Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

  1. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    А як на рахунок парасоль і ковриків?
     
  2. olena

    olena New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Біля басейнів вам не буде де поставити свою парасолю, бо там суцільні плити, є два невеличких пляжа, то хіба там, але точно про це я вам не можу відповісти.
     
  3. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    А ми ще досі в Чорногорії, і з досвіду минулих і цього року народу помітно менше, мені відчувається що на половину точно. На пляжах місця вдосталь, ми приходимо годинка 10 то спокійно займаємо лежаки в другому або і в першому ряді, минулого року в той час хіба 3-4 ий ряд були вільні та й ввечері толпа гуляючих значно менша.
    Про пляжі.
    На слов'янський пляжі справді брудно, шумно і тіснувато
    О Св Ніколи "розширився" не на жарт, порівнюю як була там в 2005 коли стояло лежаків 15, зараз дуже багато місць для відпочинку, ресторан де смачно готують і бар, ціни звичайно вищі ніж в Будві, лежаки 5 євро комплект, але без матрасів ( що мені не підходить бо болить копчик так лежати) доізд на острів 3 євро з людини. Водичка чиста, іжаків багато, повітря з запахом сосен але взагалі на острові трохи задуха
    Могрен. Найдорожчі лежаки 15 євро комплект, стоять дуууже близько один до одного, можна ліктями сусідів зачіпати, синтетичні парасольки, прозора водичка, але тільки до обіду, а потім все те сміття що люди залишають на скелях плаває в воді, тобто після обіду ми згадали чому нам не подобався Могрен. Ну і поісти там нормально теж не має де, випити пиво на пляжі 4 евро ( теж найдорожче)
    Нам найбільше подобається пляж каірос, це трошки далі ресторанів лім і півніца нік гоулд. Комфортні лежаки, соломяні парасольки і деревяні столики, лежаки стоять на нормальній віддалі один від одного, ніхто нікому не заважає, водичка прозора і чиста цілий день, видно камінчики і трубу що йде не знаю куди ггг кава-фреші- пиво за цінами як в кафешках- ресторанах приносять як тільки піднімеш руку. Пляж також чистий, постійно прибирають, словом там нам цього року як і минулого найприємніше відпочивати.
    Ми найчастіше обідаємо в Півніці, там розкішні біфштекси( відкриття цього сезону: біфштекс під соусом з гогонзоли і моцарели, біфштекс Дардиліан) смачні салати, морепродукти і піцца, а іх фірмовим мішаним мясом " нік гоулд" на двох персон спокійно можна пообідати чотирьом:)
    В ресторанах плескавіца ( рублене м'ясо) 8-9 євро з картоплею фрі, на вулиці трохи менший кусок мяса 2 євро з лавашем і овочами:) те саме стосується млинців і піцци
    Ввечері дуже гарно в ресторані Асторія, столики на березі моря, свічки, жива музика, смачнющі десерти. Словом романтІк :girl_tender:
    З неприємного, чудова пекарня в старій будві геть зіпсулась, зовсім не смачно там (
    З приємного- відкрилась торгова плаза, де багато магазинів і супермаркет
    А і ще, мені підказала Olena, що плавальні прибамбаси краще купувати в дит магазині в плазі, так і є, за надувний жилет і нарукавнички ми заплатили менше ніж би за один жилет якби купували на базарі біля пляжу, те саме з відерками і тд
    Чорногорію дуже люблю за море, за природу, за людей ( балдію від іх ставлення до дітей)і за комфортне добирання, нам з малим дуже зручно. За можливість вибору. Можна спокійно економити, а можна розкошувати, є відпочинок для кожного гаманця.
    Люблю цю краіну:)
     
  4. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    перечитала всю темку....всі відгуки в основному про вілли..а як щодо готелів в чорногоріїї? можете щось порадити? цікавлять 4-5* з оллом або НВ
     
  5. lawyer

    lawyer Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    вони є. але їх кількість значно менша. і ціни там досить високі.
    Avala Resort & Villas 4* - ніколи не проживала у цьому готелі, але взяла його на примітку, дуже мені сподобався ззовні. гості готелю входять на пляж Могрен безплатно, лежаки+парасольки - за додаткову плату. специфіка готелю ще в тому, що там можна проживати, як в самому готелі, так і в віллах готелю.
     
  6. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    я думаю, що тут відіграє не малу роль специфіка узбережжя Чорногорії. Фактично нормальних спусків до моря є не так і багато, пляжна лінія по своїй довжині не велика і порізана, все інше - скелястий берег. ну і ще той факт, що як курорт Чорногорія почала розвиватись не так і давно. Але ті готелі, що є - досить пристойні, то вже треба напевно по турфірмах питати, що вони пропонують.
     
  7. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Будва більше має вілли, з готелів є Славянська плаза (то 4 *, десь 1400 еуро з особи НВ), Могрен, та дуже великий біля старого міста готель Авала. В основному великі готелі зосереджені в Бечічі
     
  8. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    На Плоче коли я віддихала було найчистіше море і тому мені там найбільше сподобалось. Крім плит там є місця де пляж гальковий, ми там постійно і лежали, парасольку запихали між гальку, на плити тільки ходили щоб пострибати у воду і подивитись на їжачків. З нами був хлопчик 6 років, все було добре, але все таки для дітей також думаю, що найкращий варіант Трстено. Щодо Могрену раджу бути обережними, там ніби і не дуже глибоко і захід у воду нормальний, але там є підводні скелі, я цього року коли плила до підводної скали сильно поранила ногу, причому досить далеко, де вже глибоко і між камінням там є багато їжачків.

    ---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 14:02 ----------

    З мінусів те, що він знаходиться біля Старої Будви, де багато барів і дискотек, через це вечорами дуже шумно.

    ---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

    Якщо їхати у готелі то все таки краще у Бечічі, але ціни на готелі в Чорногорії досить високі.
     
  9. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    мене дуже цікавить такий варіант відпочинку. чи можете Ви поділитись ресурсами, де є контакти власників апартаментів? і зорієнтуйте, яка вартість доби проживання, будь-ласка.
     
  10. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    В інтернеті начиталась, що пляжі там страшенно дорогі, 30-75 євро...
    5 євро в порівнянні з цим, це ще нормально.
    А які пляжі біля о Св Стефана ви б порекомендували, де і гарно, і вільний вхід, чи принаймі ціни незахмарні?:girl_smile:
     
  11. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    30-75 Євро це пляж на острові Св.Стефана, якщо не помиляюсь, той що по праву руку від дороги що йде на острів. О. Св.Ніколи, це острів навпроти Будви, там ціни не дорогі.

    ---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

    Доречі острів-готель Св.Стефан недавно повністю відремонтований і відкритий для гостей. Ремонт робили греки, група Aman Resorts, по деяких даних в ремонт вклали близько 50 млн.Євро. Тепер готель називається Аман Святий Стефан. В середньому доба проживання коштує 1500 Євро, але кажуть, що всі номера до кінця жовтня зарезервовані. Так що дівчатка, хто цього року туди зібрався їхати віддихати я вас розчарую, вже нічого не вийде:girl_cool:, бронюйте на наступний рік:connie_pull-pigtail
     
  12. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    ми вчора мали суперовий день, взяли на прокат мопед і поїхали вздовж узбережжя, то було так кльово-кльово, емоцій мореее, були і на о Св Стефана, там дуже гарно, якщо жити в тому комплексі, а саме містечко нам би не підійшло, дуже все верх-вниз треба ходити, з дитиною не зручно, заїзд на парковку платний (здається 2 євро машина, ми ж на "дирчику" безкоштовно проїхали ггг) по ліву сторону пляж спочатку галька і лежаки від 20 (перший ряд) до 10 євро за комплект в останньому ряді, трохи лівіше якась незавершена будова і дрібна галька з піском ( я такого не люблю), є місця де не має лежаків тобто можна на своїх рушниках лежати. З права пляж дуже просторий, лежаки на великій віддалі один від одного, ціна 50 євро за комплект і то є обовязково для перебування на тому пляжі :)
    Бечічі і Рафаіловичі милі містечка, але мені більше подобається Будва
    до слова про готелі і систему все включено, я відношу Чорногорію до країни в якій це є зайвим, але то моя думка

    про море, останні три дні воно було брудне, але то хвилями вранці чисте, в обід брудне, ввечері знов чисте, а ще стало холодніше, мабуть течія мінялась, не знаю
    і ще постійно плавали якісь чотиролисники, чи то водорослі чи що, не багато, але казав знайомий, який вже 6-ий сезон працює в Чорногорії, що такого ніколи в морі не було
    останні дні стало трохи більше людей, трохи піднялись ціни на овочі-фрукти
    загалом, порівняно з попередніми роками відчувається спад...але сьгодні ми вдома і вже сумуємо за Чорногорією :)
     
  13. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Моя також, ніколи не брали тут проживання з харчуванням, щоб не прив'язуватись до номера. По Будві та й по всій Чорногорії багато ресторанчиків де дуже смачно готують, взагалі кухня у них супер.
     
  14. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Я цілком підтримую. Там настільки різноманітно можна погамати в кафешках, що нема сенсу постійно повертатись в готель.

    Це точно. Ми ще відвідували Петровац, то дуже вже тихо і розмірено. Будва цікавіша і різноманітніша. Можна і активно "подвіжувати" і спокійно посидіти десь.
    Порівнюючи минулорічний відпочинок в Чорногорії і подорож в Болгарію, то однозначно повернусь в Чорногорію, в Болгарію хіба значно пізніше. Проблема не в сервісі чи в кліматі, просто Чорногорія значно цікавіша для мене країна.
     
  15. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Я відпочивала в Чорногорії вперше в 2003 році, цього року повернулись. Минулого року були в Болгарії (Созополь). Однозначно б їхала ще в Чорногорію - клімат, архітектура, море..... я закохана в неї.
     
  16. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    я жила в Петроваці 8 років тому, в готелі і з харчуванням, воно було убойне, але сам курорт сімейний дуже і тихий, я була на практиці то нас була компанія і ми знайшли собі де "відриватися", але все ж містечко для тривалого відпочинку не цікаве мені
    ще про екскурсії, цього разу ми взяли фіш-пікнік, дуже задоволенні, нас було не багато 15 чол ( з них 6+дитина ми:)) було дуже весело, проплились за Петровац, там нас висадили на 2 год на дуже мальолюдний пляж (лежаки комплект 3 євро і їх там мало), в той час нам посмажили мясо і рибу, рибу 1-ї категорії ( дуже смачну, бо зазвичай на екскурсіях смажать дешеву) +вина було скільки душа бажає (пляшкового, а не з каністр), а на початку був ще ром з колою, вкінці звичайно танці :girl_dance: плили до пляжу Яз і там стрибали в воду і купались, словом дуже задоволені поїздкою. Вартість фішпікніку 40 євро, екскурсія в Дубровнік 30-35, Боко-Которська 20-25євро. В Которі ми були 3 роки тому і тому не їхали цього разу, але хто планує в Чорногорію то раджу там надзвичайно гарно
    ми з чоловіком теж) країна де не почуваєш себе туристом
    ми як на мопеді їздили і в кафе замовляли сніданок в Рафаїловичах то офіціант думав, що ми місцеві, впевнено розумілись чорногорською, ще б місяць і може знали б мову)
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    в нас з чоловіком аналогічні думки були, коли з"їздили в болгарію після чорногорії :).

    а от Чорногорія - то зовсім друга пісня. проїжджаючи через всю країну з відкритим ротом від захоплення, закриваєш його вже коли покидаєш кордони.
     
  18. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    наскільки я зрозуміла, в чорногоріі немає апартів на 1 лініі, тільки готелі...а для мене 1 і головна умова -це бачити море з терасси і щоб до того моря не більше 3 хв. ходу


    а друга умова-це ніякої готовки, а з маленькими дітьма це вже проблема...
    От ти Домчика де і чим годувала? спокійно брала йому їжу в ресторанах?
     
  19. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    а мені було люкс. тихо і спокіно. віла була власністю художника. мальовничий двір. з балкону- панорама була шалена. з дворика - вихід одразу на набережну і пляж.
    а до Будви легкою ходою 30 хв. по набережній.

    є. але дивися Рафаїловичі, в кінці. за мого перебування будувалися шикарнющі апартаменти -перша лінія.
    навіть фото десь маю.
     
  20. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Тут вже згадувалося, але я ще напишу.Коли ми ходили на пляж Могрен, я завжди задивлялася на готель Авала, тому що він справді має дуже добре розташування, але незнаю чи підійде для сімей з дітьми, бо там справді шумно кругом. Але це 1-а лінія і в Будві рахується найкращим готелем. Можна почитати про готель і відгуки відвідувачів, які пишуть, що готель немає власної території, дитячої площадки і т.д.
    http://www.booking.com/hotel/me/avala-resort-villas.ru.html?aid=315714;label=hotel-98545-me-yqFSe3h9OQo6Po1DXFIE5wS4204773656:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;ws=&gclid=CIuQ3YTZorECFQpj3wod7kRYXQ