили
    [​IMG]
    криштально чисте море
    [​IMG]
     
  20. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Хорватія. Відгуки про відпочинок.

    Так, тільки літаком :) Автобусом Ви перетинаєте кордони інших держав Шенгену, тому мусите мати візу. От якби Хорватія межувала з Україною, тоді б - інша справа :)