Відпочиваємо на природі у наметах

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Harmony, 19 Липень 2010.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Ось тут, будь-ласка, докладніше :connie_pull-pigtail. Щось не дуже орієнтуюсь, що можна готувати в "польових" умовах і які краще продукти брати, щоб і ситно, і не зіпсувалось :girl_haha:!
    І ще питання таке назріло: як вбирати дітей наніч спати?
    Ще вартує взяти щось від комарів, ну і свічки та ліхтарики.

    А ще, думається мені, буде цікаво знати про якісь класні місця, щоб і лісок (було б супер -щоб відразу з грибами))), і річка-озерце якесь(рибка згодиться))), ну і до питної води щоб не далеко.
    Минулого року бачила таке чудове місце біля Берестечка, на березі річки. Місце просто бомбезне - сосновий ліс, чудова річка, недалеко село, а ще козацькі могили та чудова церква. З недоліків - поруч теж є намети. Деколи це може стати проблемою))). Але можна пошукати там і меньш заселене місце. Ми були лише день, тому ніц не шукали, відпочивали у лісі, до ріки лише гуляти ходили. Зараз збираємось кудись на Закарпаття. Підкажіть хороші місця
     
    Останнє редагування: 23 Липень 2012
  2. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Ми маєм маленький пальничок. Дуже зручно. Хоч переважно користуємось звичайним казанком і менашками.
     
  3. danusyk

    danusyk Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Років 6 тому об'їздили на авто з наметами всі Карпати. А на Закарпаття заїжджали в Солотвино (дуже сподобалось). Та намети розкладали не біля соляних озер (хоч там також є кемпінг), а 10 км в сторону на березі річки Терескви. Бо в самому Солотвино дуже шумно ввечері, а біля річки і прохолодно і спокійно. Річка хоч гірська, проте тепла і глибина десь коло 1 м.
     
  4. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Та якщо є на чому, то готувати можна все що завгодно. Ми, наприклад, зранку робимо каву і канапки або мюслі, а вже потім можна і кулешу,і картоплю варим з печеним мясом, і риба на грилі, шашлики, салати з печених овочів, і в казані юшка грибова супер виходить, тобто тільки ваша фантазія і місце в багажнику має значення. От, щоб не зіпсувалось, це реально проблема- по-перше мясне беремо заморожене в сумку-холодильник, тримає більше доби, і робим біля берега річки з каміння такий імпровізований холодильник, туди в холодну воду в герметичних упаковках складаємо продукти, які можуть зіпсуватися. Стають в пригоді консерви, макарони, крупи і овочі.
    Недавно їздили на Дністер, то зовсім випадково натрапили на гарну дуже місцинку, біля Долини є гарні місця, в Карпатах всюди гарно але я не уявляю як то пояснити маршрут:girl_haha: Зараз кудись на вихідні поїдемо але ще в роздумах, куди саме..
    Варто кожному мати свій спальник, в них тепло і не розкриваються дітки. Мої так з маленьких звикли, що іноді сплять просто в трусиках і футболці, а якщо холодно, то в спортивних штанах і батнічку. Якось так.
     
  5. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Спокійно можна брати різні крупи, овочі на салат, картоплю. Якщо маєте сумку-холодильник, то туди можна кинути навіть якогось м'яса, а потім його на шашлик пустити.
    Зранку можна якусь кашу зварити і туди варення якого доброго. Смакота!
    На обід - картопля/гречка/ макарони, салат, суп можна зварити (в польових умовах він куди смачніший). Як маєте домашню тушонку - беріть зі собою.
    То залежить ще від теплоти ваших спальників. Якщо дуже теплі, то достатньо футболки і якихось трусів/шортів, якщо не дуже теплі спальники - то шось на довгий рукав, тонкі штани, шкарпетки.

    Взагалі такі відпочинки треба ретельно продумувати, особливо з дітьми. Погрупуйте свої клопоти на різні блоки (їжа, одяг, засоби гігієни, палатки/спальники/карімати, причандалля для приготування їжі, причандалля для всякої забави (мяч і т. ін)... )

    Ех, сама б зараз кудись з палатками шурнула.
     
  6. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Ми часто їздимо в Оселю, озеро (чисте, і риба є хороша і купатись можна), ліс зразу під озером, чи правильніше сказати навколо, є навіть туалет, місця з столиками і лавками(2 роки тому ще були). Мінуси: треба знати дорогу, бо під’їзд до озера через ліс, а там декілька шляхів, але то можна запитати в місцевих,до речі і в оду в них ми набираємо завжди. І в вихідні там досить людно, але місця вистачає.

    ---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ----------

    А, і ще. З часом ми зрозуміли, що варто з собою мати 2 речі: це надувний матрац (такий як для плавання, ми маємо 2,2х2,0 ), кладемо його в палатку, взагалі супер! М’яко, тепло, з землі не тягне, і вдень можна на ньому поплавати. І ще варто мати плівку (таку як для ремонту продають, меблі накривати, але краще брати плотнішу, тоді на декілька разів буде, стелимо її під намет, бо буває що і дощ в ночі раптово, і сильна роса зранку, а так не сиро в наметі. Ну і вдень обов’язково все з намету треба просушити на сонечку, бо все одно за ніч буде постіль трохи сирувата.
     
  7. solomka

    solomka Active Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    краще брати так званий будівельний тент ( він дуже плотний, як правило синього кольору), його буде на декілька років.

    от це дійсно супер: м'якенько, тепленько, спати на ньому дууууже зручно.
     
  8. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    А нас цього року запросили на два дні в Тустань. Ми, тлумки, ніколи з наметом в горах не ночували, то навіть не подумали, що собі треба взяти ложку-тарілку-горня :)
    позичали по людях :girl_in_dreams:

    на ніч здалося б тепліше одягатись, мені в светрику і тоненьких штанах було зимно.

    файно мати якесь легке взуття типу шльопок, щоб перейти з намету на відкриту місцину і щоб зручно було сісти і зашнуруватись, не горблячись в наметі.
     
  9. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    такий матрас - це не дуже добре для спання в наметах, вын натягує вологу. Найкраще карімати, вони хоч і тонші, але ніяка волога не страшна.
    суперова річ - менашка
    [​IMG] і тарілка - і горня, і на вогник можна поставити і підвішати
     
  10. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    а я вже якось звикла користуватися пальником і відповідним посудом.
    маю отакий пальник - Primus Techno Trail
    [​IMG]
    докуповується о нього балон - і нема проблем з дровами. особливо це актуально в нас було в криму - там з дровами проблематично.
    а в карпатах, коли був дощ вночі і дрова мокрі та довго розпалювати їх - ще той рятунок.
    а для нього маємо такий набір
    [​IMG]

    дуже зручно в походах
     
  11. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Ну це як кому...Мені матрас комфортніше набагато, а карімати стелимо під матрас, та і палатка має велике значення. У нас волого і вогнетривка з подвійним дном і висотою 1.90, з величезним коридором, тому про вологу і тенти мова не йде.
     
  12. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Руда Лисиця, просвітіть, а нашо на тих банячках салатові лапки? Яку вони функцію виконують? І де Ви таке купували? І ще, на скільки вистачає того балона, про який Ви писали?
     
  13. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    щоб тримати той посуд в руках
     
  14. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    та, вони виконують функцію ручок. як готуєте - то витягуєте їх так, а в складеному варіанті вони охоплюють банячок і таким чином займають мало місця.
    Балони бувають різні. Одного 240грамового вистарчить на заїзди три точно
     
  15. MYR

    MYR Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    О, яка цікава темка, а ми цього року на море з наметом зібралися, трошки переживаю, бо спала в наметі ще коли була маленькою.
     
  16. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Карімат під матрас - так, але матрас замість карімата - не добре
     
  17. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    intexівський матрас вологу не натягує. Холод - так, тому якщо спальники тонкі, то варто стелити на нього щось додатково.

    Ми вже 4й рік подорожуємо автом з наметом. Власне не відпочиваємо на одному місці, а мандруємо. Їжа - традиційна ще зі студентських часів - гречка або макарони з тушонкою. До того всілякі огірки-помідори-канапки. Дітям подобається. Можна ще брати овочі і варити зупки.

    Оце зараз готую в жж звіт про мандрівку Тернопільщиною, 16 місць за 6 днів. Дві ночі в наметі, три в мотелях.
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Відповідь: Відпочинок з наметом


    Знаходжу для себе багато корисної інформації! Плитку з балоном вже маємо, ще беремо триногу з казаном, ну і мангал (куди без нього))). І посуд дорожній купили, правда, пласмасовий, баняки+ пательня підуть домашні. В "Епіцентрі" є такий собі набір (посуд пласмасовий + алюмінєві банячки), то куштують коло 350 грн.
    А ще радять взяти дрова))), дивно, але будемо брати. Підказали також набрати вологих салфеток та рідке мило. Ну і думаю, що каріматів забагато не буває, тому беремо і свої, і друзів. А ще маємо спальник, в якому є матрас, що надувається. Будемо його тестувати.
    Беремо м"ячі, тарілку, бадмінтон, книги, вишивку. Підкажіть, що ще згодиться!!!
    Ну і треба буде то все запакувати гарненько))).
     
  19. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Аптечку не забудьте))))
     
  20. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    А ми одного разу, в лісі нарубали дуууже багато дубових дров, то потім їх ще додому везли,цілий багажник, щоб було на наступний відпочинок, як згадаю...:girl_crazy: