Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

  1. Vysoka

    Vysoka Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Привіт! я теж цього року лечу в Чорногорію, забронювала собі віллу Міліч на 3 вересня. В Чорногорії вже була, просто закохалась в цю країну. Кращого відпочинку в мене не було. Цього разу хочу ще більше поїздити по екскурсіях.

    пропонують і готелі теж!
     
  2. toyen

    toyen New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Минулого місяця відпочивала у Будві. Повністю усім задоволена (а придиратися я вмію, особливо до сервісу )))). Все було класно - море, пляж, чорногорці, подорожі по країні [​IMG]

    В Чорногорії рекомендую скуштувати страви їхньої місцевої кухні - це все м'ясне (чому все? тому що насправді все смачне :) ), млинці, чорногорське вино (це щось неповторне!), дуже смачні сири. Якщо ви будете їхати від туристичної фірми, то не замовляйте харчування. Краще смакувати страви на свіжому повітрі, десь в ресторанчику на березі моря. 10 євро в день буде достатньо.
    Варто поїхати в Дубровнік (це в Хорватії, але недалеко), з'їздити в Острог та Цетіньє - це старовинні монастирі.
     
    Останнє редагування модератором: 23 Серпень 2012
  3. Gerbera

    Gerbera Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Я в п’ятницю повернулася з Чорногорії. Ще під враженнями. Була вперше. Відпочивала у Будві. Дуже сподобалася і країна і відпочинок загалом.
    Була на віллі "Міра". Переваги - розміщення: близько до моря, супермаркету, ринку, автобусної зупинки, старого міста; у кожному номері є кухня.
    Ходили на Словянську пляжу, Бечічі - так собі, сподобалося на Могрен 1, 2. Дуже гарно на о. св. Ніколая і на Камєново - ці пляжі особливо припали до душі.
    Їздили на о. Свєті Стефан - варто поїхати. Гуляли по старій Будві, так затишно, хочеться вертатися. Піднімалися на Цитадель, і обійшли місто по периметру - теж раджу.
    З екскурсій обрали Дубровнік і Албанію. Непорівнювано. Хорватія - гарна, дорога і схожа на Чорногорію. В Албанію поїхала з цікавості. Країна бідна, брудна, хоча швидко розбудовується. Поїздка втомлива, але я рада, що поїхала - дуже пізнавально, навіть дещо екзотично. Ще й гід був албанець - можливість бути ближче до народу:o
     
  4. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Gerbera

    Gerbera Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    тільки прилетіли з чорногрії. загалом відпочинок нормальний, але сумніваюся, що ще раз туди поїдемо. маю дуже багато інформації, контактів і взагалі спостережень, як дуже добрих так і просто жахливих (для мене). якщо когось цікавить, постараюся описати. (як тільки муж дасть комп в руки)
     
  7. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    А де саме відпочивали, де проживали?
     
  8. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми минулого року відпочивали в Будві, ну і мені так як я там не навідпочивалася, знову захотілося повторення. Поїхали...і розчарувалися. Почну з того, що я не "расистка", але те що шановні "братья-расияно-українці" за відсутності Єгиптів, окупували всю Будву..то відпочинок м"яко кажучи суттєво погіршився. А саме, мати 3-х поверові летіли зі всіх сторін, аж пухли вуха, хамство, про пляж мовчу..розкладаються як хочуть, а при проханні посунутися, тебе зовсім некультурно відправляють, так сказать в "Тайгу". Знову ж таки, щоб не подумали, що я "расистка" насваю я і чорногорців. Хто був, то знають, що в нас паркування машин на тротуарах, то ще квіточки, в порівнянні з Будвою. Реально, треба було пересуватися з дітьом по проїзджій частині...єдине чого ще бракувало, так це йти і горланити "бі-бі".
    На рахунок вілли, то ми відпочивали 2 роки підряд на віллі "Бєліч". Якщо рік тому хазяї з відпочиваючими хоча б віталися, то цього року в сторону жильців, в них зводило шию судомами в іншу сторону, галділи до ночі, воду відключали коли хотіли. Інші відпочиваючі, розповідали нам, що на віллі "Престиж" господиня, ще й добряче хамила.
    Загалом склалося враження, що вони роблять величезну послугу, що нас приймають.
    P.S: не все так було і погано, всеодно ми відпочили, поїздили по екскурсіях, нагамилася палачінок і гамбургерів, нагулялися вечірньою Будвою. Насправді гарне місто.....але наступного року, хочу кудись на острови)
     
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Найперше почну з того, що я дуже просила чоловіка, щоби ми поїхали саме в Чорногорію, а не в Болгарію чи Туреччину. Хотіла медового місяця. Нових вражень. Тим більше стільки гарних відгуків від наших форумлянок. Жили в Будві

    Найперше хочу сказати, що ми поїхали на кінець сезону, в останні дні нашого перебування кількість туристів різко зменшилася.

    Переліт - компанія-перевізник Роза вітрів, але виконували літаки Донбасаеро. туди такий троха пошарпаний літак, назад вже кращий. коли ми приземлились в тіваті, нам сказали, що це один з найскладніших аеропортів (добре, що я це не почула до відльоту))) обожнюю наш львівський аеропорт (новий термінал), реєстрацію і всі решту справ ми пройшли хв за 20. в тіваті коли ми летіли назад, був просто жах. 2 години ми вистояли в черзі. спочатку на реєстрацію багажу, коли працювало тільки 2 "віконечка", а туди було 3 черги. потім на контроль. з цим було гірше, бо за 5 хв після нашого летів київський літак, тому черга звивалася змійкою. мені в тому душному приміщенні стало зле. ну і ми спізнилися на посадку, бо стояли останні в черзі, а перед нами на нещастя мучили якусь дівчину то з ременями то ще з чимось.

    трансфер до готелю і назад організували нормально, швидко доїхали, правда коли збиралися назад, то трошки виникла проблема з місцем збору - було написано на віллі престиж, насправді всі збиралися вже внизу біля мегамаркету. супроводжуючі від міст-туру андрій і саша були цілком нормальними людьми, відповідали на уйму численних питань з розряду де їсти і скільки часу йти. також організовували екскурсії. ми не встигли, але хотіли з ними поїхати на екскурсію, ціни в них на 2-3 еврика вищі, ніж на узбережжі, проте група набирається з ниших українських туристів і є велика ймовірність що вереску "у мєня плахое место, я платіла дєньгі і хачю відєть всьо" і руско-дойче-інгліш речень вперемішку від гіда не почуєте. загалом, саша провів екскурсію, правда вже по нічній будві, ще в перший день, але вів нас дорогою з найбільшою кількістю "архітектурних пам"яток", все докладно розказував, трошки історії, трошки анекдотів. одним словом, приємно і ненав"язливо. коштувала 1 еврик з особи

    ---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

    Проживання. Ми жили на віллі Бошко. скажу так, коли я туди прийшла, я злякалася. відчуття було, що я в клітці - кімнатка дуже маленька (проте ми жили в меншій в криму, але вона якась така повітряна була). там робили ремонт з претензією на готельний номер, ну або на красиву фотографію. майже все нормальне, можна користуватися.

    стіни пофарбовані в салатовий колір, немає вікна, а тільки балконні двері. в кімнаті було жахливо душно, проте кондиціонер ми не могли включати, коли там перебували, бо просто здувало і я боялася простудитися. проте я вирішила залишати його на авторежимі в той час, коли ми на пляжі, проте господар завжди його вранці виключав, коли нас не було (а деколи і ввечері), тобто в будь-якому разі ми поверталися в маленьке і душне приміщення ще з купою дивних запахів. рушники міняли раз в 2 дні, в останні 4 дні не міняли. постіль змінили раз. умивальник мили раз. ми знали, що в нас буде номер без кухні, але був маленький холодильничок, який порядно гуркотів вночі і нагрівав повітря. ну, але ми ним користали. в кімнаті був 2 стакани, які я негайно пішла мити і міні чайник - пластикове горня без кришки з іржавою вилкою, я не знаю, що би було, якби я її запхала в мережу. тобто чай ми не пили.

    ліжко було велике, але з матрацом, з якого повилазили пружини (правда, його благополучно перевернули на іншу сторону), а посередині була яма, в яку ми постійно скочувалися. спати було незручно, часто руки-ноги затерпали. біля ліжка були тумби (з брудними шухлядами), на яких стояли світильники. не включайте їх - патрони з лямпкою примотані скотчем до основи.

    загалом, в кімнаті купа павутини. коврики з піском. балкон виходив зразу на гору з міні садом, проте була проблема - знизу годували сусідського пса і запахи періодично були такі собі. на балконі столик і два крісла. ще висів шнурок з прищепками, якось так зверху, проте коли я на нього повісила светр, він звалився мені на голову, тобто металічний дріт був просто обмотаний навколо перил верхнього поверху.

    ванна - то окрема розмова. двері не закривалися ніяк, тіки як на ключ. з стіни стирчали якісь трубки. був бойлер - вода завжди була гаряча. душ нормальний, тільки там такі набалдашники замість ручок - я не зразу зрозуміла як ними користуватися. будьте обережні - вони злітають з болтів чи що там є. періодично у ванній смерділо перепрошую котячками. я не могла зрозуміти звідки. воду зливала по 5-6 разів, але здається, це було з вентиляції, що у підлозі.

    власника я бачила 2 рази. зрозуміти, де вони є і де їх можна знайти я не змогла. кухні на віллі є тільки на 1 і 2 поверсі, наш 4 був без. була неприємна ситуація з жінкою з франківська, яка була з племінником. їй в міст-турі сказали, що в неї номер буде з кухнею, але дали без. а вона тарабанила з собою крупи і тд, бігала варити до сусідів або заварювала в 6л фляшці.

    сама вілла знаходиться в досить тихому районі подкушльон. недалеко є мегемаркет, але там дорожче, як в супермаркеті славія (цн дорога) і часто намахують на ціні. коли я зробила їм зауваження, вони буркнули у відповідь щось з розряду "ваші проблеми". викричалася я англійською всмак і довго. цінники вони просто познімали, а нові не поставили. але і на тому дякуємо.

    ---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

    Хочу сказати, що я не мала уявлення про відстані в чорногрії і загалом про море, віллу, пляжі, тіки як з посиденьком. навіть того вже не пам"ятала, як летіла. наступного разу я наврядчи би жила на подкушльоні.

    Пляжі. Найближча частинка словенської пляжі була з піском (ну майже піском з гальки)), було дуже брудно. дуже. я не могла пережити, що люди курять на пляжі. мене це вбивало. особливо, коли це жінки. спочатку море чисте (ми приходили на пів 8), потім гірше. після обіду просто жах-жахливий - острови окурків і прокладок і фантіків і ще чогось там посеред води. бє. дехто там лежав під деревами, хоч якийсь тіньок, але це далі до води, тим більше на обід ми не лишалися. якраз під деревами найбрудніше місце, хоча смітники недалечко.

    кусочок загального пляжу навпроти кафе кайрос - це місце, де ми купалися після обіду. там крупна галька (нарешті, в мене вже була ностальгія за нею, я думала що всі пляжі в чорногрії з гальки, виявляється, її тре пошукати). море більш-менш чисте, захід у воду рівномірно вистелений галькою

    могрен. були раз - не сподобалося. по-перше, далеко йти - 45 хв швидким ходом. пляж - отой дрібний пісочок. водорослі у воді і купа морських їжаків, які діти ловили в сачки. і росіяни. тьма росіян. жінки цмалили сигарети безперестанку. діти шуміли. якась мала хляпнула на мене відро води і присипала пісочком. "ета же рібьонок, он так іграєт".

    бечічі. були теж раз. якщо могрен по праву сторону, то бечічі по ліву, як йти через тунель. дорогою швидше, але там багато машин і мене боліла голова, ми йшли через тунель до аквапарку, а потім через готелі. загалом 30-40хв. пляж пісковий, брудний. море теж з водорослями і брудне. я не купалася.

    загалом, нам важко було знайти кавалок доброго пляжу і моря. але нам вдалося. 1 - острів Ніколи. білет туда-назад 3 еврика, з 9 до 7 вечора плавають катерки з пристані, думаю, що є приватні лодки, які відвезуть швидше. водичка супер чиста, не дуже глибоко, проте камінючки при заході в море. велика галька. гарно.
    2 - це навіть не пляж, а таке місце одразу по дорозі до могрену, одразу за статуєю дівчинки. там може вмститися тільки декілька людей, які хочуть попригати через камінчики, щоб дійти до гальки. там нам було найліпше. були словаки, білоруси (дуже приємні люди), спортсмени-росіяни, які ходи на віндсерфі до ніколи і правда приходила на 11 год мама з 2 доньками (здогадайтеся національність). на але ми тоді йшли, як тільки вони починали курити. вперше вони взагалі пищали, але не до нас конкретно, а загалом, проте їх чули всі, що ми зайняли метр їхнього місця і "нєгдє ногі палажить". там море суперове, дуже чисте, глибоко. це така собі маленька бухта, коли я випливала, то бачила могрен-2 і могрен-1, запливала далі старої будви. вода постійно прозора. аж страх бере, бо то під тобою чисто скали))))

    також хочу сказати, що декларованого поділу пляжів 50 на 50 між лежаками і вільним місцем не дотримуються. загалом виходить десь 65 на 35. лежаки мають кращі і сонячні місця, під них підгортають більше гальки (одразу помітні такі переходи). ну але ми яко не любителі лежаків, незалежно чи дерев"яних чи пластикових, шукали кусок теплих каменюк (піску не люблю принципово, але то мої мухи).

    коли були на прогулянці до о стефана, то далі в його сторону пляжі дуже пусті. хоча, може я погано бачила.

     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    І я би не жила. Взагалі розташування тих віл від Міст-туру не зовсім вдале, та й номери вимагають кращого. Я вже писала, що в нас між санвузлом і спальнею була просто зроблена арка. А взагальному Чорногорія дуже гарна країна
     
  11. Bonita

    Bonita Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

     
  12. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    До слова, я вже неодноразово писала, що Чорногорію як краіну дуже люблю за природу, за людей, головне за можливість вибору, як десь є щось що не подобається то увагу не акцентую, бо там завжди є альтернатива. А те що була вибрана невдала вілла то не є мінусом курорту загалом, знаю, що розташування Бошко справді не вдале, 4 роки тому жили в Марко то той самий будинок але інший власник, ми жартома розташування віднесли до плюсів бо в результаті багато ходили пішки, а вдома і по хліб на авто їздимо:)
    Загалом розповідь інформативна, з багато чим погоджуюсь, але тон мені видається негативним
     
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    ВІдпочивала виключно в Україні. і в дууже різних умовах. до всього звикаєш, з 3 дні я теж звикла до вілли, росіян і бруду, але ж це не зменшило кількість недоліків, правда? просто старалися їх уникати. чомусь я чула тільки хороші відгуки або якось так невзначай кинуті фрази. і не готова була побачити те, що бачила. я не можу називати бруд чистотою і тд. одне діло їхати і знати, що там може бути, а інше - не знати і бути в шоці.
    хороші відгуки будуть, я вже писала, що було і хороше і погане. :girl_curtsey:
    а ходьбу 40 хв при 42 градусах я ніяк не можу віднести до +. ні, не можу користати транспортом при такій температурі. а поспати в обід хотілося. тому я більше змучувалася, ніж відпочила.

    ---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

    ще з моїх "дорожніх заміток". чистота. незважаючи на те, що всі подумали, що я бачила тільки бруд і тд, насправді чорногрія чистенька. принаймі в тих містах, де ми були. мені було приємно йти зранку, і дивитися, як миють дороги і набережну, як ті прибиральниці драяли з порошками перед своїми кіосками плитку і пилососили коврики, як перед кожним кафе поливали плитку водою 2 рази на день. найбільше, правда, з того всього мене вразило (хоч це і смішно звучить), коли мусоровозка забирала контейнери, то 2 рослих дяді мили плитку під ними з керхера. я просто стояла і мріяла, щоб в україні було так само. доріжки підмітають, на деяких пляжах (де є лежаки) бачила, як пісочок грабали і вирівнювали. всі ці накладки-матраси на лежаки кожен день мили і вони на ніч кидали їх на спинку просушувати. на пляжах працює душ постійно (вода прохолодна, якщо комусь залежить, щоб була тепла), а от в переодягалках всі прєлєсті слов"янської національності видно на ліцо. правда, в мене виникала проблема з туалетами на пляжі. хоча вони досить так часто є, але не всі чисті, з милом, світлом і туалетним папером. ну майже як у нас в україні) вже по шаталіште бачила трошки більше, найчистіший мені попався біля вілли манойлович чи якось так - там зразу вілла, ресторан, фаст-фуд і туалети.

    чорногорці - дуже привітні люди. мову я розуміла легко, чоловік під кінець навіть торгувався з ними (не російською, взагалі старалися її не вживати). чоловіки в переважній більшості високі, дівчата теж. правда, мені всі дівчата були на одне лице. завжди бажають допомогти.

    єдиний їх мінус - те як вони їздять. на переході нас пропускали зазвичай або таксі, або машини з німецькими номерами. коли йдеш через перехід, вони тобі сигналять, мовляв, забирайся звідси. одна жінка по другій лінії навіть не пригальмувала, коли мама з візочком переходила дорогу (таксівка по правій стороні зупинилася, тому та спокійно пішла). це завжди мене трошки напружувало, тому що вони паркуються, розвертаються і взагалі маневрують без жодного включеного сигналу і таке відчуття, що їхали би просто по людях на червоне світло. вночі це просто шумахери))))))

    ще щодо моря. воно дуже солене. дуже. рази в 2 соленіше, ніж чорне. тому так мало водорослі і вода така чиста. рушничок задубів на 3 день)))) якщо в кого чутлива шкіра, як у мене, то рекомендую купити оливкову олію - там бабульки/дідульки продають по 2 еврика за 100мл в пластиковій баночці, але є зручний дозатор. вона вся різних кольорів, бо вони дають різні додатки. я взяла найпростішу - з лавандою. запах бомба, відносно свіжа, не тхнуло гіркотою. як тільки приходили на пляж, одразу намащувалися, коли виходили з води відповідно сіль не так стягувала шкіру, і взагалі від сонця і гарячої води в душі шкіра менше страждала. хоча вони кажуть, що це олійка для засмаги, мені вона вийшла з точністю до навпаки - я зовсім не засмагла, хоча можливо тому, що шкодувала себе пражитися в обід, що робила переважна більшість відпочиваючих. на жаль, я дуже швидко отримую тепловий удар і потім відлежуюся з температурою, тому коли верталися з того пляжу, що біля могрену, то це робилося "мєлкімі пєрєбєжкамі" від тінька, до кіоска і тд. хоча температура була висока - 42 градуси, але вона переносилася на диво легко, не відчувалося вологості від води. тільки в останні дні було якось ніби пелена сонце заступила, то тепереатура спала і дув холодний вітер. а ще важлива річ для мене. можу помилитися, але температура води в морі не піднімалася вище 23-25гр, тобто всяка гадость бактеріальна і не думала розмножуватися у великих кількостях. на відчуття водичка як річці, приємно було виходити на гаряче повітря.

    щодо природи, на диво я не відчувала запаху хвойних. вони там були, там досить класний острів нікола, є де побродити, хтось казав, що навіть бачив оленя, але я не вірила))) комариків мало, зазвичай залітав 1. я нарахувала 5 видів пальм, які ростуть в місті, ще інжири, персики, лимони, гранати. бери і їж)

    було багато українок - їх легко впізнати - багато з них вишивають)))) це так приємно - сидять дві бабусі в тіньочку, їм там того моря тре самі розумієте як)), вишивають сорочки і балакають)))
     
  14. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Hopic, я так розумію, що основний негатив через брудну віллу Бошку, яка має невдале розташування, так?
    Щодо олійок, то вони не просто різних кольорів бо з різними додатками, а тому що кожна олійка має своє призначення, є для засмаги, після засмаги, вона ж від опіків і для волосся. Скажіть якого кольору була ваша? бо я підозрюю що то та від опіків:)
    Щодо росіян то вони є всюди, де більше де менше;)
    Щодо ізди то останні два роки їздять чорногорці вже пристойніше, бо штрафи більші і пильнують їх більше, а коли ми відпочивали перший раз то мали постійний стрес щоб перейти дорогу, бо валили не пригальмовуючи і таки сигналили, щоб ми швидше забирались, словом було гірше ніж в Єгипті а там водії навіжені, а цього року ми тільки до дороги підходили як всі зупинялись:)
     
  15. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми як балакали з місцевими, то вони розповдають, що найнебезпечнішими є албанці. Вони часто наймаються таксувати або перевозити щось в Чорногорії. Для них взагалі правил не існує. Як приклад, коли їхали в Албанію, то в наш автобус просто таки врізався водій-албанець, який вирішив собі обігнати автобус на звуженні дороги по суцільній так ще й біля обриву.
    А щодо росіян, то в Чорногорії вони досить паскудно поводяться, зокрема в Будві де багато росіян має квартири або апартаменти, те саме спостерігала в Болгарії.
    Поводяться дуже зверхньо, тому самі чорногорці страшенно не люблять росіян, то теж з розповідей місцевих.
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    я б сказала, що основний негатив від вілли бошко, що розташована біля брудного пляжу і такої ж води. відстань мене лякала тільки в обід, бо то було випробування для мене) що до того, що мене чекає попереду кращий відпочинок закордоном, то, на жаль, не скоро і то дуже. тому можливо завищені очікування, але не знаю, відпочинком то я задоволена ;)

    ще одна деталь до вілли бошко. на 4 поверх ведуть сходи відкриті і без перил. виключателі світла попри краю стіни. включати треба так: одне різке натискання, якщо не включилося, то два коротких, якщо знову не включилося - повторити з початку. як виключити світло, я так і не допетрала, думаю, вона якось автоматично.

    щодо олійки - про неї толкував чоловік, мене це мало як цікавило, я вхопила пару баночок, принюхалася, і вибрала ту, яка сподобалася - прозора, з лавандою, не гіркувата. справді бачила на пляжі дівчину-шоколадку, то вона мазюкалася якось дуже темною. хочу сказати, що в перший час я мала підозріння до тих олійок, все таки вони розлиті в менші ємності і стоять на теплі, що означає швидке окислення, але мені попалася нормальна)

    а росіяни...то таки так, але коли ми були в ялті, хоч там і лежали як оселедці в банці, проте вони не дозволяли собі курити просто на пляжі, а виходили до смітників, а якщо ні - інші росіяни робили їм зауваження. тому мене це здивувало. дуже і неприємно.

    щодо штрафів - то не знаю, але кілька разів бачила, як поліція зупиняла машини і шнурувала там довго. в принципі, в чорногорії курити в громадських місцях заборонено, але ж повсюдно курять(((

    ---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

    щодо харчування. хочу зразу сказати, що маю проблеми з шлунково-кишковим трактом. тому це впливало на вибір їжі

    вперше ми мали обід-вечерю в забігайлівці круна, одразу на пляжі, до якого найближче. трохи забагато жиру, майонезу і кетчупу. потім купили йогурти в супермаркеті і 3 дні снідали ними з хлібом. не знаю що - чи йогурти чи той м"який хліб, одним словом я мала розлад шлунку. йогурт більше не брали.

    далі обідали в пивниці нік голд. знайшли ми її не по надувній пляшці, а по назві, хоча через приставку нік голд я думала, що це інша, ніж та, про яку тут писали. ми там були 2 рази - на наступний день після прильоту і в останній день. першого разу сиділи на терасі і замовили бульон, рибну чорбу, шашлик і картопляне пюре. дуже часто в чорногрії говориш одне, а приносять інше без попередження чи вибачення, особливо це стосується гарнірів. принесли картоплю фрі))) бульйон добрий, макарону малувато, але це компенсовувалося хлібом їхньої випічки з 2 кульками гострого сиру. нямка. серйозно. рибну чорбу чоловік ледве впорав, тому до шашлика ми вже приступали ситі) можливо то тільки нам так траплялося, але будь-які страви, які ми замовляли в різних кафешках були недосолені і недоперчені так конкретно. зате все на столі+оливкова олія, винний оцет і різні соуси. шашлик смачний, тіки його баааагато.
    в цей раз офіціантка була якась забігана і сердита, хоча була 11 година, і 3 столика зайняті, але видно вона холєрик по темпераменту, бо літала як фурія. ага, ще брали точене пиво нікшицьке, мені як оболонь, чоловік нічо так, пив.
    вдруге були всередині. перше моя слово - вау. це про інтер"єр. там так ненав"язливо поєднані різні речі, що це тішить око. від картин, до монет, калинових віночків, акордеонів, американських номерних знаків до фото, годинників, червоних ліхтарів і тд. цього разу офіціант бу привітніший. ми брали тільки 2 перших, то хліб і 1 кулька сиру були в окрему ціну - 1 еврик. але ми взяли))) ну бо смачно. і без наслідків для підшлункової)

    далі знайшли меркурій селф сервіс. то у внутрішньому дворику готелю. хоча пише, що працює з 11, насправді з 12, і до 22. чорби всі добрі, шлунок після йогурту поставили на місце, шопський салат теж (вони туди накудують дууже багато сиру), ягнятинка просто нямка, свинина та індичка не дуже вразили після неї. якщо надоїло м"яско, можна взяти фасольку. загалом ми брали 1 перше, 1 друге і салат. ледве впорали на двох. обід виходив від 4 до 9 евро. вся їжа без майонезів, я так розумію на оливковій олії, не жирна. мені підходило, тому старалися не шукати пригод на мій шлунок і обідали тільки там.

    моцарт. сказали нам, що там найкращі демерти. таки так. няма. їхній фірмовий тортик особливо (чоловік спробував, і вже свій монтенегро їв неохоче). офіціанти приємні. людей ввчері багато. ага, чай принесли гарячий, з долькою лимона і медом (на жаль, не натуральний). в тортиках маса таки з масла, що не може не тішити.

    асторія. вирішили піти ввечері посидіти на березі моря. людей тьма - це і зрозуміло. ми взяли 2 пасти болоньєз і 2 чаї. поки донесли, все було ледве тепле((((((

    ла бокка. там часто брали шматок піци - в них вона мені виглядала найбільш прийнятною до споживання. також провели один вечір за десертом. все швидко і чай гарячий, але чізкейк мені не пішов((( дуже вже нудкий був.

    ресторан лім. біля пивниці. найбільш вдалий вечір. як такого інтер"єру якогось особливого нема, досить спокійно. риба супер, а з часниковим соусом просто бомба. креветки також нічого. дуже гарно сервірували, подали гарячу водичку для рук, і взагалі офіціант-чорногорець - просто чудо. дуже життєрадісний, приємний, настрій підняв просто щось) а як дітям за сусіднім столиком зуби заговорював - оце тре було бачити.

    зранку ми снідали круасанами, які купляли по дорозі в пекарні орекс, також брали фрукти з собою. ціна на фрукти в мегамаркеті не дуже відрізняється від українських, на хліб треба попасти, бо не все є, воду ми брали одразу 6л бутлями, бо дуже хотіли пити. що мене здивувало, так те, що в комірках немає ключиків, і ніхто нічого не забирає)

    також їли палачінки, але тільки в школієрі. якось були в старому місті і в пекарі якраз робили палачінку, не знаю, що там чоловік побачив, але відтягнув звідти з словами, що добре, що я того не бачила. палачінка з крем-пастою і горішками дуже смачна, з медом і горішками нагадала мені пахлаву. все дуже солодке, тому треба з собою мати водичку.
     
  17. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти


    Таки Hopic мали ви проблеми з комунікацією, бо каймак в Півніці це комплімент від кухаря і таке практикують в багатьох ресторанчиках в Будві і навіть в Україні в деяких закладах приносять хлібчик і намазки для перекусу щоб веселіше було чекати на основне замовлення. Нам ще на завершення приносили тарілочку з інжиром і горішками, безкоштовно:) А той еврик, що ви заплатили в чеку то за обслуговування в середині ресторану, там і пиво на євро дорожче ніж на вулиці ;) щодо фрі то це стандартний гарнір що йде в нагрузку до більшості страв, рідше є печена картопля, варена картопля з шпинатом або рис, чорний рис. Мабуть офіціант не зрозумів, що ви замовляли картопляне пюре як окремий гарнір. Цього разу ми щодня обідали в півніці тому можу розповісти все і про меню і про обслуговування:)
    Щодо меркурія самообслуговування то файний економ варіант і про нього в цій темі вже згадували, ми були там тільки раз, бо мій чоловік не любить їжу, яка не є відразу приготована, а стоїть в тих лотках з олією і т.д. То щось типу нашої позатої хати, але все свіже і смачне. В основному меркуріі ми смакували лобстерів, смачнющі креветки в соусі в останній вечір нашого цьогорічнього відпочинку, а ще в них велетеньський смачний салат з морепродуктів
     
  18. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Тю, то вам шалено повезло:). От на що я звернула увагу, так на це, що найкраще на пішохідних переходах, гальмували таксисти. Певно таки штрафи не малі їм в плечі тиснуть.
    А от на рахунок росіян, то нам якось гід казав, що Чорногорію вже між собою почали називати Малоросія, певно таки люблять тих москаликів).
     
  19. Ірка-Шкірка

    Ірка-Шкірка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми були в Будві з мамою кілька років тому. Також від Міст-Туру. Враження досить схожі на Hopic :)

    Також жили в тому районі, де живуть львів'яни від Міст-Туру :) Назву вілли не пригадую... Нам правда якось пощастило, і мали гарний номер з величезною терасою з виглядом на море (але страшенно смерділо кухнею знизу, а від кондиціонера я простуджувалася, коротше ви поняли :) Тут мій відгук мабуть схожий на більшість відгуків москалів на Топхотелс ;) В перший вечір я пішла на ту нічну екскурсію (була цікавою), а мама залишилася вдома. Коли я повернулася, мама вже була готова їхати до Львова, через ті смороди :) :) :) Але мені то не зашкодило відкрити пляшку чудового місцевого вина на тій чудовій терасі, і насолодитися першим вечором в Чорногорії :) А от нашим друзям менше пощастило, в них був малюпінький номер, і враження їх від відпустки ясно були гіршими.

    Про чистоту номера, його обладнаність і тд не буду навіть писати - аналогічно як у Hopic. Також дуже неприємно вразило сміття у воді, яке прибивало до берегу коло обіду. І прокладки і все що хочеш. ФЕ, ніде такого не бачила, крім Чорногорії (і на острові Св.Стефана також було те саме). :girl_mad: Я тому купалася тільки вранці, поки вода була чиста. Ми їздили на пляж на півострові між Будвою та Бечічами, там було відносно мало людей, і кльові коктейлі в барі. Одразу коло того пляжу будувався величезний сучасний готель.Сміття в воді також присутнє було. То направду моє основне враження про Будву.

    Ми мали необережність купити тур з включеним харчуванням (сніданки та вечері, які були досить несмачними). Тому про ресторани багато сказати не можу, бо були всього кілька разів, але мені не сподобалася їжа в недорогих, а про Болгарію я скажімо чула відгуки, що там смачно в ресторанах та кафешках усіх цінових категорій.

    Дуже сподобалися палачінки-налисники на набережній, я їх могла з'їсти цілу купу. Ті олійки для засмагання - просто супер, і по ефекту, і запах мега. Сподобалися краєвиди, ті гори суперові, екскурсії досить цікаві. Хоча в Криму природа значно краща, як на мене.

    Ще була класна кафешка, біля кільця, дорогою на пляж. Там мега-добра кава, гарне обслуговування, і затишно в цілому. Мама ту кафешку дотепер згадує.

    Старе місто звісно суперове, як і солодощі в Моцарт кафе, як і відкрита дискотека в старому місті (не пригадую назви, але дуууже двіжово там, музика суперова, кондиціонери надворі я вперше там побачила)

    До того відпочивала тільки в Україні, не мала завищених очікувань (чи ти, Віка, не це мала на увазі?). Коли після того відпочинку в Чорногорії за два місяці поїхали з чоловіком в Єгипет (в Hilton 4*), думала що я попала в рай :) :) :) Хоча відпочинок обійшовся так само по грошах що в Будві, що в "ШАркес Бей" в Єгипті, десь коло 1200 баксів на особу. Але жодному з своїх знайомих не рекомендуватиму їхати в Будву, а от Єгипет - із задоволенням :) І мені шкода, що мама попала саме в Будву, бо вона не має можливості так часто їздити за кордон на відпочинок, щоби відвідати багато країн, тобто хотілося би вже в якесь найкраще місце її везти. А не плавати серед сміття.

    Віка, а що ти маєш на увазі, що тобі подобаються люди в Чорногорії? Чим саме?
     
  20. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    О, я про ту кафешку на кільці здається писала в першому своєму дописі в цій темі:) ми там пару разів бували
    Про людей теж писала, вони дуже привітні і мегапозитивно ставляться до дітей, ми були коли малому був рочок і коли 2 то перший раз могли пити каву, а офіціант міг нам його розважати запросто. Чоловік розповідав як хлопчик бавився біля мотоциклів, що здають в оренду і щось зачепив і повалились вони всі за принципом доміно, мама давай дитину сварити, а власник чорногорець заспокоював дитину і переживав чи він не налякався, в нас вже був би крииик. І таких випадків багато
    З тими ж скриньками в супермаркетах, що не закриваються, історій з забути ми речима, то довго описувати
    Іра, твій відгук теж негативний гОловно через проживання і харчування, але тут більша провина тур фірми,а не краіни загалом:) А харчувались ви мабуть в пристижі?
    Я свою маму в Чорногорію вести не хотіла тим більше після їх відпочинку в хорошому готелі в Хорватіі,( бо сама була в Хорватії, а до того пару років бачила брудну Чорногорію) перший день тато сварився, що він не студент лазити пішки, але загалом відпочинок вдався суперовий і вийшло так що ми три рази вже з батьками їздили, хоч бувало що жили на різних вілах, любимо ту краіну і все. Але з Єгиптом- Туреччиною їм і мені то недопорівняння, і в Туреччині я бачила більше 150 готелей і в 10 дуже хороших жила (то по роботі було) і хілтон в Єгипті теж бачила. То просто інший відпочинок, не кращий і не гірший, але інший. До прикладу мені в Єгипет другий раз не цікаво летіти. Але кожному своє

    Тепер мені не спиться і знаєте, тема " Чорногорія про курорти" а не " вілли в Чорногорії" таки з'ясували що вілли, що пропонують львівські туроператори псують враження від відпочинку, а от про Єгипет, вже до прикладу, судять тільки з висоти того готелю в якому відпочивали ну плюс ще екскурсії, для мене то як золота клітка, а я люблю відчувати себе частинкою нового міста а не туристом- заручником, якось так:) хоч і такий відпочинок теж не відкидаю:)
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2012